Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Čaute,

zhrniem to do pár slov:

Akonáhle naštatujem (307, 1.6 Hdi, slabšia verzia bez FAP, 202.000 km) vyvalí sa z výfuku biely dym ako keby bolo vonku -50 stupňov, pritom je leto.

Keď sa auto rozbehne tak to dymiť úplne prestane a so zohriatym motorom nedymí ani pri štarte. Čo sa týka hluku pri štarte k tomu ani nejdem nič písať... traktory na družstve štartujú civilizovanejšie.

Diagnostika hovorí že je všetko v poriadku, všetky štyri trysky boli pretesnené ale neboli ešte menené, takže to bude pravdepodobne tým... každopádne chcel by som vedieť vaše rady, typy, hlavne ak sa vám to stáva.

Vďaka.

[upravil dne 18/8/14 15:36 od jozefvorisek]

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Presne toto robí aj na mojej 307 1.6 HDi, mám 184 tis km. Do nafty pridávam dlhodobo VIF.  Na diagnostike som pozeral aj korekčné dávky vstrekovačov- boli v poriadku. Neviem si s tým rady. Robí to vždy , keď je motor studený. Je jedno, či je vonku 20 alebo -10 stupňov. Vystrelí biely dym, ktorý má štipľavý zápach nespálenej nafty.

Odesláno

Mě taky se z výfuku v tomhle období hulí jak z komína, když je to studený. Po zahřátí pohoda, předpokládám že je to vpohodě, takže to neřešim. Jestli se ale mýlim, upozorněte mě :D

Odesláno

Je to jenom domněnka, ale co kdyby?

Kdo byl na vojně možná si vzpomene jak se dělalo tzv. zadýmování. Jen zjednodušeně - do výfukového potrubí se vstřikovala nafta a výsledek byl hustý bílý dým a smrad byl jak tady píše "beargrylls55" nespálená nafta.

Pro Šaldu = nedokonalé spalování = část směsi utíká do výfuku, nebo některý válec vynechává než se motor ohřeje. Expicitně platí i pro ostatní. Příčina: Např. nižší tlak ve válcích, ale je to jen domněnka, skutečnost může být zcela jiná.

Odesláno (upraveno)

Tak dnes trochu vonku mrzlo a všimol som si jednu vec. Keď štartujem za mrazu tak motor nevynecháva. Keď je vonku teplejšie a motor je studený je to horšie a samozrejme aj viac bieleho dymu. Myslím, že žhaviče môžem vylúčiť. Opravte ma ak sa mýlim .

Upraveno uživatelem beargrylls55
Odesláno

1. Když jde z výfuku bílý dým, tak tam dej ruku a zjisti zda je to kondenzát - tedy voda nebo budeš mít ruku mastnou a pak je to nespálená směs.

2. nech si změřit tlaky ve válcích - to co popisuješ by ukazovalo na netěsnost výfukového ventilu a to by mohlo skončit podpálením ventilu a GO nebo výměnou motoru.

Odesláno

Robilo mi to isté. Vymenili sa žhaviče, dva boli nefunkčné, trasenie prestalo ale dymilo stále. Vymenili sa štyri vstrekovače za nové a dym je preč.

Odesláno

Ano, to je také jedna možnost pokud vstřik nerozprašuje a ztv. "teče" - tohle hrozí propálením pístu. Tohle ale odhalí DIA.

• O 2 měsíce později...
  • O 2 roky později...
Odesláno

Ahojte..zacalo mi robit to iste. Hlavne teraz ked je teplo, motor ako keby isiel nie na tri ale dva valce  a z vyfuku biely dym, ktory po chvilke prestane a tak isto po niekolkych minutach prestane aj kolisanie otacok. Bolo to tymi vstrekovacmi ale to bolo este niecim inym..? dik

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...