Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
V 1. 1. 2023 at 12:31, Hafity napsal:

Počítal jsem 670.... Ještě trošku chybí, ale něco do konce roku přibyde.... :mrk

V mém případě sypu já nejvíc, zaměstnavatel celkem taky a stát jen tak trochu.... :roker

Ještě se musím informovat, jestli je možné jednorázové "dosypání" do požadované hodnoty.... :myslim

Dosypání peněz možné je, ale taky je tam mám pocit nějaká povinná minimální doba spoření, ta bohužel "dosypat" nejde...

Odesláno (upraveno)

Tak dneska jsem zaspároval dceři v bytě kus dlažby (necelý m2 pod sporákem -chyběla tam plovoučka která je jina v celém bytu) co jsem pokládal včera, vyměnil vadný dřezový sifon. A  krapet jsem vyvětral Pikačo.Jinak se stále flákám v DPN-čeká mne ještě 6x rehabilitace ve vodě a pak ....

Upraveno uživatelem dýzl
Odesláno

no to asi jo, bylo to tuším 5 nebo 10, jestli dobře pamatuju. Každopádně už se na to taky pomalu a výhledově chystám, pokud to nestihnout zrušit :)

Odesláno

doporučuju velice dobře počítat a rozhodnutí uvážit--za ty roky co jste doma neodvádíte pojištění, takže se ty roky nepočítají do důchodu a už nikdy se vám ty prachy nevrátí (mimo valorizaci), navíc spotřebujete svých 700 tisíc..., ono to ale nebude 700, bo měsíčně to vychází na cca 11 tisíc a s tím se žije dost blbě--ale jste doma, to joo :)

Odesláno
Před hodinou, ozzy56 napsal:

doporučuju velice dobře počítat a rozhodnutí uvážit--za ty roky co jste doma neodvádíte pojištění, takže se ty roky nepočítají do důchodu a už nikdy se vám ty prachy nevrátí (mimo valorizaci), navíc spotřebujete svých 700 tisíc..., ono to ale nebude 700, bo měsíčně to vychází na cca 11 tisíc a s tím se žije dost blbě--ale jste doma, to joo :)

Vše za Tebe odvádí stát, normální důchod se pak nekrátí a můžeš u tohoto chodit i sem tam do práce.

Odesláno (upraveno)
před 1 hodinou, Hafity napsal:

Vono se to dost blbě počítá a zvažuje, když chybí ten nejzákladnější údaj: jak dlouho tady ještě budu :myslim

přesně, proto se tahle rovnice nedá vypočítat 😉

ono zas není tak důležité jak vysoký máš důchod, ale jak dlouho ho bereš... 👍

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno (upraveno)
Před hodinou, Milan+ napsal:

Vše za Tebe odvádí stát, normální důchod se pak nekrátí a můžeš u tohoto chodit i sem tam do práce.

přečti si dobře podmínky pro odchod do důchodu  🤠

Odesláno (upraveno)
před 18 hodinami, ozzy56 napsal:

jak jsem tu před týdnem psal, že je auto dva roky od novoty bez poruch, tak to už neplatí--dnes ráno kontrolka asistenta jízdy v pruhu..., tak telefon, vzal mě hned na dílnu :super, kamera kaput, tak ji vytáhli a budu čekat až příjde na servis..., servisní diagnostikou tuto funkci vypnout nelze :grr, ale potvrdila se moje velmi silná averze vůči těm elektronickým kravinám, které člověk v autě nechce, ale musí je zaplatit, i když je nikdy nepoužije :grr, su nasraný, jak kdybych měl jít na noční šichtu :roker

důvod připlatit si 5 letou záruku …ono se to zas muže vysrat po zaruce a na servisních prohldkach jim tam člověk nasype za 5let minimálně 35000kc tak si to vlastně predplati😂🤪

proto se mi teď líbí to suv od MG který je jednoduchý má atmosférický motor s nepřímým vstrikem benzinu a minimum blbosti za cenu 420000kc👍 do budoucna až doslouzi 406 o tom uvažují😉

Upraveno uživatelem Charlie 1
Odesláno

záruka 5 let je u hjůdaje standard, takže ji nepřiplácíš zvlášť jako u jiných značek, ale musíš jezdit na pravidelné roční prohlídky, které platíš, u mě cca 6000 Kč, včetně nějaké konzervace laku, kdy auto po servisu vypadá fakt super..., prohlídky karoserie a bla bla bla 😉, jasně, je to nějakých 30 tisíc, když jsem byl mladší, pokládal jsem to za vyhozené peníze, ale jak mládnu 🙈, tak se mi už nechce ani vyměnit olej v motoru, nedej bože seřizovat ručku atd., takže jen řeknu co chcu a je to hotové :super, prostě začíná převažovat názor, že peníze budou, ale já tu nebudu 🤠

Odesláno
před 15 hodinami, Charlie 1 napsal:

důvod připlatit si 5 letou záruku …ono se to zas muže vysrat po zaruce a na servisních prohldkach jim tam člověk nasype za 5let minimálně 35000kc tak si to vlastně predplati😂🤪

proto se mi teď líbí to suv od MG který je jednoduchý má atmosférický motor s nepřímým vstrikem benzinu a minimum blbosti za cenu 420000kc👍 do budoucna až doslouzi 406 o tom uvažují😉

Mg je Čína,všude je na tom dost špatně.

Odesláno

Mg je Čína,všude je na tom dost špatně.

všude v testech vychází pravé dobre v poměru co za ty penize dostaneš😉 ber ze to je auto za 420 000 tak tam nějaký ústupky jsou ale jinak to funguje😂 podívej jde byl před 15 lety Hjonde a kde je dnes😉

Odesláno (upraveno)

já bych dal Číňanům ještě tak 5 roků--oni se pořád ještě učí, ale učí se velmi rychle :roker, na korejce jsme taky ze začátku koukali skrz prsty a kde jsou dnes..., i někteří zapřísáhlí odpůrci mají jejich auta 😂, četl jsem jak začínala po válce značka Sony v USA a bylo to velice podobné -- nikdo to nechtěl a po pár letech byl každý rok prodej výrobků Sony 10x vyšší...😯

Odesláno
před 4 hodinami, Charlie 1 napsal:

Mg je Čína,všude je na tom dost špatně.

všude v testech vychází pravé dobre v poměru co za ty penize dostaneš😉 ber ze to je auto za 420 000 tak tam nějaký ústupky jsou ale jinak to funguje😂 podívej jde byl před 15 lety Hjonde a kde je dnes😉

Když jsem si v r.97 přivezl z D Lantru r.95,tak Octavia proti tomu byla ludra. 

Jináč na to Mg si stěžují na gb fórech,že odchází spojky ,motory taky žádná sláva.

Tak uvidíme,naživo jsem to viděl jet jednou.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...