Martinsk Odesláno 26. srpen 2014 Odesláno 26. srpen 2014 Pekné kolesá, a tá strecha a aj xenóny, a farba tiež pekná ... Elton rozmýšľaj o výmene ... :D:D Citovat
Medvěd Odesláno 26. srpen 2014 Odesláno 26. srpen 2014 Osobně se mi teda tahle barva taky moc líbí, bílá je hned špinavá, černá jakbysmet a stříbrných jezdí tuny ... Citovat
petrkaspi Odesláno 30. srpen 2014 Odesláno 30. srpen 2014 Ahoj všem. Tak jsem se po delší době konečně také zaregistroval a přidávám fotky našeho miláčka. [upravil dne 31/8/14 22:31 od petrkaspi] Citovat
Péťa Odesláno 30. srpen 2014 Odesláno 30. srpen 2014 pucek: nic si z těch lopat krnovských nedělej, to je u nich normální. Vždyť se podívej, jak vypadají Citovat
Péťa Odesláno 30. srpen 2014 Odesláno 30. srpen 2014 Na vás, lopaty. Právě, že nic nepíše. Chudák sedí doma u PC a říká si \"Kam jsem to vlezl, všude samá lopata\" Citovat
elton Odesláno 30. srpen 2014 Odesláno 30. srpen 2014 co jak kdo co dělá, tady je sranda to rozdýchá Citovat
gokarel Odesláno 25. září 2014 Odesláno 25. září 2014 Moooc hezký, jak jsi spokojený s automatem? Zvažujeme 1.6 2tronic nebo 2.0hdi automat, toho 2tronicu se trochu bojím, hlavně teda vodpíchnutí z křižovatek. Napiš více info, jak autíčko poslouchá a jak se jezdí. Díky Citovat
Pacho69 Odesláno 26. září 2014 Odesláno 26. září 2014 2tronic je potřeba si vyzkoušet, ne každému to bude vyhovovat. Za mě bylo nejhorší zajíždění a vyjíždění mezi podélně zaparkovaná auta. Je to asi o zvyku, já si prostě nemohl zvyknout, jak se to "rozjede" a jak dlouho to "přemýšlí". Ne všude se vmyškuješ napoprvé a s 2tronikem se mi to prostě nelíbilo. Praha - podmínky pro parkování jsou blbý skoro vždy. Manželka řekla - zapomeň. Citovat
gokarel Odesláno 26. září 2014 Odesláno 26. září 2014 2tronic je potřeba si vyzkoušet, ne každému to bude vyhovovat. Za mě bylo nejhorší zajíždění a vyjíždění mezi podélně zaparkovaná auta. Je to asi o zvyku, já si prostě nemohl zvyknout, jak se to "rozjede" a jak dlouho to "přemýšlí". Ne všude se vmyškuješ napoprvé a s 2tronikem se mi to prostě nelíbilo. Praha - podmínky pro parkování jsou blbý skoro vždy. Manželka řekla - zapomeň. Díky moc, tohle jsem potřebovala slyšet:-) Manžel si zvykne na všechno, ten nemá problém, ale já jako ženská taky z Prahy jsem potřebovala názor kdo má automat a kdo jezdil i s 2tronicem. Citovat
Pacho69 Odesláno 26. září 2014 Odesláno 26. září 2014 Já nemám automat. Ten starý se mi moc nelíbil, velmi výrazně se podílel na spotřebě. Tak jsem zvolil manuál. Ten nový je už dobrý. 2tronic jsem vyzkoušel, ale zvykat bych si nechtěl, ale někdo na něj nedá dopustit (třeba P607Olda). Já ho měl na víkend, moc mě nebavil, parkování s tím byl pro mě opruz. Manželka zkusila jednou a řekla, že to nechce, že se s tím parkovat bojí. Klasické automaty používám u služebních aut, jak DSG tak klasický hydrodynamický měnič. Předpokládám, že podobné je to s 5008. Citovat
Áda Odesláno 14. říjen 2014 Odesláno 14. říjen 2014 Zdravím vás Dnes jsem tu poprvé a potěšením můžu říci že po dlouhém rozhodování které auto koupit už ho máme doma taky 5008. Koupili jsme ho lehce jeté 42 000km, ale jako nové s motorem 1.6 THP. Máme ho teď čerstvě 14 dní a já se svámi musím podělit o můj zážitek Po krátkých trasách se choval naprosto skvěle ale chtěla jsem ho provětrat na delší cestu tak jsem vyrazila do Vrchlabí, cesta ubíhala v klidu jela jsem velmi šetřivou jízdou ale v jísté chvíli jsem potřebovala hodně přidat a při rychlé akceleraci se mi rozsvítila ikona motoru http://i.idnes.cz/11/072/sp5/JB3c70b4_b1.jpg , byla jsem sním v mém servisu a chybu vymazali, stím že možná bude chyba v sondě co se pak vymění kdyby se to stalo ještě jednou a že se to mohlo stát jak jsem na to z nenadání šlápla......ale může se to rozsvítít jen tak z ničeho nic když motor vytočím do 4000ot ? Tolik jsem to totiž nevytočila Citovat
Pacho69 Odesláno 14. říjen 2014 Odesláno 14. říjen 2014 Chybná sonda je lepší případ. Motory THP mají bohužel i jiné problémy. Ve 42tis už bývají vyměňované rozvody. Takže pokud bude chyba jen v nějakém čidle, je to ten lepší případ. Ta kontrolka se rozsvítí, když elektronika vyhodnotí nějaký vstup tak, že by mohlo dojít k poškození motoru. Kontrolka je první, může s ní souviset i omezení motoru (třeba odpojí turbo, omezuje otáčky motoru...), záleží na tom, jaké vstupy jednotka dostane. Vytočit motor nad 4000 otáček není nic trestného a i když u turbomotorů to z hlediska výkonových charakteristik není nutné, v žádné případě by to nemělo způsobit rozsvícení kontrolky motoru. Pokud ano, je někde chyba... Citovat
Áda Odesláno 14. říjen 2014 Odesláno 14. říjen 2014 děkuji, ráda bych věděla kde ta blecha vězí.Tak po otevření kapoty jsem si všimla že francouzi nejsou moc na kvalitu dílů, na různých hadičkách jsou patrné koroze a podobně. Ale prý takhle vydrží vypadat 10 let stejně. Co si vzpomínám mám pocit že mechanik říkal něco o odpojení Turba...Když jsem se pak podivila jak jednoduše se to odpojí... Doufám že jsem s výběrem motoru neudělala zase až takovou chybu, pro mě by nafta nebyla. Jezdíme málo. Citovat
Pacho69 Odesláno 15. říjen 2014 Odesláno 15. říjen 2014 řídící jednotka podle signálů zpětné vazby z čidel chrání motor před zničení, takže pokud dostane nějaké chybové hlášení, které vyhodnotí tak, že by mohlo dojít k poškození motoru, tak postupuje podle programu - přepne do nouzového režimu, odpojí komponenty, snaží se o bezpečný režim. Jinak taky mám auto 2,5 roku, najeto 55tis a v motorovém prostoru tedy žádný rezavý hadičky nejsou. myslím, že nejvíc trpí hadička k ostřikovačům v místě, kde míří na kapotu. Jinak v pohodě. Ale THP nevím. Citovat
martinecondrej Odesláno 15. říjen 2014 Odesláno 15. říjen 2014 Asi to nebudou moc dobré zprávy, ale mrkněte do aktuálního čísla (vyšlo v pondělí) Světa motorů, kde je v rubrice bazar test 3008 se stejným motorem. Tento motor je katastrofa a myslím, že je lepší se toho auta hned zbavit. Jestli to jde. Měl jsem týdenní zkušenost s tímto motorem v předváděčce a po prudším zrychlení to vždy spadlo do nouzáku, také s touto kontrolkou a pak chcíplo turbo. Po startu v tom hrozně rachtalo. Hrůza Citovat
radim.1008 Odesláno 15. říjen 2014 Odesláno 15. říjen 2014 Zrovna jsem to chtěl napsat. Benzín 1.6 nebrat. Citovat
Charlie 1 Odesláno 15. říjen 2014 Odesláno 15. říjen 2014 To už by byla lepší volba atmosféra 1.6 VTI 88kw i když s touhle krabici by to bylo asi za trest,nejel jsem s tímhle motorem v 5008.... Ale Thp je opravdu pruser.....snad to časem vychytaji,ale do te doby se kleoat ,ze to někde klekne úplně bych se bal....:-) Citovat
Pacho69 Odesláno 15. říjen 2014 Odesláno 15. říjen 2014 THP se v aktuálním ceníku 5008 ani nenabízí. Jen VTi a to je v tomhle autě za trest. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.