Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Dneska jsme se jako rodina rozhodli poctít návštěvou nám blízké Hradčany - věřte nebo ne, ale Helča byla v chrámu sv. Víta a Zlaté uličce poprvé (čekali jsme totiž, až z toho i kluk bude něco mít - když už rodinný lupen vyjde na 500,- Kč). Šli jsme méně náročný okruh B a vynechali jsme kapli sv. Václava se Svatovítským pokladem, kam je dodinný vlez za dalších 600,- Kč. Cestou z hradu jsme se ještě zastavili ve Vrtbovské zahradě a - TO SE PROSTĚ MUSÍ VIDĚT. Zahrada je umístěna do vnitrobloku v petřínské stráni kousek od Malostranského náměstí - vydržel bych v ní tiše sedět a dumat klidně i několik hodin.

Včera jsme s Pavlem zamířili na sraz veteránů do Vratislavic u Liberce.  Z akce v podstatě zklamání (počasí na prd, muzeum v pivovaru NIC MOC, venku pár desítek aut chaoticky přijíždějících a zase odjíždějících ...)  krom asi hodinové projížďky městským, krásně zrekonstruovaným RTOčkem. To, co PAN řidič předváděl zasloužilo ohromný hlubokosklon - ať už vzpomenu na jeho ruce, které hrozily zamotáním do vánočky, když projížděl bez serva kruháky, nebo řazení s meziplynem či dvojí vyšlapávání spojky. Co jsem ale VŮBEC nechápal byl fakt, že při řazení NAHORU v neutrálu krátce přibrzdil motorovkou - až když jsem se zeptal u profíků jsem se dozvěděl, že tím rychleji klesnou otáčky motoru a snáze se řadí. Koukal jsem na to jeko TELE NA NOVÝ VRATA.

I kdybych jel z Prahy do Liberce jen kvůli jízdě RTOčkem, nelitoval bych

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

Dopoledne jsem se byl podívat u řeky na vodácké závody a potom celé odpoledne štípal dřevo. Elektrikář zase konečně pokračoval v tahání kabelů. Ložnice a obývák komplet natahaný, kolem krabiček má začištěno... Dnes to byl velmi plodný den ze kterého mám dobrý pocit. ;)

Odesláno

Našel jsem konečně v krabicích po stěhování svojí milovanou Amigu, rozbalil, nainstaloval a připojil jí k internetu. Kvůli tahání kabelů to byla práce na půl dne.

Odesláno

Vrtbovska zahrada je nadherna, ucil jsem se o ni ve Francouzstine, najdete ji cestou od malostranskeho po kolejich smerem k Ujezdu. Jeste krasnejsi mi ale prijde na podzim, je tam i mene lidi a na vrsku jsem vydrzel sedet asi hodinu :D. Navrhoval ji nejaky francouz ale jmeno si nepamatuju :(

Odesláno

no,tak já dneska pomáhal v přípravě oběda,následně k likvidaci snědením :D ,potom následovalo trochu úklidu s vysavačem :D a ted jsem začal s balením všeho co je potřeba k zítřejšímu nást. hospit. :( a ted si pujdu chvilku lehnout a odpočinout si :roll

Odesláno (upraveno)

Medvěd: za mě to bylo zadarmo Zlatá ulička a okolí.

Dneska jsme klukovi navařil na kolej a vše mu připravil. Uvařil jsem půlku vepřové hlavy a vývaru jsem udšla polévku s kroupama.

A z jater jsem udělal omáčku ;) .

A ještě jsem udělal mísu mrkvového salátu a část dal synkovi na kolej, aby měl vitamín A :) !

Ono se to nezdá, ale dá to zabrat. Stejně bylo počasí venku nic moc.

post-4390-0-13339000-1430676042_thumb.jp

post-4390-0-94957300-1430676047_thumb.jp

post-4390-0-54420400-1430676055_thumb.jp

Upraveno uživatelem OK406
Odesláno

Dneska jsme se jeli podívat na Slavnosti svobody do města piva - teda hlavně na průjezd konvoje cca 300 ks vojenské techniky. Tolik Willysů jsem pohromadě ještě neviděl (krom nich i tanky, náklaďáky, motorky, kola .....). Podle RZek někteří majitelé přijeli opravdu z daleka (Chorvatsko, Slovinsko, Belgie, Velká Britanie ....). Náladu nám nezkazilo ani víc než hodinové "zaseknutí" na D5 cestou zpět - zúžení do jednoho pruhu a v polovině uzavírky se připojuje pruh s těmi, kteří uhli už u Rokycan a kolonu objeli - samozřejmě zipovat čecháčkům nejde a tak se skáče a skáče a skáče .....

Odesláno

to je peknej hnus tohle

řekl Pavlík, když ochutnal NASTAVOVANOU kaši podávanou k řízku v jedné plzeňské restauraci. Po ochutnání jsem mu kdesi sám sobě uvnitř musel dát za pravdu, nicméně vně jsem nehnul ani brvou a polovinu jeho porce snědl, abych mu dokázal, že ta kejda opravdu jest poživatelná. V ostatních restauracích bylo samozřejmě plno a já po 50 minutách čekání už neměl sílu po servírce požadovat jinou (jedlejší) přílohu.

Odesláno

Já jsem konečně přestěhoval a teď začíná veselá zábava vybalování a hledání veškerého možného materiálu :D Každopádně Parťák se celkem osvědčil, takže oprava 406 mi teď přijde méně reálná a začínám se aktivně dívat po nějakém novějším Parťakovi.

Odesláno

1.5. zprovoznění chaty včetně sekání trávy,venkovního úklidu po zimě atd. :grr

2.5. grilovačka, pivo,víno,slivovice-- zpěv :super

3.5. rozjezdit včerejšek--cca 60km na kole Osoblažskem, ke konci to už šlo ;)

Odesláno

Medvede, jelikoz mam hotelovku, tak vim, ze bramborovou kasi a podobne prilohy si v restauraci nikdy nedavam..... :D

ad kolona, dival jsem se na to na CT24 a muselo to byt super :), byl tam i nas znamej z ulice :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...