Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

406/407/607 s LPG alebo diesel?

Recommended Posts

Odesláno

Jen pro představu sem přidám porovnání jakožto aktuální provozovatel jedné 306 a jedné 407 ....

Tmavne displej = cca od 2.000 na Ebay nový (407) / do 306 jsem po vykradení sehnal "hodiny" asi za 400,- ....

Pneu - na 306 v roce 2012 4x SAVA Eskimo S3 přes slevu v AutoKelly cca 4.500 sada / na 407 jedna guma (215/55/R17) cca od 2.000 výš ...

POV / HAV na 306 jen POV 2x ročně 2.500 / na 407 POV+HAV 2x ročně 9.500 (a to mi zdejší člen udělal SAKRA dobrou cenu)

atd. atp. ...

O věcech typu náklady na PHM nemluvím, vím, že 1,4 55kW a 2,2 120kW nemá ani smysl porovnávat :)

To platí s na 306 povinny 5000/rok?v tom mas i sklo?

A na 407 19 000/rok?

No to mas fakt dobrý ceny.....

Já na 406 pov 70/70 mil a háv all risk na 80000kc za 3700 u generali

No chce si udělat radost novým autem já to chápu....

Bezpečnost jsem taky neřešil když jsem jezdil 120 na novy nebylo stavěl se barák,bezpečnost jsem zacal resit az když jsem nasetril na 406.....

Guest bluesman
Odesláno

Páni, prosím, neodsudzujte ma za opatrnosť a snahu ušetriť na spotrebe. :) Nie som úplne blbý, kebyže práca nemá dlhoročnú perspektívu, tak do úveru na auto nejdem, preto som čakal až doteraz. ;)

A musíte aj sami uznať, že v 306tke sa človek dokaličí pri náraze, zatiaľ čo v 407 už je väčšia šanca vyviaznuť s menej vážnym úrazom, a to je pre mňa prvoradé. :)

Odesláno

Charlie 1 - na 306 5.000/rok jen POV. To vis, Prazak do 30ti let .... nejhorsi mozna kategorie :D   

A na 407 POV+HAV vc. vsech skel 19.000/rok, ano.

Edit:  A taky jsem tam mel snad jen 12 mesicu beznehodovost pri sjednavani ... s 306 se mi staly predtim dva drobny tukance no ..

Odesláno

V první řadě bych chtěl mít dobrou urazovku kdyby se něco stalo a nespolehat na kus plechu...když 407 vezme z boku dodávka taky z ni nemusís taky vylézt.....popřípadě menší tukanec a jses bez příjmů v nemocnici....ale to asi mas vyřešené když jezdis tou nebezpečnou 306:-)

Odesláno

FUUUUUU_CK  :(  Pardon, zmatlal jsem to. Těch 9.500 POV+HAV je ROČNĚ. Ne pololetně. Uff..... Sorry za mystifikaci !

Guest bluesman
Odesláno

Úrazovku mám, ale na to sa nedá spoliehať, prevencia je základ. ;) Predpokladám, že pokiaľ by ma nezvalcoval kamión, tak by som v 407me mohol prežiť, keď to má 6 airbagov a je to novšie auto (tudíž by malo mať lepšiu bezpečnosť už z výroby). ;)

Guest bluesman
Odesláno

Keby sa do Q7 dával 1.6l diesel s takou spotrebou, nedbám. :D Ale buďme realisti, z nevybavenej 306tky je veľký skok aj tá 407ma. ;)

Guest bluesman
Odesláno (upraveno)

Nemám manželku, to ťa ako napadlo? :D Ja som mladé chlapčisko, ktoré ešte býva u rodičov. :D

Upraveno uživatelem bluesman
Odesláno

Tak nic.

Já jsem auto kupoval vždy za hotové, a když jsem měl málo peněz na první auto, tak jsem koupil nepojízdné.

Z toho úvěru se živí ještě nekdo jiný, kdo ti ho poskytuje. Takže vlastně budeš živit ještě někoho.

Guest bluesman
Odesláno

Ale ty asi patríš k tým zručným majstrom, ktorí sú schopní opraviť si väčšinu vecí v domácej garáži. ;) Ja taký schopný mechanik bohužiaľ nie som. :) A ani na to nemám čas, keď počítam, že budem vyrážať ráno pred šiestou do práce a vracať sa budem okolo siedmej večer, budem rád, keď sa nájde energia na sprchu, večeru a rovno do postele. :D

Odesláno

Chápu touhu po novém a bezpečnějším voze, ale taky bych tu investici odsunul aspoň na léto. Našetřil něco éček a dále zjišťoval do čeho jít a s rozvahou.

Práce se zatím usadí, smlouva se třeba změní na tu s dobou neurčitou a riziko se zmenší.

Za tu dobu bych si udělal přehled co jaká výbava stojí..., bude to s klidnou hlavou.Přeji ti šťastný výběr.

Odesláno

Počkej, to jsi sám, bydlíš u rodičů, budeš odjíždět před 6 ráno a vracet se v 7 večer, abys akorát padnul do postele? Nic jiného dělat nebudeš? Nestihneš? A pro tohle se chceš zadlužit a jen za to dojíždění vysypat těch 500eur měsíčně (tutově, ne-li víc, když bude platit navýšení úvěrem)? Nebylo by lepší si v místě práce najít podnájem, který a) vyjde levněji, b) zbyde ti nějaký čas a síla i na něco jiného než jen padnout do postele? 

Odesláno

Jak to čtu, plyne mi, že bluesman má jasno. Práce bude, chce se jí držet a jiné auto si chce koupit za jakýchkoliv okolností. Ať se tu budeme snažit jak chceme, s tím nepohneme. 

Ale nedá mi to se nezeptat. To nemáš podobnou práci v blízkosti svého bydliště za stejné nebo o něco menší peníze? Já jsem si taky kolikrát povídal, že bych snad raději dělal doma a za nižší peníze. Ušetřím výdaje do auta a také čas. 

Každý svého štěstí strůjce. Držím palce, ať tě úvěr neporazí a práci si udržíš a samozřejmě levný servis. :papa

Odesláno

Chce nové auto,bezpečné,dobrá spotřeba,výkonější,o dost lepší výbava,prostorné,a mít radost že má nové auto, ikdyž starší.

Bydlí u rodičů-myslím že kdyby byl problém tak mu pomůžou,kdyby přišel o práci tak sežene jinou sice za menší peníze ale pořád bude splácet.

Nějak nechápu proč mu radíte nechat si 306 když se mu auto  sere(podle toho co sem četl a vrážet peníze do toho,a není bezpečné.

Nevím kolik má ted na učtě, ale cca 100 tisic zas není tolik když bude mit dobrý plat,jen nebrat uvěr od aaa ti jsou šmejdi,ale třeba u nás cetelem

příklad https://www.cetelem.cz/osobni-pujcka/zadost-o-osobni-pujcku/?barem=832&delka=24&uver=100000&splatka=4650&pojisteni=A5&ID=1988260

Guest bluesman
Odesláno

Lukaydo407 to prakticky vystihol... ;) Čo sa týka práce, v našom regióne iné možnosti nie sú, keď sa chcem venovať tomu, čo ma baví a čo som aj vyštudoval. :) Ale verím, že to nebude až také tragické, poznám mnoho ľudí, ktorí každý deň cestujú za prácou dokonca 80km do Ostravy, takže keď to prežili iní, musím aj ja.

Len aby 407ma poslúchala a ostatné nejak pôjde... :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...