MJSytic Odesláno 10. květen 2016 Odesláno 10. květen 2016 Radku, myslíš? Radši bych si to ověřil Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 10. květen 2016 Odesláno 10. květen 2016 A co, no tak ta moje 8 let stará šunka pojede tak jak byla vyrobena, hry už skoro nehraju tak se na nějaký taktování vyprdnu a bude o starost míň Citovat
MotoMoto Odesláno 11. květen 2016 Odesláno 11. květen 2016 Tak včera padl první rekord. 100 X upgrade na W10 bez nehody. Tak nevím asi něco děláme dobře. Jediný problém je tisk na LPT. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 11. květen 2016 Odesláno 11. květen 2016 Hmm, tak se občas koukněte do prohlížeče událostí, bez chyb to určitě nebude, pokud teda mluvíš o upgrade systemu kterej v PC už byl, a ne o čistý instalaci. Takovej Notebook od Lenova umí i věci že se např. otočí ovládání jasu displeje, minusem přidáváš, a plusem ubíráš jas, atd. další je otočený TDP procesoru v nastavení napájení. Je toho celkem dost co je špatně. Tak se nepřechval Citovat
MJSytic Odesláno 11. květen 2016 Odesláno 11. květen 2016 Radku, víš co je zajímavý? Že s tím mají problém stále ty samý lidi Víš, nemůžeš prostě umět všechno Prahy na 406 sis taky nevyvařoval sám Ale chápu, že to máš jako koníčka. Tak bojuj! Ono se to časem poddá Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 11. květen 2016 Odesláno 11. květen 2016 Tak jako s tím nemám problemy jen já, mluvím o tom co se ke mě dostane s problemem nebo na připadnej reinstal, s čístou instalací problem nebývá, až na některý vyjimky. Třeba nevysvětlitelný jev že u jednoho PC vypneš panel jazyků a on se sám opět zapne, a nezbaviš se ho, a u druhýho PC je to naopak, ted třeba na mým PC, ho mužu zapínat jak chci a po restartu tam prostě není, je vypnutej, a ted babo raď A nerejpej pořád Radku, myslíš? Radši bych si to ověřil No a k tomuhle teda, nejde ani s odpojeným diskem, tak už to vyklop, zdá se že víš o co jde. Citovat
Péťa Odesláno 11. květen 2016 Odesláno 11. květen 2016 Jediný problém je tisk na LPT. Vyřešil jsi to? Mě čeká tisk na LPT a nějaké dokumentační OKIně příští týden. nechce se mi tam dávat W8.1, když už všude nechávám desítky... Citovat
KingSpade Odesláno 12. květen 2016 Odesláno 12. květen 2016 Pokavaď udělám čistou instalaci W10, příjdu tedy o možnost vrátit zpět W7? Citovat
MJSytic Odesláno 12. květen 2016 Odesláno 12. květen 2016 Ano. W7 tam dáš jedině zase čistou instalací W7. Radku, já nevím Ale asi bych šel spíš po krku MB než OS Dej jí do továru a znovu to vše postupně nastav. To prostě musí fungovat a OS do toho nemá co kecat Citovat
MotoMoto Odesláno 12. květen 2016 Odesláno 12. květen 2016 Radku, většinou to jsou upgrade i když v mnoha případech jen doinstalován Windows 8.1 a pak upgrade na desítky. Ale vše to jsou případy uživatelů, kteří nebastli s přetaktování, nastavováním různých pí...win. Prostě kancelářské lékařské a domácí uživatelé, stejně tak ve školách. Peťo, ve většině případech se to vyřešilo po další aktualizaci, ale ne vždy. Někde to prostě nefunguje. Speciálně se starými HP laserjet. Problém je v tom, že os najde správně tiskárnu, nainstaluje ovladač, je možné ji nastavovat, ale v momentě když na ní pošleš tisk tak vrátí chybu a úloha zůstane ve frontě s tím, že není možné ji vytisknout. Zajímavé je ze nepomůže ani připojení tiskárny přes Ethernet print server. Zatím jsem neměl čas to dál řešit. Citovat
KingSpade Odesláno 12. květen 2016 Odesláno 12. květen 2016 Ano. W7 tam dáš jedině zase čistou instalací W7. Mě se jedná o to, že pokavaď teď udělám čistou instalaci W10, která je jak známo zaregistrovaná přes aktivační klíč W7, tak jestli i po tomto úkonu, bude možné nainstalovat W7 s použitím licenčního klíče na krabici. Citovat
MJSytic Odesláno 12. květen 2016 Odesláno 12. květen 2016 Tak to netuším. To nebudou vědět ani u MS vzhledem k bordelu v jakém tu evidenci licencí mají Ale tipuju, že ti potvrdí, že to lze, pokud to bude stejné zařízení. Vždycky se to dá nějak udělat, aby to bylo křišťálově čisté Citovat
KingSpade Odesláno 12. květen 2016 Odesláno 12. květen 2016 Já jen že zatím moc nadšený z 10 nejsem, nehledě na to, že tam je tolik blbostí co na stolním pc fakt nevyužiju. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 12. květen 2016 Odesláno 12. květen 2016 Radku, většinou to jsou upgrade i když v mnoha případech jen doinstalován Windows 8.1 a pak upgrade na desítky. Ale vše to jsou případy uživatelů, kteří nebastli s přetaktování, nastavováním různých pí...win. Prostě kancelářské lékařské a domácí uživatelé, stejně tak ve školách. Pro tebe blbosti a bastlení, pro mě životnost počítače stoupla na dvounasobek tím že pořád ještě stačí na všechno co potřebuju. Mam ho 8 let a počítám ještě chvíli pojede. Jink moje máti taky nedělá nic jinýho než kouká na net a čte maily, a po nechtěným upgrade na win 10 z win 8.1 to dělá ty ptákoviny s jasem a spoustou jiných věcí Ano. W7 tam dáš jedině zase čistou instalací W7. Radku, já nevím Ale asi bych šel spíš po krku MB než OS Dej jí do továru a znovu to vše postupně nastav. To prostě musí fungovat a OS do toho nemá co kecat No oni píšou že to je jakejsi intel update microcode, pišou o odstranění souboru mcupdate_GenuineIntel.dll v system 32, přesto i když jsem to udělal tak nic. Mě Bios taktovat jde, jen procesor nereaguje, tak myslim že ho něco zamklo. Flešnul jsem Bios, mam verzi 9, tak na verzi 8 a ani tam to nepomohlo, potom zpět na v 9 a stale beze změny. V továrním nastavení to už bylo, baterka vyndaná atd. Citovat
FrantaCV Odesláno 12. květen 2016 Odesláno 12. květen 2016 Radku, pošli mi - třeba do SZ - typ základní desky. Něco mě napadlo, ale z dost hluboké historie. Citovat
lubosch Odesláno 12. květen 2016 Odesláno 12. květen 2016 Zdar, mne jednou pomohlo spustit instalaci ovladacu "jako administrator", presto ze jses admin, tohle ma vyssi opravneni zapisu do systemovych slozek Citovat
Péťa Odesláno 12. květen 2016 Odesláno 12. květen 2016 Radku, většinou to jsou upgrade i když v mnoha případech jen doinstalován Windows 8.1 a pak upgrade na desítky. Ale vše to jsou případy uživatelů, kteří nebastli s přetaktování, nastavováním různých pí...win. Prostě kancelářské lékařské a domácí uživatelé, stejně tak ve školách. Peťo, ve většině případech se to vyřešilo po další aktualizaci, ale ne vždy. Někde to prostě nefunguje. Speciálně se starými HP laserjet. Problém je v tom, že os najde správně tiskárnu, nainstaluje ovladač, je možné ji nastavovat, ale v momentě když na ní pošleš tisk tak vrátí chybu a úloha zůstane ve frontě s tím, že není možné ji vytisknout. Zajímavé je ze nepomůže ani připojení tiskárny přes Ethernet print server. Zatím jsem neměl čas to dál řešit. Na staré HP tiskárny mi obvykle zabere jejich univerzální ovladač (ale zkoušeno jen na USB a LAN, nikoli LPT). Když je to hodně stará tiskárna, používám PCL5. Citovat
MotoMoto Odesláno 14. květen 2016 Odesláno 14. květen 2016 Mě se jedná o to, že pokavaď teď udělám čistou instalaci W10, která je jak známo zaregistrovaná přes aktivační klíč W7, tak jestli i po tomto úkonu, bude možné nainstalovat W7 s použitím licenčního klíče na krabici. Tak pokud máš w7 legální tak máš coa štítek s licenčním číslem a díky němu aktivijes w7 bez problémů. Případně přes aktivační linky. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.