Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

406/407/607 s LPG alebo diesel?

Recommended Posts

Odesláno

Punkac: jo vydržel ;) , dokonce jsme tam pak bydleli u nich rok spolu všichni, než se nám dostavěl byt :cool:  a přežili jsme bez újmy. Chce to nastavit trochu pravidla a jde to, samozřejmě ne na xlet...Manžel stejně jezdil často po montážích, takže byl doma jen na víkendy, tak asi neměl důvod bydlet někde sám a platit zbytečně nájem někde, kde by přespal párkrát v měsíci. Pak jezdil na víkendy za mnou. Neviděla bych to zase tak tragicky :aut , doma pomáhal, jak to šlo, přispíval na domácnost, takže bych to neodsuzovala.

Když já poprvé odcházela od našich, tak jsem taky byla ráda a i naši, že maj konečně svůj klid, ale pak jak jsem se vrátila, tak jsme zas byli všichni rádi, že jsme pod jednou střechou, ta pauza ty vztahy prostě nějak změnila :myslim

Odesláno

Takové nenápadné vlákno to ze začátku bylo. S mámou nebydlím, ale jestli bude moje dcera studovat medinu, tak ji rozhodně budu ochoten podpořit dle svých aktuálních možností, a to klidně i bydlením.

A k původnímu dotazu, za ty prachy se přestěhuj a asi tě to vyjde lépe. Já mám 406 s plynem a mám ji rád, ale bezpečný to teda dvakrát není a když máš 306, tak ten skok není moc velký.

Odesláno

Myslím, že tohle vlákno si klidně může žít dál vlastním životem a zatím není třeba zamykat. Jeho zakladatel je stejně rozhodnutý do 407 jít takže minimálně půlka ze současných 12 stran je k ničemu. Tak proč to nevyužít k nezávaznému "flame" pokecu :D  :mrk

Guest bluesman
Odesláno

Akože sorry, ale riešite tu veci, o akých nemáte ani páru. Býval som roky v ČR popri štúdiu, a bol som absolútne samostatný (i finančne). Vrátil som sa domov po škole a žijem tu len preto, že ma rodina potrebuje, keďže máme viacero vážne chorých osôb, o ktoré sa treba starať. Takže narážky na utieranie prdele ste si skutočne mohli odpustiť. 

To, že si beriem auto na splátky neznamená, že nemám hotovosť. Ale nevidím najmenší dôvod, aby som si kupoval auto za hotové, keď je možné výhodne splácať úver s nízkou úrokovou sadzbou a cash si nechať pre iné, oveľa dôležitejšie situácie.

A nie, nie som gay, smola. :aut  Len nemám záujem o moderný vzťah, kde žene ide iba o peniaze a zábavu, preto som radšej dlhodobo single. Keby som bol vedel, že máte problém s človekom, ktorý namiesto chlastu, cigariet a děvkaření chce jazdiť v peknom, pohodlnom a bezpečnom aute do práce, ani sa radšej nepýtam na vaše rady... :papa 

Odesláno

nevím, zda je 406ka bezpečná, ale já jel se 406kou 30, ten druhý 60 a došlo k čelnímu střetu, vystoupili jsme oba bez zranění--ale auto na odpis...,mi 406ka tedy pomohla :roker

Odesláno

Bluesmane, hlavně nebreč - ber to tak, že jakým způsobem jsi nastínil výběr vozu a tvou situaci a někdo se ti ze srdce snaží poradit, abys neskončil špatně a v nějaké dluhové spirále, protože co si budeme povídat - lákadel a nástrah v podobě "nové" ojetiny, blbostí typu mobil a podobně je všude plno a ty si to furt nedáš vymluvit na skorem 12 stránkách fora pokecu, to se potom nesmíš divit ;)

Příště napiš, vybral jsem si 407 je lepší benzín nebo diesel a jaký obsah budu dojíždět 120 km celkem denně a určitě to vlákno bude vypadat jinak (samozřejmě bych ti napsal:"použij hledání", protoe to tu bylo milin a jednou )

Ještě když si chceš vybírat mezi 406/407/607 to je jako bys napsal raketa/traktor/ šlapadlo :D prostě více přemýšlej - takhle to je jen a pouze legrace

Odesláno

Přečetl jsem si celé vlákno. Je pravda, že se několikrát řešilo něco jiné, jež bylo téma. Ale jak píše, že bude denně jezdit 65km ta a zpět a chce bezpečnější auto. K tomuto bych chtěl jen napsat vlastní (pracovní) zkušenost, že můžeš mít sebedražší  nebo maximálně bezpečnostmi prvky vybavené vozidlo, ale pokud dojde ke středu s ,,Tatrou naloženou pískem" a nebo dodávkou. Věř mi, že ke srážce může dojít kdykoliv. na DN má vliv i počasí. Pokud se domníváš, že například při náledí můžeš jet rychleji s vozidlem, které je vybaveno s ABS anebo, že zvládneš lepe smyk s ABS, ARS a pod. tak to si na omylu.

Já dojíždím do práce cca 40 km a nejraději používám Peugeot 1.8D r.v. 1988. Je to pohodl a bez jakýkoliv vymožeností. Pustím si rádio a nebo se ,,kochám" jízdou. A nejsem žádná brzda provozu. A spotřeba je taky pěkná. Nepotřebuji jezdit sám a vozit zbytečně sebou vzduch.

Jen mimo téma, žiji pouze se synem, který studuje na VUT v Brně a občas si vezme do školy svoji 106 1.0i r.v. 1997 3dv. Věř mi, že nemá sebemenší problém s autem. Jinak jezdí autobusem. S 106 je spokojen. V létě chodí dva měsíce na brigádu. Domnívám se, že není nutné mít hned vlastní byt a nebo odcházet z domu, pokud není důvod. A žít s rodiči je otázka, na kterou nelze jednoduše odpovědět.

Nevím, jakém stavu je přesně tvá 306, ale myslím si, že pokud by si ji dal na začátek do slušného stavu, tak by ti bohatě stačila. nejsi zatím finančně a ani jinak soběstačný, tak se každá koruna hodí. A navíc, jak píšeš, že neuděláš si na autě nic a radě platíš, tak to taky moc nepřispěje k finanční stabilitě. Ale to je jen a jen na tobě. Zamysli se, jelikož v zahraničí to chodí ohledně práce trošku jinak. Stačí, aby si byl dlouhodobě nemocný a hned bude problém a nedej bože přijdeš o práci. Pak ti zbudou finanční závazky. Ale to vše se musíš ty sám zamyslet a promyslet.

Co jsme četl, tak někteří ti to rozumně a ze svých zkušeností píší. Ale ty jsi ještě dost mladý a myslíš si své. A na závěr, moje první auto byl Vaz 1200 sedan. A až za hodně dlouho let jsme si koupil 406. V Žigulíku jsem vozil celou rodinu s malými dětmi. A teď porovnej bezpečnost VAZu a tvé 306.

Zamysli se na vším, vše propočítej. Myslím si, že až budeš mít jistou práci a nějaké finance, tak nebude problém si pořídit vysněnou 407. Držím ti palce a věřím, že máš zdraví úsudek.

Odesláno

Takže ty hodláš rodině "pomáhat" tím, že si pořídíš drahou pixlu, na kterou nemáš a reálně ji nijak nutně neptřebuješ, ale umanul sis, že ji za každou cenu chceš, na úvěr, který oni za tebe dost možná budou muset platit. No to je fakt super pomoc, opravdu. K tomu ještě ani vůbec doma nebudeš, když se tam budeš jezdit jen vyspat, to jim taky strašně pomůže. Do toho zvýšíš riziko tím, že budeš několik hodin denně trávit na té strašně nebezpečné cestě, na kterou si stěžuješ, taky super. A tohle je schopen napsat někdo, kdo studoval??? Ty si děláš srandu, viď? To jsi studoval rekreologii domácí zvěře, s takhle tristní úrovní finanční gramotnosti? No a ten názor na ženské, ten už to jen dorazil, pokud všechny ženské považuješ za zlatokopky, co jim jde jen o peníze a zábavu, nedivím se, že si o tebe žádná normální ženská do života - kterých je pořád dost - neopře ani kolo.

Guest servisman
Odesláno

Pěkný čtení  nedávno řešil svou 306 teď řeší toto. Pokud člověk nemá finance tak nemá cenu kupovat nic nového.

Guest bluesman
Odesláno

Oddie, ja proti tebe nič osobné nemám, a nechápem, prečo stále na mňa útočíš. ;) Toto je predsa primárne fórum o motorizme, na to netreba zabúdať. :) Stačí sa trošku nadýchnuť čerstvého vzduchu, oddýchnuť si, a potom už zbytočne neprekrúcať a nedramatizovať každú jednu vetu, ktorú napíšem. :)

Guest Scratch
Odesláno

Jeste muj dovetek, vlakno je v sekci pokec, nehody, scratch motodriver vs traktor

mel jsem praci, byl jsem ve zkusebce, a v srpnu se mi stala dopravni nehoda (ci vinou se stale nevi - asi rozhodne soud - zatim to je brano jako tezke ublizeni na zdravi z nedbalosti, ale kdo vi.....), vysledkem je to, ze mam pretrhane predni krizove vazy v koleni, a meniskus, a jeste nevim, jestli i zadni nejsou pryc...... kazdopadne vysledek toho je, ze ve zkusebce jsem dostal padaka protoze moje PN presahla limit, socialka mi prvni penize vyplatila na konci listopadu a druhe na v prosinci. V listopadu jsem ukoncil na vlastni zadost PN a sel radsi si sednout ke kameram za par slupek, abych aspon prinesl domu nejake penize, protoze moje rodina od srpna videla cca 8000 mesicne (zapocitan plat, nemocenska od zamestnavatele a od socialky), coz de facto zivotni minimum. A to mam dve auta, rozsekanou motorku, rocni dite, manzelku na matersky a delime se nakladama o rodinny dum s tchyni, a platim i bezne poplatky na nasi chalupe a dalsi bezne veci...mobil jidlo saty boty pleny no proste mrte veci......... Diky aspon nejake podradnejsi praci jsem kazdy mesic schopen vyjit aspon na 0. A to uz jezdim do prace metrem a busem, travim na ceste denne pres hodinu a delam 14 hodin denne nocni. Doma se taky jen vyspim. Ty prvni mesice po bouracce jsem preklenul jen diky zasobe financnich prostredku z drivejska..... ...... A NECHCI SLYSET, ZE TOBE SE TO NEMUZE STAT. Muze, a velice rychle. A kdybych nemel tu zalohu, tak by ze me taky mohl byt velice rychle bezdak, kdybych nemel zazemi od ktereho se muzu odpichnout, a nedokazu si predstavit do toho jeste splacet auto.

Proste jak ti radi jini........ pockej az preklepes zkusebku (za tu dobu uz i prisetris) a pak se rozhodni. Ale jit do nove prace a resit nove auto je proste kokotina na druhou, pokud bys jej tedy nekupoval hotove a mel dalsi rezervy....

Odesláno

Já proti tobě taky nic nemám, naopak. Já se tě snažím upozornit na krávovinu, kterou ve své zaslepenosti nevidíš a která smetla už hodně lidí, kteří až příliš spoléhali na štěstí. NENÍ to tu fórum jen o motorismu, jestli sis ještě nestačil všimnout. To, co ti píšu nejsou útoky, ale především pokus o budíček. I když je mi už od první stránky jasné, že marný, i při použitý opravdu drsného buzení.

Guest bluesman
Odesláno

Nepopieram, že aj vy, ktorí mi radíte nekupovať, máte sčasti pravdu, no skúsme nájsť nejaký kompromis. :D 407mu asi kúpim, keďže úver je už viacmenej vybavený (ak bude aspoň jedna z vyhliadnutých 407iem v dobrom stave), tak mi to skúste prepáčiť, aby sme mohli viesť pokojnú a vecnú debatu. :) Budem dúfať, že mi predčasný nákup odpustíte a nebudete ma považovať za idiota, ktorý neuvažuje dobudúcna a je totálne (nielen finančne :D ) negramotný. ;)

Guest Scratch
Odesláno

zatim se tu svymi argumenty tak prezentujes, ale asi zalezi na uhlu pohledu, ty vs. pomerne siroke okoli :D

Odesláno

Opakovani je matka moudrosti.

Ja mu to jen hodil do jedne vety, jeste jsem to chtel hodit pres google.translite ale by to nekteri nemuseli kousnout :-D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...