morepower Odesláno 1. červen 2015 Odesláno 1. červen 2015 Protože jsem v skrytu duše idealista, tak bych rád založil tohle téma. Rád bych, aby se tu soustředily vaše nápady, tipy, nebo třeba dobrý věcičky, co nám ušetří spoustu práce nebo nervů. Ať to bude třeba kus vercajku, nebo sekačka, nebo nějaká elektronická hovadina, nebo třeba piknikovej koš za dobrý prachy Jak říkám, jsem idealista, tak si myslim, že by to mohlo fungovat, když třeba budete shánět dobrej nápad na dárek pro šváru nebo třeba způsob, jak si udělat rovinu při opravě trámovýho stropu. Ona nesourodost by mohla vnést do tématu trošku šťávy. Nerad bych, aby to bylo bráno komerčně, to není můj záměr. Zas je jasný, že když sem fouknu výrobek, dělám mu reklamu, ale když neuvádim konkrétního prodejce, tak to snad bude ok ---------------- Věc, která mi bezvadně funguje jako držák telefonu i navigace v autě. Já sem rtotiž vždycky každej držák nějak zlomil, nebo křupnul a tenhle prostě je tak blbuvzdornej, že "nejde" rozbít Citovat
Almanil Odesláno 1. červen 2015 Odesláno 1. červen 2015 Taky jej používám, jediná na co se musí dávat trochu pozor, ať nenachytá moc špíny, potom trochu hůř lepí. Citovat
morepower Odesláno 1. červen 2015 Autor Odesláno 1. červen 2015 To je fakt, píšou, že se pak dá prostě opláchnout pod tekoucí vodou, nechat oschnout a hotovo. ------------------ do zapalovače v autě používám tuhle věc, horní usb v pohodě dobíjí navigaci a ta se i přes vyšší odběr nevypíná a dolu se dá píchnout zase jiná záležitost. Výhodou je, že drží dobře a nečumí ven. Citovat
dusan2 Odesláno 1. červen 2015 Odesláno 1. červen 2015 Ten drziak na mobil som pouzil par krat velmi mi nevyhovoval tak som ho zrusil. Citovat
dusan2 Odesláno 1. červen 2015 Odesláno 1. červen 2015 Okrem toho ze relativne rychlo prestal ,,lepit'' a strhol mi zadne logo telefonu som mal vzdy pocit ze ten kryt z telefonu raz odtrhnem. Citovat
Almanil Odesláno 1. červen 2015 Odesláno 1. červen 2015 Já ho mám už rok a pořád lepí sice už ne tolik co na začátku, ale po umytí je to OK. O mobil se nebojím, klidně ať trhá Citovat
Gabriel 307 Odesláno 2. červen 2015 Odesláno 2. červen 2015 (upraveno) do zapalovače v autě používám tuhle věc . . .. . . tak tuhle věc mám taky a je fakt super 2,1 A nabíjí Note 4 kde běží třeba navigace(stíhá to v pohodě ) a ze spodního USB si občas nabíjí manželka S3 Neoodesláno z Samsung Galaxy Note 4 Upraveno 2. červen 2015 uživatelem Gabriel 307 Citovat
morepower Odesláno 2. červen 2015 Autor Odesláno 2. červen 2015 (upraveno) je to na mě spousta cizejch slov, ale jasně ---------------------- éda: štvalo mě nosit navigaci v takovym tom pytlíčku, protože se mi stávalo, že sem si jí zapnul omylem při vkládání do batohu, tak sem si pořídil pouzdro na 2,5" disk, kam se vejde i se všema kabelama. pouzdro je skořepina, takže chrání navigaci dostatečně! connect it CI-148 Upraveno 2. červen 2015 uživatelem morepower Citovat
Pacho69 Odesláno 2. červen 2015 Odesláno 2. červen 2015 Já si do stojánku na mobil zabudoval Qi nabíječku, jedna z nejmenších je tato (má jen 65mm průměr a mě se v poho vešla do držáku Brodit, telefon tam jde strčit, nezasouvám do něj žádný kabel, minimalizuji riziko poškození nebo zlomení konektoru): http://www.microsoft.com/en/mobile/accessory/dt-601/ no a celé napájení jsem zaintegroval tak, že do boxu mezi sedadla jsem zapojil toto: http://www.santy.cz/moduly-c22/power-usb-2x-i164/ do jednoho fousu zapojil tu Qi nabíječku, druhý je vyvedený do prostředního boxu a lze z něho nabíjet zařízení, které se nikde neválí, kabely nejsou vidět. Pokud někdo chce zapojit kameru a má elektriku pod krytem zpětného zrcátka, tenhle modul se tam určitě vejde http://www.santy.cz/prevodniky-adaptery-omezovace-c27/power-usb-1x-i163/ Citovat
Gabriel 307 Odesláno 2. červen 2015 Odesláno 2. červen 2015 Pacho69: zajímalo by mě foto stojánku odesláno z Samsung Galaxy Note 4 Citovat
Pacho69 Odesláno 2. červen 2015 Odesláno 2. červen 2015 Gabriel: OK, si musím vzpomenout, až budu sedět v autě. :-) Citovat
Péťa Odesláno 2. červen 2015 Odesláno 2. červen 2015 V létě 2014 jsem koupil tohle, ale ty přísavky moc nedrží Ty USB napaječe kupuji za jinou cenu http://www.ebay.com/itm/DC-DC-Converter-Module-12V-To-5V-3A-15W-Duble-USB-Output-Power-Adapter-F5-/291361046284?pt=LH_DefaultDomain_2&hash=item43d678bf0c http://www.ebay.com/itm/DC-Converter-Module-12V-To-5V-3A-15W-USB-Output-Power-Adapter-WW-/151615877876?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item234d02b2f4 http://www.ebay.com/itm/DC-DC-4-5-40V-To-5V-2A-USB-Charger-Step-down-Converter-Voltmeter-Module-CZ-/131214854776?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e8d03ca78 http://www.ebay.com/itm/NEW-Dual-USB-Mobile-Power-Charger-board-module-3-7V-to-5V-1A-2A-boost-converter-/221617453573?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item33996dfa05 Citovat
Pacho69 Odesláno 3. červen 2015 Odesláno 3. červen 2015 (upraveno) Z mého pohledu - je mi jasné, že se dají kupovat za půl. Mě pro jeden kus nestálo za to řešit ebay či aliexpress, případně paypal (o "bezpečném" placení na internetu si myslím svoje). Ale neboj, znám to.Tak jsem zaplatil jako za 2kusy, mám jako bonus 2 roky záruky. Jinak já jsem platil 150, to ještě nebyl dolar za 25 Upraveno 3. červen 2015 uživatelem Pacho69 Citovat
Pacho69 Odesláno 4. červen 2015 Odesláno 4. červen 2015 (upraveno) Zde tedy držák (Brodit) doplněný o QI nabíječku Nokia (průměr 65mm, nejmenší, co jsem našel) Ještě dodám, že Qi nabíječku od nokie (včetně adaptéru na 220 s USB) jsem koupil za 390Kč s dvouletou zárukou Upraveno 4. červen 2015 uživatelem Pacho69 Citovat
morepower Odesláno 15. březen 2021 Autor Odesláno 15. březen 2021 hahá..oživíme téma teď sem koukal, že maj v lidlu tenhle úhelník: ten můžu teda vřele doporučit jako úžasnýho pomocníka pro práci se dřevem. Tahle levnější verze z lidlu, stejně tak i taková meziverze od Hultafors jsou už dostatečný pro většinu kutilů. Já používám teda jeho o chlup lepšího bratránka od Swanson ↓ a nedám na něj dopustit. Co teda s ním lze: je to úhloměr, sám o sobě, a samozřejmě umožňuje řezat prkna a trámy pod různým úhlem (v americe to používají jako "metodu jednoho čísla", kdy sklon krokve je malinko jiný než sklon nárožního trámu a při pevně daném sklonu střechy nám úhelník bez přepočtu umožní říznout spravnej úhel), což se hodí nejen při stavbě krovu, ale i při běžným kutění. Proto je tam několik úhlovejch stupnic. V metrickým systému je to sklon dm/m střechy (takže 10dm/1m střechy je vingl 45°...pro názornost). (Amíci to maj v palcích na stopu...nepodstatný) dál umožnuje lehce stanovovat třetiny, čtvrtiny a vůbec různý podíly prken, což se hodí třeba k přípravě sedel nebo zádlabů apod. Podíly se samozřejmě dají naměřit rychle i metrem, ale jak tenhle úhelník je zároveň příložník, tak je to fakt jednoduchý. umožnuje odměřovat a zároveň rýsovat linky v různých vzdálenostech od hrany nebo od sebe umožňuje kreslit kolmice na šikmé roviny pro vyříznutí sedel (je to po americku a na nízký (např. často používaná pultová střecha) sklon to funguje, na vyšší sklon je třeba držet tu 1/3 šířky) dá se použít jako vedení pro mafla no a v neposlední ředě, tenhle stříbrnej má výhodu, že se na sluníčku nerozpálí jako ty černý, který pak nejdou ani do ruky chytit Takže kdyby si chtěl někdo udělat radost (někdo, kdo dělá se dřevem) tak tohle je fakt príma Péťa ohodnotil 1 Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 15. březen 2021 Odesláno 15. březen 2021 a navody jak s nim merit byly v Rady Ptaka loskutaka a ma je na svem videu treba Tomas Krasensky Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.