Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

FrantaCV: Scratch má pravdu. Minulý rok mě nabral ten autobus a Policajti taky nebyli nadšený, že jsem je zavolal, protože jsem je volat NEMUSEL, když existuje vztah řidiče k vozidlu (zaměstnanec apod.).

Takže se Policie volat nemusí a před tím rokem mi řekli, že to už platí 2 roky. Ale když zavoláš na 158 a zeptáš se, tak Ti neodpověděj, ale rovnou pošlou nehodovku, protože tam seděj osoby, který prý nikdy nehodu neviděli. :)

Sagic: Nehodu bych hned nahlásil na pojišťovnu viníka, až to nahlásí viník, tak si to spojej.

OK406: Proč vznášet dotaz na svou pojišťovnu? Tu to nezajímá, pokud nemusí vyplácet=nejsi viník...

Jinak souhlas s tím, že je dobré napsat do formuláře o nehodě vše jasně a zřetelně jak pro blbý, zejména to uznání viny.

[upravil dne 28/8/2014 23:26 od Marcel505]

Odesláno
Tak to je hluboký omyl - řidič, byť zaměstnanec firmy, je definován jako \"uživatel\". Firma je \"provozovatel\" a to je ta třetí osoba a obzvlášť pokud je to leasingovka. Zkušenost se společností LeasePlan - i proražená pneumatika byl problém. Taky vlastní zkušenost.

Abych to doplnil - tohle je pohled ze strany uživatele, tedy mě jako řidiče služebního vozidla. Jemu by to měla uhradit zákonná viníka - tedy pokud majitel vinu uzná a tady je ten problém, když se \"zabejčí\" tak je problém. Proto je v tomto případě lepší volat policii i za cenu pokuty.

[upravil dne 28/8/14 16:15 od FrantaCV]

[upravil dne 28/8/14 16:15 od FrantaCV]

To teda není vůbec žádný omyl. Každý zákon má nějaké novelizace a chce se s nima občas seznámit. Nestačí čerpat ze xx let starých zkušeností.;)

Odesláno

To Marcel + ostatní, co tvrdí, že se PČR volat NEMUSÍ.

V našem \"právním\" státě plném vych*ánků hledajícím cesty jak co nejsnáze druhého ojebat je účast PČR naopak nutnost (a to i u na první pohled malých škod). Na mých několik posledních pracovních pozic řidič - zaměstnanec jsem dokonce podepisoval firemní nařízení, že v případě jakékoli DN budu volat PČR.

Je fakt, že přivolaný polišmen většinou neskáče radostí (kdo by taky skákal, když by mohl sedět za stolem s kopytama na stole a já po něm chci, aby běhal ve vedru/zimě po silnici a fotil a měřil ....), ale jsem přesvědčený, že mi stát z daní odebírá dostatek peněz na to, abych si tento \"servis\" mohl dovolit.

P.S.

PČR bych nevolal pouze v případě opravdu malého poškození mého vlastního vozu viníkem, který by na místě telefonicky škodu své pojišťovně nahlásil + působí jako rozumný člověk, který své prohlášení nebude chtít zítra převrátit

Odesláno
Franto: nedavno se kolega vysekal a to co rikas, neni pravda, asi uz 3 ROKY....skoda treti osobe = neni zamestnavatel ani leasingovka, ale treba svodidla, semafor, plot, barak......

byl jsem u nehody kolegy a sef trval na zavolani PCR a toto vim prave od prislusinka PCR, ktery kvuli privolani hlidky k banalni bouracce dal kolegovi flastr 2500, protoze skoda byla nizsi nez 100 000 a to ze auto je firemni pry nehraje roli.

Takze tak....

Ten \"flastr\" dostal za to, že spáchal nějaký přestupek přímo související s nehodou nebo \"jen\" za zavolání PČR??? V druhém případě bych určitě nic neplatil a nechal to klidně poslat do správního ....

Odesláno
Marceli, v pondeli jsem delal testy na uradeb, policie se vola vzdy pri nehode s prostredkem hromadne dopravy.

Liší se to nějak, když jede linku a když jede manipulační jízdu?

Ten co mě nabral, jel manipulační jízdu, a Policie po příjezdu jasně řekla že jsem je volat nemusel.

Podle toho se taky ke mě chovali. Snažil jsem se jim to vysvětlit, nakonec se zklidnili a řekli, že je jim to vlastně úplně jedno, jestli budou řešit nehodu tady nebo někde jinde, ale že bych býval ušetřil řidiči busu 500 Kč, za pokutu kterou mu museli dát.

Když se to stalo, byl jsem přesvědčen, že Policie musí přijet, to mi potvrdili i na dílně.

Policisté mě pak vyvedli z míry...

O tom jak hodnotili mé auto, že má cenu 5 tis apod. radši pomlčím. ;)

Odesláno

a není to náhodou tak, že automaticky když nabouráš do nějakého prostředku hromadné dopravy jedná se automaticky o obecné ohrožení ať tam lidi jedou nebo ne?

Odesláno

Tak dnes volala paní z té firmy, že to nahlásili na pojišťovnu a omlouvala se, že měla dovolenou a proto to nenahlásili dříve.

Vzhledem k tomu, že jsem to už nahlásil tak jsem ji dal číslo od pojišťovny, aby to mohli spárovat.

Jinak jsem byl i v servise na nafocení poškození, určitě budou měnit zadní nárazník a 5. dveře. Tažné se uvidí až po odstrojení. Materiál podle toho, co je vidět odhadují zatím na 40tis.

Odesláno

Máme asi různé zkušenosti:

1. Způsobení škody 3. osobě - zákon se změnil - budiž

2. Dohoda na zavinění nehody - pokud není, je policie nutná a volání nejen oprávněné, ale povinné

3. Výše škody - kdo je na místě schopen relevantně odhadnout - pravda jedna věc je odřený lak např. na nárazníku nebo ulomené zrcátko. Věc druhá jsou pomuchlané plechy, ale co je dál pod nimi a jak to cenu opravy ovlivní zjistí až servis.

4. Nařízení provozovatele (zaměstnavatele) \" Ke každé nehodě, bez ohledu na výši škody či zavinění, vždy volat policii\" Zaměstnavatel stejně jako pojišťovna vyžaduje protokol od PČR.

Odesláno
a není to náhodou tak, že automaticky když nabouráš do nějakého prostředku hromadné dopravy jedná se automaticky o obecné ohrožení ať tam lidi jedou nebo ne?

:bojim

Jak můžeš někoho obecně ohrozit, když tam není;)

Odesláno

no vím že to někdo řikal, že já nemůžu předpokládám jestli v tom buse někdo seděl nebo ne, ale třeba je to blbost...

FrantaCV: k tý ceně mám osobní poznatek... ženská vyjížděla z vedlejší a trefila mě na bok, ale jen tak lehce na kus zadních dveří, blatník a nic víc... bylo to před 2,5 roky na VW Golfu VI... nakonec museli vyřezávat celý blaník, rovnat zadní nápravu, škoda na vozidle 85tis., k tomu náhradní vozidlo a dostal jsem se na 97tis a byl to jen trošku promáčklý bok... ona měla jen upadlou RZ :D

takže od té doby mám toto v paměti ;)

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak jsem si auta moc neužil :( .Přesně 5 měsíc od koupě do mne ze zadu vrazilo BMW.

U 206 pěkně poškodil zadní dveře,nárazník,levý bok,světla.výfuk a vypadá to i na poškozenou zadní nápravu.

Jsem zvědav na kolik to odhadne pojišťovna.

Odesláno (upraveno)

Na místě jsme se dohodli.Ten co do mně narazil chybu uznal.Nevěnoval se plně řízení . Prý zrovna koukal do podlahy.

Podle mne nebyl ani připoutaný.Má rozbité sklo u řidiče ve výši hlavy.

Teď odjel odhadce škody. Totálka.Oprava v značkovém servisu prý vyjde na 82 000 kč. Použití replik na 56 000 Kč.

Ale mám jiný problém.

Na autě jsou gumy 165/70 R14.Tento rozměr si i odhadce škody napsala.S těma jsem jej koupil.

Ale v TP jsou 175/65 R14 . Mohou s tím být problémy?

Upraveno uživatelem radovan71
Odesláno

Tak já už mám auto nějaký čas opravené, dnes mi volali z pojišťovny částku. Můžete si tipnout na kolik to vyšlo v autorizáku a taky jak dlouho tam to auto bylo  :D 

Jinak s Českou pojišťovnou jsem neměl žádný problém, mluvil jsem s nimi den po nehodě a pak až dnes.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...