Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

No hele..na to jak ti slouzi...a kdyz bude slouzit tak proc se necachtat ve stejny rece...ja mam 307 9 let a zatim si nemohu stezovat...krome drobnosti a unavy materialu je na ni spolehnuti...:roker

Odesláno
před 2 hodinami, brixtr napsal:

Auto má sloužit člověku a ne obráceně.. Ale ty mu dáváš zabrat. :D

Zase tak hrozný to není ne? :D

Auto dostává kvalitní péči, tak musí něco odpracovat :)

před 1 hodinou, Fruktis napsal:

No hele..na to jak ti slouzi...a kdyz bude slouzit tak proc se necachtat ve stejny rece...ja mam 307 9 let a zatim si nemohu stezovat...krome drobnosti a unavy materialu je na ni spolehnuti...:roker

Slouží dobře, výměnu budu řešit spíš výhledově, trochu mi vadí nižší úroveň odhlučnění, jinak pohoda :)

Jako možný nástupce bych viděl 508ku, 308 SW 1. generace, Mondeo Mk4 nebo Megana Mk3...

• O 1 měsíc později...
Odesláno

čau, mám dotaz, dneska při jízdě po dálnici směr 9 křížů mi vylezla teplota oleje přes 100 stupňů, předpokládám že se zrovna potkala regenerace FAP s tím že jsem jel do kopce a to vedlo k vyšší teplotě oleje...

Předtím se mi teplota oleje dostala přes 100 jen když bylo něco v nepořádku s motorem (FAP KO, díra v trubce sání...)

Máte někdo podobnou zkušenost?

• O 2 týdny později...
Odesláno

to mám beztak za trest že jsem si sehnal budíky s teplotou oleje :D

každopádně se to dřív nestávalo (s autem mám najeto skoro 100tkm), teď na dovolený se to během cca 1000km stalo 2x - při výjezdu na červenohorský sedlo a pak někde kousek od karlštejna, pokaždý při výjezdu do celkem prutkýho kopce.

Nejspíš to ničemu nevadí, protože teplota šla o dílek za 100 stupňů - můj odhad je 110-115°C, v práci testujeme motory a turba s max. teplotou oleje 150, takže nějaká tolerance tam ještě je :D

Každopádně při nadcházející výměně oleje bych rád nechal vyčistit olejovou vanu, případně i nějak motor propláchnout, což se za 400tkm nedělalo, tak uvidíme :)

Jinak auto šlape jak má, aktuálně mám 399tkm :)

• O 2 týdny později...
Odesláno

Menší update:

-minulý týden padlo 400tkm a zároveň 100tkm co mám s autem ujeto já, zatím všechno šlape jak má

Včera jsem byl na diagnostice u Johna a všechno se zdá být v pořádku, aditiv je ještě 40%, FAP regeneruje jak má, průměrně co 500km a podle ECU má vydržet 150tkm, EGR, turbo a motor samotnej v pořádku :)

Za 14 dní mě čeká pravidelná výměna oleje a filtrů, zároveň s tím budu měnit zadní destičky, čistit vanu motoru, rád bych se mrknul na čidlo teploty oleje na motoru, jestli je OK a uvažuju o montáži tažnýho zařízení.

Snad bude auto šlapat i dál :)

Odesláno
V 29. 5. 2018 at 8:30, Martinni napsal:

taky přemýšlím co potom místo 307, bo je to celkem pohodlný auto...zatím jediný, kde si opřu i hlavu o opěrku a nemám hlavu zalomenou dozadu :D

Rozhodně doporučuju první 308. Vychází z 307, takže má podobné parametry + netrpí bolestmi 307 :)  Máme jí v krátké verzi a proti tomu autu nemůžu říct nic špatného.

• O 3 týdny později...
Odesláno

čau, menší update.

Auto se mi poslední dobou začalo trochu hřát, teplota motoru šla k 90°C a teď v pátek až ke 110°C, spolu s tím šla nahoru vždycky i teplota oleje...

Důvod je prostý - nedostatek chladící kapaliny kterou jsem cca rok a půl nekontroloval, v pátek jsem dolil asi 3l a v pohodě, ale pomalu ubývá.

Dneska do rána zmizelo cca 0,3l

Hledám kde by to mohlo mizet, pod autem je sucho, v oleji nic není, auto nekouří, v interiéru je taky krásně sucho.

Zítra jde k mechanikovi, tak uvidíme co se dozvím...

Odesláno

Hehe tak doufam ze neco najdes, mel sem stejnej problem auto mi zralo vodu. Nikde nic neteklo, voda se nemixovala s olejem  zadne symptomy problemu. Dostal sem na 0.5 litru co tejden. Auto u mechanika tlakova zkouska systemu  zadny problem, test navyfukovy spaliny v chladici kapaline, nic motor kompletne prohlidnutej zadnej unik. Nakonec sem nalil do systemu cca 2dcl utesnovace na chladici system a uz 2 rokem jezdim bez problemu

Odesláno

to jsi na tom líp jak já - mám půl roku od výměny EGR a actuatoru turba,  3 měsíce od dolití aditiva a výměny nádobky na něj a auto začíná zas cukat - v Peugeotu mi řekli vyměňte si žhavičky (svítí, že nejsou napájeny), tak nevím...při tahu do kopce když tomu šlápnu, tak jde kouř z výfuku, někdy zas v pohodě...tak nevim :D

Odesláno

Co ti to hlásí za chyby?

To že si auto zakouří když jedeš do kopce je u euro4 normální, vstřiky už prostě nejsou co bývaly...

Na turbo jsem zatím sahat nemusel, ale už 2x jsem měnil regulační ventil co jen nad turbem...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...