Guest bluesman Odesláno 16. leden 2015 Odesláno 16. leden 2015 Inak, chcem vás poprosiť páni, nestavajte sa do pozície môjho sudcu a kata zároveň, nezaslúžim si to. Som len človek, ktorého tlačí čas a nemá dostatok možností vo svojom regióne, a je normálne, že robím chyby. Za všetky vecné rady a pripomienky vám však úprimne ďakujem. Citovat
Almanil Odesláno 16. leden 2015 Odesláno 16. leden 2015 Problém není v tom, že si udělal chybu, ale v tom, že ti tu plno lidí radilo a nakonec si to udělal jinak a stále ti tu lidi radí, jak z toho ven. Čadca není od Šumperku tak daleko a je to servis, který si tu mnoho členů pochvalovalo. Tak si myslím, že za zkoušku by to v tvém případě i stálo. Někde tu je i diskuze o servisech kolem Ostravy a to máš za kopcem. A i když čas jsou peníze, tak asi málokdo vydělává tolik, aby rychlejší řešení bylo rychlejší Citovat
Guest bluesman Odesláno 16. leden 2015 Odesláno 16. leden 2015 Ako som už povedal, tú nabídku zo Šumperku veľmi rád využijem, ak to ešte platí... Ale momentálne musím čakať na ďalšiu prehliadku v autorizáku, ktorú vybavuje exmajiteľ. A nie, nemusíte mať obavy, aj ja mám v tom príslušnom servise známeho, bude to výslovne nezávislá prehliadka. Citovat
Almanil Odesláno 16. leden 2015 Odesláno 16. leden 2015 To bych nikam nepsal, že už to máš předem ošetřené. A proč si tam nejel rovnou? Citovat
Guest bluesman Odesláno 16. leden 2015 Odesláno 16. leden 2015 Nemám to ošetrené, prehliadka bude nezávislá. Ja len pri sebe budem mať mechanika, ktorý mi povie, ktorá závada je riešiteľná a ktorá je neprimeraná veku vozidla. Jel som tam rovnou, ale mali plno a objednávali až na budúci týždeň. Mimochodom, práve idem do neautorizáku na ďalšiu kontrolu, prosím držte palce. Citovat
radim.1008 Odesláno 16. leden 2015 Odesláno 16. leden 2015 (upraveno) A ten s tebou nechtěl jet na obhlídku auta? Osobně ti přeji, aby sis hubu nenabil. Bylo to relativně v pohodě a servis nestál bůhvíkolik a auto sloužilo. Jenom to zatím na mě dělá přesně opačný dojem. Jsem taky zvědav na případné fotky a hlavně té podlahy v kufru. Upraveno 16. leden 2015 uživatelem radim.1008 Citovat
Almanil Odesláno 16. leden 2015 Odesláno 16. leden 2015 (upraveno) To bude celé fórum, máme z toho tady dobrou telenovelu. Upraveno 16. leden 2015 uživatelem Almanil Citovat
P607Olda Odesláno 16. leden 2015 Odesláno 16. leden 2015 (upraveno) Servis poptávej v hospodě. Ptej se všech známých, ale nejvíc se dozvíš ve vesnické hospodě. V okolních vesnicích jsou určitě opraváři, v každé vesnici tak 2. Tak se intenzivně poptej známých i neznámých (majitel Peugeotu u supermarketu), až trefíš na někoho, koho všichni aspoň mírně chválí. Ne pro nízkou cenu, ale pro dobrou práci. Sem do Zábřeha můžeš přijet, případně tady auto nechat - je to u nádraží na Žilinu. Kontakt je zde http://www.peugeot-club.com/topic/90742-autoservis-peugeot-necas-zabreh-jake-mate-zkusenosti/ Upraveno 16. leden 2015 uživatelem P607Olda Citovat
Lukaydo 407 Odesláno 16. leden 2015 Odesláno 16. leden 2015 (upraveno) OHŘEV OKRUHU ODVODU PLYNŮ Z KLIKOVÉ SKŘÍNĚ BEZ ŽHAVENÍ OKRUHU je to že auto nemá ve výbavě webasto nebo předehřev motoru tuhle chybu mám taky na diag ale není to chyba žhavení funguje jak má Upraveno 16. leden 2015 uživatelem Lukaydo 407 Citovat
virten Odesláno 16. leden 2015 Odesláno 16. leden 2015 (upraveno) Pujčka samozrejme, kto v dnešnej dobe má pri sebe taký veľký cash... Práca perspektívna je, no aj keby som o ňu prišiel, tak sme už chceli vymeniť auto, jelikož som v rodine jediný šofér a v dnešnej dobe, keď sú na cestách šialenci, treba myslieť v prvom rade na bezpečnosť (svoju i pasažierov), ktorú mi 306tka bohužiaľ nemôže zaručiť... Já furt nechápu tu tvojí "bezpečnost". Nedávno jsem měl nehodu se 106tkou, týpek mi ve městě nedal na křižovatce přednost, nešlo už s tím nic dělat tak jsem to do něj v 50ti narval do boku. Nic se nestalo, jen auto to odneslo. Už mám nové, starší, taky bez airbagů a podobných blbin a nedávno sem i málem stalo to samé, pro změnu při jízdě po hlavní mi to nějaká mladá holka v protisměru vzala přes zákaz odbočení do leva a chyběl kousek a byl bych zase v ní. A furt se toho nebojím, stejně vím, že se jednou v autě zabiju a né tím (zřejmě) že já bych jel jak hovado a někde omotal strom, ale z toho důvodu že dneska fakt musíš dávat pozor na každýho a nesmíš si říct jsem na hlavní tak jedu, musíš počítat vždy s tím, že ti tam nějakej debil vjede protože dneska řidičák dostane opravdu každý. Mě je 20 let a za rok a půl co mám řidičák mám najeto kolem 40tis km. A teď k těm airbagům co si tak hrozně potřeboval, já ti nevim, ale pokud někde pojedeš 90 a debil v protisměru tě smete, tak je jedno jestli sedíš ve 306tce bez airbagů, nebo v 406tce s airbagama, Když jsem si to tak pročítal tak ty bereš "airbagy" jako záchranu života, však je to kravina, jak jsem psal, když tě někde smete polák s kamionem tak je jedno jestli těch airbagů máš 10, nebo žádnej. Upraveno 16. leden 2015 uživatelem virten Citovat
machulda Odesláno 16. leden 2015 Odesláno 16. leden 2015 Už asi pozdě, ale kdybys auto vracel, co zkusit využít tohle? http://www.autotym.cz/ Citovat
Lukaydo 407 Odesláno 16. leden 2015 Odesláno 16. leden 2015 (upraveno) Tak ono jde spíš o tu kvalitu plechu a karoserie dost tuhé výstuhy, 407my ktera je dost odolná stačí se podívat na ty boční rámy u bočního skla i v crash testech se nezdeformujou,ale je to na ůkor vyhledu do zatáčky,takové 106,306,406 atd se rámy zdeformujou lehce,dveře atd nepromáčneš rukou jsou tvrde jak prase aspon moje Airbagy ti zachrani život např při nárazu zboku atd bouchneš do polštaře a ne do ramu nebo skla,do volantu nerozbiješ si držku, dost ti to pomůže proti vážnějšímu nárazu ale je jasne že jak do tebe vletí kamion tak auto smete už jen kvůli výšce kamionu a váze. A ten dlouhy čumák u 407my má taky svoje vyhody bezpečnosti. vs 406 a to má 407 ma větší rány např z boku když se omotáte kolem stromu,306ku tady ani raději dávat video nebudu Snad vám to bude stačit k bezpečnosti ikdyž vy stejně budete mít svůj nazor Upraveno 16. leden 2015 uživatelem Lukaydo 407 Citovat
punkac Odesláno 16. leden 2015 Odesláno 16. leden 2015 tak a teď by stálo za to napsat v jakých rychlostech se ty "krleštesty" provádějí Ono totiž v "premávce" jezdíme krapítek rychleji a tím pádem i rychleji bouráme.... Chci tu vidět crashtest jak 407 nabourá jinou 407, když každá jede 90 km/hod Děkuju...... Citovat
Lukaydo 407 Odesláno 16. leden 2015 Odesláno 16. leden 2015 (upraveno) Se zeptej Samy Naceriho ten jezdí 312 km\h Upraveno 16. leden 2015 uživatelem Lukaydo 407 Citovat
punkac Odesláno 16. leden 2015 Odesláno 16. leden 2015 (upraveno) Aha, takže když nevím a dojdou blbý argumenty o crashtestech, tak sem hodím nějakej rádoby vtípek z nějakýho filmu Vrať se na zem člověče, odlož joystick a růžové brýle a začni trošku konstruktivněji myslet Upraveno 16. leden 2015 uživatelem punkac Citovat
Medvěd Odesláno 16. leden 2015 Odesláno 16. leden 2015 Lukaydo, Bluesman - už Vám někdo řek´, že nejhorší smrt je z vyděšení? Ani ABS, ani ESP, dokonce ani 20 pytlů ještě nikoho nenaučilo řídit. Řídit se lze naučit POUZE a jedině PRAXÍ a tu lze kupodivu získat úplně stejně ve 30ti letým žigulu jako v novoučkém pětkovém Bávu - jen ta stará peleš bez elektronických vychytávek začátečníka naučí nespoléhat se, že to něco udělá samo, ale spoléhat se jen na svojí hlavu, ruce a nohy (a dokonce si i sám na tom škopku něco opravit, což u nových aut bez diagnostiky a znalostí kam a proč sáhnout jaksi nelze). Citovat
Vvitty Odesláno 16. leden 2015 Odesláno 16. leden 2015 Tohle by se snad melo davat mladym klukum cist jako povinna cetba :-( Skoro dvacet stranek dobrych rad stejne nepomohlo... mimochodem, kupovat si auto na uver se da omluvit snad jedine v pripade ze jde o vyrobni nastroj a vydela si na svuj provoz. Citovat
Lukaydo 407 Odesláno 16. leden 2015 Odesláno 16. leden 2015 (upraveno) Kdo tady říkal něco o naučení řízení. Bavíme se o bezpečnosti auta když někdo do vás nabourá do určité rychlosti,když do tebe nabourá někdo zboku tak bez airbagu se praštíš do rámu zlomíš si třeba vaz a si k.o, airbag ti určitě pomůže,a kvalitní karoserie když do tebe nenaboura kamion např. Ale nemá se cenu dohadovat stejně si bude psát každy svoji verzi,kdo se bojí at nejezdí autem a neohrožuje provoz . Tím sem si ukončil komentováni tohodle vlákna,je to o ničem debata mějte se soráč jestli jsem někoho urazil. Upraveno 16. leden 2015 uživatelem Lukaydo 407 Citovat
Guest bluesman Odesláno 16. leden 2015 Odesláno 16. leden 2015 Lukaydo má pravdu, v dnešnej dobe jazdiť dlhé trasy v aute bez airbagov je ako chodiť v zime v kraťasoch alebo neumývať si ruky po toalete. Nemusí sa vám stať nič, ale riziko následkov sa zbytočne zvyšuje. Práve som sa vrátil z prehliadky u neautorizovaného mechanika, a podľa jeho slov je to celkom v pohode. Áno, auto má viac kilometrov, a je to vidno na presakovaní prevodovky, opotrebení turba a šrámov na karosérií a plastoch podvozku, no to už musím riešiť formou zľavy z ceny, porátali sme nevyhnutné opravy na cca. 1000€ (turbo, pretesnenie prevodovky + olej, a vraj jedna zadná brzdová doštička je zlá). Akurát nemal ako preveriť vstrekovače a rozvody, to zistím až budúci týždeň v autorizáku. Citovat
Midloch Odesláno 16. leden 2015 Odesláno 16. leden 2015 (upraveno) Lukaydo, ty jsi přeskočil několik úrovní a důsledně u auta trváš na dokonalé pasivní bezpečnosti. Co ti ale bude platné když na prvky aktivní bezpečnosti nebudou chechtáky? Co ti bude platných deset pytlů když auto bude plavat jak parník, protože všechny silentbloky budou vyžvejkané. Co ti bude platná deformační zóna když máš brzdy zavzdušněné a brzdit to nechce. A co pneumatiky? Myslíš že je lepší mít ABS a jezdit na slupkách bez vzorku, nebo kvalitní obutí bez ABS? Takže pokud mám nedostatek peněz, tak budu raděj jezdit autem, které jezdí, brzdí, sedí a funguje. Je to asi lepší než sedět v neřízené střele a mít kolem sebe hromady pytlů. Jo a bavíme se pořád o případu Bluesmana. Neporovnávej to se sebou, je vidět že finančně jsi na jiném levelu. Edit: Jinak Bluesmane, přeju ať s tím autem máš co nejmíň problémů. Pokud se rozhodneš si ho nechat, najdi spolehlivý servis nebo garážníka co tomu rozumí. Pokud zanedbáš údržbu, tak se ti to na autě vždycky někde vymstí. A je pravda že při tom nájezdu co plánuješ ta údržba nebude finančně zanedbatelná. Upraveno 16. leden 2015 uživatelem Midloch Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.