ricik13 Odesláno 9. leden 2015 Odesláno 9. leden 2015 Zdravím a mám prosbu. Najednou přestal fungovat ventilátor topení.Ovládání je elektrické displej klapky nastavení teploty vše se zdá že funguje.zhruba před 5 lety opravovaná elektronika.Myslíte že to může být stejná závada nebo nějaká jiná vychytávka ?? děkuji za rady Peugeot 406 2.0 hdi 66kw r.v. 4.2004 Citovat
Charlie 1 Odesláno 9. leden 2015 Odesláno 9. leden 2015 Jednotka ovládání ventilatoru,nova stoji 2000 a melo by to chodit... Citovat
mmartinkovic Odesláno 9. leden 2015 Odesláno 9. leden 2015 Chlapi. ved uz citajte tie prispevky. Ved na 4 miestach je popis nejde ventilator kurenia, stale zakladate nove a nove k jednemu a tomu istemu problemu. Citovat
ricik13 Odesláno 12. leden 2015 Autor Odesláno 12. leden 2015 to se omlouvám že jsem zadal stejné téma.Problém je ale vyřešen. Uplně zatuhl motorek ventilátoru,zřejmě jsou v tahu ložiska motorku.Vyčištěno,promazáno a chodí to.ale myslím že by bylo stejně dobré motorek opravit a vyměnit ložiska. nemá s tím někdo zkušenost jestli to vůbec jde ?? Citovat
mmartinkovic Odesláno 12. leden 2015 Odesláno 12. leden 2015 Určite to ide, treba to cele rozobrať. Citovat
myšut Odesláno 12. leden 2015 Odesláno 12. leden 2015 zajímavý ,že ventilátory se objevují pravidelně ,jak se ochladí a začne sypat .....přitom to rozebrat a složit s novýma uhlíkama je hodina ... Citovat
mmartinkovic Odesláno 12. leden 2015 Odesláno 12. leden 2015 To vies, cely rok to netreba, len v zime. Ja som menil regulacne tranzistory skoro hned po kupe, prestalo to ist, no a minuly rok cez leto islo islo, a zrazu nic, klima isla ale ventilator sa netocil, zahmlilo sa okno. Tak som hnes objednaval tranzistory a hor sa na vymenu.Ked clovek vie ako na to a uz to robil, ide to jednoduchsie. Citovat
Relic77 Odesláno 12. leden 2015 Odesláno 12. leden 2015 hej ale ked tak casto menis tranzistory tak je asi niekde inde chyba ja menil 2x a uz treti krat som sa na to... a kupil cely motor, zatial ide... Citovat
mmartinkovic Odesláno 13. leden 2015 Odesláno 13. leden 2015 To som menil po 5 rokoch. Ináč uno problemo! Citovat
222johny222 Odesláno 13. leden 2015 Odesláno 13. leden 2015 No já na to nervy neměl,tak jsem sehnal celej novej ventilátor.Mě se vypálila deska... jo a zlobilo mě to v létě,když byly venku vedra Citovat
mmartinkovic Odesláno 13. leden 2015 Odesláno 13. leden 2015 (upraveno) Ta riadiaca doska na ebayi od 20 USD, ale tu je to od 50 € hore. ak su k dostaniu. Riadiaci tranzistor 1,6 € x 2 ks, 3,2€, tak nie je co riesit. nevyhodim 50 € len koli tomu ze sa mi s tym nechce babrat.Aj tak to treba rozobrat, tak ta vymena TR je malina. Odvrtal som 2 a 2 nity, a odpajkoval 2 a 2 kontakty. Dal pastu z chladicov PC procesora na chladenie a je to. Pokial to nebude vypalene ako si mal ty tak sa to da. Vieme ako to v servise chodi. Ked vedia co tomu je, toto vymenia a maju 50 € vo vrecku a robota k tomu. Upraveno 13. leden 2015 uživatelem mmartinkovic Citovat
Nick406 Odesláno 20. leden 2015 Odesláno 20. leden 2015 Já to měl přesně naopak fučel a nechtěl se zastavit....špatný relé. Citovat
Laďa Odesláno 19. září 2016 Odesláno 19. září 2016 Zdar chlapi. Kde najdu tu řídící jednotku topení? Peugeot 406 2,.0 hdi RHZ, r.v. 2001. Předem děkuji. Není to pro mne, ale pro kolegu v práci. Citovat
Pe.Tr Odesláno 19. září 2016 Odesláno 19. září 2016 jestli je to automat klima tak by to mělo bejt součastí panelu s ovládáním Citovat
Laďa Odesláno 19. září 2016 Odesláno 19. září 2016 Jj. automat klima. Chtěl jsem se podívat do serviceboxu, ale nějak zase nejede. Citovat
ladislav219 Odesláno 28. červen 2017 Odesláno 28. červen 2017 Zdravím. Taky jsem jedním z těch postižených co se jim přestal točit ventilátor topení a tak bych rád, vím, že jsou tu chlapi co mají zkušenosti, kdyby mi někdo poradil. Přečetl jsem si všechny příspěvky a děkuji tímto všem za jejich zveřejněné zkušenosti, které jsem použil k nalezení závady. Bohužel, nepodařilo se a vypadá to, že jsem zvláštní případ. Auto je P406 2.0 HDI kombi klimatronic, 2004. Zřejmě nějaký přechodový model. Uvedu několik informací co už jsem zjistil. Ventilátor je v pořádku. Do modulu řízení ventilátoru nejde proud. Podle schématu, které jsou k dispozici, by měla před modulem být pojistka 40A F40. V sadě pojistek u řidiče jsou jen tři řady pojistek. První řada, kde by měla být pojistka F40, není nic. Spínací skříňku jsem vyčistil, proměřil, je v pořádku. Jen je jiná než se uvádí na fóru. Pojistky v motoru ve velké sadě pojistek, i ty velké odspodu, jsou v pořádku. Nenaměřil jsem zde drát, který by vedl k modulu. Pojistky, velké, v malé svislé sadě pojistek vedle baterky, jsou také v pořádku. Ani tady jsem žádný drát nenaměřil. Myslím, že bych měl najít měřící bod před spínací skříňkou. Možná nějaké relé. Pokud by to mohl někdo se mnou probrat, byl bych moc rád. Třeba emailem. Všechno co se dozvím a povede to k odstranění závady, tady rád napíšu. Chlapi díky. Citovat
jarokare Odesláno 28. červen 2017 Odesláno 28. červen 2017 (upraveno) @ladislav219 Ty máš jednu z posledních 406 a tam je napájení motoru ventilátoru řešeno z pojistkové skříně motoru (BSM) . Ventilátor v kabině (jeho modul rychlostí) napájí dvojice kabelů v zelené svorkovnici - pin č. 8 a 16 , na těch bys měl po nastartování naměřit 12V , které je spínané relátkem v BSM a jištěné pojistkou F18 . Jestli je pojistka v pořádku a po startu nic nenaměříš , tak je nejspíš v háji relé v BSM ... Upraveno 28. červen 2017 uživatelem jarokare Citovat
rondob Odesláno 9. únor 2018 Odesláno 9. únor 2018 (upraveno) Ahoj tak aj ja to mám podobne, je to síce stará téma ale.... Chlapi mám 66kw rhy automat klima, a keď pustím ventilátor naplno alebo keď dám ofuk okna tak sa vypne, po chvíľke ale znova nabehne a potom vypne. Kde môže byť chyba? ĎAKUJEM Tak nakoniec to bol kontakt na tej jednotke za ventilatorom precistil som a ide zatiaľ Upraveno 19. červen 2018 uživatelem rondob Citovat
tamper Odesláno 19. červen 2018 Odesláno 19. červen 2018 V 28. 6. 2017 at 13:39, jarokare napsal: @ladislav219 Ty máš jednu z posledních 406 a tam je napájení motoru ventilátoru řešeno z pojistkové skříně motoru (BSM) . Ventilátor v kabině (jeho modul rychlostí) napájí dvojice kabelů v zelené svorkovnici - pin č. 8 a 16 , na těch bys měl po nastartování naměřit 12V , které je spínané relátkem v BSM a jištěné pojistkou F18 . Jestli je pojistka v pořádku a po startu nic nenaměříš , tak je nejspíš v háji relé v BSM ... Já mám 1.8 16V a autom.klimou z roku 2000 (nový model) a stejný problém jako kolega...Na ten "modul rychlostí" mi nejde napájení....Chápu správně,že bych (u tohoto přechodového modelu) měl pojistku i relé hledat pod volantem ???Klima i ovládací panel fungují...Jen ten ventilátor.... Před pár lety mi v té jednotce pod volantem už měnili relé co spíná klimu....Předpokládám správně že relé co spíná ventilátor je tam naletované taky?? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.