Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Vena garážmistr: Píšeš mimo mísu . Cesty se mění , přibývají , jezdí se mimo ČR a čas mnohdy rozhoduje . Už tě vidím někde s atlasem jak stojíš a kecáš s cizinci lámavou pseudoangličtinou a oni ti vůbec nerozumí .Velká města nejsou problém ale když jezdíš po malých dědinách a pomalu po lese , tak se na mě nezlob ale cena za navigaci mi přijde směšná . Práce mě živí , firemně najezdím cca 40 tisíc ročně a když si spočítám to trápení s free navigaci nebo poplatků za roaming tarif , když se prostě ztratíš , tak ta cena za navigaci se ti musí zaplatit několikrát .

Odesláno

Souhlas s venomcz, i když se třeba po roce vracím do míst v zahraničí, kde už jsem byl, prostě si nepamatuju, kde a kudy jet abych nebloudil, doprava se mění, staví se, bourá, vytvářejí kruhový objezdy neprůjezdný zóny... I když vládnu jazykem, leckdy se není koho doptat, ne že by tam lišky dávali dobrou noc, ale běhat po chodníku a ptát se někoho, kdy zrovna ví, jak se dostaneš do tý a tý ulice... Třeas i každej druhej pražák se nevyzná v místech, kde pracuje. Stejně je to i v zahraničí. Freenavigace mi nestačí a těch pár korun za navi se mi rychle vrátí.

Odesláno

Pak je tezke nekoho nekam nasmerovat. reknes mu no a tam potom u reznictvi do leva. Jenze jak vsichni jezdi podle navi tak ikdyz tam jedou po padesate tak ani nevi ze je tam reznictvi.

Ale jo jo kazdy to ma jinak. Ja najedu cca 70tis rocne sluzebne a navi zapnu max trikrat do mesice. To ze zapinam google maps kvuli provozu v praze denne je neco jineho. Ven nejezdim. Data mam pri tarifu moc a na 90%jsem na LTE.

Odesláno (upraveno)

To máš spřažené s Google účtem předpokládám ale nejsem androiďák , takže na 100% ti to neřeknu . 

Kdybych jezdil pořát to samé  tak to neřeším ale jezdím pořád někde jinde hlavně mimo bydliště . Jezdím komplet ČR, SVK, Německo , semtam Polsko ,Švýcarsko ,Rakousko ..

Roamingový tarif máme firemní ale je nás hodně a tolikrát je vycucaný do prázdna . Mám v autě TomTom navigaci ale chci navigaci v mobilu už jen proto , že jí využívám při chůzi např. po městě nebo v terénu .

V autě mám mobil stejně v držáku a vidím na něj . 

BTW: než něco napíšu , Hurvajz mě předběhne  :D

Upraveno uživatelem venomcz
Odesláno

Ne s Google učtem, ale se Sygic učtem. Zadáním kodu do telefonu se přiřadí ID telefonu k aplikaci, pokud zadaš kod do jineho telefonu, ID se přepiše a funguje to v dál v jinem telefonu. Jednoduchý

Odesláno

No já najedu tak 40/50 ročně služebně, většinou v zahraničí. Destinace se sem tam opakují, ale po roce to tam třeba vypadá jinak a člověk si to nepamatuje. Navíc když jedeš do těch komerčních zón, většina lidí ani netuší, že tam někdo takový sídlí. Navigace v autě často nemá aktuální map nebo nezná aktuální situaci. Obvykle se připravím předem. Těch pár korun za navi v mobilu mi ušetří čas i nervy.

Odesláno

Chlapci já jsem psal o ježdění v rámci ČR.  A nezlobte se na mě ale tohle co píšete je pořád o tom stejném na to abych dojel z bodu "A" do bodu "B" v rámci ČR musí když už ne hlava a paměť člověka stačit Free navigace. To že čas jsou peníze a při řízení během přejezdu od jedné zakázky ke druhé vyřizuješ spoustu dalších věcí a tudíž se nedokážeš plně věnovat řízení je věc druhá a řekl bych i věc se kterou není radno se chlubit.

V r. 2000 když jsem začínal jezdit s kamionem tak byli navigace v plenkách a že bych nějak významně bloudil si nepamatuju podotýkám že jsem do míst vykládky dojížděl v ranních hodinách 5-6 a to na ulici taky moc lidí nebývá. Pravda je že jsme jezdili z 90% na stejná místa ale už tenkrát jsme měli přes 120 prodejen a asi 50 míst odkud se zboží sváželo na centrálu. Takže to bylo 170 pravidelných míst a byli místa kam jsi jel dvakrát za měsíc a nebo tak jednou za půl roku.  Třeba v Plzni jsme měli tři prodejny a podle orientačních bodů který byl schopen vyjmenovat po prvním závozu na ně skoro každý tam i úplný neznalec Plzně trefil. Stačilo jen jezdit s očima otevřenýma. Ale nikdy se nestalo to co se jim tam dnes stává běžně že volá řidič že bude mít zpoždění protože ta blbá navigace ho zatáhla až k tomu nízkýmu mostu kam se nevejde a že musí 6 Km couvat. A když se dispečer podívá do jeho jízd tak zjistí že na stejném místě byl za poslední měsíc dvakrát a pokaždé stejná bota.  A přitom je to tam perfektně značený kudy ten nízký most objet. Tyhle věci jsme museli mít všechny v hlavě a kdo to v hlavě neměl nebo jel tudy poprvé tak o to víc sledoval krajinu a značení okolo silnice aby nevyrobil průšvih, někdo z kluků se orientoval jen podle značek někdo dokázal říct že pojedeš pak bude oblouk na levou ruku a za ním začíná stromořadí a za dvacátým stromem je odbočka, ale taky to bylo o tom že na dvoře se nikdo na druhého nepovyšoval a když se zelenáč přišel za starým bardem zeptat na cestu tak mu to vysvětlil. Dneska je to jiný každý kouká jen na sebe a aby on byl v pohodě kluci od jedné firmy si nejsou na silnici schopni pomoct natož se pozdravit. 

Odesláno

Ono je taky potřeba rozlišovat navigaci pro osobní auta a pro nákladní.

Jinak ja fakt, že kdo jezdí podle navigace, tak většinou ani neví kudy jel.

Pak vznikají situace, že vjel zákazu nebo pokračoval po nedodělané dálnici atd.

Odesláno

Očividně to ty nechápeš . Placená plnohodnotná navigace ti poslouží i jinak. Místa , body zájmů, pěší turistika a další. Prostě nebýt žid a vypláznout za to ten "litr" se oplatí .Když jsi v uzavírce, najde hned alternativu . 

Dál se s tebou hádat nemíním. Hold všechno znáš nazpaměť .

Odesláno

Myslím, že Veno nechápeš ty. Když jedu na chalupu, na hory, tam co jezdím pořád dokola, tak navi nepotřebuju. Ani ji nezapínám, proč taky. Většinou tuším lépe než "online", jak tam cesta vypadá. Pokud jedu někam, kde to neznám (i v ČR), telefon mám stejně před sebou, zapnu navi. Nikdy se slepě neřídím jejími pokyny a pokud cestu znám, jedu podle sebe a nechám si třeba pomoct při dojezdu. Obvykle jsem připravený, přidám si do bodů pár parkovišť podle rady kolegů, pokud se v místě obtížně parkuje. Případně si projdu okolí, kdyby zbyl čas na nějakou zajímavost. Navigace + další aplikace v tomto pomohou. Takže i v rámci ČR ocením dobrou navigaci.

Ale na turistiku prostě nevím, jsou lepší apky než autonavigace, i když umožňuje přepnout do režimu chodec, tak mě fakt neuchvátila :-)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...