Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Rozměry povolených kol/pneumatik dle motorizace pro 508

Recommended Posts

Odesláno

Jen na doplnění, snímače tlaku v pneumatikách - TPMS, tak jak jsou instalované v Peugeot jsou zcela k ničemu, protože hlásí jen stav, kdy pneu je prázdná, správná funkce TPMS je online na display, kdy ukazuje aktuální stav v jednotlivých pneu, t.j. tlak a teplotu, např. http://www.aliexpress.com/store/product/tyre-pressure-monitoring-system-connected-with-car-dvd-player-TPMS-4-Internal-sensors-PSI-BAR-display/210553_840951183.html, který používám já již cca 2 roky k plné spokojenosti.

Ale dyt oni hlásí i pokles tlaku v pneu pod určitou hranici ne jen píchlou pneu ;) A to co ukazuješ tyhle sensory samozřejmě umí, myslím, že přes diagnostiku to lze zobrazit, bohužel peugeot nemá software který by to někde zobrazoval.

Odesláno

Znát informaci o teplotě jednotlivých kol není informace k zahození, navíc je možné si nastavit alarm na tlak a teplotu ......., jo a kdo si hraje ten nezlobí  :D

Odesláno

Ono to všechno vyplynulo z toho, že jsem před dvěma léty vyhodil originál navigaci, jakožto neskutečný šmejd, který alespoň v té době toho uměl velmi málo a instaloval dotekovou GPS pod OS Windows, takže kvalitní navigační program, komplet čeština, mnoho hlasů, radary, POI a zejména aktualizované mapy. Navíc zachování kompletních funkcí ovládání Jostikem a tlačítky na volantu. A potom jsou ty hračky jako TPMS, couvací kamera se zachováním zvukové a obrazové funkce senzorů na LCD.

Odesláno

fotky nemám, ale samotná montáž po stránce elektro je celkem jednoduchá, jen se přepojí konektory, antény GPS a FM zůstavají původní ....... tedy žádný zásah do původní kabeláže (stříhání, napojování apod.) .....

• O 3 měsíce později...
Odesláno

zpet k pneu a velikosti kol

nezda se vam za 18 uz je moc. U nerovnosti auto skace jako zajic a trpi tim podvozek.

Co byste doporucili aby byl zachovan komfort  a setril podvozek , asi je jasne ze 16 s profilem 60 ale to vypada blbe

ja mam zimni na 17" profil 55 a mam v planu koupit i letni .

jak jezdite vy a jak vam to skace ?

Odesláno

Ahoj, máš úplnú pravdu P508 je jazditeľná v lete na 17´´ a v zime na 16´´. Viezol som sa v C5 na 18´´ a tam je fakt lepší podvozok, tam to tak neskáče. 

• O 2 týdny později...
Odesláno

no za mě když jsem jezdil v GTčku s 19" tak to bylo fakt tvrdý, ale když měl zimní 18" byla to pohoda... proto jsem si i 18" koupil

když by jste je někdo chtěl, prodávám ;)

http://auto.bazos.cz/inzerat/45225634/Brock-18-5x108-FordPeugeotCitroenRenault-2354518.php

za mě ty 18" byl takovej dobrej poměr mezi komfortem, použitelností a zároveň i jízdními vlastnostmi a spotřebou ;)

• O 4 měsíce později...
Odesláno

P508 - motorizácia 120kw, rok výroby 03/2013

Otázka: Zmestím 16" alu cez brzdy a kotúče u 120kw verzie? Videl som, že niektorí majú vypísanú motorizáciu a 16" kola, no nebol som si istý. Nerád by som kúpil pneu a alu a potom to vracal do obchodu...

Ďakujem za info.

Odesláno (upraveno)

Souhlas, ale to platí pouze u origo 16" disků a ET 46. ET 47 je pro plechové disky. U neorigo by mohl být problém s dřením brzdových třmenů o ráfek.

Upraveno uživatelem HonzaZ
  • O 3 měsíce později...
Odesláno

Vracím se k tomuto tématu. Jaro je sice ještě daleko, ale už se postupně koukám, jaké ALU pořídit na letní sezónu. Ty stávající nejsou v TOP stavu, tak je nechám na zimu. 

Chtěl bych origo a musí to být 18" (mám pěkný 18" letní pneu). Máte prosím někdo přehled, z jakých kol můžu pro GT vybírat?

TYHLE by se mi třeba moc zamlouvaly, ale nevím, jestli by pasovaly :myslim  VTP říká u 18": 8.0 J18 ET42 - by asi byly o 1,5cm víc ven, co?

post-1103-0-20426600-1447976980_thumb.jp

post-1103-0-57656100-1447976980_thumb.jp

Odesláno

Copak voni by se tam ještě možná vlezly, ale tohle jako originály fakt nevypadá a jestli sou to nějaký polský bláta tak potěš koště ;) Do nedávna byli na sbazaru fungl nový kola z RCZka, škoda že si neháněl dřív... Ale neboj, do jara se něco objeví ;) Jen jestli můžu doporučit, drž se originálů, ta kvalita za to stojí... Takže cokoliv z 508, C5, nové 308

Odesláno

Tak origo jednoznačně upřednosťuju ;) Tyhle se mi líbí vzhledově - jestli jsou origo právě netuším - píše, že jo :D  Co jsem pátral, tak to vypadá na kola pro RCZ   :myslim Jsou i na EBAY a Peugeotu

Nejvíc se mi z origo líbí tyhle: http://eshop-peugeot.cz/cs/kola/812-hlinikove-kolo-peugeot-style-09-17-508.html Ale co jsem koukal, tak je dělají asi jen v 17" :(

Na výběr toho dalšího moc není http://eshop-peugeot.cz/cs/81-508 V podstatě buď STYLE 08 18" nebo Peugeot STYLE 07 18"
Z nový 308 se mi líbí ty pro GT - akorát nevím, jak jsou na tom s rozměrem :aut

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Měl bych prosbu pro majitele GT verzí. Mohli byste se prosím podívat do VTP, jaký rozměr kol máte povolen? Zjistil jsem totiž, že mám v techničáku jako základní rozměr uvedeno: 7.5 J18 ET49 s pneu 235/45 R18 95W

Na ten se ale ServiceBox tváří, že pro GT není :aut

Máte to tak stejně, nebo to mám uvedeno špatně?

post-1103-0-43222500-1452174155_thumb.jp

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...