Radek Hurvajz Odesláno 16. srpen 2015 Odesláno 16. srpen 2015 No tak potom nemá smysl se vubec s něčím takovým zabývat, prostě to neinstalovat a je vyřešeno. I když nevim co se časem vykoumá, asi Windows 11 Viz: Dokud nebudou od Microsoftu k dispozici nějaká vysvětlění, co všechno servery sbírají, není bezpečné Windows 10 instalovat na produkční počítač, ani doma, ani v práci nebo ve firmě. Zcela vyhnout by se tomuto operačnímu systému měli lidé, kteří kryptují data. Ve své podstatě jsou Windows 10 více analytický systém než operační. A to představuje značné riziko pro možné zneužití. Citovat
MotoMoto Odesláno 16. srpen 2015 Odesláno 16. srpen 2015 Jeden maličký postřeh. Pokud jste měli nastavené v /system32/config.nt nějaké parametry jako třeba File=160 tak po instalaci na W10 je musíte nastavit znovu, soubor je přepsán. Tak jen aby jste pak nehledali chybu jako já, když mi dosovský SW padal do nouzového režimu. Jina za mě dobrý, jen ta BT myš ta fakt se odpojuje a odpojuje. A to je přímo MS. Ale vyzkoušel jsem jiné a stejný výsledek. Citovat
Péťa Odesláno 16. srpen 2015 Odesláno 16. srpen 2015 Máte ve vlastnostech myši (hardware) odškrtnuto "Povolit počítači vypínat zařízení z důvodu úspory energie" ??? Citovat
MotoMoto Odesláno 16. srpen 2015 Odesláno 16. srpen 2015 Nemám jí sebou abych to zkontroloval, ale myslím, že to mám vypnuté, ale po návratu raději kouknu. Díky za nápad. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 17. srpen 2015 Odesláno 17. srpen 2015 Hele ja s tím BT celkem laboroval a odpojovalo se to pořád ať jsem dělal co jsem dělal Citovat
Guest Pety Odesláno 17. srpen 2015 Odesláno 17. srpen 2015 (upraveno) Ono je to vcelku prosté - pokud chcete od systému cloudové funkce, musíte dát do cloudu data. Pokud chcete jakékoli funkce, dodávané Microsoftem centrálně, musí ty funkce dostat data. Aeronet je server, píšící o chemtrails a podobných kravinách, vždycky byl normálním lidem pro smích, ale z tohoto jediného článku se najednou dělá aféra. Už při instalaci desítek to jde všechno povypínat - když oželíte funkce, které to poskytuje. Logicky, když chci synchronizovat fotky přes OneDrive, nemůžu si ho vypnout, že? Kdo z lidí, kteří dnes dělají poplach kolem "špehování Microsoftem v desítkách" má mobil s Androidem? Asi tak 80%? Dobrovolně se nechávají úplně stejně "špehovat" Googlem - a ten má ve smlouvě klauzuli, že smí vaše data komerčně využívat. Kolik lidí chodí na Facebook - a ten tam má dokonce, že mu vaše data, uložená na něj, patří a může si s nimi dělat, co chce. A nikdo kolem toho nějak neječí... Každý si prostě dnes musí rozmyslet, jaká míra narušení soukromí je pro něj přijatelná, a podle toho se zařídit. Já si toho povypínal asi polovinu. Upraveno 17. srpen 2015 uživatelem Pety Citovat
Pacho69 Odesláno 17. srpen 2015 Odesláno 17. srpen 2015 Aeronet jsou proruský štváči, seriózně se tím může zabývat akorát magor. Android o všech sbírá data už roky a nikdo se nad tím nepozastavuje. Jo ahá, je to GNU licence, můžete si to přepsat Upgrade W10 u mě skončil BSOD po druhém přihlášení kteréhokoliv uživatele. Jsem v situaci, kdy nemám kdy ztrácet čas hledáním chyby (tipuju, že to bude nějaký ovládací soft Lenova (možná grafiky), který se při migraci profilu nespustí, až po ní. No nebyl čas, takže rollback, docela mě překvapilo, že na to MS myslel (přesto jsem měl samozřejmě zálohu). Takže můj Windows Account mi píše, že licenci mám upgradnutou na W10, já mám ale stále W8.1. Jinde proběhl upgrade v pohodě, synátor mimořádně spokojený, neboť v hrách dokáže z grafiky vyždímat daleko větší výkon než ve W8.1 či v grafickým výkonem plýtvajících W7. Citovat
lubosch Odesláno 17. srpen 2015 Odesláno 17. srpen 2015 jasne, pravda, jen me tam stve ten keyloger a odposlech zvuku. pokud se pujde zbavit i tohoto, tak to bude standart na ktery je clovek zvykly od MS i Google. Citovat
FrantaCV Odesláno 17. srpen 2015 Odesláno 17. srpen 2015 Nepročetl jsem celou diskuzi tak sorry za případnou duplicitu. http://www.svetkolemnas.info/novinky/zahranicni/2797-analyza-windows-10-ve-svem-principu-jde-o-pouhy-terminal-na-sber-informaci-o-uzivateli-jeho-prstech-ocich-a-hlasu Zatím používám "Widle" a "Linucha (UBUNTU)" tak 50 na 50, ale teď to vypadá, že "Widle" pošlu na dobro do "Kopru". Citovat
lape Odesláno 17. srpen 2015 Odesláno 17. srpen 2015 Tak jsem se chtěl vrátit na W7 a už to píše,že to není možné,páč některé potřebné soubory někdo odebral a já to určitě nebyl. No zřejmě se tam ty 10 snaží udržet zuby,nehty,takže zítra bude čistá instalace sedmiček.Snad to bude bez problémů Citovat
lubosch Odesláno 17. srpen 2015 Odesláno 17. srpen 2015 Ja to schvalne snifnu a uvidime. Treba to stihnu jeste tenhle tyden. Dam vedet. Citovat
lape Odesláno 17. srpen 2015 Odesláno 17. srpen 2015 Tak jsem na to nakonec vletěl hned a čistá instalace 7 byla bez problémů. Citovat
Pacho69 Odesláno 18. srpen 2015 Odesláno 18. srpen 2015 FrantaCV: Aneb - zdroj stále stejný... Ten, co nám mnoho měsíců tvrdí, že noha ruského vojáka NIKDY nepřekročila Ukrajinské hranice a podobné žvásty. Tohle může převzít jen trouba, který se živí zobrazenou reklamou. Zkuste někdy popřemýšlet o tom, co o vás odesílá váš android, ios nebo že W7, 8 (ale i linux...) Myslíte si, že odesílají něco jinýho. Myslíte si, že o tom víte? Že google nesbírá data jen pro sebe ale i pro NSA? No nic, napsali to Putinovi boyz, tak si zahejtujte a užijte si to. Co zkusit použít vlastní hlavu? Citovat
lubosch Odesláno 18. srpen 2015 Odesláno 18. srpen 2015 vlastni hlavu pouzivam, proto mi od rana bezi snifer a odpo az dorazim domu, tak dam vedet kolik dat a kam slo. co jsem chvili koukal, tak odchazi na nejake neMS servery sifrovana data AES 256bitem, ale co je v tom, vi asi jen MS. Citovat
Gabriel 307 Odesláno 18. srpen 2015 Odesláno 18. srpen 2015 o víkendu ho hodím asi do virtual boxu Citovat
MrChodny Odesláno 18. srpen 2015 Odesláno 18. srpen 2015 (upraveno) Několik postřehů z internetu: Jak z Windows 10 udělat desktopový systém Upraveno 18. srpen 2015 uživatelem MrChodny Citovat
FrantaCV Odesláno 18. srpen 2015 Odesláno 18. srpen 2015 FrantaCV: Aneb - zdroj stále stejný... Ten, co nám mnoho měsíců tvrdí, že noha ruského vojáka NIKDY nepřekročila Ukrajinské hranice a podobné žvásty. Tohle může převzít jen trouba, který se živí zobrazenou reklamou. Zkuste někdy popřemýšlet o tom, co o vás odesílá váš android, ios nebo že W7, 8 (ale i linux...) Myslíte si, že odesílají něco jinýho. Myslíte si, že o tom víte? Že google nesbírá data jen pro sebe ale i pro NSA? No nic, napsali to Putinovi boyz, tak si zahejtujte a užijte si to. Co zkusit použít vlastní hlavu? Pokud má někdo pocit, že může v dnešní době zůstat v anonymitě, je totální naivka. Stačí si uvědomit, kolik nevyžádaných mailů nebo otravných telefonátů od společností, o kterých ani nevím, že existují, mi prakticky denně přijde. Kde se asi tak k mému E-Mail účtu nebo telefonnímu číslu dostali? Internet je sice suprová věc, ale také zatraceně nebezpečná. W10 je ale totální tunel do soukromí nás všech. Ostatně PROČ je asi zdarma? Na tuhle nabídku naběhne asi nejvíc uživatelů OS Microsoft a to je to o co tu běží. Takže taky zkus popřemýšlet. Citovat
Pacho69 Odesláno 18. srpen 2015 Odesláno 18. srpen 2015 jojo, píšou to na aeronetu, tak to musí být pravda. to, jak se kdo dostal k tvému telefonu nebo mailu - tedy to fakt M$ nemá zapotřebí prodávat, to je k smíchu. Je dost naivních a důvěřivých, kterým se z adresářů vysbírají adresy a obchod s nimi jen kvete, můžeš se chránit jak chceš. A seznamy aktivních telefonních čísel prodávají sami operátoři, nemáš jak jim v tom zabránit. Jo a W10 není zdarma, to jsi asi špatně pochopil nebo si to pleteš s jinými systémy. Zdarma je upgrade z verze 7, 8 nebo 8.1, navíc jen dočasně. Ten důvod, proč to dělají je jiný a je celkem zřejmý. Každopádně v telemetrii M$ za Googlem trochu zaostal, tak to do W10 nasázel všechno, přesto - na jejich výkonu to rozhodně není vidět. Jak tu publikuje MrChodny, 90% špehovací komunikace se dá vypnout. Franto, máš telefon s Androidem? Co myslíš, kdo tě asi špehuje? Lubosch: MS stejně jako Google, jako americká společnost musí spolupracovat s NSA. Navíc, jak víš, že ty adresy nejsou M$? Citovat
FrantaCV Odesláno 18. srpen 2015 Odesláno 18. srpen 2015 Nemám Android - stařičká N6310 mi na dovolání stačí a na víc mobil nepotřebuji. Možná jsem to opravdu špatně pochopil, ale jak je prezentováno, pro W7 a výše je upd zdarma ale jen po omezenou dobu. Následně už bude placený. Jinými slovy "Kdo zaváhá nežere" Ostatně je to každého věc. Do mého PC W10 nesmí stejně jako třeba FB. Citovat
lubosch Odesláno 18. srpen 2015 Odesláno 18. srpen 2015 Tak na skoro čisté instalaci s povypínanými features MS se za 1.den nachytalo cca 0,5 MB dat. Nikdo na něm nic nedělal, vpodstatě spal. Komunikace šla na dole jmenované servery. Té komunikace není mnoho, ale je šifrovaná. Může v tom ale být i výpis z keylogeru a to bych velice nerad. Je jasné, že nejen MS sbírá data o uživateli, pokud je to poloha, seznam navštívených stránek kvůli reklamě, nebo kontrola dokumentů v cloudu, tak to mi buď neva, nebo se tomu mohu bránit. Ale zrovna hesla psaná na klávesnici není dobré s někým neznámým sdílet. Proto si je třeba neukládám ani do exploreru. Co se týká e-bankovnictví, tak nevím nevím. Systém jako takový se mi ale docela líbí, je tam vidět pokrok i v technickém směru, jiné jádro, lepší využití výkonu grafiky atd, asi si zvyknu a budu dávat zase větší pozor, abych nechytil nějakýho brouka. K facebooku a podobným stránkám se nemá smysl vyjadřovat, protože co tam jednou dáš už tam zůstane navždy, stává se to majetkem provozovatele a ten s tím může naložit jak chce. servery: compatexchange14.cloudapp.net (104.43.228.53) - Microsoft Corporation osiprod-eus2-snow-000.cloudapp.net (137.116.64.35) - Microsoft Corporation a1363.dscg.akamai.net (23.62.237.89) - Akamai Technologies, inc. cloud e10088.dspb.akamaiedge.net (95.100.163.11) - Akamai Technologies, inc. a1621.g.akamai.net (213.155.158.24) - Akamai Technologies, inc. vortex-db5.metron.live.com.nsatc.net (191.232.139.254) - Level 3 Communications, LLC onesettings-db5.metron.live.com.nsatc.net (191.232.139.253) - Level 3 Communications, LLC sls.update.microsoft.com.akadns.net (157.56.96.54) - Akamai Technologies, inc. prod-w.nexus.live.com.akadns.net (65.52.26.28) - Akamai Technologies, inc. cdp1.public-trust.com (64.18.20.10) - Verizon Trademark Services LLC Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.