Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj mam 406 po facelifte. Chcel by som ju dať nižšie. Vzhľadom nato ale že už teraz sucham podvozok V garážach nákupných centier A na veľkých retarderoch tak som rozmýšľal nad pneumatickym perovanim. Tak som sa chcel spytat ci už to niekto robil resp sa o tozaujimal. Najlepšie priamo niekto so 406 tkou. Lebo viem že na iné auta sa predávajú celé kity ale na 406 som moc nenašiel. Cena A podobne veci neriešim A ani odpovede že kašli nato lebo to je veľká prerabka. Ďakujem vopred :-)

Odesláno

Je to cca 50-60 tisic investice. Uz si tu firmu v cr nepamatuji kde jsem to poptaval tak 6 let zpět. Nejlip je kit koupit v americe a nahodit si to sam ale na to sem nemel odvahu. A firmy "donesene" kity nedelaji.

Odesláno

sednutí zadních kol do podběhů při plným autě jsem vyřešil jednoduše na podvozku ZX /306 -- zabránily tou 2 gumové dorazy z fobie kombi - investice  cca 8 E. Potřeboval jsem k tomu nůž a jednoduché nářadí . Na každým autě máš dorazy ,co zabrání ramenům k plnému dosednutí do podběhů při přeložení , prakticky jsou bezpečnostní - havarijní .Takhle jsem zplácl 2 věci naráz - zadek se přestal vlnit,v zatáčkách byl stabilnější a bylo prakticky jedno ,co do kombíka naložím.Je to levné ,statické ,světlá výška se praticky nemění.

pod každou Tatrou 815 máš v sedačce vzduchový vak ,sehnat k tomu kompresor ...taky cesta .

Bohužel 406 moc místa vzadu nemá .Regulace výšky by si měl dle tlaku vzduchu a dle potřeby přes ventil.

Musely by si ale udělat úpravy ramen a kastle,něco vařit ,řezat. Nejlevněji z vrakáčů,kompresor uzpůsobil na osobní auto...

Pak jsou firmy,co prodávaj vzduchový měchy ,jak víš ,to si musíš ovšem dopasovat z nejbližší podobné dodávky.

forum Xsara se okrajově věnuje zátěžovým pružinám ,když taháš vleky ,koně ,cihly.....4000 kč cca 

((( 405X4 ,to mělo hydro,2 pístnice z Cit XM a jednoduché čerpadlo s regulací.

V roce 95.96 se začly dávat na Xantky hydrozámky proti padání ,drželo výšku i po vypnutí čerpadla.....zapojit lze vše . )))

Odesláno

Včera po napisani som hľadala ešte články o tom A tak A narazil som na jednu prácu čo robil chalan o pruzeniach V autách A mal tam superne popísané hydropneumaticke perovanie. A presne nad tým misut čo si písal som rozmýšľal že Z xm-ka zobrať perovanie A prispôsobiť do 406. On tam aj popisoval rôzne výhody A nevýhody tých perovani A mal aj rozdiel medzi hydroaktiv 1,2,3. A jednotka to je tá V xmku má vlastnosti čo by som chcel, tj nastavovanie výšky, prepínanie medzi komfortom A tvrdým, dokonca rj vyhodnocuje A pri určiťom zrýchlení či už pri brzdení alebo pridávaní automaticky perovanie tvrdne čo zlepšuje účinky brzdne atď. A myslím si že xantia A 406 sú si dosť podobné tam síce neviem či to perovanie je to isté čo bolo V xm ale podľa mňa tam to prispôsobenie nebude také ťažke.?

Odesláno

no při troše fantazie jde cokoliv ,otázka nakolik si troufáš..

nicméně tvoje fantazie už jde z hranice pežotů a jde do citroenů.

Je to laborování s celou zadní nápravou z nějaké Xantky a dodělej doma.Pocitově ,když máš hydro podvozek a funguje jak má,nepotřebuješ verzi ACTIVA ,stačí bohatě holohydro či hydro se zámkem,nepotřebuješ náklonovou pístnici a čidla.Vzadu lze ještě laborovat s průměrem pístnic- normál či kombi verze v šířce pístu,typu koulí. 

Odesláno

No tá zadná náprava to bude sranda :-) A zas už keď by som to robil tak by som to urobil poriadne nech to má vswtko čize aj S cidlami A všetkým.ide mi aj O prepinanoe režimov tvrdý mäkký A čo je vlastne výhoda toho podvozku že sa vie prepibat aj sám V zavyslosti od zrýchlenia čo zlepšuje brzdenie atď. Neviem ale asi to má vlastnú rj. Teda dúfam A úplne top by bolo že vy malo aj vlastné cidla. Ako myslím tak že nebralo by moc údaje z rj auta pretože to už by sa asi dosť tázko prisposobovalo. Ešte mám Otázku. Čo je lacnéjsie A ľahšie riešenie. Jedna firma ponúka vaky vzduchové čo sa dávajú do pružín miesto tlmičov. Ale tu neviem či je možné meniť výšku svetlu,predpokladám že áno, ale vlastnosti auta ako napr comort A šport režim asi moc meniť nepôjde. Plus neviem ako to riešiť vzadu keďže tlmiče sú mimo pružiny. A áno je ľahšie kúpiť citroen ale ten dizajn 406 tky to je proste moja láska :-)

Odesláno (upraveno)

no ,osobně bych ti doporučoval se v tom nejdřív svézt,,v něčem hydro a co má ty vzduchkompresor měchy.

Pneu měchy se hodí víc na nějakou krabici pro 3-4 palety,kde to má slabý tlumiče nebo listí ,ať to neklesne až na asfalt .

Mrkni se na český sbazar,je ta jeden rudý krasavec  Xa s T.C.T .,někde si pohledej ,co to znamená a já ti tady říkám,že lehce čiplý turbo v tom vydá za V6 motor.

Podívej se ,jak je skládaná náprava 405X4,406 klasika a XA,kolik je tam místa ,uchycení do kastle a podstatné věci --zadní třmeny , regulátor tlaku a čidla ,protipadací koule na brzdiválec.Je tu spoustu věcí ,co musíš promyslet a to není jen tak . Budeš muset vycházet z kočkopsa 405 X4 hydro  ,protože skloubit 2 brzdové,tlumící systémy není jen tak. 

ale hlavu vzhůru , mrkni se na jeden francouzský film o 406ce ,Taxi taxi ,díl 2 nebo 3 , na jedné z těch scén je vidět ,jak 406  jede po sněhu a spodek auta ,točí se tam kardan,tam to museli upravit taky,zdvihnout zadek.

Upraveno uživatelem myšut
Odesláno

JJ Koupit V6, nebo HDi Activu. V6 je kult a tahá odspoda plynule takže se lépe dávkuje výkon, HDi s jedním turbem na něj nestačí (když se nejede jen rovně). Biturbo ještě nemám, chystám to časem pak se uvidí, už jsem viděl odbržděný soft na 153kW (krouťák nevím, ale bude jak u ruského tanku)  ;).  

Odesláno

ten inzerát je T.C.T  ,2.0 benzín v T v sérii.108 kW ,proto ta náklonový pístnice a verze ACTIVA  ..i on umí cca  170 koní...

s tím soft opatrně , nelíbí se to nápravnici vepředu ,praská .....je tu jedno BX se (astmosféra ) 170 kW-  1.9 16V na sprinty na yutubu ,a trápí ho taky tento nešvar....

Odesláno

Ja nechcem xantiu. A vhydro som sa viezol V skoro všetkých motorizaciach xmka A cx. Ten čisto pneu to som nemal ešte možnosť. Ale ten hydro to je asi najpohodlnejsie V čom som sedel. A mal som xm v6 24v A to sedelo jak pribyte vďaka tomu hydroActiv. Preto by som úplne.najradšej robil hydro do auta svojho. Zatiaľ som.ale ešte nerozmýšľal o úplnej realizácii pretože najprv sa pýtam A zisťujem preto som vďačný za vsetko čo tu píšete :-) čiže zachvilku začnem riešiť nápravu miesto možnosti uchytenia atď. To že je V 405x4 takto riešený podvozok som nevedel dik :-)

Odesláno (upraveno)

2762.jpg

tady ji máš ...

vcelku jde jednoduše poznat ,co kam kde je k čemu atd....a jen dodám ,že zadní bowdeny jsou nadstavené ,tedy dvojitě provedené ,origo plus nějaký 3/4kus 

ramena XM Xa kombi 

pístnice XM 

čerpadlo elektrika 

pidi nádobka v boku auta 

koule obyč (tlaky kolik ale neznám)

brzdy MI16ka

Odesláno

Když už bych se do toho pouštěl (pochybuju, že konkrétně k přestavbě na hydro dojde), tak bych brzdy nechal origo a udělal jen podvozek. Těch trubek je tam vážně požehnaně, pak ještě čerpadlo, jednotka a další. To už bych spíš zjistil jak má řešenou jednotku novější C5, která už to nemá hnaný od motoru, ale elektrikou a dokonce myslim, že brzdy má zvlášť. Ale jistej si tim nejsem. Osobně bych v tomhle případě určitě šel do vzduchu, bude to mnohem jednodužší.

Odesláno

a nehledně na to že xantia má provozní polohu pouze jednu, ostatní jsou pouze na servis nebo na krátkodobé přejetí terénních nerovnosti apod......

Odesláno (upraveno)

Těch trubek je tam vážně požehnaně :potlesk   jedna tlustá s průměrem cca 1cm ,pár spojek,přepad......tohle mě rozesmálo.Počítal jsem metráž na mým ,dělá to cca 32 metrů jen potrubí ,bez přepadů ,bez pavouka....

xantia má provozní polohu pouze jednu:O A odkdy ..?

V normální fungující hydro se jezdí i na polohu č.3 ,už od časů Cx se rozdělovací štelovací panel na zdvih piloval mechanicky do dalších mezipoloh,kam šla páka zdvihu, jak se komu kdo hodilo a líbilo.

Při normální údržbě,tlacích to houpe za jízdy i na jiných polohách a mezipolohách ,potvrdil mi to i PaM.

V zimě na hromadě sněhu si to každý s hydro přizvedne a valí ,ne sice 150 po dálnici ,ale valí ........

u mě to s Bx sice tak neplatí ,jen do cca 60 km/hod ,protože to mám o 2 metráky těžší a v základu ,ale i s tím se dá něco dělat .Tam už to tak pohodlný není na gumách 175 65 14...

U holo hydry to nemá na nic vliv ,poloha 2 nebo 3 , i v 90na 3tí na  zdvihu - - poloze  ...není to dogma.

ps : nehledě na to ,že mám v okolí a v okolí cca 100km sem tam hebl ,přizvedávám taky dle potřeby - přejezdy , díry ,kanály za jízdy 

Ale dost o citroenu , prohlídněte si yutub ,jak tam borec šteluje zdvih na 405X4 a chodí mu to nahoru dolů a pak tam prasí na ledu sněhu...

Odesláno

no nevím xantii mám podvozkově v pořádku a na 3 i 1 polohu je to tvrdé jak sviňa.

zajimavé je že PaM mě říkal že 1 a 4 poloha je pouze servisní....  pro krátkodobé přejetí se dá takhle provozovat. 

i na 3. polohu má auto tendeci odskakovat......

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...