OK406 Odesláno 27. srpen 2015 Autor Odesláno 27. srpen 2015 (upraveno) Díky punkac. Nevím, zdali se řemenice klikovky měnila. Zřejmě budeš mít pravdu. Ted mi to nevrže. Jak jsem napsal předchozím příspěvku, tak to vrzalo chvilku a pak to přestalo. Od té doby klid.Je možné, že by to mělo vliv na funkci klimatizace? Občas klimatizace jde a pak zase ne. Podívám se na řemenici. Upraveno 27. srpen 2015 uživatelem OK406 Citovat
Tony Stark Odesláno 27. srpen 2015 Odesláno 27. srpen 2015 (upraveno) Reaguji na to jak jsi psal, že tlačí pouze 5baru, mělo by to tlačit přes 12baru a pokud se to dostane pod 9baru klima fouká ale přerstává pořádně chladit, tzn. že vysoký/velký tlak je nízký = vadný kompresor. toť má zkušenost. Kompresor prostě na volnoběh tlačí cca jak má ale po chvíli sepnou sahary a kompresor začne vadnout a pokud se mu šlápne do otáček, kdy by měl tlačit tlak hodně nahoru až do tuším 18baru tak kompresor nemá sílu. Upraveno 27. srpen 2015 uživatelem Tony Stark Citovat
OK406 Odesláno 27. srpen 2015 Autor Odesláno 27. srpen 2015 Díky, nechce se mi měnit celý (cena) kompresor, ale je to v plánu. Nevím, zdali by mělo smysl měnit např. pouze řemenici kompresoru nebo ,,spojku". Na řemenici klikovky se stejně podívám. Má jeto přes 300000 km a co vím, takže se neměnila. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 27. srpen 2015 Odesláno 27. srpen 2015 Ty hele, možná blbej nápad, ale pokud je to automatická klima, nemužou haprovat klapky, jako že se překlopí aby foukali teplejší vzduch, to by znamenalo chybu čidla teploty v kabině. Citovat
OK406 Odesláno 27. srpen 2015 Autor Odesláno 27. srpen 2015 Asi ne, protože, kdyby se klapky překlopili, tak by foukal horký (teplý) vzduch a jedna z trubek klimatizace by byla studená. Já mám obě teplé. Ohledně řemenice klikového hřídele, se chci zeptat, zda li by se měl měnit i řemenem příslušenství. Jedná se o benzinový motor. Citovat
punkac Odesláno 27. srpen 2015 Odesláno 27. srpen 2015 Jestli jsou obě trubky teplé, je to divné. Opravdu by měla být jedna orosená.... Napadla mě blbost, která by stála za kontrolu, až po té, co si necháš zkontrolovat kompresor.... Co výparník klimatizace v kabině? Nemohl by mít nějakou dírku? Řemen už není taková položka, abych dával starý. Abych řekl pravdu, tak u mě se s tím svezla kontrola alternátoru(jedno ložisko vrčelo) a výměna kladek(taky vrčely), ale to je už jen o penězích Citovat
OK406 Odesláno 28. srpen 2015 Autor Odesláno 28. srpen 2015 (upraveno) Řěmenici klikového hřídele chci dát novou. Jinak žádný únik chladiva není. Ohledně řemenice klikového hřídele + její následky, jsem raději 406 ,,odstavil" v garáži. Nechci riskovat. Auto je z roku 1996 a klimakompresor může být za tu dobu ,,své" za sebou. Takže časem se koupí nový. Nechci riskovat a dávat starší. Je pravda, pokud klimatizace ,,nezlobí", tak chladí (funguje) jak má. Jak jsme již psal v předchozích příspěvcích, od doby ,,škubnutí + zavrzání (cca 20 s)" klimatizace krásně začala chladit. Trubka u mot. přepážky byla orosená. Celý den klimatizace byla zapnutá ( AUTO, A/C). Druhý den taky byla funkční. Jen z počátku foukala vlažný vzduch a pak už celý den v pořádku. V současné době nic nevrže, nesmrdí. Klimatizace fouká vlažně. Jen občas zachladí. Ve výdecích je slyšet, ,,foukání" (nevím, jak to přesněji popsat). Jak jsme uvedl na začátku, mám obavy z řemenice klikového hřídele. Klima komprsor je při dotyku velmi teplý až horký. Upraveno 28. srpen 2015 uživatelem OK406 Citovat
Peter BA Odesláno 29. srpen 2015 Odesláno 29. srpen 2015 Nebudeš mať prípadne zalomenú niektorú AL trubku, či dáku nečistotu v potrubí?? Všetko môže byť funkčné, iba to neneťahá/nepretlačí cez dáku prekážku v potrubí. Je to predsa uzavretý systém a ak má vyrobiť tlak cca 12, musí niekde nasať vzduch/medium. Ak nemá kde ťahať, nenasaje a nenatlačí 12. Citovat
OK406 Odesláno 30. srpen 2015 Autor Odesláno 30. srpen 2015 Žádná Al trubky není zalomená. Systém byl dvakrát vysát a znovu naplněn. Od škubnutí a zavrzání se jakoby klimatiza probrala, jak píši výše v příspěvcích. Citovat
punkac Odesláno 31. srpen 2015 Odesláno 31. srpen 2015 To řemenicí, tě nechci nijak strašit. Sundej kolo, podběh a mrkni na ní. Nesmí z ní lézt ta středová guma. Zkus pajcrem s vnější částí zahýbat, nesmí mít vůli Ještě si nech zkontrolovat spojku na klima kompresoru, jestli neprokluzuje Citovat
OK406 Odesláno 31. srpen 2015 Autor Odesláno 31. srpen 2015 Zkusím vše. Ale řemenici klikovky zřejmě vyměním. I když není tak namáhaná, jako u dieslových motorů. Včera jsem jel se synem a klimatizace jako vždy z počátku foukala a pak opět vlažně. Po cca 20 km jsem zastavil, otevřu kapotu a šahám na trubky u klimakompresoru, kdy horní byla vlažná a druhá teplá. Při stojícím vozidle se trošku horní trubka ochladila, což bylo znát i v interiéru. Ale nebyla tak studená, jak by měla. Oba ventilátory se točí a je i slyšet při zapnutí klimatizace cvaknutí v kompresoru. Takže mi nezbývá, než šetřit na nový klimakompresor, jelikož je to v letních měsících utrpení, jezdit bez klimatizace. Prostě si klimatiza (kompresor) se mnou zahrává. Jednou je plně funkční a podruhé není !Starší kompresor nechci dávat a to z důvodu, že není jistota, jak dlouho vydrží. Koukal jsem přes ,,kontrolku" na sušáku, jak tam ,,proudí" náplň. Citovat
P607Olda Odesláno 31. srpen 2015 Odesláno 31. srpen 2015 Nechce se mi to celé číst znovu, ale teď jsme měli na Partneru: když nejede sahara na 1. stupeň, tak klimatizace fouká vlažně. Jede ti sahara na 1. stupeň? Citovat
OK406 Odesláno 31. srpen 2015 Autor Odesláno 31. srpen 2015 (upraveno) Ano, obě sahary se točí potichu, takže tipuji na 1. stupeň. Na druhý stupeň už jsou slyšet sahary, jak ,,hučí". Olda607, domníváš se, že by na daný problém klimatizace, mělo vliv, zdali se točí sahary na 1. nebo 2. stupeň? Upraveno 31. srpen 2015 uživatelem OK406 Citovat
ferinko2 Odesláno 31. srpen 2015 Odesláno 31. srpen 2015 Sahary sa musia točiť na1. aj 2. stupeň !!! Po zapnutí klímy na 1. a po krátkom čase na 2. stupeň. Ináč to neuchladí. Takže problém v spínaní sahary môže byť tvoj problém,nie kompresor. Podľa príznakov čo popisuješ môže byť problém v saharách - to isté robilo aj mne , sahary iba na 1. stupeň,druhý podľa nálady,kedy sa im zachcelo - prehriate relé na saharách a klíma raz chladila slabo,inokedy OK. Citovat
OK406 Odesláno 31. srpen 2015 Autor Odesláno 31. srpen 2015 ferinko2, děkuji, podívám se na relátka. Jsou tři pod přední maskou. Pokud se nemýlím. Citovat
krtek 2 Odesláno 31. srpen 2015 Odesláno 31. srpen 2015 pisal si ze sa ti sahary tocia obidve tak 2 rychlost ti potom ide Citovat
ferinko2 Odesláno 31. srpen 2015 Odesláno 31. srpen 2015 (upraveno) pisal si ze sa ti sahary tocia obidve tak 2 rychlost ti potom ide 1. rýchlosť = ventilátory zapojené navzájom v sérii - oba točia pomaly, 2.rýchlosť = ventilátory zapojené na plné napätie - točia rýchlo, Upraveno 31. srpen 2015 uživatelem ferinko2 Citovat
sowwwa Odesláno 31. srpen 2015 Odesláno 31. srpen 2015 Kompresor SD 7V16 má proměnlivý zdvih pístů. Pokud se hřídel kompresoru točí a přesto nedává dostatečný tlak, je s největší pravděpodobností vadný regulační ventil, který řídí naklápění desky s písty. Stojí pár stovek a dá se celkem jednoduše vyměnit. Stačí rozebrat zadní část kompresoru (tu, do které jdou trubky) a vytáhnout ventilovou desku. Ventil je k ní dotažený matkou. Když už bude kompresor venku, doporučil bych vylít olej a dát tam nový, aby bylo jasné, kolik ho tam je. Citovat
krtek 2 Odesláno 31. srpen 2015 Odesláno 31. srpen 2015 (upraveno) Ferinko jj tak to bude,mas recht Upraveno 31. srpen 2015 uživatelem krtek 2 Citovat
OK406 Odesláno 31. srpen 2015 Autor Odesláno 31. srpen 2015 Díval jsme se na relátka ventilátorů. Všechny jsme vyndal, očistil + prostříkl sprejem na el. kontakty a dal zpět. Nastartoval jsem a zapnul klimatizaci (AUTO). Oba ventilátory se roztočili na 1. stupeň. Šáhl jsem na vrchní trubku od klimakompresoru, která byla vlažná i po delší době. Měla by být ledová. Bohužel, foukal pouze vlažný vzduch. Pokud jsem změnil teplotu z 22 st. na 14 st., vzduch byl vlažný, pouze bylo z výdechů slyšet změna. Ventilátory se točili pouze na 1. stupeň. Na druhý stupeň se netočili. To by byl ,,hukot". Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.