jaxvine Posted February 2, 2015 Posted February 2, 2015 Zdravím, nevíte někdo jestli pasuje podávácí čerpadlo z 2,0 HDi nádrž do nádrže 1.9 TD??? Neustále mi padá nafta už sem přetěsnil vyměnil kde co, včeně celého vršku čerpadla hadic v mot. prostoru, a už mě to po celý zimě vážně nebaví řešit, takže bych tam rád dal podávací čerpadlo abych nemusel neustále zvedat kapotu a mačkat balónek. Původně sem tam chtěl dát z čehokoliv ale koukal sem že čerpadlo z HDička vypadá skoro stejně jako plovák z 1,9Td, proto se chci zeptat jestli někdo nevíte zda by pasovalo.. Děkuji !! Quote
agresssor Posted February 2, 2015 Posted February 2, 2015 (edited) Jak to chces nabastlit? Nejakej spesl vypinac kterej ti pred startem natlaci palivovou vetev? Edited February 2, 2015 by agresssor Quote
jaxvine Posted February 2, 2015 Author Posted February 2, 2015 Myslel sem že by to mohlo tlačit zároveň se žhavením... pak by vypnulo... Quote
Guest servisman Posted February 2, 2015 Posted February 2, 2015 Třeba by to šlo. Místo balonku bych dal čerpadlo ,byl by lepší přístup k tomu i zapojení by bylo po ruce. Spínání jen tlačítkem. Čerpadlo by se dalo i vybrat http://www.palivove-cerpadla.cz/kategorie/peugeot/. Quote
jaxvine Posted February 2, 2015 Author Posted February 2, 2015 (edited) Jo já měl na mysli tohle http://www.palivove-cerpadla.cz/peugeot/palivove-cerpadlo-peugeot-206-1-1i--1-4--1-6--2-0--607--2-0-2-2--3-0-v6-24v--partner-1-1--1-4--1-6/ ... Nicméně předtím sem si taky myslel na jakýkoliv, něco jako tohle http://www.palivove-cerpadla.cz/peugeot/palivove-cerpadlo-peugeot-405-i-ii--505--1-8--1-9--2-0--2-2/ někam k nádrži, ale máš pravdu že by šlo dát i místo balónku... Zkusím ještě splašit jestli neleží někomu doma abych to nekupoval zbytečně a vyzkoušel to, ale nevidím důvod proč by to nefungovalo... já už fakt nevim co s tim, nádoba s filtrem přetěsněná, vršek čerpadla včetně pouzdra hřídele i samotný hřídele ovládání plynu, vyměněný hadice kolem čerpala v motorovým prostoru, přepady na vstřikách, zrušený bajonety v motorovým prostoru i na nádrži... Takže buď ještě hadice pod autem vedoucí k nádrži (nejspíš vyměním tak jako tak) a nebo čerpadlo... peníze za repas dávat už opravdu nechci, rozebírat úplně celý čerpadlo se zatim necítim - to bych aspoň musel mít doma náhradní, a kupovat starší se mi nechce když může pouštět tak jako tak... Tak nevim jestli přemejšlim správně nebo blbě, ale každý modernější auto podávací čerpadlo nafty má, tak si myslim že na škodu to neni a třeba by byl pokoj.... -ten druhej odkaz nefunguje nevim proč, ale to je jedno, normální podávací čerpadlo se vstupem na jedný straně a výstupem na straně druhý... Edited February 2, 2015 by jaxvine Quote
oddie Posted February 2, 2015 Posted February 2, 2015 Ten bimetal na filtru máš přetěsněný taky? Quote
jaxvine Posted February 2, 2015 Author Posted February 2, 2015 (edited) jo, ale musim říct že sem tam dal "nějaký nejvhodnější" O kroužek co sem doma našel, nicméně je to tam suchý (bylo to mokrý)... to samý pod nádobou... palivovovej filtr... chvíly mi to kapalo i na těch přípojích trubky k čerpadlu - na těch měděných těsněních - taky vyřešeno - suchý, úplně původně to chcalo skrz hřídel plynu na čerpale - jak sem psal přetěsněno celé víko včetně hřídele... jediný co by mě ještě napadlo je že sem koupil nějakej levnej čínskej balonek za 160Kč a nějakou dobu držel, teď se vždycky po chvíly splácne a zůstane splácnutej (podtlak) tak jestli nefunguje te zpěťák v něm... ?? můžu před něj dát klidně samostatnej zpěťák, ale já už fakt hádám... Jo a třeba 10x to nastartuje na drnc, pak jednou nestartuje, zdá se mi že se se ten interval zkracuje... Na délce stání auta extra nezáleží, někdy to startuje i když auto stojí 3 dny, někdy to spadne za noc... Edited February 2, 2015 by jaxvine Quote
Guest servisman Posted February 2, 2015 Posted February 2, 2015 Taky řešení jen když pak vyteče nafta tak nepříjemný. Quote
jaxvine Posted February 2, 2015 Author Posted February 2, 2015 Tak popravdě to už tam raději dám to čerpadlo to zas takový problém není a dám tam klidně starší z čehokoliv Quote
AnotherOne Posted February 2, 2015 Posted February 2, 2015 (edited) Nebude potom čerpadlo po vypnutí brániť voľnému prietoku? Edited February 2, 2015 by AnotherOne Quote
Guest servisman Posted February 2, 2015 Posted February 2, 2015 nemělo by je tam jako zpětná klapka ,ale jistota je vyzkoušet. Jen si vzpomínám že něco kdysy řešil kluk u 405 u nás v práci ,ale jak to zapojil přesně nevím ,ale fungovalo mu to. Taky byl líný zvedat kapotu a pumpovat balonkem. Quote
oddie Posted February 2, 2015 Posted February 2, 2015 Bastlení čerpadel apod. je nesmysl. Když je systém v pořádku, funguje to úplně normálně. Pokud chceš vědět, jak dobře jsi přetěsnil tu nádobu filtru, dej tam na zkoušku do přívodu jiný filtr, stačí velký průhledný průtočák. A uvidíš, jestli to bude dělat taky. Quote
jaxvine Posted February 2, 2015 Author Posted February 2, 2015 Já neříkám že to ideální nebo perfektní řešení, ale už sem to řešil cca 10x... pokaždý to týden jede a pak na novo... tak už chci mít taky klid... filtr vyřadit zkusit můžu... Quote
jaxvine Posted February 6, 2015 Author Posted February 6, 2015 Já končim s timhle šrotem už to zase nestartuje ani jednou, padá nafta každý ráno každý odpoledne, už fakt nemůžu tvl.... fakt ne... nacpu tam to čerpadlo a ať si to chčije kde chce.... nemá někdo nějakej názor na to jak je to kurva možný že pokaždý když něco přetěsnim tak to cca tejden - 10 dní startuje nádherně a pak se to začne zhoršovat? pokaždý to samý ať to byla výměna balónku, hadic, přetěsnění nádobky na filtr nebo přetěsnění víka čerpadla, pokaždý ten samej scénář, udělám to tejden klid a pak se to začne zhoršovat... to to jako teče na deseti místech a vždycky jedno utěsnim a začne to chcát jinde? nebo já už fakt nevim už na to nemám opravdu ani trošíčku nervů.... včera sem dělal technickou a na technickej ostuda jak svině když to nenastartovalo.... Quote
ozzy56 Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 (edited) nechci dělat chytrýho, ale začal bych od nádrže, takže nechat tam minimum nafty a vytáhnout měrku, zkouknout sítko a profouknout ventilky,zda těsní, čistotu uvnitř v nádrži atd...,pak dej NOVOU pryžovou palivovou hadičku od nádrže k filtru (prodává se na metry), hadička musí mít vnitřní průměr takový, aby šla těžko nasadit na výstup z měrky (prodávají se různé průměry, pasuje obvykle cca 8-10 mm), kup si taky nové drátěné stahovací spony, abys mohl hadici pevně upevnit, ještě jednou zdůrazním PALIVOVOU hadici, nee nějaké mrdky z autogenu atd , obyčejné hadice nafta rozežere a bordel z ní jde pak do filtru...,hadici veď spodem jako jde origo hadice a připevni ji co cca 30 cm plast. páskama až do motor. prostoru, připoj balonek ve směru šipek a připevni k filtru..., teď to vyzkoušej co to dělá...,pokud žádná změna a nafta furt padá, obejdi původní naft. filtr tak,že dáš naftový filtr třeba z Oktávky, prostě z koncernu (je kovový se dvěma přípoji (vstup a výstup nafty) a kouskem hadice připoj přímo na origo dopravní čerpadlo...,přepad ze vstřiků a čerpadla připoj na původní hadici, co vede zpět do nádrže...,napumpuj a teď to musí jet...,snad jsem na nic nezapomněl, dal by se dát do té přívodní hadice i zpětný ventil někde k nádrži, aby byla jistota, že nafta nebude padat až do nádrže, ale zpětný ventil je v měrce v nádrži, takže by to byla taková pojistka , pokud nemáš teplý prostor, tak se do toho vůbec nepouštěj, práce v zimě stojí za hovno Edited February 6, 2015 by ozzy56 Quote
jaxvine Posted February 6, 2015 Author Posted February 6, 2015 (edited) Teplý prostor mám, takže to neni takovej problém... hadice po motoru sou natažený nový (naftový) takže ok natáhnu novou hadici od nádrže... popravdě mě už nebaví do toho cpát prachy... myslíš že stačí udělat přívodní hadici? zpátečku původní? Měrka i nádrž čištěná před dvěma lety (to neznamená že je pořád čistá...)... Ventilky na měrce - to myslíš co? Ty "bajonetový" přípoje? pokud ano tak ty rovnou zrušim a hadici přidělám natvrdo sponou (stejně sem to dělal u motoru). V podstatě už je vlastně udělaný všechno krom hadice od nádrže a spodku čerpadla... tak to vypadá že nakonec zrepasuju celou palivovou soustavu :/ Děkuju za příspěvek, takovýhle pozitivní příspěvky mi dávaj chuť do práce, já už sem fakt zoufalej totiž... -mimoto zpěťák je i v balónku, ale ten sem viděl a je tak vtipnej že tomu vůbec nevěřim, navíc mi balónek zůstavá splácnutej (jakoby podtlak) takže je možný že to do tý nádrže padá, dám tam teda i zpěťák na tu novou hadici a budu doufat že to pomůže... pak se uvidí... Edited February 6, 2015 by jaxvine Quote
oddie Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 Za jakých podmínek zůstává balónek splácnutej? Auto den stojí, přijdeš, je splácnutej? To asi ne, že? Po jízdě je splácnutej? Po nastartování se splácne? Za jak dlouho? Quote
jaxvine Posted February 6, 2015 Author Posted February 6, 2015 (edited) splácne se ihned... tzn. stačí přijdu napumpuju, a koukám na něj jak se "scucává"... Nutno dodat že když byl novej tak držel - nesplácnul se - a nafta padala stejně... Původně sem myslel že se splácne když tlačí čerpadlo (nastartovanej motor) ale s velkým překvapením sem zjistil že se splácne i na chcípnutým motoru... Edited February 6, 2015 by jaxvine Quote
ozzy56 Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 jaxvine zpětný ventil by měl být v měrce (nepustí naftu zpět do nádrže), ale za ty roky co má tvoje TD už nemusí být OK, proto píšu dát tam nový průtokový...,ty bajonetové spoje jak píšeš zruš všude na sací větvi (kde je to možné)..., zpětný ventil je i v balonku (jinak by balonek nenasál), ale všechny ty neorigo balonky z Kelly atd. stojí za prd--fungují týden... , takže tak kdysi jsem na Tatře 148 vozil s sebou 5 metrů silonové hadice průměru cca 15mm a v případě zavzdušnění soustavy (stávalo se často z důvodu kovových trubek a jejich předření), jsem hadici připojil na nádrž a venkem kolem zpět. zrcátka vedl přímo k dopravnímu čerpadlu (má v sobě integrovanou pumpičku pro ruční napumpování) a nikdy se mi nestalo, že bych někde zapinkal, nebo pro mě musel být poslán servis Quote
Recommended Posts