Veverka Odesláno 13. červen 2015 Odesláno 13. červen 2015 MotoMoto: Je pozoruhodné, že kandiduješ v procesu, jehož průběh si neumíš představit. Nad tím se budu muset asi trochu (vnitřně) pozastavit, až budu číst kandidátky a zvažovat hlasování... Citovat
Schreek Odesláno 13. červen 2015 Odesláno 13. červen 2015 Neprehanite to trošku? V poslední době mi přijde, že si tu někteří hrají na vysokou politiku... Rozhodnutí je samozřejmě na volební komisi, ale já bych to lidem nekomplikoval nebo je jen od voleb odradite. Nevěřím, že by tu někdo někomu hackoval mail proto, aby se dostal do vedení... Odesláno z telefonu za pomocí Tapatalk Citovat
MotoMoto Odesláno 13. červen 2015 Autor Odesláno 13. červen 2015 Veverko, napadlo mě to až v momentu když tu Šalda položil otázku na veřejnou volbu a dostal na ní odpověď. Před tím jsem nějak na tím vůbec nepřemýšlel. Ale jak říkám, pokud máte ve většině pocit, že obavy jsou zbytečné, tak to řešit nemusíme. Citovat
Péťa Odesláno 13. červen 2015 Odesláno 13. červen 2015 (upraveno) Veverko, neříkej mi, že někdo začne něco takového dělat jen proto, že jsem to tu nadhodil. To už by jste na mě svedli pomalu všechno. Ale pravda je v tom, že mě nenapadlo že by to někdo chtěl dělat aby ovládl klub, ale právě třeba z legrace, nebo z pomsty. A že jsem tu na pár lidí co by se mstili narazil. Zvlášť když se volby řeší ve vláknu volně přístupném a ne třeba ve vláknu pro řádné členy. Já se přiznám, také mě to napadlo, ale nechtěl jsem zde dávat veřejně návod. Mrzí mě, že jsi to tady prezentoval, bylo by lepší poslat mail nebo SZ někomu z nás (já, minimaxa, Hurvajz). Ale teď už to je venku, tak to musíme řešit. EDIT: To je totiž problém konstruktérů - myslet na to, jak udělat systém blbuvzdorný. A pak máme takové nápady Upraveno 13. červen 2015 uživatelem Péťa Citovat
Veverka Odesláno 13. červen 2015 Odesláno 13. červen 2015 (upraveno) Veverko, neříkej mi, že někdo začne něco takového dělat jen proto, že jsem to tu nadhodil. To už by jste na mě svedli pomalu všechno. ...No já nevím, ale s tou myšlenkou jsi (byť nepřímo) přišel (poprvé co na klubu pamatuji) právě Ty. Tak nad Tebou (jako kandidátem a Tvých vyjádřeních tady) začínám přemýšlet Jestli ale třeba ChouLu vidí schůdnou cestu, jak to v rámci stanov pořešit tak, aby to posvětilo i stávající vedení i volební komise (přeci jen je to změna pravidel "za pochodu"), pak OK, bude lepší systém (díky Tobě a dalším). Já s tím problém nemám Upraveno 13. červen 2015 uživatelem Veverka Citovat
MotoMoto Odesláno 13. červen 2015 Autor Odesláno 13. červen 2015 Schrecku, pokut Ti to tak přijde tak mě to mrzí. Na to ale aby hlasoval někdo mojím jménem tak není třeba nic heknout. Nikde není řečeno z jakého mailu má být hlasovaní odesláno. Citovat
punkac Odesláno 13. červen 2015 Odesláno 13. červen 2015 Dobrá. Souhlasím s tím, že ChouLu rozešle kódy pro hlasování a já každý mail budu ověřovat. Tolik práce to zase není a je lepší předcházet případnému napadnutí voleb. To je co, někdo řekne hned něco o podvodu a kolik je práce navíc Kolikrát se za historii klubu volilo a kolikrát to někdo zneužil? Jako si někdo myslí, že tou případnou výhrou přijde k nějakýmu jmění, aby toto musel kamuflovat? Fakt je mi z toho akorát zle Citovat
Schreek Odesláno 13. červen 2015 Odesláno 13. červen 2015 Máme přeci registrační maily, které jsou u všech řádů platné a ověřené. Stačí když si volební komise přidá tuto podmínku... Odesláno z telefonu za pomocí Tapatalk Citovat
MotoMoto Odesláno 13. červen 2015 Autor Odesláno 13. červen 2015 (upraveno) Právě proto, že kandiduji, tak jsem nechtěl bokem oslovovat komisi a něco řešit. To k prvnímu a za druhé mě fakt nenapadlo, že to není řešené a ani do teď mě nenapadlo to že to je takto průstřelné. Fakt prosím na tom nic nehledejte, není co. Já fakt nechápu jak tohle může být chápáno špatně. Kdybych napadl volební komisi, nebo někoho jiného, ale já pouze upozornil svým dotazem na to, že to prostě může ne že musí, blbě skončit. Ve světě je přeci běžné, že když někdo poukáže na možnou díru tak že mu to není vyčítáno. Fakt některé z vás nechápu. Psal jsem že si vůbec nemyslím o důvodu ovládnutí. A o mém už vůbec ne. Používáme EDIT Upraveno 13. červen 2015 uživatelem MJSytic Citovat
Veverka Odesláno 13. červen 2015 Odesláno 13. červen 2015 (upraveno) Nic na tom nehledám a hledat nebudu. Mnoho povyku pro "nic". Teď už se to ovšem asi pořešit bude muset... A tím v této diskuzi končím EDIT: Poslední vsuvka: MotoMoto, asi Ti nemusím říkat, že není nutně problém v tom, když se něco řekne, jako podle okolností kde/jak se to řekne Upraveno 13. červen 2015 uživatelem Veverka Citovat
ChouLu Odesláno 13. červen 2015 Odesláno 13. červen 2015 Tak omlouvám se za mystifikaci. Všechny emaily řádných členů jsou ověřené a funkční. V případě, že člen bude hlasovat z jiného emailu, než má v profilu, bude muset zaslat hlas právě z emailu co má v profilu, jinak bude jeho hlas neplatný. Citovat
Sagic Odesláno 13. červen 2015 Odesláno 13. červen 2015 (upraveno) Já nevím, co je špatnýho na tom, že se MotoMoto zeptal, jak je to ošetřeno? Si přečtěte jeho původní dotaz. Jak teď potvrdil ChouLu, tak je to nakonec ošetřeno tak, že adresy jsou opravdu ověřené. Kdyby to tak nebylo, tak nikdo nemusel hackovat ničí mail, stačilo si založit nový třeba podvodník@něco.cz a hlasovat z něho na někoho úplně jinýho, což by přece vpořádku nebylo. Ano, je to trochu přitažený za vlasy, ale možné by to bylo. Upraveno 13. červen 2015 uživatelem Sagic Citovat
agresssor Odesláno 13. červen 2015 Odesláno 13. červen 2015 Vase problemy bych chtel mit. Kdyby se nasi politici zabyvali stejnema problemama jako vy s forem, nase republika rozkveta kazdym dnem vice a vice..... Citovat
Sagic Odesláno 13. červen 2015 Odesláno 13. červen 2015 Když oni tu republiku nemají tolik rádi jako my tohle fórum Citovat
agresssor Odesláno 13. červen 2015 Odesláno 13. červen 2015 2sagic: Nekdy si rikam, ze to s tou laskou nekteri az prehaneji..... Jeste ze mam radsi moji rodinu, holky a pivo nez forum Citovat
Pe.Tr Odesláno 14. červen 2015 Odesláno 14. červen 2015 Motomoto jak osetris to ze ja ted zvednu telefon a obvolam vsechny radne cleny co znam a nejlip ty co na klub moc nechodi a nabulikuju jim koho mají volit? Treba za koblihu.... Ja mam takovy pocit ze jestlibbudes ve vedeni tak klub to bude stat spoustu penez....uz jen novej ucetni, to bude tak 8000,- mesicne.... Citovat
Berkoff Odesláno 14. červen 2015 Odesláno 14. červen 2015 Pro hádající: Nebo můžem udělat stránku s kandidátkou a pod tím Facebookové lajky, prvník pět s nejvíce lajky vyhraje a bude záležet hodně na profilovce No a teď vážně: Kandidátky pěkný, jen by mě zajímalo, kdo ji napsal první. Protože jsou jak přes sedřenej kopírák. Nemyslím obsahově, ale třeba tím na konci: Pokud jste dočetli až sem ... bla bla bla děkuji. Hlásím předem, že jsem jich četl jen 5. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 14. červen 2015 Odesláno 14. červen 2015 (upraveno) Nechtěl jsem se tady do toho vkládat neb nejsem ŘČ. A jako neřádného člena by mě to asi nemuselo ani moc zajímat. Ale dovolím si k této diskuzi nezaujatý názor. Motomoto myslím si že při použití trochy selského rozumu se dalo této diskuzi která se zde úplně zbytečně rozeběhla po Tvé otázce předejít. Přiznám se že stanovy spolku nemám nastudované do detailu a že i zdejší vlákno jsem sledoval spíše povrchně neb jsem jen uživatel a tudíž než toto změním /nezměním nemohu do závažných otázek zasahovat a mohu jen maximálně nestraně okomentovat. Po prostudování návodu jak hlasovat kdy hlasovat a po přečtení všech kandidátek musím konstatovat že hledat mouchy v tak jednoduché věci mi přijde až trochu možná i víc ujeté. Přeci každému kdo má volební hlas je jasné že svůj hlas by měl zaslat z adresy která je v systému dohledatelná tudíž nejlépe z adresy na kterou mu systém poslal přístupové údaje. A pokud mu z jakéhokoliv důvodu ona adresa nefunguje tak by měl kontaktovat volební komisi. Něčím v tomto smyslu " Vážená komise protože moje oficiální adresa zde vedená nefunguje ( např. byl to email bývalé přítelkyně nebo byl to bývalý služební email) žádám Vás proto o sdělení možností jak zaslat moje PLATNÉ hlasy náhradním způsobem." A volební komise by mu určitě radu poskytla. To že jsi zde začal rozebírat možné způsoby jak by se dalo hlasování ovlivnit beru jako celkem unfér záležitost tím spíš od kandidáta kdy by toto rozpoutal nezaujatý člověk asi by se na to hodně lidí dívalo jinak. A navíc tento systém voleb je zaběhnutý osvědčený a patrně nikdy nevyvolal žádný problém když se používá i nadále. Upraveno 14. červen 2015 uživatelem Vena garážmistr Citovat
Guest Scratch Odesláno 14. červen 2015 Odesláno 14. červen 2015 (upraveno) Vždyt je to jen klub a nikdy nebyl s volbama problém, tak proč se teď musí blbnout? Ja si myslim, ze problem s volbama uz nekdy byl...... Upraveno 14. červen 2015 uživatelem Scratch Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.