Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

nechci dávat nové téma tak předem pardon za narušení tohoto. U mechanika jsem slyšel, že pokud jsou přední tlumiče origo tak vydrží celý život auta a je blbost je měnit. Po výměně je pak skoro každý rok potřeba dát nové...co po technické stránce na to vy? :myslim  

Odesláno (upraveno)

Není lepší vyměnit mechanika i tlumiče? To se například říká, že náplň (olej) v převodovce je taky celoživotní.

Na STK vysvětlí, zdali jsou či nejsou tlumiče celoživotní.

Upraveno uživatelem OK406
Odesláno

Zdravím,

nechci dávat nové téma tak předem pardon za narušení tohoto. U mechanika jsem slyšel, že pokud jsou přední tlumiče origo tak vydrží celý život auta a je blbost je měnit. Po výměně je pak skoro každý rok potřeba dát nové...co po technické stránce na to vy? :myslim  

má pravdu :super , když si koupíš nové auto a po třech-pěti letech ho prodáš... :D

Odesláno

Na STK se dělá test tlumičů? Asi jezdím na špatnou STK, ale za dobu cca. 20let co mám nějaký vehikl jsem to nepostřehl.

Jediné co zjistí, je jestli netečou.  :myslim

Odesláno

Dano406: ano dělají, ale musíš si při klasický kontrole o to říct, že chceš zkontrolovat funkci tlumičů... a máš to pak v rámci kontroly... jinak ti je klidně otestují i mimo klasickou kontrolu na STK ale to se už platí.

Odesláno

FALC, napsal jsem to upřímně bez žádné ironie. Né každý mechanik je opravdu mechanik. Dej si prosím do podpisu vozidlo, lépe se pak bude odpovídat, když se bude vědět, o jaký typ, motorizaci a pod. vozidla se jedná.

Odesláno

OK406 jj pravdu máš, bohužel to tak v dnešní době je, opravdu mechanika člověk musí hledat nebo mít štěstí. Dnes to jsou spíš jenom měniči než mechanici. Naštěstí ale né všichni :) Auto do popisku hodím 

Odesláno

Za mne si myslím, že zadní tlumiče se dají sehnat např. u Badisaka za pár korun.Výměnu zvládneš sám a budeš mít na nějakou dobu klid, že tě za tohle z TK nevyhodí.

Odesláno

pro ozzyho ještě dotaz kolik se to pohybuje, kdyby to nebylo zdarma což pochybuju :D A ještě jedna věc, při zatažení ruční brzdy se při zahoupání s autem ze strany na stranu ozve bouchání jako od brzd. Nevím co by to mohlo být když mám kotouče.... ale auto brzdí normálně a rovnoměrně. K tomu postřeh, při sešlápnutí pedálu na místě bouchání není... čekal bych to u bubnových, ale takhle... zajímavé :D 

Odesláno

406-ky mají zadní brzdy bubnovo/kotoučové, né moc slavná vychytávka frantíků.

Kotouče jsou na klasické brždění pedálem a buben je jen pro ruční brzdu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...