Dave_k Odesláno 27. červenec 2014 Odesláno 27. červenec 2014 Na kupé jsem servisoval klimu po cca 5i letech provozu (kdy byla před tím netuším) a to jen, že jsem dostal dobrou cenu na servis. Okruh klimatizace byl OK a náplň na polovičce, takže by klidně nějakej ten rok vydržela makat. Citovat
ozzy56 Odesláno 27. červenec 2014 Odesláno 27. červenec 2014 když vezmu v potaz, že klimaservisy požadují servis klimy co dva roky , protože je to rychlý byznys, tak co třetí-čtvrtý rok by se na klimu někdo podívat už měl, nechat to dojít do stavu, že mi při cestě na dovolenou klima vypne z důvodu třeba nedostatku chladiva, nebo jiné kraviny, není asi to pravé ořechové... Citovat
Dave_k Odesláno 27. červenec 2014 Odesláno 27. červenec 2014 Je fakt, že bych se asi zajímal víc, kdyby mě čekala nějaká delší cesta. Ale to by byl ten kontrolní servis malinko rozsáhlejší a kontrola klimatizace by do toho spadala. Citovat
koblih69 Odesláno 27. červenec 2014 Odesláno 27. červenec 2014 Mám auto necelé 4 roky, chladí v pohodě. Má cenu třeba po těch 4 letech klimu preventivně doplnit, nebo se na to mám vykašlat? Určitě řešit, nejde totiž jenom o to, že je tam třeba méně chladiva, ale zároveň ubývá olej, který maže kompresor. Takže Po 4 letech už to doporučuju. Navíc samotný klimaservis je běžně kolem 500,- což není taková rána a doplácí se jen chybějící chladivo. Citovat
Marcel00 Odesláno 27. červenec 2014 Odesláno 27. červenec 2014 koblih sory ale nezmysel to by som rad videl kde u vas kompletny servis stoji 500czk, a ak ano aky stroj pouzivaju navyse ten kto iba doplna bez odsatia stareho, tak odtial kadelahsie, klimu vzdy, podotykam vzdy treba odsat kompletne celu, odsate medium sa odvazi a nasledne sa napusti mediom novym. olej sa doplni podla odobrateho mnozstva plus cca 5-8ml navyse. ak za toto niekto berie len 500eur, tak to nemoze robit oficialne a nema na to hadam ani opravnenie, navyse cena je tak nizka ze je totalne destrukcna co sa prosperity servisaka tyka. za tuto cenu u nas plnia \"chladnickari\" plnici chladniciek/lednic s prenosnou plnickou. po 4 rokoch opravdu nieje nutne zasahovat do klimy, pokial bezi ako ma. olej unika len s mediom, bud v pripade uniku samotneho, alebo vekom po cca 7-8 rokoch prirodzenym unikom. urcite nie po 4 rokoch. niekde vyssie si pisal ze mas v okruhu 130g media a chladi..., za prve by ma zaujimalo ako si na to prisiel, jedine ze by si to dal vytiahnut. okrem toho pri 130g sice klima zapne, ale nechladi... peace [upravil dne 27/7/14 22:59 od Marcel00] Citovat
koblih69 Odesláno 27. červenec 2014 Odesláno 27. červenec 2014 Chjo román, ale o ničem, já jsem nechával dělat klimaservis minulý Čtvrtek, Stálo to 500,- za odsátí, vyčistění a naplnění a doplnění oleje. Plus jsem doplácel za cca 200g chladiva. Cena 500,- za takový servis je naprosto běžná, takže nechápu co tady řešíš. V jiném servise mi počítá stejnou sumu. Oba mají plničky Valeo, ale to už je myslím úplně jedno A o 130g jsem psal, že to to ještě funguje. A jak poznám kolik jsem tam měl víš dobře sám - při pravidelném servisu, který ty nedoporučuješ. Stejně jako nedoporučuješ klimu čistit, protože ti nikdy nesmrdí. Nám smrtelníkům bohužel ano. A to že při 130g klima u 407 chladí tak o tom nepochybuj. Spíná a chladí Příklady do 500,-: http://www.autoservis-azm.cz/cenik/cenik-servis-klimatizace http://www.motorservis.cz/autoservis-a-opravy-aut/klima-servis/ http://pneuserviscentrum.cz/klimatizace ... [upravil dne 27/7/14 23:09 od koblih69] Citovat
Marcel00 Odesláno 27. červenec 2014 Odesláno 27. červenec 2014 jj, hned prvy link pri tvojom pripade mi vysla cena 1031 czk... takze v pohode. uvedene ceny na linku su bez dph, zrejme si neplatil tych 200g, ani olej a ani dph... cenu som pocital vratane zakladnej kontroly, dph, 10ml oleja a 200g media. takze ako si sa dopracoval k 500 oficialne fakt netusim, ale to je jedno, len som napisal svoj poznatok ktory mi vyplula kalkulacka. mimochodom tiez vlastnim plnicku valeo. Citovat
koblih69 Odesláno 27. červenec 2014 Odesláno 27. červenec 2014 Tak znovu, i když nevím proč: servis zahrnoval odsátí chladiva, vyčištění, naplnění chladiva a doplnění oleje. Tedy cena za práci, olej a pod... cena je VČETNĚ DPH ! Servis nezahrnoval cenu za chybějící chladivo 200g. Je to jasný nebo je nějaký problém s překladem? Konkrétně se jedná o Autoservis Pešička Milevsko. Jinak jezdím do Autoservisu Zoch Holečkov kde je cena stejná, ale nemám to vedle práce.... a kdžy budeš trochu hledat tak najdeš třeba akce kde je plnění za 399,- a zahrnuje 200g chladiva, ale do Prahy fakt nepojedu Ale to ty taky ne, když máš tu plničku Citovat
Marcel00 Odesláno 27. červenec 2014 Odesláno 27. červenec 2014 vychadzal som z vypoctu z linku ktory si sem poskytol, akokolvek som sa snazil, pod 970czk som sa nedostal. s prekladom problem nemam, je to jedno ak ti urobili cenovku, tak je to gut, uz to neriesme, len ma zaskocila ta cena, hold iny kraj iny mrav, na webe je cena A v reale ti je ponuknuta cena B. tiez viem urobit dobru cenu ked sa chce... Citovat
ozzy56 Odesláno 28. červenec 2014 Odesláno 28. červenec 2014 jsou i tady servisy, co mají v akci kompletní servis klimy za 500 korun (Marcel00--néé Euro, jak máš psáno výše:)), plničky většinou Valeo, chybějící chladivo připlácíš, včetně DPH a dokladu jezdil jsem do centra k jednomu --(nevím zda pořád funguje)-- za 500 včetně chladiva, ale bez papíru... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 28. červenec 2014 Odesláno 28. červenec 2014 Myslím, že ste sa s Marcelom nepochopili, resp Marcel nepochopil Vás ... 500 CZK ktoré sa tu spomínajú sú bez chladiva a táto cena je v akciách úplne bežná. Min rok keď som dával naplniť mazdu, tak som ju riešil cez kupón zo Zlavomat.sk a komplet servis klimy, odsatie, naplnenie, kontrola tlaku a dezinfekcia bola v kuponovej akcii za 10 Eur ... 100 g chladiva sa doplnalo za 3 Eur. Celkovo mi doplnili 380 gramov chladiva, platil som dokopy 22 Eur = čo je 604 CZK (už aj s 380 gramami chladiva) Robila to v Trnave pomerne známa firma SRACING na Bratislavskej Na zlavovych portaloch ale najdeš aj lepšie akcie. For example: http://www.zamenej.sk/zlava/info/cistenie-plnenie-klimatizacie-auta-dezinfekcia-interieru-vozidla?utm_source=agregator&utm_campaign=smezlavy Citujem zo stranky: Servis a plnenie klimatizácie auta, pripojenie a skúška tesnosti, odsatie starého chladiva a oleja, prečistenie celého klimatizačného systém, kompletná náplň chladiva a oleja, test tlaku kompresora, meranie účinnosti chladenia, čistenie klimatizácie ozónom za 17,90€ A docitujem : za náplň chladiva a oleja zákazník nič nedopláca ani v prípade, že má väčší objem klimatizačného systému V cene kupónu za 17,90€ je zahrnuté: servis a plnenie klimatizácie auta pripojenie a skúška tesnosti, odsatie starého chladiva a oleja prečistenie celého klimatizačného systému kompletná náplň chladiva a oleja test tlaku kompresora meranie účinnosti chladenia čistenie klimatizácie ozónom trvanie cca 75 min. Tj za 17,90 Eur (491,75 CZK) ty urobia komplet servis a doplnia kludne aj 600 gramov chladiva Citovat
oddie Odesláno 28. červenec 2014 Odesláno 28. červenec 2014 Ona ta automatická plnička už dávno nestojí balík, a má ji pomalu každej, takže není důvod, aby doplnění klimatizace standardním způsobem (odsátí, vakuový test, naplnění olejem a chladivem) stálo nějakou horentní sumu. Mimochodem za 500g chladiva jsem kamarádovi platil 200, jen tak pro představu, kolik to může tak zhruba být v nákladech. Citovat
zidane256 Odesláno 2. srpen 2014 Odesláno 2. srpen 2014 Já jsem dělal v pulce července servis klimatizace a vyšlo mě to na 1000kč i s uhlíkovým filtrem. Kompletní servis i s doplněním chladiva vycházel na nějakych 650kč a zbytek filtr a klimatizace teď chladí o mnoho lepé doplnili 200g chladiva a je klid a říkali mi v Peugeotu že za dva roky zase kontrola te klimošky pokud nenastane nějaka závada Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.