dusan2 Posted February 15, 2015 Posted February 15, 2015 Páni potreboval by som poradiť keďže sa v týchto veciach vôbec neorientujem. Vymenil som účtovníčku a tá by potrebovala aby som jej exportoval faktúry vyhotovené v exceli vo formáte xml. Ako na to ? Quote
Péťa Posted February 15, 2015 Posted February 15, 2015 Soubor - Uložit jako... - vybrat XML. Ale jestli to načte do účetnictví, to nevím Quote
dusan2 Posted February 15, 2015 Author Posted February 15, 2015 Aké ľahké ďakujem. Ešte aby to fungovalo aj v jej programe. Quote
dusan2 Posted February 15, 2015 Author Posted February 15, 2015 A predsa to nefunguje vraj : Udaje XML nie je mozne ulozit, pretoze zosit neobsahuje ziadne priradenia udajov XML? Quote
Guest StibTo Posted February 15, 2015 Posted February 15, 2015 XML 2003 .. vyzkouseno .. funguje ... ale co s tim uctovnicka bude delat taky nechapu Quote
dusan2 Posted February 15, 2015 Author Posted February 15, 2015 Ja sa s tym trapim uz hodinu ale nefunguje to. Uctovnicka ma nejaky program do ktoreho len presunie moje faktury z mailu a ten program to sam zpracuje. Detaily neviem ale vraj je to pre nu menej pracne. Quote
Péťa Posted February 15, 2015 Posted February 15, 2015 Tak jsem zkusil uložit přihlášku na sraz (http://www.peugeot-club.com/index.php?/page/srazy/43.sraz_Liberec/index.html) a do xml to šlo. Mám Office 2013. Quote
dusan2 Posted February 15, 2015 Author Posted February 15, 2015 Ako som pisal vyssie mne to napise ze zosit neobsahuje ziadne priradenia ci co. Otvoril som pomocnika ale ohladom XML tam je toho tolko ze tyzden by som mal co robit aby som to prestudoval, okrem toho je to pre mna v dost nezrozumitelnom jazyku. Quote
Guest StibTo Posted February 15, 2015 Posted February 15, 2015 no vzhledem k tomu ze to jsou podklady pro ucetnictvi predpokladam ze to tu sdilet nebudes ... tak to nevim jak jinak pomoct Quote
dusan2 Posted February 15, 2015 Author Posted February 15, 2015 Skusal som to aj na tablete nu tu moznost zmeny formatu nevidim. (Polaris) Quote
Péťa Posted February 15, 2015 Posted February 15, 2015 Office pro Android jsou i originál od Microsoftu Zadarmo! Quote
HonzaRez Posted February 16, 2015 Posted February 16, 2015 Možná blbá rada, ale zkus OpenOffice, čili otevřít v něm XLS a pak ho uložit v XML. Emesoppice jsou příliš hrdé než aby pracovaly dobře s jinými formáty... Quote
AnotherOne Posted February 16, 2015 Posted February 16, 2015 (edited) Emesoppice jsou příliš hrdé než aby pracovaly dobře s jinými formáty... Asi budeš prekvapený, ale xlm je natívny formát Office a interne s ním pracuje už pekných par rokov a verzií dozadu dusan2: Ako vznikol ten xls súbor? Je ručne vytvorený alebo je to import z niečoho prípadne ho vytvoril iný program než Excel? Edited February 16, 2015 by AnotherOne Quote
Almanil Posted February 16, 2015 Posted February 16, 2015 Podle mě je chyba v tom, že ten soubor nezná, smysl jednotlivých sloupců. Zkusím se podívat na podporu Microsoftu je tam celkem dost i tématu. Já si exportuji XML jen mezi Navisionem a excelem, tak tu problematiku neznám moc podrobně. Quote
Pacho69 Posted February 16, 2015 Posted February 16, 2015 vytvoření platného XML není úplně stupid, je potřeba XMLTools, jak naznačil StibTo. Uložení do formátu openOffice je kokotina, samotný office používá XML jako primární, při uložení sebe sama, ale v této podobě není vhodný pro přeno dat. Nese obrovské množství balastu. Pro export dat do XML je vhodné dodržovat postupy: https://support.office.com/cs-cz/article/Vytvo%C5%99en%C3%AD-datov%C3%A9ho-souboru-XML-a%C2%A0souboru-sch%C3%A9matu-XML-z-dat-listu-e35400d4-0e10-4669-9a50-59a8c57d677e XML jako takové jsou data, soubor xsd určuje formát dat. Podle verze office to bude obdobné. V podstatě tomu XML musíš říct, co jsou hlavičky sloupců, co jsou data a jaký datový typ má sloupec (datový typ je třeba číslo, celé číslo, text, datum, měna). Z excelu to nemusí být příliš zřejmé, neboť každá buňka může mít jiný. Quote
dusan2 Posted February 16, 2015 Author Posted February 16, 2015 Dnes som to riesil s jednym programatorom tak mi povedal zhruba to co pacho. Vedel by mi to preprogramovat ale viac menej som sa dohodol s ekonomkou ze mi da svoj program v ktorom budem tie faktury vyrabat a preposielat. Bude to najjednoduchsie riesenie. Another tie faktury su vyrobene v exceli ak sa nemylim. Kazdopadne dakujem za fundovane odpovede dufam ze mi to bude fungovat. Quote
Recommended Posts