Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Kandidujte oba do parlamentu, zrušte veřejné školství, daně a další věci a budete oba spokojení. Žádné rychlé nabíjení prezentováno není, jen malý červený pětikolík 11 kW, který je ovšem v garáži na opačné straně domu uvnitř, takže musím být osobně přítomen. Proto ta platba. Ostatně dojděte se sami podívat 

FVE se právě proto doplňuje bateriemi nebo jakýmkoliv jiným ukládáním energie. Ovšem prvotně patří na místo spotřeby, tedy na střechy objektů, aby se výroba sladila se spotřebou. Druhotně se ukládá. FVE na polích je pouze korupční zlodějna. Už jsem to tu několikrát psal, že zákon v Německu je zná taky, ale podporu dostane - malou - jen zemědělec, co pod panely pase ovce. Naše FVE na polích však spásá jiný dobytek :grr

Odesláno

ad Radovanek> ja bych i prispival na rozvoj elektrifikace ALE tak jak treba Rakusaci s povinnym cirkevnim poplatkem kdy ho mohou smerovat na konkretni nabozenskou spolecnost, jedno jestli rimskokatolickou nebo Mormonum. Stejne tak ja bych neprispel rozhodne na obnovitelne zdroje, ale na dalsi rozvoj CZ jaderne energetiky.

No a dal. Posilate nas do Parlamentu. Ale i Vam osobne PCR pomohl - prispevkem na koupi elektroauta, prispevkem na domaci fotovoltaiku a pomaha v Vasim tzv.vyzkumnym projektum - vyzkumu davmno vyzkoumaneho

SOTATNIM

sorry za of topic!

Odesláno

Tak mi ukaž ten příspěvek, který jsem dostal na koupi elektroauta! Bože to sou kraviny co tady oba uvádíte! NIC TAKOVÉHO V ČR NEEXISTOVALO A NEEXISTUJE.

Že jsem dostal příspěvek na domácí fotovoltaiku JE DALŠÍ BLBOST, jste oba mimo mísu. Já musel zainvestovat svůj půlmilion a nyní se mi pomalu vrací z mnou vyrobené zelené elektřiny. 

Příspěvek na domácí fotovoltaiku v Nové zelené úsporám je pro všechny. Že si ho nikdo z Vás zatím nevzal, Váš problém.

Prostě tyhle zjednodušené hospodské výkřiky si nechte do hospody. Stejně jako že vyndán před garáž a nechám bez dozoru živý kabel kde je 400V 16A. 

Odesláno (upraveno)

Pepito> tohle je marnu, marny, marny! jsou lidi jako dedecek v Jirotkove Saturninovi kteri kdekoli se vyskytuje slovo "elektr*" jsou v sedmem nebi a musi u toho byt. Pokud je to jeste ve spojeni s pohonem vozidla maj nasobny orgasmus.

Bez ohledu na  zpusob pohonu [a dotace pro ne] ale takovi treba neplati silnicni dan, byt silnice nepostavila elektroauta ale dieslove dumpery. Zncistuji zivotni prostredi mikroprachem z brzodvych desticek tak jako my ropaci a vic nez my dik vysokemu tocivemu momentu od nulovych otacek mikroprachem z pneumatik

Brzdy dostanou vysavace

Jete by si meli prikoupit za pul mega Elektro Bawo skutr

Upraveno uživatelem pesastor
preklapy z mobilu
Odesláno
V ‎25‎.‎05‎.‎2018 at 12:12, Radovanek napsal:

Kandidujte oba do parlamentu, zrušte veřejné školství, daně a další věci a budete oba spokojení. Žádné rychlé nabíjení prezentováno není, jen malý červený pětikolík 11 kW, který je ovšem v garáži na opačné straně domu uvnitř, takže musím být osobně přítomen. Proto ta platba. Ostatně dojděte se sami podívat 

FVE se právě proto doplňuje bateriemi nebo jakýmkoliv jiným ukládáním energie. Ovšem prvotně patří na místo spotřeby, tedy na střechy objektů, aby se výroba sladila se spotřebou. Druhotně se ukládá. FVE na polích je pouze korupční zlodějna. Už jsem to tu několikrát psal, že zákon v Německu je zná taky, ale podporu dostane - malou - jen zemědělec, co pod panely pase ovce. Naše FVE na polích však spásá jiný dobytek :grr

Víš Radovane, jsou věci, které dávají smysl - veřejné školství, věda, výzkum (tam na to, jaké jim tahle země dává podmínky, se dělá až neuvěřitelná páce), veřejná doprava (včetně její elektrifikace. Dotace do byznysu jiných lidí (FVE na poli nebo na střeše) smysl nemá. Žádný, ani ekonomický, ani ekologický. Už vidím všechny ty vychcánky, až budou ekologicky likvidovat všechny ty již ekologicky dokonalé "výrobníky" energie. To nás ještě čeká.

Odesláno
V 27. 5. 2018 at 8:58, Pepito napsal:

To mi někdo vysvětlete, proč je ten Kolman takový vůl. Podepsat se pod článek, kde část zamlčuje, část si odporuje, to je fakt novinářská žumpa. Inu asi proto, že auto.cz, objektivní spalovací médium. Takže na výrobu 1 litr benzínu se spotřebuje JEN V RAFINERII 1,3 kWh elektřiny z toho hnusného uhlí, z něhož Číňani dělají ze 72% dnes elektřinu (další speciálně existující jednoúčelový řetězec před a potom, sloužící k tomu, aby se ropa dostala ze země do rafinerie a z ní do nádrže auta zcela pomineme, to jsou další kWh). Do budoucna mají v plánu být jako my v ČR na 50%, na rozdíl od ČR po tom jdou jak cosi po flusu. Rostou větrníky, fotovoltaiky, plánují přílivové elektrárny, na jejich řekách vznikají obří vodní. Takže jak se znečistí prostředí? Naopak, vyčistí. Na 1,3 kWh najede ve městě, kde jich většina v jejich megapolích žije (město pod 10 mil obyvatel je podle nich vesnice) elektromobil cca 10 km, spalovák nic. Protože ten elektromobil elektřinu díky drátům, jenž jsou univerzální a všude už dostal, tomu spalováku je nutno postavit a nákladně provozovat infrastrukturu před a potom. A zatímco ten elektromobil nevyprodukuje ve městě, jenž se tam dusí o106, žádné znečistění, ten spalovák ho udělá, kamkoliv vjede. Kolman, Kolman.......

Auta pod 7 litrů jsou prý čistější, než elektromobily. Takže auto, které na 100 km spotřebuje pod 9,1 kWh elektřiny jen na výrobu paliva v jednom z článků řetězce na jeho výrobu, je čistější? A ujede na to 100 km, zatímco elektromobil jen 70 km? A neudělá přitom žádný další binec, kamkoliv vjede? Kolman, Kolman.......

Brožury automobilek něco tvrdí o elektromobilech? Ale jděte. O spalovácích pořád tvrdí, jak je každý novější čistší a dýchatelnější než předchozí. Děti klekají s nadšením k výfukům a ženy bělí kolem silnic prádlo. U elektormobilů jen popisují fakta. Kolman, Kolman.......

Odesláno
V 27. 5. 2018 at 9:08, pesastor napsal:

Pepito> tohle je marnu, marny, marny! jsou lidi jako dedecek v Jirotkove Saturninovi kteri kdekoli se vyskytuje slovo "elektr*" jsou v sedmem nebi a musi u toho byt. Pokud je to jeste ve spojeni s pohonem vozidla maj nasobny orgasmus.

Bez ohledu na  zpusob pohonu [a dotace pro ne] ale takovi treba neplati silnicni dan, byt silnice nepostavila elektroauta ale dieslove dumpery. Zncistuji zivotni prostredi mikroprachem z brzodvych desticek tak jako my ropaci a vic nez my dik vysokemu tocivemu momentu od nulovych otacek mikroprachem z pneumatik

Brzdy dostanou vysavace

Jete by si meli prikoupit za pul mega Elektro Bawo skutr

Silniční daň, ty soustavný hospodský vykřikovači, co si neráčíš zjistit fakta a pořád tady jen křičíš nesmysly a polopravdy, neplatí pouze elektromobily  registrované na firmy. A to jen v případě, že to podnikatel uplatní. A nejedná se o jen elektromobily, ale o automobily na alternativní paliva, tedy včetně plynových. Tak zní zákon. A prosím, zkus si zjistit, kam jde silniční daň. Zapomeň na silnice. Jde do stejného balíku, jako ostatní daně a posranci s byrokraty pak rozhodnou, kam a kolik z balíku pošlou. Ty dízlový dumpere. Bože......

Mikroprach z brzdových destiček u elektroauta? Násobně nižší než u spalováku. Nejen tím, že se brzdí převážně rekuperací motorem, ale zkus se někdy projet po cestě a zjistit, jak převážná většina spalovacích řidičů jezdí - brzda plyn. Zatímco já před křižovatkou s červenou nechám rekuperací dobrzdit na nulu (nebo vyřadím na neutrál a dojedu setrvačností), vždy se najde dement, který mne musí - přestože vidí červenou jako já - přes plnou čáru před křižovatkou předjet a dupnutím na brzdy se zařadit do kufru auta přede mnou. Dnes jsem takových napočítal minimálně šest. Za 45 km po Ostravě.

Mikroprach z pneumatik mi musíš vysvětlit. My totiž díky postupnému zvyšování výkonu - když neděláme vystřelování z křižovatek, což Tě přestane po pár měsících bavit - jen plynule zrychlujeme. Žádné gumování asfaltu, žádné trhání při řazení a přenášení momentu na pneu, které právě vyvolává vyšší tření a otěr pneu. Ale to by jsi tím musel někdy jet.

Odesláno
před 20 hodinami, Pepito napsal:

Dnes jsem viděl tento Ion v Bílé Lhotě u Arboreta u Loštic. Asi se vraceli z nějakého srazu nebo soutěže.. :myslim:papa

Vracelo se nás 42 z Bouzova a v Lošticích jsme v rámci eJantarové cesty byli den předtím v muzeu, cestou zpět si vyzvedávali proviant. Moc prima víkend. Ten stříbrný Ion je kolega Golem (přezdívkou i postavou), který pro svého kámoše coby elektrikář prověřoval rozprodávaná elektroauta z brněnské půjčovny a carsharingu https://emuj.cz/. No a když kolega nakonec nekoupil, tak si ho loni v listopadu vzal sám a je nadšen. O srazu vice zde https://elektromobily.webnode.cz/news/ejantarova-cesta-2018/ a malá upoutávka  

Odesláno (upraveno)

at se divam jak se divam, tak KAZDEJ s vyjimkou autora tohoto vlakna je vul je treba ho urazet a zesmesnovat?

proim soucasne autora jestli by nevysvetlil pojmy

- spalovaci medium

- spalovaci firma

- zpusob jalk prispiva na odstraneni uhlikove stopy vznikajici v celem zivotnim cyklu jeho vozidla a fotovoltaiky

- jak prispiva na znecisteni zivotniho prostredi vznikajici pri provozu jeho vozdla - napr.prach z pneumatik

- jak pripiva na vystavbu silnicni infrastruktury, kdyz je osvobozen od silnicni dme

Vyzkumnou zpravu na tohle tema nejen uvitam, ale i rad zoponuji!

Upraveno uživatelem pesastor
edit preklep
Odesláno
před 19 hodinami, StibTo napsal:

@Pepito  Soutěž "kdo bude muset dřív k nabíjecímu stojanu" ? :mrk

Ani ne. Pomalou jízdou vesničkami i Peugeot Ion dá Ostrava-Olomouc s velkou rezervou, dojel by až do Loštic. Jen tam rychlonabíječku nemají, tak se většina z nás sešla na 1 ze 3 rychlonabíjecích v Olomouci, ti z Jesenicka pak většinou v Mohelnici. Pro představu když jsme dojížděli v koloně 4 Ionů, tak 2 Nissany Leaf na 2 stojanech na Dolní Novosadské https://www.evmapa.cz/olomouc-amigo právě končily 20 minut rychlonabíjení a odjížděly. Frkli jsme tam 2 Iony, hlásily 13 a 15 minut nabíjení do 82%, jak jsou tamní stojany nastaveny. Než jsme dali na Amigu toaletu a vystáli frontu u 2 pokladen na něco na zub, už jsem šel přehodit kabely na další dva Iony. Stačilo je tam nechat s otevřenými nabíjecími porty, majitelé k nim nemuseli. Vytáhl jsem z prvního auta rychlonabíjecí konektor, který se po ukončení nabíjení automaticky ve vozidle odemkl, zasunul do druhého auta, spustil Startem nabíjení a autorizoval se čipem. Nabíjeli jsme pak až na cestu zpátky, většinou z obyčejné 230V 16A na Bouzově v parku, Tesly (umí si vzít 22 kW za hodinu z 400V 32A zásuvky nebo Mennekesu) pak z jednoho ze 2 nabíjecích wallboxů na stěně hotelu, kde jsme bydleli https://www.evmapa.cz/bouzov-hotel-bouzov. Ale pro nás s malými elektromobily to šlo i ze 2 wallboxů pro elektrokola a elektroskůtry. Zpátky jsem já se ženou v jejím Ionu jeli stejně, kolegyně to vzala v mém Ionu, co jsem jí půjčil, přes pracoviště v Novém Jičíně, kde ale díky delší vzdálenosti nechala auto chvíli v OC Tabačka nabít. https://www.evmapa.cz/obchodni-galerie-tabacka Pracuje nedaleko. mohla ovšem využít klidně i o pár set metrů dále wallbox https://www.evmapa.cz/sprava-silnic-msk-novy-jicin , namontovaný loni krajem v projektu Chytrá řešení pro kraj - čistá mobilita https://www.krajskenabijecky.cz/ (Projekt je realizován za podpory společností Evmapa, Elektro projekce a Moravskoslezského kraje).

Odesláno
před 6 hodinami, Pacho69 napsal:

Víš Radovane, jsou věci, které dávají smysl - veřejné školství, věda, výzkum (tam na to, jaké jim tahle země dává podmínky, se dělá až neuvěřitelná páce), veřejná doprava (včetně její elektrifikace. Dotace do byznysu jiných lidí (FVE na poli nebo na střeše) smysl nemá. Žádný, ani ekonomický, ani ekologický. Už vidím všechny ty vychcánky, až budou ekologicky likvidovat všechny ty již ekologicky dokonalé "výrobníky" energie. To nás ještě čeká.

Ale o tom přeci žádná, že se u nás veřejně rozkrádá. FVE jsou jen třešinkou na dortu - byť alespoň díky nim máme o trochu čistější vzduch. Ono veřejné školství, věda a výzkum jsou neskutečné černé díry na prachy, aby pak naše děcka musely k maturitě místo praktických věcí - třeba o autech - umět doplnit ustálené spojení .............. růže přináší. A kdo nedoplní, neprojde maturitou. K čemu taková kravina děcku v životě bude, to nevysvětlíš. No a pak se najde šťoural, který propaguje místo byrokraty určeného Trpělivost růže přináší spojení Čas růže přináší a podpoří to citacemi a díly klasika literatury. No a ministr školství nařídí Cermatu odpověď uznat https://zpravy.idnes.cz/maturitni-test-cesky-jazyk-hodnoceni-cermat-fmy-/domaci.aspx?c=A180528_143030_domaci_nub a celých 113 žáků nepropadne. Budou ovšem vědět pro život stejné kulové, jako jejich trpěliví kolegové. A teď mi řekni, zda veřejné školství Ti dává smysl. Protože stejné pitomosti se učí na matice a po matuře z angličtiny či jiného jazyka nejenže ten dotyčný(á) neumí mluvit, ale ani se nedomluví. Tohle platíme z našich daní a to je daleko horší než dávná rozkrádací podpora FVE nebo odpuštění silniční daně plyňákům a elektromobilům. Ale předhoď lidu oběť, bude nadšen a zapomene na to horší ostatní.......

No a k té ekologické likvidaci vychánky taky nějaká fakta, když už jsi podlehl pisálkům z novinářské žumpy a nedohledal fakta - vlastníci starších elektráren, jako já, byli zpětně zákonem donuceni doplatit likvidační procento z jejich úředně stanovené ceny podivným vzorcem výkon plocha koruny nějakým kolektivním likvidátorům určeným (zcela jistě nekorupčně a nelobisticky) zákonem. Takže ze mne na další dani vytáhly soukromé firmy na podkladě zákona - pokud se dobře pamatuji - další 4 litry navrch. Až je budou ode mne nejdříve po 20 letech zdarma odebírat a ekologicky likvidovat a z mého hliníku, křemíku, mědi a skla si mastit kapsy. Jenže to já je asi prodám nejméně za 4 litry tomu, kdo dá za tyto suroviny více. Pokud je ovšem na střeše nenechám dále, protože ty rakouské nedaleko Vídně mají po 30 letech stále +-80% účinnost. Ale spravedlnost musi byť, a tak dyž synkum co kupovali nove fotovoltaiky napařili ekologicky poplatek, a oni frflali, tož ho zpjetnie napařili všeckym bez rozdila vjeku a pohlavi. Dyž se plati za televizory a mikrovlnky, čemu by se neplatilo za tež panely, šak těž z nich trča draty, no ni?

Odesláno
před 32 minutami, pesastor napsal:

at se divam jak se divam, tak KAZDEJ s vyjimkou autora tohoto vlakna je vul je treba ho urazet a zesmesnovat?

proim autora soucasnejestli by nevysvetlil pojmy

- spalovaci medium

- spalovaci firma

- zpusob jalk prispiva na odstraneni uhlikove stopy vznikajici v celem zivotnim cyklu jeho vozidla a fotovoltaiky

- jak prispiva na znecisteni zivotniho prostredi vznikajici pri provozu jeho vozdla - napr.prach z pneumatik

- jak pripiva na vystavbu silnicni infrastruktury, kdyz je osvobozen od silnicni dme

Vyzkumnou zpravu na tohle tema nejen uvitam, ale i rad zoponuji!

I ty demagogu. Kdežepak autor vlákna píše, že s jeho výjimkou je každej vůl. Nikde. Jen to píše o Kolmanovi a dokládá fakty.

Spalovací médium je nástrojem propagandy těch, kteří profitují ze spalování surovin. Jeho úkolem je vyzdvihovat klady spalování a spalovačů, zamlčovat nedostatky, popírat negativa a hanit vše ostatní (srovnej plynová lobby, uhelná lobby, ropná lobby).

Spalovací firma je společnost profitující na výrobě prostředků ke spalování. 

Uhlíková stopa žádného vozidla doposud nebyla spočítána. Vědci se přou o její počátek i konec. S trochou legrace zda do uhlíkové stopy počítat i prdění pasoucích se brontosaurů, z nichž je dnes ropa nebo i poslední po pár tisíciletích se rozpadlé umělohmotné víčko nádrže.

Na znečištění nepřispívám, například jsi si ještě nevšiml, že elektromobil nepotřebuje v provozu kyslík, který Ti spalovací automobil pro svůj provoz denně bere z tvého bezprostředního okolí a ten zbytek, co Ti nechá, zašpiní.

Nejsem osvobozen od silniční daně. osobní automobily - a zase by jsi mohl od hospodských výkřiků přejít k faktům a zákonům - silniční daň neplatí, Pokud nejsou použita pro podnikání. Taky neplatí mýto. Ovšem třeba dálniční známky platí taky. A jejich majitelé samozřejmě daně. Jen pro Tvou představu auto mne stálo 439 tis. Kč s DPH, tedy jen koupí jsem přispěl na silnice (nejen na ně, ale do celkového rozpočtu, viz výše) 76.190,- Kč (21% DPH). A to jsem je kupoval ze svého platu, z něhož jsem já odvedl 11% sociální a zdravotní pojištění a 15% daň ze superhrubé mzdy (134% hrubé mzdy), tedy dalších faktických 21%, a zaměstnavatel odvedl 34% daň z objemu mezd. Takže jsem musel na mzdových nákladech vydělat zaměstnavateli minimálně 700 tisíc Kč, abych si to auto mohl z čisté mzdy koupit. Zbytek jsem dal zase státu na silnice a další věci.

Zkoumat nic nemusíš, stačí umět číst v zákonech, počítat a hledat na internetu. Oponovat na tom není co.

Odesláno

Vazeny pane vyzkumniku, byl byste tak laskava misto plku odpoveedel na me otazky?

PRO VASI INFORMACI abych zamezil Vaim invektivam na tema "hospodskejch reci" a podobnym urazkam: Je mi jedenasedmdesat let, do hospody nechodim a v rezortinim vyzkumu jsem pracoval jako nestranik jiz od doby prvnich barevnych televizoru

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...