Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Co dát na zed, aby se ,,neošoupala". VYŘEŠENO !!!

Recommended Posts

Odesláno

Mám takový zvláštní dotaz. Syn má postel u zdi, která je na západní stranu. Jedná se o cihlový byt. Zed jsem vymaloval Primalexem proti oděru (červený) na bílo. Chtěl bych dát na zed nějakou desku, o kterou by se mohl opřít, nestudila by moc, zed by se nešpinila, povlečení by se nepoškodilo a taky, aby se za deskou netvořila plíseň.

Napadl mě koberec a nebo dřevotříska lamino. Má te prosím někdo nějaké zkušenosti, popřípadě foto? Děkuji

[upravil dne 22/8/14 20:57 od OK406]

Odesláno

Zapomněl jsem dodat rozměr délka 2 metry a výška cca 50cm až 1 metr.

Ta rohož se neošoupe a nebo se netřepí? Je to odolné proti oděru a nebo nepoškodí to povlečení (peřinu či polštář) ? Nemám s tím zkušenost.

Guest servisman
Odesláno

V dětství jsme měli za postelama ty rohože a vydržely dlouho přes 10let , záleží jak má klidné spaní .Jen jsme tu rohož měli přidělanou na laťce ke zdi , aby se neprohýbala .

Odesláno

jo taky laťkou, a navíc jsme ji měli i na balkóně proti zvídavím sousedům a vydržela tam cca 8 let a to na ní i pršelo

Odesláno

Ex mela taky tu rohoz od detstvi a pak co jsme byli spolu a co ta toho vydrzela. :-)))))

Odesláno

Osobně bych dal lamino, stejně jako bývá čelo u manželské postele, jen je základem to nedát přímo na zeď, tudíž stačí udělat jednoduchý rošt z laťí a na ten potom to lamino přidělat, potom bude zeď dýchat a nebude se tvořit plíseň.

Odesláno

Nalep tam mamutem plovoucí podlahu a máš klid. Mám takto udělanou celou předsíň do výšky 1,2m kvůli psovi.

[upravil dne 10/8/14 16:15 od Sagic]

Guest servisman
Odesláno

Dá se použít i kus koberce či i lino , to je už co si vybereš. Nebo tam nalep tapetu , taky řešení.

Odesláno

Lepit cokoli na zeď která je venkovní je nesmysl, něco jiného je chodba nebo předsíň, kde na zeď z druhé strany nepůsobí venkovní počasí. Takže určitě nic nelepit, a už vůbec ne plovoucí podlahu. Zeď musí dýchat.

Odesláno

Šalda má pravdu, že se jedná o venkovní zed. Zkusím dát rohož, jak píše Haryk. Lamino b studilo. Jde o to. že se bude syn opírat o zed zády a pod. . Tak aby to vydrželo.

Odesláno

Lamino by určitě nestudilo tolik co zeď kterou tam máš dneska... teď jsem předělával dětské pokoje. Obě postele jsou opět u zdi... předtím měli postele jinak, ale taky u zdi a po 10-ti letech ani u malé ani u kluka (19) nebyla zed nijak špinavá... Rohož jsem měl na zdi jako dítě, tenkrát se to tak dělalo, ale to nebyly otěruvzdorné barvy. Dnes už bych to tam nedával a nemá taky proč... když to vydrželo 10 let. tak to 10 let do dalšího malovaní vydrží zase ;)

Odesláno

Původně byla postel taky u zdi a byla ,,ošoupaná\" a bylo to i znát. Jinak v zimě by bylo od zdi zima. Proto tam chci něco dát, jak jsem psal v úvodu.

Odesláno

Tak tam dej třeba palubky, dřevo je teplý, a to lamino by taky bylo teplý protože nebude na zdi ale volně, tudíž se ohřeje. Rákos nebo podobný věci bych určitě nedával.

Odesláno

Taky mě napadly palubky, ale nemám možnost si je kde udělat:(. Jsem sice vyučený truhlář, a i jsme si palubky dělal na vložené péro do chodby. Ale raději bych dal s vlastním perem. Truháři jistě ví, očem je řeč. Uvidím, co tam dám. Ten šťípaní bambus by nemusel být špatný. Záleží, jak dlouho by vydržel a ,,nepoškodil se\" oděrem a pod. .

Guest servisman
Odesláno

Bambus ti vydrží vpohodě, nehledě za 10 let bude kluk bydlet asi jinde ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...