maxx3 Odesláno 30. červenec 2014 Odesláno 30. červenec 2014 Zdravím.Nedávno jsem vyměnil nějaké díly na přední nápravě(tlumiče,spodní čepy,vrchní čepy,tyčky stabilizátoru a gumy) a teď se mi při rozjezdu nebo při polamém najíždění do zatáček ozývají různé praskavé zvuky od náprav.Takové lupání,jako kdyby něco přeskočilo.Byl jsem už u několika servisáků a i na STK a nikdo nikde nic nenašel.Vše pevné a přitom to stále půká a já už netuším čím to může být.Našel jsem zde nějaké psaní o tomto problému,ale většina se týká 307 a to je něco jiného. To praskání a pukání je dost nepříjemné. Máte nějakou radu? Předem se omlouvám za nové téma. Citovat
koblih69 Odesláno 30. červenec 2014 Odesláno 30. červenec 2014 Kovové pukání se ozývalo od nápravnice, jsou tam na každé straně 2 šrouby. Myslím, že na to byla i svolávačka - dávaly se tam podložky. Na fóru se to tu párkrát řešilo. Citovat
rhinos Odesláno 30. červenec 2014 Odesláno 30. červenec 2014 me to delalo take.pri rozjezdu nebo pri zataceni v nizke rychlosti.Casove se to zhorsovalo a asi po dvou mesicich pri ojezdu z parkoviste to kruplo poradne. V mem pripade to byly kulove cepy vepredu.... Citovat
Trojliter Odesláno 30. červenec 2014 Odesláno 30. červenec 2014 Mne to robi na soferovej strane. Iba pri nizkej rychlosti (alebo ziadnej). kedze som mal predtym 406 - automaticky som si myslel ze to je horne ulozenie tlmica. No na 407 je vraj iny system ulozenia..... Cez vikend lahnem pod auto..... Horsie je ze som zaroven objavil zlomenu klapku v kureni....... Citovat
maxx3 Odesláno 31. červenec 2014 Autor Odesláno 31. červenec 2014 Kovové pukání se ozývalo od nápravnice, jsou tam na každé straně 2 šrouby. Myslím, že na to byla i svolávačka - dávaly se tam podložky. Na fóru se to tu párkrát řešilo. O tom jsem už taky četl.Dnes jsem objednal podložky a příští týden to vyzkouším,jako další z možností. Citovat
maxx3 Odesláno 4. srpen 2014 Autor Odesláno 4. srpen 2014 Tak jsem dnes koupil v pežo podložky na šrouby pomocného rámu,18 Kč /Ks a kolega v servisu vytáhl šrouby z pomocného rámu,dal podložky pod hlavu šroubu,utáhl a pukání se objevuje nadále:fnuk Takže bohužel těma podložkama a pomocným rámem to není. Má někdo další radu? Jsem z toho už dost zoufalý! Citovat
maxx3 Odesláno 5. srpen 2014 Autor Odesláno 5. srpen 2014 Nebude to homokinetický kĺb? To si nemyslím. V rejdu pod plynem to necvaka. Jen to občas pukne. Jednou zprava, jednou zleva při manévrování a pomalé jízdě do zatáček. Citovat
Aleki Odesláno 6. srpen 2014 Odesláno 6. srpen 2014 Ahoj, mám podobný problém. Většinou při rozjezdu se mi od předního pravého kola ozve takové lupnutí, myslel jsem že jsou to stabilizačky ale jejich výměna nepomohla. Spodní čepy jsou vyměněny rok. Sem tam se to objeví i při zatáčení, většinou v nižších rychlostech při přidání plynu. Netušíte někdo čím to? Už mě to přestává bavit pořád něco opravovat a měnit ale hold to je asi úděl pežoťáků Citovat
maxx3 Odesláno 8. srpen 2014 Autor Odesláno 8. srpen 2014 Tak jsem dnes koupil nové čepy řízení a po neděli vyměním.Ty jediné jsem zatím neměnil.Beru to asi jako poslední možnost jak to vyřešit.Zkoušel jsem ty co jsou na autě a zdají se mi dost volné,vymlácené.Tak snad to bude tím. Citovat
maxx3 Odesláno 8. srpen 2014 Autor Odesláno 8. srpen 2014 me to delalo take.pri rozjezdu nebo pri zataceni v nizke rychlosti.Casove se to zhorsovalo a asi po dvou mesicich pri ojezdu z parkoviste to kruplo poradne. V mem pripade to byly kulove cepy vepredu.... Myslíš čepy řízení? Citovat
rhinos Odesláno 8. srpen 2014 Odesláno 8. srpen 2014 Nejake cepy.uz nevim musel bych se podivat na fakturu... Ale po tim krupnuti se total rozhodila geometrie.rovne jsem jel se stocenym volantem vyrazne doleva. Auto plavalo a bylo nestabilni Citovat
Thomashko Odesláno 13. srpen 2014 Odesláno 13. srpen 2014 Tak problem vyrieseny. Tiez mi pri nizkych rychlostiach pri toceni volantom nieco silne praskalo od napravy, pri rozbehu alebo brzdeni tiez, boli to hrozne zvuky. Mechanik v pondelok dal auto na zdvihak a zistil, ze su to spodne capy. Dnes boli vymenene a problem zazehnany. Loziska v tych starych boli uplne rozsypane. Nove capy 18€ za kus + 3 hodiny praca. Spolu 66€. Samozrejme nie v autorizaku. Citovat
koblih69 Odesláno 13. srpen 2014 Odesláno 13. srpen 2014 To je u 407 poměrně klasika, nicméně při ceně 18E se bojím, že budeš v servise brzy zpět. Co to bylo za značku? Citovat
Thomashko Odesláno 13. srpen 2014 Odesláno 13. srpen 2014 Neviem, vravel mi ze sa nemusim obavat, ze je to kvalitnejsia znacka. Verim mu, poznam ho, je to sikovny chalan, auto servisujem len u neho a so vsetkym spokojnost. Zajtra sa ho mozem spytat na znacku. Citovat
koblih69 Odesláno 13. srpen 2014 Odesláno 13. srpen 2014 No za tuhle cena snad jedině MAXGEAR. Značky jako SKF, Delphi, SNR, Febi... to je všechno kolem 50E a víc. a to jsou podně dobrý ceny Citovat
rhinos Odesláno 14. srpen 2014 Odesláno 14. srpen 2014 Nerikal jsem to? Ja za to dal vcetne brzd a kotoucu neco okolo 8000 myslim. Ale ja to vezl do sevisu ve stavu kdy uz cepy byly KO Citovat
Aleki Odesláno 15. srpen 2014 Odesláno 15. srpen 2014 Taky jsem měl spodní čepy - hned jsem je vyměnil a bez problémů Citovat
vladinkos Odesláno 18. srpen 2014 Odesláno 18. srpen 2014 Ja mam ten isty problem. A sem tam to buchne aj pri prejazde nerovnostami. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.