HonzaC2 Odesláno 12. březen 2015 Odesláno 12. březen 2015 Už jsi kontroloval prvky, které bežně vypínají tempomat? (srovnám to s Citroen C4GP, je to podobné auto) Snímače na spojkovém a brzdovém pedálu. - na spojkovém jsou 2ks (snímač zmáčknutí spojky a snímač polohy pedálu) - snímač na brzdovém pedálu - snímač zmáčknutí brzdového pedálu Ideálně připojit na diagnostiku a projet a sledovat, zda ten pokyn k vypnutí nepochází odtud. Citovat
Agrafik Odesláno 12. březen 2015 Odesláno 12. březen 2015 (upraveno) Vodítko bych viděl v tom zakolísání otáček, tak bych taky tipnul spojku. Ps: pokud se dobře pamatuju, tak v podobné situaci po aktivaci tempomatu automat podřadí, i když by to mohl zvládnout i skluzem. Proč to asi dělá :-). V této situaci dává auto plný plyn, tak to nasimuluj. Místo tempomatu dej plný co to udělá Upraveno 12. březen 2015 uživatelem Agrafik Citovat
MJSytic Odesláno 14. březen 2015 Odesláno 14. březen 2015 HonzaZ: Asi mi nikdy nedojde, že při stejných otáčkách může mít motor do spojky jiný moment a potažmo jiný výkon podle zařazeného převodového stupně. Tady prece nejde primarne o vykon, nebo o moment motoru, ale o prevodovy pomer a s tim spojeny "odpor", ktery musi byt prekonan. Doporucuju sednout na kolo s prehazovackou a zkusit slapat, kdyz bude v predu retez na velkem tacu a vzadu na malem, a pak znovu az to bude opacne Citovat
HonzaZ Odesláno 14. březen 2015 Odesláno 14. březen 2015 Přesně tak jsem to myslel, možná jsem to špatně vyjádřil, ale dotyčný to nechtěl pochopit. Tak jsem vysvětlování nakonec vzdal Citovat
MiroslavLudvik Odesláno 22. březen 2015 Odesláno 22. březen 2015 (upraveno) Mám naprosto stejný problém. Zítra jdu do servisu. Tak jsem zvědavý. Mám 1.6HDi 136000km. Dnes jsem byl v servisu. Jadnoznačně ukázali na problém s prokluzováním spojky. V pátek 27.3. jdu na výměnu. Poté dám vědět. Upraveno 23. březen 2015 uživatelem MiroslavLudvik Citovat
Pacho69 Odesláno 23. březen 2015 Odesláno 23. březen 2015 MJSytic: Právě že tu jde primárně o výkon a moment. Na překonání onoho "odporu" je tam ta převodovka, ta spojka, je ještě před ní. Takže se nebavíme o kolečkách na přehazovačce, ale o pedálech, tedy mezi pedálem a přehazovačkou bys měl spojku... No kdy jí dáváš větší zátěž? Když se rozjíždíš (třeba na velký kolo vzadu na přehazce) nebo když to valíš naplno třeba mírně do kopce (na malý kolo na přehazce)? Je to úplně jedno, vždy záleží na tom, jakým momentem působíš na pedály a kliky. A to že se prokluzování projeví při vyšších rychlostních stupních je proto, že tam ta zátěž je trvalá, obvykle na 1, 2, 3 nevalíš několik desítek minut až hodin v maximálním momentu/výkonu. Citovat
MiroslavLudvik Odesláno 29. březen 2015 Odesláno 29. březen 2015 V pátek spojka vyměněná. Přes víkend najeto cca 500km a všechno je v pohodě. Autíčko je jako nové! Citovat
Mojo2 Odesláno 4. duben 2015 Autor Odesláno 4. duben 2015 byl jsem mimo republiku, takze jsem nemel moc sanci to testovat. Posledni co bylo provedeno, je prehrani souftwaru ridici jednotky. Co jsem to zatim zkousel, tak mam pocit, ze to na 5tku tahne o malinko mene razantne nez pred tim... Nicmene se objevila nova vec, ktera by s tim mohla souviset. Co snima, ktery prevodovy stupen je zarazen a rika naseptavaci jakou rychlost bych mel zaradit? Jde o to, ze se mi dva dny po sobe stalo, ze pri klidne jizde postupne radim nahoru u trojky to ukaze zarad 4, preradim a ono to na 4ku ukaze opet zarad 4 Citovat
Mojo2 Odesláno 9. duben 2015 Autor Odesláno 9. duben 2015 tak dnes info ze servisu, po porade s technickym oddelenim doporucena vymena spojky. Jsem objednan na pristi tyden. Snad to ten problem konecne vyresi. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.