Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím a mám prosbu. Najednou přestal fungovat ventilátor topení.Ovládání je elektrické displej klapky nastavení teploty vše se zdá že funguje.zhruba před 5 lety opravovaná elektronika.Myslíte že to může být stejná závada nebo nějaká jiná vychytávka ?? děkuji za rady  Peugeot 406 2.0 hdi 66kw  r.v. 4.2004

Odesláno

to se omlouvám že jsem zadal stejné téma.Problém je ale vyřešen. Uplně zatuhl motorek ventilátoru,zřejmě jsou v tahu ložiska motorku.Vyčištěno,promazáno a chodí to.ale myslím že by bylo stejně dobré motorek opravit a vyměnit ložiska. nemá s tím někdo zkušenost jestli to vůbec jde ??

Odesláno

zajímavý ,že ventilátory se objevují pravidelně ,jak se ochladí a začne sypat .....přitom to rozebrat a složit s novýma uhlíkama je hodina ...

Odesláno

To vies, cely rok to netreba, len v zime. Ja som menil regulacne tranzistory skoro hned po kupe, prestalo to ist, no a minuly rok cez leto islo islo, a zrazu nic, klima isla ale ventilator sa netocil, zahmlilo sa okno. Tak som hnes objednaval tranzistory a hor sa na vymenu.Ked clovek vie ako na to a uz to robil, ide to jednoduchsie.

Odesláno (upraveno)

Ta riadiaca doska na ebayi od 20 USD, ale tu je to od 50 € hore. ak su k dostaniu.

Riadiaci tranzistor 1,6 € x 2 ks, 3,2€, tak nie je co riesit. nevyhodim 50 € len koli tomu ze sa mi s tym nechce babrat.Aj tak to treba rozobrat, tak ta vymena TR je malina. Odvrtal som 2 a 2 nity, a odpajkoval 2 a 2 kontakty. Dal pastu z chladicov PC procesora na chladenie a je to.

Pokial to nebude vypalene ako si mal ty tak sa to da.

Vieme ako to v servise chodi. Ked vedia co tomu je, toto vymenia a maju 50 € vo vrecku a robota k tomu.

Upraveno uživatelem mmartinkovic
  • O 1 rok později...
  • O 9 měsíců později...
Odesláno

Zdravím. Taky jsem jedním z těch postižených co se jim přestal točit ventilátor topení a tak bych rád, vím, že jsou tu chlapi co mají zkušenosti, kdyby mi někdo poradil. Přečetl jsem si všechny příspěvky a děkuji tímto všem za jejich zveřejněné zkušenosti, které jsem použil k nalezení závady. Bohužel, nepodařilo se a vypadá to, že jsem zvláštní případ. Auto je P406 2.0 HDI kombi klimatronic, 2004. Zřejmě nějaký přechodový model. Uvedu několik informací co už jsem zjistil. Ventilátor je v pořádku. Do modulu řízení ventilátoru nejde proud. Podle schématu, které jsou k dispozici, by měla před modulem být pojistka 40A F40. V sadě pojistek u řidiče jsou jen tři řady pojistek. První řada, kde by měla být pojistka F40, není nic. Spínací skříňku jsem vyčistil, proměřil, je v pořádku. Jen je jiná než se uvádí na fóru. Pojistky v motoru ve velké sadě pojistek, i ty velké odspodu, jsou v pořádku. Nenaměřil jsem zde drát, který by vedl k modulu. Pojistky, velké, v malé svislé sadě pojistek vedle baterky, jsou také v pořádku. Ani tady jsem žádný drát nenaměřil. Myslím, že bych měl najít měřící bod před spínací skříňkou. Možná nějaké relé. Pokud by to mohl někdo se mnou probrat, byl bych moc rád. Třeba emailem. Všechno co se dozvím a povede to k odstranění závady, tady rád napíšu. Chlapi díky.              

Odesláno (upraveno)

@ladislav219 Ty máš jednu z posledních 406 a tam je napájení motoru ventilátoru řešeno z pojistkové skříně motoru (BSM) . Ventilátor v kabině (jeho modul rychlostí) napájí dvojice kabelů v zelené svorkovnici - pin č. 8 a 16 , na těch bys měl po nastartování naměřit 12V , které je spínané relátkem v BSM a jištěné pojistkou F18 . Jestli je pojistka v pořádku a po startu nic nenaměříš , tak je nejspíš v háji relé v BSM ...

BSM.png

Upraveno uživatelem jarokare
  • O 7 měsíců později...
Odesláno (upraveno)

Ahoj tak aj ja to mám podobne, je to síce stará téma ale.... Chlapi mám 66kw rhy automat klima, a keď pustím ventilátor naplno alebo keď dám ofuk okna tak sa vypne, po chvíľke ale znova nabehne a potom vypne. Kde môže byť chyba? ĎAKUJEM

Tak nakoniec to bol kontakt na tej jednotke za ventilatorom precistil som a ide zatiaľ

Upraveno uživatelem rondob
  • O 4 měsíce později...
Odesláno
V 28. 6. 2017 at 13:39, jarokare napsal:

@ladislav219 Ty máš jednu z posledních 406 a tam je napájení motoru ventilátoru řešeno z pojistkové skříně motoru (BSM) . Ventilátor v kabině (jeho modul rychlostí) napájí dvojice kabelů v zelené svorkovnici - pin č. 8 a 16 , na těch bys měl po nastartování naměřit 12V , které je spínané relátkem v BSM a jištěné pojistkou F18 . Jestli je pojistka v pořádku a po startu nic nenaměříš , tak je nejspíš v háji relé v BSM ...

Já mám 1.8 16V a autom.klimou z roku 2000 (nový model) a stejný problém jako kolega...Na ten "modul rychlostí" mi nejde napájení....Chápu správně,že bych (u tohoto přechodového modelu) měl pojistku i relé hledat pod volantem ???Klima i ovládací panel fungují...Jen ten ventilátor....

Před pár lety mi v té jednotce pod volantem už měnili relé co spíná klimu....Předpokládám správně že relé co spíná ventilátor je tam naletované taky??

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...