Havlicek.Lukas Odesláno 13. leden 2016 Odesláno 13. leden 2016 a jak se budou na STK tvarit na letni rezervu na zimni sade kol ?? Citovat
MilanF1 Odesláno 13. leden 2016 Odesláno 13. leden 2016 Mně nikdy nic neřekli. Však je to kolo jen na nouzové dojetí. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 13. leden 2016 Odesláno 13. leden 2016 Hele na letní pneu v rezervě neřeknou nic. Mě jednou chytli četníci a měl jsem na zadku v zimě letní a navíc každou jinou a co prej to je a já no co by vezu zimáky ke gumaři protože sem do nich nachytal nějaký hřebíky a polda hm to by si mohl vymyslet každej kdo se nás nebojí, na to jsem mu řekl že se jich opravdu nebojím a že si jejich práce vážím a že bych si nedovolil jim lhát a otevřel jsem kufr kde jsem měl hozený ty dvě zimní kola který jsem vezl do opravy. A všechno proběhlo v klidu. Citovat
Hafity Odesláno 14. leden 2016 Odesláno 14. leden 2016 Mně nikdy nic neřekli. Však je to kolo jen na nouzové dojetí. Přesně, jinak by se dojezdové užovky musely dělat i v zimním provedení, což mi přijde poněkud mimo mističku.... Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 14. leden 2016 Odesláno 14. leden 2016 jenze dojezdovka radne oznacena ale kolo v sirsim rozmeru a jeste letni muze byt dost zavadejici ne ?? Citovat
Hafity Odesláno 14. leden 2016 Odesláno 14. leden 2016 No když mám v TP několik povolených rozměrů, tak přece nemusím mít ke každemu rozměru rezervu! U Galanta jsem jich tam měl pět.... Citovat
Veverka Odesláno 14. leden 2016 Odesláno 14. leden 2016 Já tedy rezervu nevytáhl od koupě auta, ale přišlo by mi logické, kdyby byl požadavek, aby rezerva byla rozměrově shodná s aktuálním obutím (s výjimkou té značené nouzové dojezdovky) Citovat
Hafity Odesláno 14. leden 2016 Odesláno 14. leden 2016 (upraveno) Tomu nějak nechápu.... Pokud existuje DOJEZDOVKA se zcela jinou šířkou, výškou, průměrem a huštěním, proč bych nemohl použít pneu, které je parametry daleko blíže použitým pneu, než ta užovka? Co je myšleno pojmem "značená nouzová dojezdovka" Upraveno 14. leden 2016 uživatelem Hafity Citovat
Veverka Odesláno 14. leden 2016 Odesláno 14. leden 2016 (upraveno) No právě ta tvoje "užovka" s nízkým profilem na něčem, o snad ani není pořádnej ráfek, žlutě barvenej, co s tím smíš jet max. 80 km/h nebo kolik. Prostě nestandardní jednoúčelové kolo. Ne "normální" kolo v rozměru podle techničáku, ať už 15", 16" nebo 17". Upraveno 14. leden 2016 uživatelem Veverka Citovat
ozzy56 Odesláno 14. leden 2016 Odesláno 14. leden 2016 co vím, tak rezerva může být jakákoli z rozměrů uvedených v TP nafoukaná na předepsaný tlak Citovat
Hafity Odesláno 14. leden 2016 Odesláno 14. leden 2016 Aha.... Takže na origoš "užovce" je ten žlutý terčík s 80 kou, zatímco na plnohodnotné to není.... To by chtělo podpořit/vyvrátit od někoho, kdo je u moci výkonné.... Nebo alespoň osvětlit.... Citovat
Veverka Odesláno 14. leden 2016 Odesláno 14. leden 2016 No já právě nevím, tak uvažuju nahlas a tím se i nepřímo ptám. Hlavu jsem si s tím nikdy nedělal Citovat
Hafity Odesláno 14. leden 2016 Odesláno 14. leden 2016 co vím, tak rezerva může být jakákoli z rozměrů uvedených v TP nafoukaná na předepsaný tlak A může mít i jiné rozměry? U Galanta jsem měl opravdu 5 rozměrů, 4 x 14" a 1 x 15". Takže když mám v TP (u Focuse) 15", 16" a 17" a užovku 16", jakou mám mít s sebou rezervu? Plnohodnotnou a nepoužitou mám 15".... Citovat
Hafity Odesláno 14. leden 2016 Odesláno 14. leden 2016 (upraveno) No já právě nevím, tak uvažuju nahlas a tím se i nepřímo ptám. Hlavu jsem si s tím nikdy nedělal Já si s tím taky nikdy hlavu nedělal a na užovce jsem jel jen jednou..... Spíš mne zajímá, co na to legislativa.... Upraveno 14. leden 2016 uživatelem Hafity Citovat
ozzy56 Odesláno 14. leden 2016 Odesláno 14. leden 2016 A může mít i jiné rozměry? U Galanta jsem měl opravdu 5 rozměrů, 4 x 14" a 1 x 15". Takže když mám v TP (u Focuse) 15", 16" a 17" a užovku 16", jakou mám mít s sebou rezervu? Plnohodnotnou a nepoužitou mám 15".... jak píšu--pokud je zapsaná v TP, tak kterákoli z nich, tak nás to učili na školení řidičů (je to už nějaký pátek) mám na autě z výroby 16'' kola, takže i v rezervě je 16'', ale v zimě nahazuju 15'' kola (rezerva je furt 16'')--ale ty 15'' mám taky v TP Citovat
Laďa Odesláno 14. leden 2016 Odesláno 14. leden 2016 Zákon říká: náhradní kolo (ráfek s pneumatikou) - v případě, kdy je na vozidle použito více rozměrů kol, musí být náhradní kolo použitelné pro všechny tyto rozměry nebo musí být vozidlo vybaveno náhradními koly pro všechny rozměry Citovat
Veverka Odesláno 14. leden 2016 Odesláno 14. leden 2016 Ale já mám na vozidle v jednom okamžiku obuté všechny buď 15" (zimní) nebo všechny 16" (letní) - rezerva bude z výroby hádám 16", ještě jsem ji neviděl (možná tam ani není ) Na STK na zimní sadě vždy bez problému Citovat
Gabriel 307 Odesláno 15. leden 2016 Odesláno 15. leden 2016 nevím proč řešíte rozměr rezervy pokud ten rozměr je zapsaný v TP a je schválený pro vaše auto,tak ve finále je to +/- stejný průměr kola ( pneu+disk) letní mám 17" a rezerva je 15" odesláno z Samsung Galaxy Note 4 Citovat
Veverka Odesláno 15. leden 2016 Odesláno 15. leden 2016 A protože nás baví mudrovat nad tím, jak to má být správně - z hlediska předpisů a logiky/uživatele Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.