odee Odesláno 19. červenec 2014 Odesláno 19. červenec 2014 Zdar draci, potřebuju poradit, když jsem pomáhal bráchovi předělávat obývák, tak sme do stěny zatelku udělali průchod na kabely a aby nikde nic nebylo vidět, dali sme tam srduženou zásku TV+rádio+SAT+tel+RJ 45, z toho potřebujeme vyuřít jen TV, síť a do budoucna možná SAT. TV je napojená v pohodě, na síť sme domluvili servisáka od netu, ale borec včera dojel koukal na zásuvku asi 5 minut a pak řekl, že ať počítá jak počítá tady sou jen 4 piny a on potřebuje 8. Společnou dedukcí jsme došli na to, že to bude zřejmě tím, že zásuvka je jen datová a on potřebuje přes kabel i napájet naténu na střeše. Takže v současné situaci to vypadá tak, že ze zásuvky je část pro síť vytažená ven a leze z ní káblík, kterej jde do routeru, není to moc vidět, ale je tlak na to, aby to bylo udělaný \"pořádně\". Tak se ptám, dá se sehnat kombi zásuvka, kde by bylo alespoň ANT, SAT a síť, ale na všech 8 káblíků? Já sem to nikde nesehnal, ale až tak se v tom nevyznám, takže jen možná blbě hledám. Jediná jiná varianta, co mě napadla by byla vytáhnou jednu zásuvku 220v na půdu, kde by se zapojilo trafo co je dole (zesilovač/napájení antény???) a pak by dolů už stačili zapojit jen 4 káblíky na data??? Moc díky za rady:papa Citovat
FrantaCV Odesláno 19. červenec 2014 Odesláno 19. červenec 2014 Trochu tomu Tvému popisu nerozumím. Sdružené zásuvky samozřejmě existují. Předpokládám, že máš na mysli něco podobného: S tím, že je tam navíc ještě konektor RJ-45. Zaráží mě, že popisuješ, že má jen 4 piny??? Pak to ale není RJ-45 ten má 8 pinů ale RJ-12 6/4 nebo RJ-11 4/4 a je určen pouze pro telefon. Obecně ale platí: Pro každý druh přenosu musí být natažen odpovídající kabel. TV - Koax 75 Ohm, satelit koax 90 Ohm a data 4-párový UTP nebo STP nebo SFTP cat 5 a vyšší. Vzhledem k tomu, že pro přenos dat (počítač) je využita jen část profilu, je možné po stejném kabelu připojit i analog telefon (digitální tedy IP telefon) komunikuje přes NET. Chtělo by to víc informací nebo spíš přesnější sem nebo na SZ nebo mobil (mám ho v profilu). Rád pomůžu. Citovat
h4wk3y Odesláno 19. červenec 2014 Odesláno 19. červenec 2014 4 piny kroucenky staci na 100mbit sit... Citovat
Péťa Odesláno 19. červenec 2014 Odesláno 19. červenec 2014 Ale nestačí na PoE Podle mě tam máš telefonní modul RJ-12 (něco takového) a stačilo by ho vyměnit za RJ-45 (např. takovou) [upravil dne 19.7.2014 22:04 od Peta] Citovat
FrantaCV Odesláno 19. červenec 2014 Odesláno 19. červenec 2014 To sice opravdu stačí, ale není jedno po kterých párech datového kabelu informace prochází. Proto je datový kabel 8-mi žilový (4-párový) s rozdílným stoupáním \"Twistu\" na každém páru. Zkus si připojit 100 Mbit plochým 4-žilovým telefonním kabelem nebo sikfáčem delším jak 5 metrů. Citovat
Péťa Odesláno 19. červenec 2014 Odesláno 19. červenec 2014 SYKFY kabel jsem donedávna na Ethernet také používal Ale stačilo mi 10 mega. Frčelo to bez chyb několik mnoho let. Citovat
h4wk3y Odesláno 30. červenec 2014 Odesláno 30. červenec 2014 Franto, ja nerikam, ze to je zrovna nejlepsi reseni, ale nez kvuli novemu dratu nekde neco vybouravat, tak proste 4 staci... kdyz nepotrebujes PoE, teda.... Citovat
odee Odesláno 2. říjen 2014 Autor Odesláno 2. říjen 2014 Čau chlapi, nějak sem problém dál neřešil zatím měl brácha důležitější věci s přestavbou. Mám tuhle tu zásvuku: http://www.elektrosat.cz/tv-r-sat-rj45-rj11-zasuvka-koncova.htm V popisu je právě RJ45 jako síť, ale má jen 4 piny:-( Citovat
Kurt Odesláno 2. říjen 2014 Odesláno 2. říjen 2014 odee: jak můžeš mít tuhle, když je na ní jasně vidět, že má jak 4 tak 8 pinů? Pokud máš podobnou, pak máš zřejmě jen s RJ11 (4-pin) čili vyměnit. Citovat
FrantaCV Odesláno 2. říjen 2014 Odesláno 2. říjen 2014 (upraveno) Kurte, protři si oči. Já tam vidím jak RJ45 (8/8) data, tak RJ11 (6/4) telefon. Zásuvka je dobrá až na jednu maličkost dost podstatnou - pro připojení datového resp. telefonního kabelu budeš potřebovat speciální nástroj tzv. "Zářezák". Jeto patrné z posledního obrázku. Předpokládám, že ten servisák z 1. příspěvku ho bude mít. A ještě poznámka. Pokud budeš po stejném kabelu tahat data a napájení pro anténu, tak pro to napájení použij bílo/hnědý pár. Upraveno 2. říjen 2014 uživatelem FrantaCV Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 2. říjen 2014 Odesláno 2. říjen 2014 ja tu zasuvku vidim sice RJ45 ale ma osazene opravdu jen 4 piny, jak zde pise i dotazovanej Citovat
FrantaCV Odesláno 2. říjen 2014 Odesláno 2. říjen 2014 Pokud máš na mysli tohle - je to jen chybná fotka - jiná varianta produktu. I tak by pro přenos dat stačila. Jen by musel upravit PathCord od zásuvky k PC nebo jinému aktivnímu prvku sítě (Router , Switch atd.) Citovat
Kurt Odesláno 2. říjen 2014 Odesláno 2. říjen 2014 odee: jak můžeš mít tuhle, když je na ní jasně vidět, že má jak 4 tak 8 pinů? Kurte, protři si oči. Já tam vidím jak RJ45 (8/8) data, tak RJ11 (6/4) telefon. A proč si mám protírat oči? Protože nerozumíš psanému textu? Já jasně píšu, že má jak 4 tak 8 pinů. Ty napíšeš jinými slovy totéž. Tak v čem je problém? Citovat
Kurt Odesláno 2. říjen 2014 Odesláno 2. říjen 2014 V pohodě, taky se mi ta písmenka někdy pletou. Citovat
ChouLu Odesláno 2. říjen 2014 Odesláno 2. říjen 2014 To jsou tyhle činský hybridy... já používám zásadně masky od ABB a do toho keystone a mám klid.. na sat kupuju od EMOSu, ale člověk si musí dávat pozor, aby SAT/TV zásuvka byla průchozí třeba pro napájení zesilovače z TV.. ta krabice vedle už při ceně instalace je to minimální Citovat
odee Odesláno 17. říjen 2014 Autor Odesláno 17. říjen 2014 (upraveno) TVL, borci, tak já sem myslel, že nejsem až takovej antitalent, ale tady se ukazuje že asi jo:-( Ať se dívám jak se dívám, tak všude vidím jen 4 piny (kromě toho jednoho obrázku zepředu kde vevnitř v zásuvce je jich 8) a i ve videu tam borec z kabelu odstřihne 4 dráty a zapojuje jen 4 (zelená,zeleno-bílá,oranžová,oranžovo-bílá). Na 1 000 000 procent jsou vevnitř jen 4 piny na obouch stranách, jako v tom videu, ale v popisu měla RJ 45... Tak už sem z toho jelen... každopádně mě zaujalo tohle: "I tak by pro přenos dat stačila. Jen by musel upravit PathCord od zásuvky k PC nebo jinému aktivnímu prvku sítě (Router , Switch atd.)" Šla by použít, i v případě, že potřebuju přes ten kabel napájet anténu, která je na střeše? Upraveno 17. říjen 2014 uživatelem odee Citovat
tommm Odesláno 17. říjen 2014 Odesláno 17. říjen 2014 Na obrázku s "tišťákem" je jasně vidět, že je pro každou zásuvku (RJ45 i RJ11) pouze 4pinové zařezávací pole. Holt se klukům čínským tam to 8mi pólové pole nevešlo Z UTP kabelu pro 100Mbit síť se používají jen 2 páry (4 dráty). Pro napájení wifiny na střeše (pasivní POE) se tedy dají použít zbývající 4 dráty v kabelu. No a ty tam právě nemáš! Proto se "síťaři" drbali na hlavě. Předpokládám, že to tedy zapojili jako datovou zásuvku a zbývající 4 dráty připojili přímo ke zdroji pro wifinu. Citovat
Dave_k Odesláno 17. říjen 2014 Odesláno 17. říjen 2014 Pokud bych to nechtěl vyměnit, tak já osobně bych ty 4 zařezáváky pro telefon propojil na plošňáku na ty 4 nezapojený v tý 8pinovce a hotovo. Citovat
FrantaCV Odesláno 17. říjen 2014 Odesláno 17. říjen 2014 Ty fotky jsou zavádějící - na čelním pohledu je jasně vidět osazených 8 pinů, na fotce tišťáku jsou ale zapájené jen prostřední 4 - tedy pokud ty krajní nejsou vyvedeny zespodu a tudíž na fotce nejsou vidět. Pak by byla otázka propojení jednotlivých pinů na tišťáku. Jedna varianta je, že dva páry budou společné pro oba konektory. Tomu by odpovídaly i zářezová pole. To by ale bylo třeba vidět naživo. Poslal jsem dotaz na prodejce - uvidíme co odpoví, tedy jestli odpoví. Osobně bych to řešil trochu jinak. Něco tady namaluji a dám to sem, třeba Tě to zaujme. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.