trollik Odesláno 24. říjen 2005 Odesláno 24. říjen 2005 Proc kupovat drahé nové zimní gumy na naše nekdy az zbidacene silnice! Reseni!!!!!:http://ext.pneuvranik.cz/vypis.php?ip=212.158.139.20&id=&urceni=1&filtr=all&dezen=zimni〈=cz Citovat
trollik Odesláno 24. říjen 2005 Autor Odesláno 24. říjen 2005 jo tak adresa nejak nefunfuje!!!takze www.pneuvranik.cz...... a je tam cenik a obednavky.Je to ve ZLINE,ale sklad je i v TABORE Citovat
mk405 Odesláno 24. říjen 2005 Odesláno 24. říjen 2005 osobně tímto směrem nešetřím a kupuji nové, dnes už ty ceny nejsou zas tak hrozné Citovat
mart Odesláno 24. říjen 2005 Odesláno 24. říjen 2005 svatá pravda zrak mi plane, protektor jen v krajní nouzi to mi co bydlíme pod velkejma kocema Krkonošema můžem potvrdit, že není nad kvalitní zimní novou pneu ta invstice se vyplatí. Citovat
mart Odesláno 24. říjen 2005 Odesláno 24. říjen 2005 jo ty ceny jsou super na můj koráb 309 za 750 je pěkný, ale nevíš kdo na tý pneu jezil před tebou takže nevíš v jakým stavu je kord ale jinak super tip:super Citovat
Jirkap Odesláno 24. říjen 2005 Odesláno 24. říjen 2005 Do protektorů bych nikdy nešel... možná tak na škodu 105L Citovat
Bret Odesláno 24. říjen 2005 Odesláno 24. říjen 2005 I já jsem byl nucený jít do varianty protektorů pro minulou zimu (koupě auta mě trošku finančně vycintala). Rozhodoval jsem se mezi staršími jetými za cca 500.- a protektorem. Vzhledem k tomu, že jsem na předešlé auto koupil starší pneu sice z dobrým vzorkem ( cca 5 mm) ale byly tvrdé jako prase koupil jsem protektory za 800.- za kus, projel na nich celou zimu (2000 km) a zatím spokojenost Citovat
sipka Odesláno 24. říjen 2005 Odesláno 24. říjen 2005 Do protektoru bych nikdy nešel. Už jenom třeba to, že nikdo nezaručí, že dostanu všechny 4 pneu stejné. Při představě, že si nasadím na auto několik druhů pneu, který jsou každá konstručně úplně jiná. Tak to mě neláká. Na pneu bych nikdy nešetřil. Citovat
trollik Odesláno 24. říjen 2005 Autor Odesláno 24. říjen 2005 No to je sice pravda,ale necham si tam udelat protektory na sve gumy dojezdene gumy o kterejch vim,ze jsou ok a asi je segra vyuzije.(semperit top grip)Kazdopadne,je lepsi mit svoje,ale i do vykupu nevezmou zadnej smejd!!!!!!!Nejlepe,kdyz servis co je vykupuje to vidi namontovany na aute.Delaj to docela ok.Otec je ma 4 sezonu a nemel sebemensi problem!!!A jeste mu tak 1-2 sezony vydrzej.A to jezdi denne 40km a v zime v dost bidnejch zimnich podminkach.15-20km na lede v zime.Nesoli se tam.Jen jemne to sypou drti!A to jsme z Vysociny z okoli Jihlavi!!!!!!A kazdej asi dobre vi,kdyz sou nejake zpravy z vysociny,jak to u nas kazdorocne vypada jak s pocasim tak se stavem silnic. Citovat
Ladis Odesláno 24. říjen 2005 Odesláno 24. říjen 2005 S protektorama může být jenom potíž. Už to hledisko, že se dělají celoprotektory, jsou potažený i boky pneumatiky. Takže nikdo neví co je pod tím a to je ten problém. Pak člověk koupí 4 protektory, z toho může být jedna Debica, 2 Micheliny a 1 Barumka. Jináč konstruovaný běhoun, jinačí materiály a směs. V praxi to znamená že se pneumatiky jináč chovají a to hlavně při bočním zatížení. Třeba Micheliny mají měkčí boty, víc se v zatáčce prohnou než jinačí neumatiky. Pak auto víc na silnici plave. Někdy na protektoru naskočí v běhounu, nebo mezi běhounem a bočnicí bublina. Nic se nevyreklamuje a cena za druhou pneumatiku a práce pak převíší protektory celkově. Takže když už šetřit na pneumatikách, tak ty laciné nové. Citovat
Bret Odesláno 24. říjen 2005 Odesláno 24. říjen 2005 Jak již zde na foru bylo několikrát řečeno, sto lidí sto chutí. Kdo byl spokojený, bude chválit a kdo ne, tak bude hanit Citovat
rimmer Odesláno 24. říjen 2005 Odesláno 24. říjen 2005 Původně zaslal: Bret Jak již zde na foru bylo několikrát řečeno, sto lidí sto chutí. Kdo byl spokojený, bude chválit a kdo ne, tak bude hanit a kdo nezkusil tu bude jen drzkovat )))) takze 80% taky jen drzkuje, protoze to nezkusili .. jako ja Citovat
Gotrek Odesláno 24. říjen 2005 Odesláno 24. říjen 2005 Zajímavý odkaz. Osobně bych do protektoru nešel, z důvodů již tady řečených. Ještě bych to tak chápal u mého dědy, který je kdysi bral na svou starou stodvácu. A to si ještě nechával protektorovat svoje vlastní, takže věděl co je to zač. Citovat
kveton Odesláno 24. říjen 2005 Odesláno 24. říjen 2005 ja bych do toho taky nesel a zkusenosti bohuzel mam. na 120 jsem je bral, protoze to bylo jedno, ale tchan mel Eagle Talon a zimaky koupil protektory a to byste neverili co to auto delalo!!! tahlo to do strany, kola nesly vyvazit a za jednu zimu je komplet sjel!!! Citovat
Jan 406 1.8i Odesláno 24. říjen 2005 Odesláno 24. říjen 2005 Myslím si ,že dnes se protektotů není třeba bát,hlavně celoprotektory jsou dost kvaliní a máš dva roky záruku.Tam jde hlavně za jakých podmínek v zimě jezdíš.Pokud jezdím hodně po dálnici a rychlostní komunikaci 1.tř. tak bych do protektoru nešel.Originál pneu bude mít kvalitnější směs a tím lepší jízdní vlastnosti. Citovat
Pinďa Odesláno 24. říjen 2005 Odesláno 24. říjen 2005 Kup si protektory (závisí na autě) , ale pozor, až nabouráš (nedej bůh) , tak Ti to pojiš?ovna spočítá!!!!!!! (už i pojiš?ovny se začínají zajímat na čem se jezdí a kdy, hlavně u lepších aut) Nesmíš zapomenout, že u zimních pneu nejde jen o výšku vzorku, ale taky o celkové vlastnosti pneumatiky. Hlavně o elastičnost gumy při nízkých teplotách. Ta je u zimních pneumatik dosahována přidáváním siliky do směsi. Protektory: Už to hledisko, že se dělají celoprotektory, jsou potaženy i boky pneumatiky. Takže nikdo neví co je pod tím a to je ten problém. Pak člověk koupí 4 protektory, z toho může být jedna Debica, Michelinka, Barumka a Matadorka. Jinak konstruovaný běhoun, různé druhy materiálů a směsí. [upravil dne 27/10/05 Pinďa] Citovat
kšanda Odesláno 24. říjen 2005 Odesláno 24. říjen 2005 sice nevim jak by ti to měla pojiš?ovna spočítat až nabouráš když si koupíš schválený protektory který maj rozměry jaký tam máš mít. ale už bych do nich nešel. mam je teda na zadku ale právě to byla příčina že mě v zimě předjela prdel a kupoval sem novej nárazník. sice maj vzorek jak bejk ale taky budou tvrdý jako kráva. protože sem na předku odjezdil 1 x zimáky a 1/2 letních a protektory sou stále bez úbytku. jinak samozřejmě pokud jezdíš po okreskách tak je kup. ale na sníh bych se už s nima bál. letos pudou nový zimáky i na zadek. Citovat
Fusion Odesláno 24. říjen 2005 Odesláno 24. říjen 2005 To si myslím je lepší koupit mírně použitý zimáky. Mě se osvědčují rok co rok, Micheliny za litr a sem spokojenej. Jinak si každej rok zajedu na velký prakoviště a řádím a zkouším, abych věděl co to bude dělat. Minulou zimu sem měl na zadku letní 215*65 R15, trochu sjetý, a prdel moc nelítala, i když na horách u hotelu v zatáčce se zaparkovanýma autama to byl trochu záhul. Ale ovládat to šlo, byli tam větší blázni. Tento rok mám 4 x 225*60 R15 jetější zimní Michelin, tak sem zvědav. Já ale jezdím na hory minimálně a když je někde sníh tak zkouším jak to brzí (tam kde je možnost) a jedu podle toho. Citovat
Jardaned Odesláno 24. říjen 2005 Odesláno 24. říjen 2005 nevím,nevím.Ale u zimáku nejde jen o výšku vzorku,ale taky o celkový vlastnosti celý pneumatiky.Hlavně o elastičnost gumy při nízkejch teplotách.Ta je u zi.gum dosahována přidáváním siliky do směsy.A ta prý časem ubývá.Proto se píše,že u zimáků je životnost asi 4 roky.Myslím vzhledem k dobrým vlastnostem gumy při mrazu - ne když je někdo ohobluje za sezonu.Nejsem žádný odborník ,berte to jen jako připomínku laika.Ale na sněhu a ledu už jsem pár desítek tisíc km najezdil. Citovat
kšanda Odesláno 24. říjen 2005 Odesláno 24. říjen 2005 máš pravdu. jde o to že zimáky sou měkčí a líp se \"přilepí\" k vozovce. slušný zimáky poznáte podle toho jak se ti vroubečky roztahujou. proto když jezdíte se zimákama jako krávy,prudký rozjezdy, prudký brzdy, tak se tydle vroubečky rozevřou a zůstanou tak. tim pádem už se nelepí na silnici. odborník taky nejsem Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.