Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 2 roky později...
Návštěvník
Odesláno

Hlásím se do klubu prorezlých trubek. Dneska STK a na emisích, když zkoušel motor do přeběhových otáček, tak najednou smrad kapaliny. 
Říkám si: to vedle na tý Felicii jim teče voda ven, sednu do auta a najednou hláška "Málo chladící kapaliny" a pod autem žlutá louže.
No odtáhl jsem to do práce, propojil nouzově hadicí, zajel na STK a poté objednal u bráchy nové trubky nerezové.
Slíbil že do zítřka dá vědět zda na to bude mít materiál a zda to bude schopen vyrobit. Tak uvidíme :-)

Pokud to nevyrobí, objednám nové v Peugeotu.

Návštěvník
Odesláno

Voiláááá trubky jsou na svém místě.:D
Ale tři hodiny práce s řezáním a pasováním do sebe, páč jak víme nerez nelze moc dobře ohýbat.:myslim

IMG_5195.JPG

IMG_5196.JPG

IMG_5197.JPG

IMG_5201.JPG

Odesláno
V 5. 10. 2017 at 14:59, kirkiz napsal:

Hlásím se do klubu prorezlých trubek. Dneska STK a na emisích, když zkoušel motor do přeběhových otáček, tak najednou smrad kapaliny. 
Říkám si: to vedle na tý Felicii jim teče voda ven, sednu do auta a najednou hláška "Málo chladící kapaliny" a pod autem žlutá louže.
No odtáhl jsem to do práce, propojil nouzově hadicí, zajel na STK a poté objednal u bráchy nové trubky nerezové.
Slíbil že do zítřka dá vědět zda na to bude mít materiál a zda to bude schopen vyrobit. Tak uvidíme :-)

Pokud to nevyrobí, objednám nové v Peugeotu.

Před pár lety jsem to tu už taky nabízel,pár členů si to vzalo.Brácha má nějakou cnc ohýbačku nebo ručo?

Návštěvník
Odesláno

Nemá žádnou ohýbačku. Udělal to z kolínek a trubek. Onanoval se s tím tři hodiny, proto to ani nikomu nenabízím. Cena by byla stejná jako za nový trubky v Peugeotu. Protože je to jeho práce a materiál normálně nakupuje, tak ani dost dobře to nemůže udělat “ po práci z kradenýho materiálu”. :D

• O 3 týdny později...
Odesláno

Zdar peugeoťáci.

Dnes proběhla i u mne výměna trubek k Webastu, komplet shnilý že to šlo promáčknout nehtem.

Náhrada - nerez vlnovec 3/4" - vnější průměr 20mm. Do hadic i úchytek přesně sedí, staženo pro jistotu pérovou i šroubovací svorkou. Díky vlnkám nemám strach že by se hadice sesmekla.

Vlnovec slouží k připojování vody, plynu, topení, solárů pro ohřev vody, tlak min. 10bar , teplota-dokud se nezačne tavit. Zvenku potažený plastem, takže i trochu ochrana. Perfektně se dá tvarovat v ruce,-dá se vyrobit i opravdu ostrý ohyb, výdrž prakticky neomezená, pokud se někde nebude dotýkat jiného kovu a neproběhne tam elektrolýza. Vyrábí to buď Regulus pod názvem Kombiflex, nebo AZ Pokorný, cena cca 140Kč/metr. Každá trochu slušná prodejna instalatérských potřeb by to měla umět dodat.

IMG_20171030_111958.jpg

IMG_20171030_112007.jpg

IMG_20171030_112120.jpg

Odesláno

Tak to je  super špica  bombový nápad.....ja som chcel dať všetko celogumové hadice,ale toto nemá chybu....gratulujem :super:super:super

• O 7 měsíců později...
Odesláno

Tak dnes tiež vymenené trubky k webastu za nerez vlnovec.....už bolo za 5 min 12...

iagi vďaka za super tip :super

Odesláno

@ferinko2 kolik jsi kupoval toho vlnovce chystám se že ty trubky asi vyhodím z preventivních důvodů a dám tam náhradou tuto. Trubky mám v celkem děsivém stavu a nechci se kolem nich onanovat s metrem abych je neusmrtil než se k tomu dostanu. Dík .

• O 1 rok později...
  • O 2 týdny později...
Odesláno

tož jsem to taky teď nechal dělat, ukazoval jsem fotky výše mechanikovi, ten že by do toho šel, ale pan šéf si nejdřív věřil, jak to naohýbá z mědi ... no tak zjistil, že tak ostře nenaohýbá, tak jsem mazal do Neumana pro vlnovec - cena 278 za metr, tedy docela pálka proti tomu, co tu kolega psal před dvěma lety 😞

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ahoj,měl bych dotaz.Také mi prorezla trubka k webastu a než jsem sehnal jiné tak jsem to nechal propojit nouzově před těma trubkama abych mohl jezdit.Tudíž přes webasto nešla voda.Potřeboval sem nutně vyjet,byla zima a webasto seplo bez vody.Trochu v něm zachrčelo,byla cítit trochu spalena nafta.Trubky mam už nové a webasto se nespusí.Neví někdo co s tím?Na pojistku u bat.jsem koukal.Je to 2.2hdi,2003.Díky moc za rady.

Odesláno

Myslím že  webasto jako takové má nějaký pojistný mechanizmus v sobě. Ale asi by to chtělo prohlídnout diagnostikou a zkusit webasto rozjet diagnostikou nuceně. Pamatuju si že jsem jednou někomu řešil podobný problém na Picassu s webastem zaparkoval v závěji sněhu a ucpal si výfuk u webasta a pak se mu už nechtělo rozjet a když jsem ho protáhnul diagnostikou tak nevykazovalo chybu tak jsem ho spustil diagnostikou a od té doby funguje. 

Odesláno (upraveno)

Milane musíš Lexii / Diagbox nebo nějakou kterou mají webasťáci .  Možná že by to uměla Delphina ale jistý si nejsem. Ale co vím tak bufík patří do komfortních jednotek a do těch se většina univerzálek nedostane.

Upraveno uživatelem Vena garážmistr

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...