Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Posted

ahoj,

prosím o radu před koupí 307 SW, palivo nafta, jestli 1,6 nebo 2,0 a jaký typ. Od jakého roku nejlepe koupit? cena plus minus 125000kč.

díky za rady a kdyby nekdo mel k prodeji nebo nejakej typ tak budu rád když se ozve.

Posted

No tak za mě 1.6 hdi 80kw ..2006-2008 facelift s FAP...66kw nemá FAP.....nejlépe dovoz z venku.....u nás je to všechno až na výjimky stočené......

Dvoulit(má FAP) má spotřebu ca. o litr víc...vyšší pojistku.....ale zase má šestku a je lepší na delší cesty.

Počítej ale když dáš třeba 120,125...tak po koupi  tě v nejlepším budou čekat hned rozvody, olej brzdy.....kontrola FAPu atd.

Do ojetého auta se vždy hned něco vrazí........já s tím počítal....koupil za 140 a dělal hned rozvody 5500,-...baterii novou 1800,-

brzdy komplet..8000,-...olej 1000,-..

Můžeš si počíst ve vlákně o mém autě..... :papa

Posted

Ja bych urco doporucil 2.0 (ted asi bodnu do vosiho hnizda ale ...) 1.6 obecne vic poruchovy :X ohledne nafty.Kdyz si sezenes po facelift 1.6 16v benzin mas klid.Zalezi jestli jezdis dalky nebo ne.Na dalky urco nafta na kraci cesty benzin.Nafta 79kw ma fap dvouhmotu,100kw fap dvouhmota,66kw (2.0)nema fap nema dvouhmotu (vstriky se delaji siemens i bosch verze vetsina lidi by doporucila asi bosch ikdyz ja mam siemens a pohoda zatim :D) 1.6 nafta jsou 66kw jsou bez i s fapem,80kw vzdy s fapem a dvouhmotu maj asi oba motory to nvm.Jestli jsem neco spletl tak se omlouvam ale takhle to zhruba je.

Ja az dojedu moje auto tak zvolim asi znova 307 ale face a 1.6 16v ...

Tak a muzete zacit kamenovat :D;)

Posted (edited)

Pokud si měl do teď naftu tak benzín určo ne, bude to na tebe líný a žravý. S 307SW mám zkušenost jen s tím co mají naši - 1,6 HDI 66kW je to bez FAPu, bez dvouhmoty a s obyč turbem (jako všechny 9HX motory). U 307 je určitě lepší kupovat modely po faceliftu 2006 a výš (resp 2005 - tam se to lámalo). I s tímhle motorem je to na normální jezdění použitelný. Když se to naloží (5 lidí a plnej kufr), tak je to samo znát (musí se víc řadit a zvedne se spotřeba), ale není to žádná tragédie. Naši mají dlouhodobou spotřebu pod 5/100. Jinak na autě se řešila jen prasklá přední pružina, sežranej chladič, nefunkční klapka vzduchu a roleta panoramy - nic zásadního. + samo spotřebák jako brzdy, rozvody, oleje a filtry (klep, klep, klep). 

Edited by MJSytic
Posted

I kdyby ses rozhol pro benzín, tak neuděláš chybu, protože benzíny jsou míň jeté a znatelně levnější, než nafta. Snad 2,0 benzín dost žere, ale o to levněji ho koupíš ;) .

Nafty jsou obě dobré, 2,0 i 1,6

Ta 1,6 míň žere, ale je dražší při koupi.

Posted

díky, a ješte  dodám že každý den jezdím do práce 16km tam a 16km zpět, plus jezdím na výlety a dovolené autem, za rok najedu kolem 16000 km... bude lepší benzín nebo nafta?, když už me Olda nahlodal benzínem :-)

Posted (edited)

Ber to včem se ti lepe jezdí tah auta atd ja měl dvě auta na benzin a ted diesel a už bych benzin nechtel někdy sednu do benzinu a přide mi že to prd jede a musí se točit do otáček+ spotřeba velká.Ale záleží na jaky kousek diesla narazíš ikdyž to je i u benzinu zdechani atd.Projed se a uvidíš sám hlavně jak diesel naložíš na dovolenou tak to skoro nepoznáš,u benzinu to poznáš hned ve výkonu :)

Jinak mám 1.6hdi 80kw v 407mě :super

Edited by Lukaydo 407
Posted

Mám stený názor jako Olda. Benzínový 2.0 koupím levněji než naftový. Rozdíl ceny dám do přestavby na LPG a jezdím levněji, (dle mého názoru i spolehlivěji) než s naftou.

Příklad: do Tater a zpět (plně naložen a stylem- česká dálnice 150km/h) jsem jel za 8.1l/100km.

Litr LPG jsem kupoval za +-17kč.

Nafťák by musel jet za 4l/100km, aby jel levněji, když litr nafty stál 35kč. A to by 307SW v naftě nedala.

Já jsem s LPG spokojen a už u něj zůstanu.

Posted

díky díky díky za rady, rozhodl jsem se pro 1,6HDI 80KW rok 2006 a víš, tak sjíždím net a hledám, kdy nekdo z vás měl tip na tak budu rád, nebo bude lepší přes nekoho si auto nechat dovézt?  :myslim

Posted

No vidis ja mam vin...84796901..1/2007..takze tento by odpovidal..11/2006...na vic se ti muzu v serviceboxu kouknout az odpoledne...ted trcim v Praze.

Pokud bys chtel dovoz tak takhle na dalku je to nalevacku..by chtelo mit v tvem okoli dobryho znameho kterej te neojebe...zdar.