Medvěd Odesláno 13. prosinec 2015 Odesláno 13. prosinec 2015 (upraveno) Ten by měl umět všechna LTE https://www.alza.cz/lenovo-a2010-lte-black-d2922441.htm?catid=18855069 Možná teď všechny ty, co znají můj odpor k "chytejm tydlifounům" rozesměju k slzám, ale ... Chtěl bych telefon, který by mohl fungovat jako externí navigace ukazující kde je zacpáno a okamžitě přepočítavající náhradní řešení (waze, googlemap apod.) + abych si mohl na místě, kde čekám, číst třeba maily. Mám operátory Oskar (osobní) a Paegas (pracovní) - na maily jsem využíval 10´´ tablet LENOVO, kterému ale nedopatřením prasklo sklo (jinak 100% funguje) a oprava by byla za podobný kačky jako tenhle mobil. Doporučili byste mi tenhle kousek nebo je to zbytečně chytrý? Upraveno 13. prosinec 2015 uživatelem Medvěd Citovat
MotoMoto Odesláno 13. prosinec 2015 Odesláno 13. prosinec 2015 nerozumim uplne tvoji poznamce. Bud pracuji na pc s telefonem vedle, nebo jsem v terenu pouze s telefonem..., co zmenim v telefonu pozdeji aktualizuji do pc, samozrejme synchronizuji obousmerne, po pripojeni telefonu k pc No prostě v dnešní Cloudové době, funguje synchronizace právě bez nutnosti připojení MT k PC a to ať drátově nebo přes BT. Prostě mám v okamžiku změny to samé dostupné v mobilu, tabletu i PC. A nemusím se vůbec s těmi zařízenímy přiblížit k sobě. Citovat
MotoMoto Odesláno 13. prosinec 2015 Odesláno 13. prosinec 2015 Medvěde, každý telefon s daty a GPS tohle bude umět. Je to jen otázka velikosti. PS: Oskar ani Paegas už léta neexistují. Citovat
Rotorhead Odesláno 13. prosinec 2015 Odesláno 13. prosinec 2015 (upraveno) MotoMoto, tomu vsemu rozumim, ale preferuji mit svoje data a soukrome zaznamy na svych zarizenich, ne v cloudech, proto hledam to co hledam... Upraveno 13. prosinec 2015 uživatelem Rotorhead Citovat
MotoMoto Odesláno 13. prosinec 2015 Odesláno 13. prosinec 2015 Tak to já si jich cením víc, než abych riskoval, že o ně přijdu. Citovat
punkac Odesláno 13. prosinec 2015 Odesláno 13. prosinec 2015 (upraveno) Osobně využívám NAS DS214 od firmy Synology, mám v tom raid1 o kapacitě 3 terabyty. Plně postačuje, Naska je to hodně výkonná. Není problém na 10 zařízeních připojených jak přes wifi či kabel přehrávat na každém zařízení jiný film a k tomu ještě kopírovat z jednoho kompu data do nasky. Lze k ní přistupovat odkudkoliv i bez veřejné IP adresy (samozřejmě by to bylo lepší s ní, ale poskytovatel jí nabízí za nesmyslné peníze). Fotky mám ještě na Dropboxu a google disku. výtvory ve wordu na onedrive od microsoftu a velká data na mega na novém zélandě Ke koupi nasky jsem se rozhodoval něco přes rok, původně jsem chtěl základní model s jedním diskem, ale po tom co mi odešel hardisk v mém pc, jsem toto přehodnotil a koupil zařízení, které využívá red řadu disků westerndigital a jdou měnit za plného provozu. Vyšlo mě to na necelých 13000 a nelituji, že jsem to do toho dal. Spíše jsem jí měl pořídit dříve. Nejvíce se mi líbí správa fotek a možnost přehrávat jakýkoliv video souborů na TV v obýváku Upraveno 13. prosinec 2015 uživatelem punkac Citovat
punkac Odesláno 13. prosinec 2015 Odesláno 13. prosinec 2015 Možná teď všechny ty, co znají můj odpor k "chytejm tydlifounům" rozesměju k slzám, ale ... Chtěl bych telefon, který by mohl fungovat jako externí navigace ukazující kde je zacpáno a okamžitě přepočítavající náhradní řešení (waze, googlemap apod.) + abych si mohl na místě, kde čekám, číst třeba maily. Mám operátory Oskar (osobní) a Paegas (pracovní) - na maily jsem využíval 10´´ tablet LENOVO, kterému ale nedopatřením prasklo sklo (jinak 100% funguje) a oprava by byla za podobný kačky jako tenhle mobil. Doporučili byste mi tenhle kousek nebo je to zbytečně chytrý? Naopak ti zatleskám, smát se ti určitě nebudu. Osobně bych volil telefon, který bude mít silnější procesor a lepší rozlišení displaye ale to je jen můj osobní dojem. Zkus (jestli ještě nemáš) zaměstnavatele přesvědčit o nutnosti datového tarifu na služební simkartě. Pro waze nutnost. Myslím si, že 500 megový tarif by ti měl na waze, čtení mejlů a občasné prohlížení webu bohatě stačit. Koukání na youtube už by chtělo tarif vyšší Citovat
morepower Odesláno 17. prosinec 2015 Odesláno 17. prosinec 2015 (upraveno) Dovolil bych si vrátit se k čudlikovým telefonům s androidem. Jak sem tak pátral, tak sem zjistil, že jich několik fakt existuje, akorát ne na našem trhu. Moje otázka zní, protože tuším, že spousta z vás s tím má zkušenosti, uměli byste sehnat třeba Motorolu Defy Pro? E: hmm, tohle vypadá jak inzerce a za to se omlouvám, spíš sem jen chtěl říct, že tyhle telefony existujou a poměrně bez kompromisů.. Upraveno 17. prosinec 2015 uživatelem morepower Citovat
Guest minimaxa Odesláno 17. prosinec 2015 Odesláno 17. prosinec 2015 tady: http://www.ebay.com/itm/Motorola-DEFY-PRO-XT560-Black-Unlocked-Smartphone-Handset-Only-i406-/221951134558?hash=item33ad518b5e:g:QmkAAOSwwbdWKVkj Citovat
Pacho69 Odesláno 17. prosinec 2015 Odesláno 17. prosinec 2015 Rotorhead : Synchronizaci telefon/PC už dnes nikdo moc neřeší. Možná najdeš nějakou apku na android. Ale nejspíš by musela být součástí poštovního klienta a těch je tolik... prostě jedině online. Nikdo neříká, že musíš mít data v cloudu, ty maily ti někam chodí, takže je můžeš mít tam, včetně kalendáře, nemusí být od google/MS... Táž nejsem příznivce cloudů, mám rád svá data ve své moci (i cloud umí data ztratit, takže není to "jistota", jak zde někteří píšou) a nemám rád, když se mi někdo v datech hrabe (google to má v licenčních ujednáních ale nevěřím ani MS). Jsou to naše nejcennější informace, nevím, proč bych se o ně měl s někým dělit. Způsob zálohování nebudu popisovat není úplně standardní a využívá vlastní napsané komponenty. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 17. prosinec 2015 Odesláno 17. prosinec 2015 Dovolil bych si vrátit se k čudlikovým telefonům s androidem. Jak sem tak pátral, tak sem zjistil, že jich několik fakt existuje, akorát ne na našem trhu. Moje otázka zní, protože tuším, že spousta z vás s tím má zkušenosti, uměli byste sehnat třeba Motorolu Defy Pro? E: hmm, tohle vypadá jak inzerce a za to se omlouvám, spíš sem jen chtěl říct, že tyhle telefony existujou a poměrně bez kompromisů.. Co třeba véčko od LG - LG H410 Wine Citovat
morepower Odesláno 17. prosinec 2015 Odesláno 17. prosinec 2015 Hurvajz: jj, už se tu mihlo a sleduju ho, jen má dost okleštěný parametry, takže když bude za dvojku, půjdu do něj, ale do dražších ne. Ta motorola naopak se dá ještě sehnat za cenu kolem 3-4tis v bezva stavu, ale v čechách sem našel jen jednu a prodávající se zatím nehlásí... minimaxa: ta je bez baterky, krytu, atd.. ale dík Citovat
morepower Odesláno 17. prosinec 2015 Odesláno 17. prosinec 2015 se zeptám ještě, kluci, když je ten telefon z ámeriky, bude mi tu v našem kraji fungovat, nebo je tam problém s nějakým pásmem nebo něčim jinym? dík za odpověď Citovat
Charlie 1 Odesláno 17. prosinec 2015 Odesláno 17. prosinec 2015 tak koupen Vodafone smart prime 6 a jsem spokojený,pro nenáročného uživatele je to dobrý kup..sehnal jsem funglovku za 2500Kč tak nebylo o čem přemýšlet... Citovat
Pacho69 Odesláno 18. prosinec 2015 Odesláno 18. prosinec 2015 (upraveno) morepower: Ano, podle specifikace nemusí mít k dispozici pásma pro LTE, která jsou používána u nás. Ale to můžeš narazit i s telefonem z Číny nebo i tady prodávané telefony neumí LTE pásma používaná Vodafonem. U O2/T-mobile by problém s LTE být neměl. Charlie: Ano, je to celkem dobré zařízení, mě na všech těchto vodafonech vadí absence paměťové karty. Telefony jsou dnes velmi poruchová a choulostivá zařízení proto nechci mít žádná data v něm, jen na kartě. Upraveno 18. prosinec 2015 uživatelem Pacho69 Citovat
Charlie 1 Odesláno 18. prosinec 2015 Odesláno 18. prosinec 2015 Ted už všechny od VODAFONE smart prime 6 vejs maji slot na micro SD karty,možná dřív neměly...ted už jo:-) Citovat
morepower Odesláno 18. prosinec 2015 Odesláno 18. prosinec 2015 (upraveno) morepower: Ano, podle specifikace nemusí mít k dispozici pásma pro LTE, která jsou používána u nás. Ale to můžeš narazit i s telefonem z Číny nebo i tady prodávané telefony neumí LTE pásma používaná Vodafonem. U O2/T-mobile by problém s LTE být neměl. ... Takže to znamená, že pokud by tahle pásma neměl (která to jsou?), tak by mi na připojení k internetu fungovala pouze wifi? ještě, prosím, trochu vysvětlení: příliš nejsem chytrej z pojmu A-GPS, ale předpokládám, že to je pouze "nadstavba", která umožní rychleji získat data o pozici, jinými slovy teda i když nebudu mít data v mobilu, navigace mi fungovat bude, jen jí to může trochu dýl trvat, než se chytne. Je to tak? ještě dotaz k těm pásmům, volat z toho půjde normálně, doufám..? Upraveno 18. prosinec 2015 uživatelem morepower Citovat
Charlie 1 Odesláno 18. prosinec 2015 Odesláno 18. prosinec 2015 Band 1 - 2100 MHz (Vodafone, O2, T-M, využívají pro UMTS, Vodafone i na LTE, v budoucnu nejspíš využijí na LTE i O2 a T-M), Band 3 - 1800 MHz (Vodafone, O2, T-M, používají krom GSM i na LTE), Band 7 - 2600 MHz (Vodafone, O2, T-M, vydražené pásmo, zatím nepoužívají), Band 8 - 900 MHz (Vodafone mimo velká města, v budoucnu pravděpodobně bude z tohoto pásma migrovat na Band 20), Band 20 - 800 MHz (Vodafone, O2, T-M, vydražené pásmo, zatím zkušební provoz, koliduje to s televizním digitálním vysíláním). 900 MHz Vodafone pokud mobil nebude mít nepujdou ti data mimo velkých měst.. Jinak volat jde normálně to s tím nemá nic společného. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 18. prosinec 2015 Odesláno 18. prosinec 2015 A-GPS, Asisted GPS, normální GPS která ke zrychlení nalezení polohy využívá mobilní a wifi sítě, lze to zakazat pokud by bylo třeba http://wiki.geocaching.cz/wiki/A-GPS Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.