Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

406/407/607 s LPG alebo diesel?

Recommended Posts

Odesláno

teda ty jsi teoretik.... :D teda mamateoretik.... Jako promiň, ale jestli se spoleháš na silnici v provozu na nějaký airbag, tak jsi přinejmenším dost naivní

celý vlákno jsem si pročetl a je tu jedno shrnutí

Ty sis prostě usmyslel koupit nějaký novější pekáč, aby sis zvedl trochu ten kýžený sociální status mezi vrstevníky...

Proč toto píšu? Protože mě vždycky pobaví jaký auta repektive modely, které jsou tak různorodé a prakticky neporovnatelné, si teoretici chtějí koupit.

Jedna kapsa prázdná druhá vysypaná a uvažuješ o 607, to byl první promiň mi to úšklebek

další pousmání mám na tváři, když píšeš o tom, jak jsi s prominutím levej jak šavle ale víš, kolik bude stát to či ono.... Jak si někam přivezeš spojku a jak dáš 60 tojro za její výměnu. Jak ti nějakej dobrej a šikovnej garážista bude servisovat auto kmotrovským systémem..... To je naivita jak stehno

Prostě jsi čekal, že ti tu banda stejně mladých a zapálených pitomců bude jásat a plácat po zádech ve stylu paráda chlape, vezmi tu 607, to je super kočár :D

Je mi naprosto jasný, že při prolézání inzerce koukáš na to nejlevnější, co tam je tzv. navoněná bída.... Tak se těšíme, čím nás všechny po zdařilé koupi obšťastníš v sekci servis :D

Takže good luck nakonec ti popřeju

PS: a za tu 306 se před kamarády nestyď ;)

Guest Scratch
Odesláno

obdivuju vasi snahu mu vysvetlit, ze pokud na novejsi ojete nema aspon 75% ceny, nema ani jistou praci, je prd sofer jak rika, ze neumi ovladat auto a spoleha se tedy na abs a esp a pytle, smolar, atd. atd. atd., ze mu jeste pisete. At si namale papulu, za tech 11 stranek to opravdu nestoji. Evidentne to auto chce a zduvodnuje to neustale. Ja bych rozhodne 407 nekupoval na takovyhle jizdy, ani v nafete. je to tezky (Stibto a dalsi majitele prominou) kram, kor jak pise do zatacek..... Opravdu nechapu, jak se nevleze pan do treba hyundai i20, do kteryho se vleze muj kolega s 207 cm a asi 115 kg. Kor kdyz se vleze do 306. 65 km tam a 65 km zpatky neni zadna streka. Kdybys jezdil jako ja drive 500-700 denne v osobaku, tak pochopim, ze chces 407 nebo neco jinyho (ja mel jednickovou poface octu s najezdem kolem 300 tis...), ale takhle?

Punkaci - navonena bida, to je kruty vyraz :D, ale pravdivy :D a kdy te uvidim? Pipu jsem nepoustel ale cepovala na 1,5 zatahu :D

Moje rada: udelej a rozhodni se podle sebe, at pak nemusis nadavat na ty blbce co ti na 11 strankach oponovali :)

Odesláno

Sakra, na to jsem při svém elaborátu zapomněl :D

Láska je láska, když to dělaj kluci s klukama nebo holky s holkama

Jsme tolerantní a nejen forum ;)

Jinak bluesmane, jak jsi psal, že nechceš jezdit na prdítku, tak já se třeba po rozchodu s bejvalou, kdy jsem za ní obden dojížděl do Drážďan, rozhodl okamžitě auto prodat, protože jsem si spočetl, že na to moje jinak ježdění po Aussigu stačí socka nebo pěškobus (chápu, že takový luxus v podobě 10 minutového (busem) dojezdu do zaměstnání nemá každý (v létě to chodím pěšky )).... Najednou zjistíš, že měsíčně ušetříš takových peněz, že můžeš chlastat pravý šáňo a jezdit taxíkem.... I na sraz jsem jezdil vlakem a nestyděl jsem se za to. Auto jsem neměl přes dvaroky a ušetřil jsem asi 80000 Kč - když beru jen co mi zbylo z výplaty navíc - je pravda, že s autem jsem si předtím jezdil i pro noviny do trafiky -> Další pozitivum... Začal jsem se více hýbat a hlavně nebýt závislý na systému ;)

Odesláno

Tak když nechceš hazardovat se zdravím a riskovat na té strašlivé vzdálenosti 65km, nejjistější řešení je tu vzdálenost vůbec nejezdit - a jak už tu padlo, řešením o podstatně levnějším, zhruba na třetině, max. polovině nákladů na to dojíždění. Není nad to najít si bydlení kousek od práce a místo toho děsně nebezpečného kodrcání se přes kopečky v každém nemožném počasí ráno spát o hodinu déle a pak vyrazit do práce volným krokem pětiminutovou procházkou. Eliminuje to i zpoždění, když namrzne, přes cestu se otočí kamion a milý dojíždějící akorát smutně čumí v koloně a přemýšlí, jak si to napracuje nebo že si na to bude muset vyplácat dovolenou...

Pro hocha zvyklého na mamaservis to řešení má ovšem i značně zrádná úskalí. Počínaje tím, jak frustrující pocit je tomu zlému a vydřidušskému majiteli platit těch pár žbrdliků za nájem, když u maminky se bydlí zadarmo. Další věc, u maminky se vždycky líhly ponožky ve skříni, ale tady není skříň a ponožky se nemají kde líhnout. A o co hůř, u maminky byla bezedná lednička, ale lednička v nájmu je nějaká rozbitá, je furt prázdná a nic v ní neroste. ba dokonce, když se odveze lednička od maminky, co doteď tak krásně fungovala, přemístěním se rozbije a taky v ní najednou nic neroste! Chápu, že takovéhle problémy pro někoho tak mladého, jako je pouhých 25 let, mohou být zcela nepřekonatelné a je třeba si radši koupit nový škopek, který v nejhorším ta maminka zacáluje taky...

Odesláno

Charlie: ještě si odpočítej aktuální hodnotu auta, což bude střízlivě tak 45tis, 60 těžko, a jsi celkem na zhruba 3,50Kč/km, což je hodně pěkná hodnota, holt 406 je provozně hodně vděčné auto.

Je to tam napsané....

60 000 bych dostal letní i zimní alu s novým pneu, mel jsem kupce chlap z vesnice co sháněl kombi,ví co je měněny a auto by melo chvíli byt bez investic novy komplet výfuk,brzdy,rozvody,spojka,nebo jak říká za 45 000na plechach....

Náklady jsou 3,95 km jelikož servis platim....

Ale i tak je spokojenej a az do jezdí těžko se mi bude hledat vhodný benzin,snad opel,Mazda,Toyota ale jelikož bych chtěl 7mistny a benzin je výběr dost malý....

Odesláno (upraveno)

Co když dělal třeba nějakou školu? Např sestra studuje doktorku a bude ještě 5 let studovat a to má 24roku a bydlí u rodičů :) A myslíš že má nějaké peníze? nemá ikdyž chodí na brigády koupí si něco na sebe atd znáte baby.

Já NAŠTĚSTÍ takovéhle "baby" neznám. Moje žena šla v 18 z domu, našla si skromné bydlení, práci a PŘI TOM studovala na denním studiu VŠ. A vystudovala. Pro rozmazlené neschopné smrady, kterým ještě v 25 musí maminka utírat pr*el je to jistě věc zcela nepředstavitelná, ale to není moje chyba, to je chyba jejich rodičů. Pipinku, co v 25 bydlí zadarmo doma u maminky a všechny prachy rozhází za hadříky bych radši ani znát nechtěl.

Oddie, přibrzdi trošičku, fakt není nutný to komentovat až takhle ostře. Radek Hurvajz - Admin

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

Pak se můžeme divit, že jsou pořád zakládany nové témata s dotazy, které jsou již několikrát založeny a zodpovězeny. Skoro všechny dopadly stejně a hledat se v tom nedá.

Pravidlo nejdříve použít hledat je v podstatě k ničemu.

Odesláno (upraveno)

Potrefená husa Lukajdo rozdává mínusy, chlape ty máš štěstí, že mi to je fuk :D

Ono podívat se pravdě do očí je někdy těžka věc, možná ta nejtěžší v životě.....

PS: Lukaydo neznáš nějakou Hyenu?

PS2: Je to znalec ten chlapec

http://www.mazdaclub.cz/forum-tema/nova-cx-5-74002?select=125432#message125432

http://www.mazdaclub.cz/member_detail.php?id=13823&tab=msgboard

radost to číst :D

Upraveno uživatelem punkac
Odesláno

Oddie: opravdu trochu přeháníš :roll , ne každej, kdo bydlí u rodičů a je mu víc jak 20let, musí být rozmazlenej fracek nebo nějaká pipinka...

Já taky bydlela u rodičů, pak šla do nájmu a pak se po rozchodu s chlapem, vracela zpátky k našim, protože bych opravdu byt sama na VŠ a s brigádou, neutáhla a rozhodně se za to nestydím, doma jsem makala jak šroubek, mamka byla nemocná, takže byla ráda, že tam bydlím a že jí pomůžu, rozhodně to nebyl žádnej mamahotel...Manžel bydlel u rodičů do 30let a taky nemám pocit, že by nějak utrpěl a byl rozmazlenej. Záleží hodně na rodičích, jak si děťátka vychovaj, ale proč je vyhazovat po plnoletosti z domu?? :o

Jinak k tématu...na 306 jsem si taky kdysi půjčovala, byť bych třeba prachy i dala do kupy najednou, ale nechtěla jsem se vysypat do dna, aby bylo na servis atd., takže jsem ju normálně splácela 2roky a pak doplatila najednou. Teď už bych si na auto asi nepůjčila, ale hlavně z toho důvodu, že splácíme byt a hodně dlouho budem, takže další půjčka nepřichází v úvahu.

Když bluesman nemá žádný závazky, tak ať si na auto klíďo půjčí, ale třeba jen půlku a to jen tehdy, až bude mít jistotu v práci (jasně, že ta není nikdy, ale aspoň v rámci možností- po zkušebce atd.) Takže raději napřed něco našetřit, usadit se v práci a pak když opravdu bude tak moc toužit po 407 či jiným kočáru, tak prosím. Až bude mít rodinu, splácet byt nebo něco jinýho, tak pak už je půjčka na auto sebevraždou.

Co trochu nechápu je to, že tak prahne po 407, je to krása, to jo, ale fakt trošku moc kurví...., co se poohlédnout třeba po nějaké 308, hmm? Tam by se snad se svojou postavou, mohl vejít :) .

Odesláno

Aluška: možná by neškodilo trochu důkladněji číst. Není problém bydlet u rodičů, není nutné v 18 přímo odcházet z domu. Ten zásadní rozdíl je nenechat si od rodičů utírat pr*el a nebydlet tam zadarmo, ale být schopen se nějak postarat. Ať už tím, že budu doma platit nájem, nebo tím, že doma budu makat, nebo třeba oboje. TOHLE je ten zásadní rozdíl. Není problém bydlet s rodiči v jednom baráku třeba ve 40, když je potřeba se O NĚ postarat. problém je bydlet tam na jejich úkor a vysávat je. Bez ohledu na to, že na to třeba mají.

Odesláno

No ty si mi dal 2-3x - tak pomlč husičko Punkáč :D  každý si myslí svoje :super

No chlapečku utahanej, jenže ode mě jsi je dostal oprávněně za ty žblepty, co tu píšeš, ale ty je rozdáváš jako pomstu :D ale nic, když tě to baví, klidně tak čiň

Jinak husky jsme spolu nepásli, tak pozor pozor :D

Aluško, raději no cement :roll Do třiceti let doma u rodičů, to vydržel? Jsem rád, že jsem pryč a s rodiči se navštěvujeme - myslím, že to prospělo oběma stranám jen a jen ku prospěchu

Odesláno

Od vozu k provozu..... Myslíš, že ta segra neprojí ty dva tisíce za cca 12 dní z měsíce?

nebo ta tvoje trojka, to je fakt aby se neřeklo. no.... Hanba by mě fackovala

3000 + vynešení koše a to že si usteleš postel je fakt pecka :D

Odesláno

Částku neřešte, mně se líbí, že platí aspoň něco. S tou ségrou je to horší, když nejen že nezaplatí ani kačku, ale ještě všechno rozhází, ale co už, to je fakt už dost mimo.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...