Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Pazvuky a pukání z přední nápravy.

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím.Nedávno jsem vyměnil nějaké díly na přední nápravě(tlumiče,spodní čepy,vrchní čepy,tyčky stabilizátoru a gumy) a teď se mi při rozjezdu nebo při polamém najíždění do zatáček ozývají různé praskavé zvuky od náprav.Takové lupání,jako kdyby něco přeskočilo.Byl jsem už u několika servisáků a i na STK a nikdo nikde nic nenašel.Vše pevné a přitom to stále půká a já už netuším čím to může být.Našel jsem zde nějaké psaní o tomto problému,ale většina se týká 307 a to je něco jiného.

To praskání a pukání je dost nepříjemné.

Máte nějakou radu?

Předem se omlouvám za nové téma.

Odesláno

Kovové pukání se ozývalo od nápravnice, jsou tam na každé straně 2 šrouby. Myslím, že na to byla i svolávačka - dávaly se tam podložky. Na fóru se to tu párkrát řešilo.

Odesláno

me to delalo take.pri rozjezdu nebo pri zataceni v nizke rychlosti.Casove se to zhorsovalo a asi po dvou mesicich pri ojezdu z parkoviste to kruplo poradne.

V mem pripade to byly kulove cepy vepredu....

Odesláno

Mne to robi na soferovej strane. Iba pri nizkej rychlosti (alebo ziadnej).

kedze som mal predtym 406 - automaticky som si myslel ze to je horne ulozenie tlmica.

No na 407 je vraj iny system ulozenia.....

Cez vikend lahnem pod auto.....

Horsie je ze som zaroven objavil zlomenu klapku v kureni....:bojim...

Odesláno
Kovové pukání se ozývalo od nápravnice, jsou tam na každé straně 2 šrouby. Myslím, že na to byla i svolávačka - dávaly se tam podložky. Na fóru se to tu párkrát řešilo.

O tom jsem už taky četl.Dnes jsem objednal podložky a příští týden to vyzkouším,jako další z možností.

Odesláno

Tak jsem dnes koupil v pežo podložky na šrouby pomocného rámu,18 Kč /Ks a kolega v servisu vytáhl šrouby z pomocného rámu,dal podložky pod hlavu šroubu,utáhl a pukání se objevuje nadále:fnuk

Takže bohužel těma podložkama a pomocným rámem to není.

Má někdo další radu?

Jsem z toho už dost zoufalý!

Odesláno
Nebude to homokinetický kĺb?

To si nemyslím. V rejdu pod plynem to necvaka. Jen to občas pukne. Jednou zprava, jednou zleva při manévrování a pomalé jízdě do zatáček.

Odesláno

Ahoj, mám podobný problém. Většinou při rozjezdu se mi od předního pravého kola ozve takové lupnutí, myslel jsem že jsou to stabilizačky ale jejich výměna nepomohla. Spodní čepy jsou vyměněny rok. Sem tam se to objeví i při zatáčení, většinou v nižších rychlostech při přidání plynu. Netušíte někdo čím to? Už mě to přestává bavit pořád něco opravovat a měnit :D ale hold to je asi úděl pežoťáků

Odesláno

Tak jsem dnes koupil nové čepy řízení a po neděli vyměním.Ty jediné jsem zatím neměnil.Beru to asi jako poslední možnost jak to vyřešit.Zkoušel jsem ty co jsou na autě a zdají se mi dost volné,vymlácené.Tak snad to bude tím.

Odesláno
me to delalo take.pri rozjezdu nebo pri zataceni v nizke rychlosti.Casove se to zhorsovalo a asi po dvou mesicich pri ojezdu z parkoviste to kruplo poradne.

V mem pripade to byly kulove cepy vepredu....

Myslíš čepy řízení?

Odesláno

Nejake cepy.uz nevim musel bych se podivat na fakturu...

Ale po tim krupnuti se total rozhodila geometrie.rovne jsem jel se stocenym volantem vyrazne doleva.

Auto plavalo a bylo nestabilni

Odesláno

Tak problem vyrieseny. Tiez mi pri nizkych rychlostiach pri toceni volantom nieco silne praskalo od napravy, pri rozbehu alebo brzdeni tiez, boli to hrozne zvuky. Mechanik v pondelok dal auto na zdvihak a zistil, ze su to spodne capy. Dnes boli vymenene a problem zazehnany. Loziska v tych starych boli uplne rozsypane. Nove capy 18€ za kus + 3 hodiny praca. Spolu 66€. Samozrejme nie v autorizaku.

Odesláno

Neviem, vravel mi ze sa nemusim obavat, ze je to kvalitnejsia znacka. Verim mu, poznam ho, je to sikovny chalan, auto servisujem len u neho a so vsetkym spokojnost. Zajtra sa ho mozem spytat na znacku.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...