Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Taky jsem názoru ze udržovat se vyplatí ,pokud nejsou shnily nosný části pak opravovat a vařit nemá smysl...

Pokud mám penize a mám vyřešeny bydlení finanční rezervu auto dosluhuje a je shnily proč si neudelat radost a nekoupit si novy....

Odesláno (upraveno)

jasně, pokud řeším hypotéku, nebo jiné životně důležité věci a přebytek na kontě žádný, je zbytečné zabývat se obnovou vozového parku,pak nezbývá než udržovat to, co mi stojí pod oknem, nemyslím to ironicky--prostě to tak je..., taky jsem si tím obdobím prošel ;)

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

ahoj, ja osobne som tiez urobil vymenu 406 za 406. A to len preto, lebo tu starsiu sa neoplatilo opravovat po buracke. Inak by som jazdil veselo dalej. Za 7 rokov som urobil 110 000 km bez poruchy. Samozrejme nepocitam vymenu spojky po 270 000 km, ale to neratam ako poruchu.

Odesláno (upraveno)

Pozeram ze sa to tu riadne rozbehlo  :) Uvazujem podobne ako tu popisuje Oddie  ,co sa tyka nakladov(samozrejme ine nazory neodsudzujem )  vsetku opravu a udrzbu si robim sam okrem karoserie cize tam ma to bude stat len cas okrem dielov,a na generacne starsie auta su diely lacnejsie ,lahsie dostupne ale je tiez pravdou ze vek nezastavis a raz to zhnije co uz zacina u mojej povodnej 406 a brat nejaky lizing alebo pozicku koli novsiemu autu to fakt nie z toho som uz vyrastol so 406 som celkom spokojny az na to ze by to chcelo trochu silnejsi motor preto uvaha 2.0 ,a s vykonejsim motorom je samozrejme speta aj lepsia vybava, taktiez preco uvazujem o 406 a nie o inom aute ?je fakt ze mam aj nejake nd na toto auto popripade by som vzal nejake veci z povodnej 406 ktore tam boli vymenene za nove  napr robil som skoro kompletny repas zadnej napravy ,pred ulozenie tlmicov atd co nebolo najlacnejsie

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno

Vona je furt, pokud je v dobrým stavu. Ale já mu rozumím, taky jsem třeba měl Fiata Tempru a když dosloužila a chtěl jsem jí nahradit novějším modelem (Mareou), tak po svezení jsem radši koupil další Tempru. Prostě někdy člověk natrefí na takový typ, který mu padne tak moc, že ho nechce opustit, protože nástupci už mu nepadnou tolik.

Odesláno

Napr teraz som viezol sestru z letiska na mojej 406 a vravi mi nejak ti ide to auto pekne potichu to neni jak moj WV rv 2009 mne to huci viac (tiez benzin) ale nizsia trieda a to ma potesilo ze ta  406 este neni asi taky srot vzhladom na rv ku modernejsim autam ale brat zase 406 na dalsie 4 roky to si musim asi poriadne premysliet

Odesláno

Co na tom chceš tak promýšlet? Buď za to máš nějaké dostupné alternativy nebo ne. Pokud ne, bude třeba sehnat neshnilou v dobrém stavu, což není úplně sranda, ale jde to a 4 roky jsou prd.

Odesláno

Je to opravdu těžký dneska sehnat pěknou a neobouchanou 406. Já tu svoji koupil letos na jaře, rok a půl od doby, co jsem se byl podívat na první kousek, který byl podle fotek hezký, ale v reálu katastrofální omlácenina za nehorázný peníze. A to jsem se jezdil koukat vždy na ty dražší kousky. Tu svoji jsem nakonec koupil za cenu, že by si tady hodně z vás ťukalo na čelo. Ale z toho, co jsem viděl, je v nadprůměrném vzhledovém i technickém stavu. A toho já si cením. Ale stejně není vzhledově dokonalá, škrábanečků a důlků má na sobě dost. Kámoš, co mi ji pomáhal vybírat mi řikal  "Co čekáš? Je to 10 let starý auto". Ale moje bývalá 405 byla 20let starý auto (já ji měl skoro 7let) a takhle odůlkovaná rozhodně nebyla. Nevím, jestli to bylo kvuli silnějších plechům, nebo se do té "staré pixly" štítili lidé na parkovišti zabořit dveře :D

Každopádně se 406 jsem zatím spokojený a doufám, že aspoň 5 let poslouží.

Odesláno (upraveno)

Alternativu mam a to BMW e46 320,323 tie 6 valcove motory su tam dost podarene obcas som jazdil s e36 320- motory su takmer totozne a ide to celkom pekne  len cena je oproti 406 vyssia a v zime je to nahovno auto kedze to ma zadny nahon

Odesláno (upraveno)

je mi jasne ze asi predosli majitelia davali tomu cez drzku ale ty motory vydrzi fakt hodne ale to ma moc netrapi uz som v tom jeden motor menil a ak by bolo treba vymeni sa dalsi cena motora je porovnatelna s inymi autami celkovo podvozkove diely a podobne su z druhovyroby cenovo porovnatelne s inymi znackami na take myty kup si bmw a zozere ta davno neverim(pokial to neni m3,m5 atd) servisoval som e 36 a ceny su stejne jak u inych aut

Odesláno

Ty jsi fakt srandista. HDI RHZ podle tebe bude pasca na peníze, a tady o tom hlásáš, jak si nenecháš namluvit mýty, protože je motor v pohodě. Už ti někdy někdo řekl, že auto není jen motor a spotřebák?

Odesláno (upraveno)

Ja ti pisem ze su to normalne auta jak ine z pohladu udrzby servisu porovnatelne cenovo s inymi autami vrakace druhovyroba funguje v tych autach neni nic ineho ako v inych autach, mozno tak kardan a hardy spojka takze nechapem tvoj postoj ze co by tam malo byt tak katostrofalne ?Naftaka som este nevlastni preto tie obavyl (ale jazdil som na nich) benzinu sa neobavam takmer ziadnej znacky samozrejme z rozumnym obsahom

Tiez som bol niekedy proti takymto autam az pokym si kamos nekupil tu 320 a robil som  na nej servis a udrzbu  a poviem vam kolkorat bol nahradny diel na jeho auto lacnejsi nez na moju 406 odvtedy som zmenil nazor je to normalne auto pre normalnych ludi

Odesláno (upraveno)

tak som vzal to hdi 80kw islo celkom pekne pri testovacej jazde starotvalo ok nedymilo  islo dobre ale ked som siel domov tak ked som tomu trochu nalozil zacala preklzavat spojka na vysich rychlostiach ,ked sa zahriala nieco som zbil z ceny ale keby viem otom tak zbijam viac hold moja blbost tak to teraz musim dat do kopy a nebude to najlacnejsie a teraz mi nalozte  :nevim taktiez treba vymenit bzdove kotuce pri brzdeni vybruje volant o tom som vedel a taktiez je nieco s posilovacom riadenia za jazdy  ide paradne ale pri parkovani miestami tuhne, remen vypada ok dopnuty  ulozenie tlmicov vypada ok tak asi cerpadlo alebo samotne riadenie a taktiez nieco bucha od zadnej napravy ale to je detail mal som to tam na zdvihaku a naprava je pevna tak zrejme zadne ulozenie tlmica bude pricinov ale to nieje nejak zavazne

Odesláno

Spojku bys dělal stejně, pokud si to chceš nechat dlouho. Leda by byla nedávno dělaná, což nebývá, a stejně je lepší si ji udělat sám. To řízení je čerpadlem, když to dělá jen při volnoběhu - zkus u toho přidat plyn, tak se to pozná.

Odesláno (upraveno)

Tak  urcite by som si ho chcek nechat  a musim to postupne dat do kopy  ma to viac much a este casom na nejake urcite pridem, ten posilovac odskusam dik

Odesláno

Ja som mal to iste,na voľnobehu mi išiel volant ťažšie,ale po pridani plynu už ľahko,tak som kupil použite servo a teraz ide krasne ľahučko tak ako ma  :super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...