OK406 Odesláno 6. únor 2015 Autor Odesláno 6. únor 2015 Jak to, že není? Vždy programy (normální) šli pěkně, jen DH ne. A po výměně jednoho kabelu u televize a výměně koncovel u druhé televize, jde HD vysílání krásně. Pouze v poledne blblo, co mi říkali rodiče. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 6. únor 2015 Odesláno 6. únor 2015 je to mozny ze ty koncovky blbnoukoupil sem si k televizi "kvalitni" kovovou koncovku a po rozbaleni obalu sem zjistil ze to je obyc bila plastova jen pochromovana a 3x drazssitaky mi to tam nejak blbne - bude to prvni vec co skusim predelt nez budu behat po strese a otacet anteny Citovat
FrantaCV Odesláno 7. únor 2015 Odesláno 7. únor 2015 Taky už jsem to tady zmiňoval - největší problémy s příjmem byly a stále jsou na straně příjmu a s přechodem na digitál je projev daleko výraznější; 1. nevhodně zvolená anténa 2. špatně provedený svod - jen pro orientaci a k těm koaxiálním konektorům: Jak antény, tak vstupní jednotky jsou postaveny pro impedanci 75 Ohm. Takže jak výběr koaxiálního kabelu tak a možná především výběr vhodných konektorů má rozhodující vliv na výsledek. Snad nejhorší je příklad na obr. 1 - přitažením třmínku (zajištění proti vytržení) zbortí izolaci a výsledek je nezřídka impedance pod 30 Ohm. Pokud je nevyhnutelné ( konstrukční provedení antény, přijímače.....) použít konektory toho to typu, pak viz obr. 2 a 3, přímý nebo úhlový. Je-li to jen trochu možné tak raději použít konektory typu "F" A ještě něco pro OK406 a i ostaní pokud budou mít zájem: Něco na téma antén typu LogaritmickoPeriodické obecně "Logára" nebo taky "Elpéčka": Jako všechny ostatní eLPéčka, s narůstajícím kmitočtem klesá její směrovost. Z tohoto pohledu je pro příjem TV nevhodná. Mnohem lepší vlastnosti z pohledu příjmu mají srovnatelné celovlnné Yaginy. Jediné opodstatnění mají eLPéčka pro kanály nad k60. Tam totiž většina ostatních antén už nedosáhne. Ale ani to není pravidlem. eLPéčka jsou prostě nesmyslná móda DVB-T. Tyto antény montují a doporučují především ti, kteří anténařině příliš nerozumí nebo na tom chtějí po nástupu DVB vydělat. eLPéčko není vhodné pro příjem TV. Smysl má jedině tehdy když je potřeba přijímat více pásem na jednu anténu a není jiné řešení. To je ale velmi výjimečné. Trochu vědomostí o šíření EMV a matematiky to jen potvrdí. Sorry za slohovku, ale nedalo mi to. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 7. únor 2015 Odesláno 7. únor 2015 jo tu druhou mam v "kovovem" provedeni Citovat
OK406 Odesláno 7. únor 2015 Autor Odesláno 7. únor 2015 Děkuji za vysvětlení. Bohužel, tato oblast je pro mě ,,španělskou vesnicí". Jak jsem napsal, tak HD jde, tak se i já sám divím. I nu jsou to věci mezi nebem a Zemí. Citovat
FrantaCV Odesláno 7. únor 2015 Odesláno 7. únor 2015 Není zač, pro mě je zase "španělskou vesnicí" hromada jiných oblastí. Proto tady máme tyhle stránky - poraď když víš a můžeš. Citovat
OK406 Odesláno 7. únor 2015 Autor Odesláno 7. únor 2015 Přesně, souhlasím. Proto si P-C moc vážím. Jinak jen tak pro zajímavost, byl jsem ted u rodičů, a u jedné tv nejde HD( píše není signál) a u druhé jde HD. Pokud se zapne druhá tv, tak u první tv jde krásně HD. Když jsem vyndal anténní kabel (koaxiální) tak u druhé tv, tak u první tv jde krásně HD. I nu, asi jsou někde skřítci. Opravdu nevím, čím by to bylo. To se děje až dneska! Jinak to šlo krásně HD na obou televizí. Opět záhada. Citovat
FrantaCV Odesláno 8. únor 2015 Odesláno 8. únor 2015 Trochu si podle popisu nedokážu představit kdy a u které píše "Není signál" resp. po zapnutí které TV je to u obou v pořádku. Zkus lépe popsat nebo načrtni nějakou malůvku s popisem. A ještě jak a kde máš provedené rozbočení. Informace "není signál" Něco ho užírá a to až na nulu. Citovat
OK406 Odesláno 8. únor 2015 Autor Odesláno 8. únor 2015 Přiznám se, že už to mu moc nerozumím. Zkusím projít dneska všechny spojení a pokud by byla stále závada, tak se ozvu. Jinak moc děkuji. Nikdy bych nevěřil, jak může anténní vedení pozlobit. Citovat
Dave_k Odesláno 8. únor 2015 Odesláno 8. únor 2015 (upraveno) 2OK406: Píšeš opravdu trochu zmatečně: "Když jsem vyndal anténní kabel (koaxiální) tak u druhé tv, tak u první tv jde krásně HD" Z téhle věty to vypadá tak, že chytáš na první tv HD bez antény. Opravdu nejlepší bude udělat nějaký nákres jak to máš zapojeno + případně fotky rozbočky, zesiku (i se štítkem, pokud nějaký je) a spojů. Upraveno 8. únor 2015 uživatelem Dave_k Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 29. prosinec 2015 Odesláno 29. prosinec 2015 PICT0034.JPG PICT0035.JPG trochu to tu ozivim prave sem slezl ze strechy a tu pseudo cosi sem rovnou odstranil a prave sem sundal tu nejvetsi antenu a vylezlo mi z toho todle to lehce orezle ale myslim ze na funkci to nebude mit vliv ?? kdyz ji zapojim a nasmeruji dle zdejsich rad melo by to byt dobry ne ? Citovat
FrantaCV Odesláno 29. prosinec 2015 Odesláno 29. prosinec 2015 Vzhledem k tomu jak ta krabička vypadá bych ze všeho nejdřív vzal měřák a otestoval na svorkách pro připojení koaxu zda nejsou ve zkratu. Stejnosměrně by to mělo dávat nekonečno nebo řádově MOhmy. Pak už je jen otázka jestli se voda dostala i dovnitř a co tam napáchala. Příliš optimisticky to ale nevidím (tedy podle těch fotek). Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 29. prosinec 2015 Odesláno 29. prosinec 2015 ukazuje nekonecno (MAX rozsah mam 2000k)dle samolepky tam asi nenaprselo - spis jen vzdusna vlhkost a to kovovy vypada jel zvenku olezly, cely dookola to je zacinovane Citovat
FrantaCV Odesláno 29. prosinec 2015 Odesláno 29. prosinec 2015 Nekonečno je OK = stejnosměrně je odděleno od zdroje. Takže to vyzkoušej a pokud to bude fungovat, tak tu krabičku očisti od rzi a něčím zaizoluj - epoxidový lak je ideální. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 29. prosinec 2015 Odesláno 29. prosinec 2015 uz se na tom pracuje, zachvilku zase smer strecha to namontit zpatky :papa Citovat
FrantaCV Odesláno 30. prosinec 2015 Odesláno 30. prosinec 2015 Tak jak jsi dopadl? Ještě jsem chtěl dodat, že by bylo dobré připojit napájení a změřit odběr (proud) podle druhu a výkonu zesilovače by se měl pohybovat v rozmezí 50 - 300 mA. Ale na to už je asi pozdě. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 31. prosinec 2015 Odesláno 31. prosinec 2015 dopadlo to tak ze sem to nasmeroval na prahu - dle puvodni anteny a chytlo to stezi MUX 1 a 2 takze dnes pokud se trochu otepli a ja se vratim z fimry (debil si usmyslel ze chce mit pres silvestra prepaleny olej, trzbu a auta na firme ) tak vylezu na strechu a skusim to otocit na ten hradec - ono co sem kouknul na par baraku v okoli tak 90% lidi ma tu colorku otocenou prave timto smerem Citovat
Milan+ Odesláno 31. prosinec 2015 Odesláno 31. prosinec 2015 Nemají to spíš otočené Krásné? A to Ti musí jít bez jakehokoliv zesilovače,hlavně si natáhni pořádný koax a co nejméně spojů. Já na Krásné jedu v JC,to mám o hromadu dál než je to k vám. Mám to bez zesíku a na colorku nám v baráku jde 5 tv. Jináč Krásné nejde v HD. To řeším satem,protože Praha je mizerný signál,na Černou Horu máme v cestě zkurvené paneláky co sem nějaký architekt narval mezi řadovky a to samé Ještěd,beru velký roh paneláku. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 27. červen 2018 Odesláno 27. červen 2018 rok se s rokem sesel a zacinam resit prechod na digital2 - jelikoz rodice bydli v patrovem 2domku ale antenu maji v prizemi na strane k vysilaci "Babi lom" (Kyjov - jizni morava) premyslime kdyz se vypne jestli by slo vymyslet prehozeni na jinej vysilac nez se soucasny digital uplne vypneje tu stale nekdo kdo stale umi zjistit vyskove problemy s vysilacem jestli by se slo otocit jinam ??? prave mamina ted docela prudi ze zachvilku vypnou DVB T1 a zapnou tu T2 ji rikam ze nez se stane tam jim ta soucasna televize (LG PC monitor 28" ) sama odejde jenze v soucasne dobe chytaj max MUX 1 a 2 a kdyz je unas divi se ze chytam pres 40 programu ( stejne tam nic nedavaj) ale cca 10 blbne a HD ani nefunguje Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.