ozzy56 Odesláno 6. leden 2023 Odesláno 6. leden 2023 ano, 5 roků s povinností ročních prohlídek Medvěd ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 6. leden 2023 Odesláno 6. leden 2023 V 1. 1. 2023 at 12:31, Hafity napsal: Počítal jsem 670.... Ještě trošku chybí, ale něco do konce roku přibyde.... V mém případě sypu já nejvíc, zaměstnavatel celkem taky a stát jen tak trochu.... Ještě se musím informovat, jestli je možné jednorázové "dosypání" do požadované hodnoty.... Dosypání peněz možné je, ale taky je tam mám pocit nějaká povinná minimální doba spoření, ta bohužel "dosypat" nejde... Citovat
dýzl Odesláno 6. leden 2023 Odesláno 6. leden 2023 (upraveno) Tak dneska jsem zaspároval dceři v bytě kus dlažby (necelý m2 pod sporákem -chyběla tam plovoučka která je jina v celém bytu) co jsem pokládal včera, vyměnil vadný dřezový sifon. A krapet jsem vyvětral Pikačo.Jinak se stále flákám v DPN-čeká mne ještě 6x rehabilitace ve vodě a pak .... Upraveno 6. leden 2023 uživatelem dýzl ozzy56, Péťa a Milan+ ohodnotil 3 Citovat
Hafity Odesláno 6. leden 2023 Odesláno 6. leden 2023 před 1 hodinou, oddie napsal: minimální doba spoření 20 let by mohlo stačit Milan+ ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 6. leden 2023 Odesláno 6. leden 2023 no to asi jo, bylo to tuším 5 nebo 10, jestli dobře pamatuju. Každopádně už se na to taky pomalu a výhledově chystám, pokud to nestihnout zrušit Citovat
Milan+ Odesláno 6. leden 2023 Odesláno 6. leden 2023 Je na to snad i nějaká klička,že se to nechá vložit. Citovat
ozzy56 Odesláno 6. leden 2023 Odesláno 6. leden 2023 doporučuju velice dobře počítat a rozhodnutí uvážit--za ty roky co jste doma neodvádíte pojištění, takže se ty roky nepočítají do důchodu a už nikdy se vám ty prachy nevrátí (mimo valorizaci), navíc spotřebujete svých 700 tisíc..., ono to ale nebude 700, bo měsíčně to vychází na cca 11 tisíc a s tím se žije dost blbě--ale jste doma, to joo Citovat
Hafity Odesláno 6. leden 2023 Odesláno 6. leden 2023 Vono se to dost blbě počítá a zvažuje, když chybí ten nejzákladnější údaj: jak dlouho tady ještě budu ozzy56, Péťa a Milan+ ohodnotil 3 Citovat
Milan+ Odesláno 6. leden 2023 Odesláno 6. leden 2023 Před hodinou, ozzy56 napsal: doporučuju velice dobře počítat a rozhodnutí uvážit--za ty roky co jste doma neodvádíte pojištění, takže se ty roky nepočítají do důchodu a už nikdy se vám ty prachy nevrátí (mimo valorizaci), navíc spotřebujete svých 700 tisíc..., ono to ale nebude 700, bo měsíčně to vychází na cca 11 tisíc a s tím se žije dost blbě--ale jste doma, to joo Vše za Tebe odvádí stát, normální důchod se pak nekrátí a můžeš u tohoto chodit i sem tam do práce. Citovat
ozzy56 Odesláno 6. leden 2023 Odesláno 6. leden 2023 (upraveno) před 1 hodinou, Hafity napsal: Vono se to dost blbě počítá a zvažuje, když chybí ten nejzákladnější údaj: jak dlouho tady ještě budu přesně, proto se tahle rovnice nedá vypočítat ono zas není tak důležité jak vysoký máš důchod, ale jak dlouho ho bereš... Upraveno 6. leden 2023 uživatelem ozzy56 dýzl, Hafity, Péťa a 1 další ohodnotil 4 Citovat
ozzy56 Odesláno 6. leden 2023 Odesláno 6. leden 2023 (upraveno) Před hodinou, Milan+ napsal: Vše za Tebe odvádí stát, normální důchod se pak nekrátí a můžeš u tohoto chodit i sem tam do práce. přečti si dobře podmínky pro odchod do důchodu Upraveno 6. leden 2023 uživatelem ozzy56 Citovat
Milan+ Odesláno 6. leden 2023 Odesláno 6. leden 2023 Kolega takhle šel a občas k nám chodí na výpomoc. https://www.kb.cz/cs/obcane/kb-radce/zhodnoceni-financi/predduchod-–-zpusob-jak-seknout-s praci-az-o-pet-l Předčasný je na tom jináč. Citovat
Charlie 1 Odesláno 7. leden 2023 Odesláno 7. leden 2023 (upraveno) před 18 hodinami, ozzy56 napsal: jak jsem tu před týdnem psal, že je auto dva roky od novoty bez poruch, tak to už neplatí--dnes ráno kontrolka asistenta jízdy v pruhu..., tak telefon, vzal mě hned na dílnu , kamera kaput, tak ji vytáhli a budu čekat až příjde na servis..., servisní diagnostikou tuto funkci vypnout nelze , ale potvrdila se moje velmi silná averze vůči těm elektronickým kravinám, které člověk v autě nechce, ale musí je zaplatit, i když je nikdy nepoužije , su nasraný, jak kdybych měl jít na noční šichtu důvod připlatit si 5 letou záruku …ono se to zas muže vysrat po zaruce a na servisních prohldkach jim tam člověk nasype za 5let minimálně 35000kc tak si to vlastně predplati proto se mi teď líbí to suv od MG který je jednoduchý má atmosférický motor s nepřímým vstrikem benzinu a minimum blbosti za cenu 420000kc do budoucna až doslouzi 406 o tom uvažují Upraveno 7. leden 2023 uživatelem Charlie 1 ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 7. leden 2023 Odesláno 7. leden 2023 záruka 5 let je u hjůdaje standard, takže ji nepřiplácíš zvlášť jako u jiných značek, ale musíš jezdit na pravidelné roční prohlídky, které platíš, u mě cca 6000 Kč, včetně nějaké konzervace laku, kdy auto po servisu vypadá fakt super..., prohlídky karoserie a bla bla bla , jasně, je to nějakých 30 tisíc, když jsem byl mladší, pokládal jsem to za vyhozené peníze, ale jak mládnu , tak se mi už nechce ani vyměnit olej v motoru, nedej bože seřizovat ručku atd., takže jen řeknu co chcu a je to hotové , prostě začíná převažovat názor, že peníze budou, ale já tu nebudu Pepito, Charlie 1, Péťa a 7 další ohodnotil 10 Citovat
Milan+ Odesláno 7. leden 2023 Odesláno 7. leden 2023 před 15 hodinami, Charlie 1 napsal: důvod připlatit si 5 letou záruku …ono se to zas muže vysrat po zaruce a na servisních prohldkach jim tam člověk nasype za 5let minimálně 35000kc tak si to vlastně predplati proto se mi teď líbí to suv od MG který je jednoduchý má atmosférický motor s nepřímým vstrikem benzinu a minimum blbosti za cenu 420000kc do budoucna až doslouzi 406 o tom uvažují Mg je Čína,všude je na tom dost špatně. Citovat
Milan+ Odesláno 7. leden 2023 Odesláno 7. leden 2023 U Hyu máme 5 let bez problémů,ne jako okolo připlácet. Ostatní pokud chceš udržet záruku,tak platíš taky . ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Charlie 1 Odesláno 8. leden 2023 Odesláno 8. leden 2023 Mg je Čína,všude je na tom dost špatně. všude v testech vychází pravé dobre v poměru co za ty penize dostaneš ber ze to je auto za 420 000 tak tam nějaký ústupky jsou ale jinak to funguje podívej jde byl před 15 lety Hjonde a kde je dnes Citovat
ozzy56 Odesláno 8. leden 2023 Odesláno 8. leden 2023 (upraveno) já bych dal Číňanům ještě tak 5 roků--oni se pořád ještě učí, ale učí se velmi rychle , na korejce jsme taky ze začátku koukali skrz prsty a kde jsou dnes..., i někteří zapřísáhlí odpůrci mají jejich auta , četl jsem jak začínala po válce značka Sony v USA a bylo to velice podobné -- nikdo to nechtěl a po pár letech byl každý rok prodej výrobků Sony 10x vyšší... Upraveno 7. únor 2023 uživatelem ozzy56 Charlie 1 a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Milan+ Odesláno 8. leden 2023 Odesláno 8. leden 2023 před 4 hodinami, Charlie 1 napsal: Mg je Čína,všude je na tom dost špatně. všude v testech vychází pravé dobre v poměru co za ty penize dostaneš ber ze to je auto za 420 000 tak tam nějaký ústupky jsou ale jinak to funguje podívej jde byl před 15 lety Hjonde a kde je dnes Když jsem si v r.97 přivezl z D Lantru r.95,tak Octavia proti tomu byla ludra. Jináč na to Mg si stěžují na gb fórech,že odchází spojky ,motory taky žádná sláva. Tak uvidíme,naživo jsem to viděl jet jednou. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.