Radovanek Odesláno 5. květen 2018 Autor Odesláno 5. květen 2018 (upraveno) Musíš to číst celé. To je 4 roky stará věc z doby, kdy síť rychlonabíječek byla jen na Slovensku a u nás se dementní politici houfně jako stádo fotili s pomalými stojany ČEZu, kde byla zásuvka 230V 16A a německý Mennekes, tedy červený 5kolík 400V 32A. Tedy to, co má k dispozici každý druhý rodinný domek, každá hospoda, benzínka, servis či dílna. Takový elektromobilní pravěk. Dnes bych to jel Praha (výběr z 18 rychlonabíječek) - Pardubice (výběr ze 4 rychlonabíječek, po cestě ještě 1 v Poříčanech) - Moravská Třebová 1 kus (po cestě ještě 1 ve Vysokém Mýtě a 1 ve Svitavách) - Olomouc (výběr ze 3 rychlonabíječek, po cestě ještě 1 v Mohelnici) - Ostrava (výběr ze 3 rychlonabíječek, po cestě možno ještě jet i přes Valašské Meziříčí a Frýdek-Místek po 1 kuse). O spoustě běžných zásuvek nemluvě. Takže 1,5 hodiny navrch. Tehdy to ale nebylo. Nebýt zdržení na Bouzově, kde pomalá zásuvka dávala jen 6A místo 10, dojel jsem tehdy odpoledne do Ostravy. Cesta by mi trvala necelých 24 hodin. Celé to bylo jen o nabíjení, měl jsem pomalý kabel 10A (baterka z 0 do plna 7,5 hodiny, místo dnešního 4,5) a nebyly žádné rychlonabíječky (20 minut z 0 na 80%) a minimum přístupných zásuvek. Upraveno 5. květen 2018 uživatelem Radovanek Citovat
mmartinkovic Odesláno 6. květen 2018 Odesláno 6. květen 2018 Aj tak to mas cely den na 320 km, max rychlostdo 70 mimo obce, a 1,5 h na nabijackach za predpokladu, ze budu volne a na trase tam, kde ti to akurat dojde. Citovat
Radovanek Odesláno 6. květen 2018 Autor Odesláno 6. květen 2018 Přeháníš. I kdyby 70 průměr, tak 320:70 je necelých 5 hodin plus 1,5 hodiny nabíjení je 6,5. Den má 24 hodin. Citovat
Péťa Odesláno 6. květen 2018 Odesláno 6. květen 2018 1.5. jsem jel s celou rodinou smradlavým benzinem do Tropical Islands. Shodou okolností to je od nás přesně 320km Cesta tam bez zastávky 3:42 hod, zpět necelé 4 hodiny včetně tankování do plna. Nemám nic proti elektroautům, ale 4 nebo 6,5 hodiny mi přijde docela rozdíl. pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
Radovanek Odesláno 6. květen 2018 Autor Odesláno 6. květen 2018 Stále se bavíme o vývojově 11 let starém malém městském elektromobilu s papírovým dojezdem 150 km a 16 kWh baterkou. Na to nezapomínej. S novým Nissanem Leaf 40 kWh baterie, co přišel počátkem roku 2018 do prodeje v ČR a minulý měsíc si jej převzali první majitelé, třeba můj kolega Milan, by jsi nabíjel po cestě jen jednou. Přitom by jsi jel tempomatových 135 km/h po dálnici, tedy za dodržování předpisů. To ujede s přehledem 150 km, při nižší rychlosti (dálnice tam není v kuse) daleko více (270-370). Pokud jsi jel z Hronova, tak nejblíže je to přes Polsko a to po cestě míjíš hned 2 rychlonabíječky Greenway http://greenway.sk/nase-stanice/ . V Lehnici je 110 km od výjezdu, což je zbytečně blízko, navíc jedeš prakticky pořád z kopce. Takže by jsi použil až po 145 km Krzyzowa a pak jel 178 km až na místo. Pokud by jsi potřeboval, po cestě v Německu je ještě pár Menenkes zásuvek pro případ nouze. Ale neměly by být potřeba, nabíjel by jsi až během pobytu při parkování, za 6 hodin do plna (2x 230V 3-Phase Type2 Mennekes 16A/11kW free charging and parking Charging station is located near the main entrance together with the parking lot for disabled. https://www.plugshare.com/location/80553). No a pak zpátky, vzhledem k velkému stoupání v závěru cesty bych použil chvilkově (15 minut max.) i rychlonabíjení v Lehnici. Péťa a Roman Bazi ohodnotil 2 Citovat
pesastor Odesláno 7. květen 2018 Odesláno 7. květen 2018 (upraveno) - NE, existuji jeste ekologictejsi veci nez cela slavna elektromobilita - na kterou dik ekoteroristum doplaci kazdy z nas - temhle snilkum doporucuju STEAM BIKE, PARNI MOTORKU! Nemusis hledat nabijecku, staci par vetvicek u cesy a louze vody! Ze budes roztapet kotel hodku pred jizdou? Wo co gow! No a znalci jiste doplni filtr pevnych castic s vuni fialek nebo konvalinek. Edit: pro vic lidi jezdily a ja to pamatuju Sentinely Upraveno 7. květen 2018 uživatelem pesastor doplneni Citovat
Radovanek Odesláno 7. květen 2018 Autor Odesláno 7. květen 2018 Jó to byly ony krásné začátky, kdy parní lokomobily tahaly na polích pluhy sem a tam, jako náhrada za koně, parní tramvaje brázdily Prahu i Ostravu atd. Protože se po vyčerpaném dřevu narazilo na uhlí jako násobný generátor energie. Okolo roku 1900 vedle sebe existovaly parní automobily, elektromobily i benzínové pokusy. Pak přišla první světová válka s požadavkem náhrad koní v dopravě čehokoli na bojiště, pohonu letadel tanků a ponorek (lodě měly parní,) vynález startéru, nález ropy, zdokonalení její rafinace a distribuce a bylo vymalováno. Pro druhou světovou se už zbrojilo výhradně na ropném principu. Elektrifikace byla vyhrazena pro zázemí (továrny a bydlení) a pevnou dopravu typu železnice, lanovky, tramvaje, trolejbusy. Roman Bazi ohodnotil 1 Citovat
pesastor Odesláno 7. květen 2018 Odesláno 7. květen 2018 Ty fotky JSOU Z LONSKA! Rozhodne nebranim ekoteroristum [elektromobilita je ekoterorismus] jejich mokrym elekrtickym snum. Ale nesmi me to stat me penize. A to bohuzel stoji. Ty jezdis zadarmo, ale za me penize - platime dotace za kazdym spotrebovany kW za fotovoltaiku, z mych dani jdou penize na miliardova vyrovnavaci trafa diky nemeckym vetrnikum a Ty tady tri roky basnis o tom jak jezdis zadarmo = za penize z mych dani!!! Tu elektrinu "zadarmo"musel nekdo vyrobit, distribuovat a dodat..... Misto basneni o elektroautech si precti Kulhanka ten uz pred vice nez 20 lety vymyslel teorii ekoterorismu! Citovat
Radovanek Odesláno 7. květen 2018 Autor Odesláno 7. květen 2018 Klidně foto z loňska, však retro je v módě. Ty zase jezdíš za moje zdraví a zdraví lidí okolo (paradoxně i za Tvoje vlastní). Spolu s ostatními už 100 let. Já prozatím jen 3. Takže ještě 97 a budeme si kvit :-) Ty platby pro mně jsou fér, šetří Tvoje zdraví, každá moje fotovoltaická kWh nemusela být vyrobena spalovací nebo jadernou elektrárnou. Trafa za německé větrníky si vyřiď se svým europosrancem, v tom já nejedu. Případně písni mama Makrele, ta to tam vede. Jinak já Ti zase platím obchvaty, zelené pásy, protihlukové stěny, ekohavárie, likvidaci ropných lagun a rybníků s vyjetými motorovými oleji, zdravotnictví a další maličkosti. To jsme si myslím taky kvit. Tu elektřinu zadarmo dostávám od lidí a firem dobrovolně nebo v paušálu. Rozhodli se tak. To Tě nestojí ani kačku. To mi můžeš třeba vyčítat, že jedu do obchodního centra autem, mám tam zdarma podzemní parkoviště, ty dojdeš pěšky a chodník je určitě levnější než ty 2 patra podzemí. Nebo dojdu pěšky já a vyčtu to Tobě v autě. Méně čti literaturu sci-fi, raději literaturu faktu a více cestuj. Ekoterorismus nevymyslel Kulhánek, ale průmysl. Kapitalistický i komunistický. Nebo si myslíš, že ty demonstrace v Mostu, Chomutově a Ústí nad Labem za komančů byly za změnu režimu? Ne, lidi chtěli jen normálně dýchat. Tak jako třeba dneska Číňani. P.S. A s těma prachama je to ještě horší, než si myslíš - platíte mi (a paradoxně i já sobě v ceně elektřiny ze sítě) za každou vyrobenou kWh, nejen spotřebovanou. No a teď zandáme špuntovky a zajdem na paňáka, ne? Roman Bazi ohodnotil 1 Citovat
pesastor Odesláno 7. květen 2018 Odesláno 7. květen 2018 je to marny, je to marny, je to marny...... i u toho obchdaku elektrina stoji penize -> takze na Tvoje jizdy "zadarmo"prispiva kazdej ze zakazniku! Citovat
Radovanek Odesláno 7. květen 2018 Autor Odesláno 7. květen 2018 (upraveno) Co jsi nepochopil na tom, že je rozhodnutím obchodníka, co budou jeho zákazníci platit? A rozhodnutím zákazníků, že tam budou nakupovat? Mně vadí, že platím v ceně zboží Tvůj košík na kolečkách. Taky by Ti mohl stačit ten do ruky. Nakupoval by jsi s rozumem a ještě nošením zboží v košíku v ruce trochu zaposiloval a ušetřil bych na Tvém chatrném zdraví opečovávaném státním zdravotnictvím z mých daní. Mně vadí, že platím kvůli Tobě v ceně zboží pokladny s posuvným pásem. Nemohl by jsi laskavě kupovat jen do košíku tak, by jsi ho nepotřeboval? Mně vadí, že platím v ceně zboží Tvoje slevové letáky, z kterých si čteš, co dnes koupit hypervýhodně a navršit tím onen košík na kolečkách. Nejen že by se ušetřilo za jejich vymýšlení a tisk, ale pak je necháš válet kolem obchodu a musíme je za Tebe uklízet z mých peněz. Mně vadí, že platím v ceně zboží na Tvoje sáčky na pečivo. To si nemůžeš vzít z domu igelitku ze včerejška? ............................ Upraveno 7. květen 2018 uživatelem Radovanek Roman Bazi ohodnotil 1 Citovat
pesastor Odesláno 7. květen 2018 Odesláno 7. květen 2018 Vyzirkove co si mysli ze pro ne je vsechno zadarmo se najdou bohuzel v kazde dobe a kazde spolecnosti! Citovat
Radovanek Odesláno 7. květen 2018 Autor Odesláno 7. květen 2018 Přesně. Ihned jdi vrátit alikvotní část toho, co jsi z mých daní projezdil hromadnou dopravou, na kterou také přispíváme z daní všichni. Roman Bazi ohodnotil 1 Citovat
TomasARN Odesláno 7. květen 2018 Odesláno 7. květen 2018 Radovanek, ty radsej nic nevrav o daniach. MHD pouzivas aj ty a aj dotacie na FVE... Citovat
pesastor Odesláno 7. květen 2018 Odesláno 7. květen 2018 Na rozdil od Tebe ja jsem do systemu prispival danema 52 let, benzin si kupuju a nevyziram kdejakou volnou el.zasuvku. TomasARN ohodnotil 1 Citovat
pesastor Odesláno 7. květen 2018 Odesláno 7. květen 2018 Tomas ARN> lidi Radovankova typu by za komancu meli na 100% rudou knizku a jak Andel na horach by stali ve fronte na kazdou rekreaci ROH - vzdyt to bylo ZADARMO! Z takovejch sexpertu je mi smutno az k bliti. Citovat
Radovanek Odesláno 7. květen 2018 Autor Odesláno 7. květen 2018 52 let jsi ničil lidem zdraví a nám všem přírodu. To že jsi současně platil i daně s tím nemá nic společného. Zdraví si nekoupíš. Já platím daně jak mourovatý, dokonce dvakrát. Jako spolumajitel s.r.o. zaplatím 19% z jejího zisku a pak bych si měl logicky zdaněné peníze rozdělit se společníky. Ano, mohu, ale zaplatím z příjmu dalších 15%. I taková svinstva jsou tu od roku 1993 a nic se s tím nechce dělat. A to pominu že zaměstnávám lidi a půjčuji je firmám. Místo abych platil DPH 21% pouze z provize, platím dle zákona z celé fakturované částky. Ta se skládá z hrubé mzdy zaměstnance (kterou tvoří čistá mzda + 15% daň z příjmu + 11% sociální a zdravotní pojištění) + odvodu z objemu hrubých mezd (34% pojistné na sociální a zdravotní pojištění) a provize. Tady se platí daň z daně několikrát, protože i zaměstnanci platí 15ˇdaň ne z hrubé mzdy, ale ze superhrubé, takže i 15% z oněch 34% odvodů. Fakticky něco kolem 21%. Pak se ta hrubá zdaní oním 34% odvodem a pak se na to napálí DPH 21%. Bomba co, jak nás ty svině politické a byrokratické holí. Podobné je to u paliv, bez ohledu na to zda jde o tekutá, plyn nebo elektřinu. Tam je cena, k ní se přifaří spotřební daň a teprve ze součtu se odvádí DPH, tedy opět daň z daně. V této zemi se málo střílí. Ovce ty zloděje opět rády zvolí a pak se budou hádat o tom, že někdo jezdí levněji na elektřinu. Nic jim přitom nebrání, jezdit taky. K nařčení ze spolupráce s komouši - 2x jsem odmítl na vyšce kandidaturu do KSČ, že se ještě necítím vyzrálý. A to jsem se tam dostal v době perestrojky jen díky uvolnění poměrů, tatínek totiž nesouhlasil se vstupem vojsk a tak letěl i z místa důlního elektrikáře. Ještěže přišel listopad 89´, protože napotřetí by na to bolševik asi šel tvrdě - vstoupíš nebo letíš ze školy. A jak říkal můj spolužák, co jsme dělali spolu tu revoluci, měli jsme jich pár pověsit, rudých sviní, nevystrkovali by tolik rohy. A teď se můžeš poblít........ Roman Bazi a Pe.Tr ohodnotil 2 Citovat
pesastor Odesláno 7. květen 2018 Odesláno 7. květen 2018 Je to hnus velebnosti! Howgh pane podnikateli, vy opravdu potrebujete vyzirat kdejakou dotaci a volnou el.zasuvku - vvzyt byste mohl zchudnoht! Citovat
Péťa Odesláno 7. květen 2018 Odesláno 7. květen 2018 Pánové mírněte! Jestli se hodláte navzájem napadat, tak po SZ. A @Radovanek Tebe varuji, politika sem na fórum nepatří (viz. pravidla) a Ty ji sem už taháš až moc. Milan+ ohodnotil 1 Citovat
pesastor Odesláno 7. květen 2018 Odesláno 7. květen 2018 Peta> dik za upozorneni. S Mr.Radovankem jsem skoncil v predchozim prispevku se slovy Howgh. Pekny vecer Jaeda Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.