oddie Odesláno 5. prosinec 2014 Odesláno 5. prosinec 2014 Linka už je trochu vyšší dívčí, postel je asi nejjednodušší, z toho, co se dá doma dělat. Teda když nepočítám poličky a regály, ty dělaj děti Citovat
Charlie 1 Odesláno 5. prosinec 2014 Odesláno 5. prosinec 2014 Hm, zrovna postel, letiště, žádný "styl" masiv, ale skutečný masiv, jsem si seřezal sám, není k tomu skoro nic potřeba, materiál asi 1500, rošty a matrace se koupí, a je to přesně na míru jak potřebuji. Jestli má někdo tak děsně hluboko do kapsy, spíš než kupovat řídce lisované piliny by si měl poradit sám... To mas ze smrku nebo borovice?tloušťka materiálu je jaká?můžeš prosím te hodit foto? Sam jsem si chtěl dělat z buku,ale nějak vyšlo cenové lip ji koupit....mám 35mm buk.... Jo v inzerci tady prodává letiště z dubu Francouz tak mrknete tam..... Citovat
oddie Odesláno 5. prosinec 2014 Odesláno 5. prosinec 2014 Ze smrkových prken. Foto už jsem tu kdysi dávno nějaké dával, od té doby jsem stavěl asi 5 dalších, naposledy takový dolepenec na míru, abychom měli v ložnici letiště přes celou šířku pokoje, k tomu stávajícímu letišti. Citovat
Medvěd Odesláno 5. prosinec 2014 Odesláno 5. prosinec 2014 Když se prolne šikovnost a prostor, určitě není problém si cokoli vyrobit. Pokud ale jediná veličina z této rovnice chybí (v mém případě dokonce obě) je jedodušší výrobek si koupit. Jen je bohužel potřeba nejdříve vysílat dotazy do všech stran a pátrat po výrobci, který výrobek vyrobí v kvalitě, kterou kupec předpokládá za cenu pro obě strany přijatelnou.Ad kuchyně z Polska - v bytě na Zahraďáku jsem takovou měl a těch pět let společného života vydržela vcelku v pohodě. Stála mně cca polovinu sumy, kterou mi navrhlo nějaké české "studio". Nedělájm si žádné iluze - stejně bych měl skříňky z PL, jen o 100% dražší. Citovat
Milan+ Odesláno 5. prosinec 2014 Odesláno 5. prosinec 2014 Pár známym jsem polský nábytek montoval a za mě tedy ne.Lamino slabé,řídké,sestavit a při malování s tím co nejméně hýbat. Masiv jsem od nich neměl tu čest. Citovat
odee Odesláno 5. prosinec 2014 Odesláno 5. prosinec 2014 Ad. nábytek z Polska, pánové a dámy, dneska to není o nábytku z Polska ale o výrobci a ceně zboží. I v Polsku jsou firmy, jako Gala, Etap a podobné, které Vám dokáží udělat velice kvalitní sedačku, která se materiálem i zpracováním může docela slušně měřit s něměckými, nebo italskými výrobci. Tyhle sedačky ale pak taky stojí podobně jako ty italské, nebo něměcké, které jsou stejně ve většině potom vyráběné v polsku, případně rumunsku atd. Sám, vzhledem k tomu, že pracuju v oboru, nefandím nekvalitnímu nábytku, ale na druhou stranu, málokdo má možnosti, čas, prostor a schopnosti na to, aby si dal do kupy doma třeba menší sedačku a ve chvíli, kdy takováhle záležitost stojí v obchodáku okolo 10 000,- tak si je prostě velké množství lidí, pro které je to lepší varianta než cokoli jiného. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 5. prosinec 2014 Odesláno 5. prosinec 2014 Je to jako se vším pokud si zadávající je ochoten u výrobce zaplatit kvalitu tak ji výrobce dokáže vyrobit. Švára jezdí pro číňana s kamionem tahá mu kontejnery z Hamburku. A říká i číňan dokáže udělat motorovou pilu , sekačku , nebo autosoučástku v kvalitě A++ ale je to jen o tom jestli si firma která to číňanovy zadá vyrobit je ochotna zaplatit A++ kvalitu. A jelikož firmy nejsou ochotné platit tolik kolik si číňan řekne tak dělá to co mu zaplatí a protože je obchodník tak většinu věcí okopíruje a pod svojí značkou prodává taky jenže "prvovýrobek" je kvalita B tak jeho kopie musí být logicky C třída kvality. Protože to musí být levnější než" originál". Citovat
Guest Scratch Odesláno 5. prosinec 2014 Odesláno 5. prosinec 2014 (upraveno) Veno mas recht.... Medo pises ze mas velky byt.....ja tu kuchyn nedelam na zahrade nebo ve sklepe.....ale v tom prostoru.....nebudu kvuli kazdymu prknu litat schody jako debil.....abych to riznul venku...... takze o prostoru to neni...to mi ver. No a stiu zrucnosti......vse se da naucit, ale me to bavi. Chapu ze spousta lidi si to radsi zaplati. Viz moji rodice.... bohuzel..... ac tata je sikovnej tak uz proste nechce... Upraveno 5. prosinec 2014 uživatelem Scratch Citovat
odee Odesláno 6. prosinec 2014 Odesláno 6. prosinec 2014 Scratchi, v tomhle Ti fandím, udělat si to sám je taky o tom pocitu, na druhou stranu, jsou věci, které prostě ten velkej výrobce udělá tak, že ty podobné kvality bez speciálního vybavení nikdy nedosáhneš. Např. u té kuchyně zámkové spoje desek-docela důležitej a doma nevyrobitelnej detail, ovšem pouze pokud nemáš linku jen rovně, pak Tě to netrápí:-) Nebo třeba nějaký frézování MDF dvířek a pod... Citovat
Medvěd Odesláno 7. prosinec 2014 Odesláno 7. prosinec 2014 Scratchovi jsem to sice vysvětlil už včera osobně, ale v mém případě, kdy doma není v podstatě ani použitelný šroubovák, by investice do nářadí hravě dosáhla na cenu celého kusu nábytku z Polska, JENY, KIKI a já nevím čeho ještě a to s rizikem, že "blbě" říznu a pojedu znova pro matroš a znova budu plácat čas na něco, co si ve finále levněji koupím. Citovat
odee Odesláno 8. prosinec 2014 Odesláno 8. prosinec 2014 Méďo, to je svatá pravda a hlavně je to, troufnu si říct, situace většiny lidí. Dokonce i lidi, kteří dělají v oboru si málo co udělají doma, ikdyž mají možnost si něco nachystat v práci a pod, protože u velké spousty nábytku se to buď nevyplatí, nebo to prostě neuděláš ani s nářadím tak dobře, jako ten výrobce, kterej na to má stoje za desítky milionů...to už nemluvím o tom, že v některých případech Tě vyjde nákup materiálu na celkovou cenu poptávanýho zboží... Citovat
vix Odesláno 8. prosinec 2014 Odesláno 8. prosinec 2014 Je tu Polák, který to dokáže, je tu teď hodný Číňan, který to dokáže. Polák jako obchodní partner je nevyzpytatelný a Číňan je nejistý. Mám psát dále ... ? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.