FrantaCV Odesláno 9. květen 2016 Odesláno 9. květen 2016 MotoMoto - opět jsem se pousmál nad poznámkou v Avataru "Nálada" - bohužel se nachází pod zatraceně těžkou mramorovou deskou s nápisem Senát a PS-ČR. Ale k věci: Otravných připomínek na upd na W10 se asi v současné situaci zcela zbavit nepůjde což sice lze, ale jen když zakážu aktualizace úplně. Tady už jde jen o to aby se nechtěná funkce (aktualizace) spustila automaticky např. při vypnutí PC, kdy mi PC oznámí lakonickou zprávu "Nevypínejte počítač......" Nechtěné aktualizaci lze zabránit v sekci: Ovládací panely - Systém a zabezpečení - Windows update - Změnit nastavení. Volbou "Nikdy nevyhledávat aktualizace" Pak si mohu vyhledání aktualizací spustit ručně a následně si zvolit to co mě zajímá. Já tedy mám tu výhodu, že mě upozorní NOD32, že jsou dostupné nové aktualizace a tak se jen podívám a vyberu si co mě zajímá resp co je užitečné. A jak se zbavit otravných upozorňování jsem popsal o několik příspěvků dříve. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 9. květen 2016 Odesláno 9. květen 2016 Já tedy nevím. Mě vloni Hurvajz s Péťou instalovali do PC nové W8.1 a byli tak šikovní v nastavování PC, že mě do dneška nic neotravuje. Nutno podotknout, že jsme se tomu věnovali s patřičnou pečlivostí s několika 0,7 bílého do takřka ranního kuropění Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 9. květen 2016 Odesláno 9. květen 2016 No tak jsem zkusil dnes upgrade na svuj počitač, vysledek je zaseknutá instalace na 92% a po návratu k windows 7 nemožnost nataktovat procesor E8200 na 3,6 Ghz na kterých jel asi 4 roky v pohodě, nějaká kravina to prostě blokuje a když nastavim hodnoty v Biosu tak to jede v nějakem nouzovem modu. Microsoft jeden b...., za....... Zkoušel jsem všechno možný, i flash Biosu a nic nepomaha Citovat
Veverka Odesláno 9. květen 2016 Odesláno 9. květen 2016 ...a proto se Win10 bráním zuby nehty. Good luck v boji s větrnými mlýny Citovat
Guest minimaxa Odesláno 10. květen 2016 Odesláno 10. květen 2016 Hurvajzi, Já bych ty sv..ě zažaloval pro poškození cizí věci Citovat
FrantaCV Odesláno 10. květen 2016 Odesláno 10. květen 2016 Radku, jestli máš "Bit kopii" původního OS W7, tak to bude celkem rychlé. Přeformátuj disk a systém obnov z kopie. Jinak Tě nemine kompletní instalace včetně asi 230-ti aktualzací + MS-Office (pokud ho používáš). Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 10. květen 2016 Odesláno 10. květen 2016 OS W7 jsem měl zalohovaný přes Acronis, po jeho navrácení se taktování v Biosu chová stejně. System byl už nakopnutej dlouho, komplet reinstalace mě čekala tak jako tak, jinak bych s tím nelaboroval. Ještě zkusim Win 10 čistou instalaci, pokud neprojde tak čistý Win 7 Citovat
Péťa Odesláno 10. květen 2016 Odesláno 10. květen 2016 Nemáte furt něco čipovat, lopaty! Když nečipuješ auto, tak PC Citovat
MJSytic Odesláno 10. květen 2016 Odesláno 10. květen 2016 Hlavně nehrabu do něčeho, co neumím a zajistím si na to odborníka P.S. Teď upgraduju další NTB z 8.1 - akorát je tam těch 92% (internet samo odpojený, nejsem sebevrah ) Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 10. květen 2016 Odesláno 10. květen 2016 MJ, nechapu co tim chceš jako říct, dobrý by bylo to vysvětlit Citovat
MJSytic Odesláno 10. květen 2016 Odesláno 10. květen 2016 Já prostě jen rejpu P.S. Upgrade na W10 hotov - teď stáhnout Updaty... P.S.2. Verzi Biosu máš stále stejnou, nebo si W10 během upgradu potichoučku natáhly novější verzi? Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 10. květen 2016 Odesláno 10. květen 2016 Verze Biosu novější neexistuje, je pořád stejná, i po flešnutí stejnou verzí. Četl jsem později nějaký zkušenosti že nejde taktovat po instalaci win 10, řešila to uprava nějakeho souboru, což jsem udělal ve WIN 7 a bez efektu. No WIN 10 jsou v PC, sype to tam ovladače zatím, tak uvidime jestli to bude k fungování Citovat
FrantaCV Odesláno 10. květen 2016 Odesláno 10. květen 2016 Ten problém je v MBR (Master Boot Sector) tedy stopa "0" na HDD. Tam se nedostaneš tedy pokud nemáš program Partition Magic nebo lze záznam zrušit LL formátem. Systém si pak vytvoří nový. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 10. květen 2016 Odesláno 10. květen 2016 Čistý win 10, předtím jsem odtranil všechny oddíly na C a naformatoval to, taktovat nejde Jo počkej jako LOW level formatem no, hezky pěkně Citovat
MJSytic Odesláno 10. květen 2016 Odesláno 10. květen 2016 Odpoj HDD a zkus to přetaktovat bez něj Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 10. květen 2016 Odesláno 10. květen 2016 No to je mi jasný že to pujde Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.