Jump to content
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Posted

Máš víc fotek? Podle mě to bude sedmistovková generace pár vozů z ní ještě u DP jezdí ale jsou to auta který jsou po celkové GO tzn. že to byly skoro nový vozy když se vraceli do provozu. Horší je to že najít náhradu za sedmistovkovou generaci se za tu dobu co jezdila pořádně nenašlo. Devítistovky jsou sice modernější mají ABS protiprokluz a podobný chujoviny ale podvozkově na sedmistovky nemají ani náhodou.

Guest Scratch
Posted

bych se ani nedivil, kdyby bylo prave po velkem servisu a hura s tim na linku do Klanovic :D

Posted

Jo bejvaly doby kdy jeden dopravce jezdil takovýma pastičkama že přes díru v podlaze dílna přitloukla stavební podlážku a zpátky na trať. Naštěstí tohoto dopravce už kola osudu semlely a podniká teď v jiném oboru na dopravu má zákaz doživotní.

Posted

Jo bejvaly doby kdy jeden dopravce jezdil takovýma pastičkama že přes díru v podlaze dílna přitloukla stavební podlážku a zpátky na trať. Naštěstí tohoto dopravce už kola osudu semlely a podniká teď v jiném oboru na dopravu má zákaz doživotní.

Šrotliner (pardon Hotliner)???

Posted

JJ.  Bohužel tam to bylo o dost hrubém porušování všech možných pravidel a to včetně slušného chování. Je pravdou že v dobách svého rozkvětu to bylo takzvané Klíčovské "béčko"  tzn. když jsi na kopci vyrobil průser tak dole pod kopcem tě vzali s otevřenou náručí a většinou jsi tam dokázal přečkat po dobu než jsi mohl zkusit comeback do DP.  Osobně jsem tam brigádničil ale to už byla jejich sláva značně povadlá a žili jen z náhradek za tramvaje když se přestavovali koleje v Dejvicích kvůli Blance. Je fakt že si tehdy byli vědomi v jakém stavu mají vozy takže s náma jezdil mechanik a i záložní vůz rovnou na trať. Ale záložní vůz se málokdy posílal protože to byl automat a ten papal podle nich o moc víc nafty než klacek.

Posted

Pamatuju si, jak jsem zíral když jsem Florenci při nějaké výluce viděl Hotlinery se žlutými SPZkami z různých okresů (Jihlava, HavlBrod, Děčín ...) - asi kupovali vozy, které tamní garáže už vyřazovali (možná to bylo v době, kdy se SPZky nemusely při převodu z okresu do jiného okresu měnit).

Posted

To bylo normální po celé republice skupovali vyřazenky štětkou je zgenerálkovali a poslali znova do života. Je fakt že ty kluci co tam byli na dílně byli svým způsobem kouzelníci protože s tím co měli k dispozici dokázali ty vraky držet v celkem slušné kondici.

Posted

Takto kupoval u nás jeden vyradené avie z pošty a ďalej jazdil na nich vo svojej firme. A že to boli vraky k pohľadaniu. Na jednej si pamätám, že na spolujazdcovej strane bolo vidieť cestu od podlahy. Diera asi 30 cm na priemer neurčitého cik-cak tvaru.

Posted

Hotliner?? Haha, vzpomínám si na dlouhodobou výluku na tramvajové trati Palmovka - Ohrada. Přijel bus uvedené firmy s vybledlím nápisem DP Pardubice, řidič hodně špatně hovořil česky, spletl směr jízdy a na Balabence blbě uhnul, nakonec autobusu před Ohradou upadli schody. Ale já mám autobusy rád, a tak jsem si v klidu mohl vychutnat interiér, který jsem si pamatoval jako hodně malé dítě.

Posted

toto se mi třeba na dnešní zkorumpované době nelíbí--že přes STK projde všechno, i když to třeba vozí lidi..., protože celý život dělám u velké dopravní firmy, pamatuju tzv. technické prohlídky, které se konaly v pravidelný čas na jaro, šoféři byli 14 dní na dílně a dávali s mechanikama auta do kupy, policajti jezdili k nám na provoz a prohlédli všechno, samozřejmě nějaké úkapy olejů se moc neřešily, v té době ani kouřivost motorů atd., ale zas na celkovou pevnost rámů a nástaveb si dali záležet, auto s prohnilými rámy, prahy,prasklými skly atd. prostě neprošlo :bojim , taky jsme si před prohlídkama na dílně vždycky mákli i v přesčasech, aby se to stihlo...,jednu dobu jsme měli i svoji STK a měření emisí, dělalo se i pro mimofiremní,ale to až nějak před převratem a to už bylo o něčem jiném--prachy zvítězily... :(

Posted

Taky si pamatuju tyhle dvorní STK většina aut se umyla některý se stříkli a postavilo se to na dvůr jako na vojenské přehlídce úplný vraky dozadu super mašiny dopředu technik to obešel okouknul nechal si něco předvést v pohybu a pak si šel sednout k šéfovy do kanclu. Kde sepsal protokoly. Většinou to bylo tak že auto  které mělo jít na nějakou větší opravu tak neprošlo aby nebyla 100% úspěšnost. Ale je fakt že všechno muselo svítit , troubit , mít celý okna nikde nesměla být díra v karoserii atd. A hlavně všechno bylo obutý tak jak mělo být.

Posted

u nás byli policajti v montérkách v kanálu a nebylo auto, co by přes něj neprojelo, ano, je pravda,že na auto před GO se hledělo jinak--v zájmu celospolečenské úspory to mělo logiku :myslim , jinak v té době nebylo problém nafasovat na auto cokoliv-prostě prohlídky byla modla :)

Posted

Ozzy - nebyl problém nafasovat COKOLI???

V roce 1988 jsem (cca na půl roku před vojnou) přesídlil z dílny do skladu ND u DP Praha (převážně Avie, 1203ky, Multikrávy a VAZ 1202) a můžu Tě ubezpečit, že nebylo vyjímkou, aby Avča nebo razdvatroska klidně i měsíc stály kvůli tomu, že to nebo něco jiného prostě v celé ČSSR nebylo. Často jsem posílal auto z Prahy do Rakovníka pro díl za "pár šušňů", protože tam měl můj předchůdce nějaký freundschaft a když se díl sehnal, na ekonomiku se koukat nemuselo.

Posted

myslím samozřejmě díly, které byly na skladě...,píšu spíše o době kolem 1973, to se braly prohlídky poctivě, v období kolem 1986 se už vědělo, že systém je neudržitelný a dál už byly v kurzu prachy--kdo se ,,projevil'' u dodavatele, tak měl...,např. díly na Tatry nebyly nikde, ale když jsi přijel Avií do Kopřivnice s ,,pozorností'', tak jsi odjížděl vrchovatě naložený--na lince bylo vše :)

Posted

V roce 73 mi bylo 5, to jsem fakt o něčem jako autoprovoz neměl šajna.

Ještě douška k té "nepodplatitelné " STK - mé první 2 auta (každé kupované za 1000,- Kčs) byly po ČERSTVÉ STK = už za komárů byla prostě STK úplatná (ono v podstatě nic nebylo neúplatné - spíš mi přijde, že se ty kamarádšofty jen přizpůsobily době).

Posted

Za komančů to byla jen TK a kontroloval se stav auta jen vizualně,poslední takovou jsem absolvoval v roce 91 s užovkou stodvácou koupenou od  Michla  na přestavbu na eMko.

Guest Scratch
Posted

Hotliner?? Haha, vzpomínám si na dlouhodobou výluku na tramvajové trati Palmovka - Ohrada. Přijel bus uvedené firmy s vybledlím nápisem DP Pardubice, řidič hodně špatně hovořil česky, spletl směr jízdy a na Balabence blbě uhnul, nakonec autobusu před Ohradou upadli schody. Ale já mám autobusy rád, a tak jsem si v klidu mohl vychutnat interiér, který jsem si pamatoval jako hodně malé dítě.

tak jsem se vzdy sazel, zda dojedu domu po spravne trase linky, nebo zase pojedu oklikou...