Lihous Odesláno 19. březen 2020 Odesláno 19. březen 2020 (upraveno) Bohuzel mam nejakou doma delanou tak ze prvni nasazeni bylo heroisky vykon neb provazek za usi nejak kratky byl tak ze jsem odkracel jako kdyz se losoval "mates" Dnes to bylo lepsi vzal jsem si tesnejsi cepici sice pri +9°C jsem vipadal stejne ale pro me bylo lepsi ze se me to cele zase nesmeklo .... Ted jsem cetl doporuceni ze "jak rouska navlhne ma se vymenit" - volne prepsane - to bych si jen nasazoval rousky a nikam nesel. Pripada me p.Holzman kdy rika - ja krajel housky jeden den a mel jsem uz plnou celou vamu ...https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-rousky-jako-posledni-zachrana-na-co-by-se-nemelo-zapominat-93795?seq_no=1&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null Upraveno 19. březen 2020 uživatelem Lihous Citovat
Klemoň Odesláno 19. březen 2020 Odesláno 19. březen 2020 před 17 hodinami, Davidak79 napsal: jsem si hrál na kamion Jak se ti s tím odbočovalo vpravo ??? Citovat
ozzy56 Odesláno 19. březen 2020 Odesláno 19. březen 2020 Holzmann krájel jeden den STARE housky ... Citovat
pavelu96 Odesláno 19. březen 2020 Odesláno 19. březen 2020 před 23 minutami, Lihous napsal: Jak resite prosim rousky vs. bryle - venku ? Četl jsem, že pomáhá nanést na brýle pěnu na holení a na sucho vyleštit... Ale nemám vyzkuoušeno. brutall ohodnotil 1 Citovat
Fruktis Odesláno 19. březen 2020 Odesláno 19. březen 2020 Jo to funguje na zrcadlu v koupelne...tam to mam vyzkousene...ale udelalo to takpvy film na skle..tak nevim jestli to nezhorsi vidění... Zkusim to...a dam vedet.. Citovat
Klemoň Odesláno 19. březen 2020 Odesláno 19. březen 2020 (upraveno) před 25 minutami, Fruktis napsal: je treba si rousku poradne u nosu přitáhnout pokud mas jednorazovy s dratkem tak ppradne vytvarovat dle nosu a tvare...nesmi ti nahoru na oci a bryle proste projit vzduch... Nechci být nepříjemný, ale souhlas s @Lihous !!! Dnes ráno na nákup s doma šitou . . . Řídím bez roušky a v krámě s rouškou nevidím , jestli marmeláda je jahodová nebo malinová. Po cca 10 minutách nákupu radostně dosedám do auta , sundavám roušku a . . . stále nic nevidím. Brýle nejsou zamlžené , ale trvale orosené. takže utřít do kapesníku a vyrážím do práce. V práci samozřejmě nařízení : roušku vždy a všude ! Vztekle shazuji textilní , znovu utírám brýle a nasazuji "profi" roušku s drátkem. Profiluji drátek dle xichtu a . . . stejně se mi brýle mlží . Kdo nemá těsné dioptrické brýle nepochopí ! Ale již to není tak hrozné . . . " ale udelalo to takpvy film na skle..tak nevim jestli to nezhorsi vidění... " @Fruktis zhorší Upraveno 19. březen 2020 uživatelem Klemoň pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 19. březen 2020 Odesláno 19. březen 2020 stačí na roušku kápnout vteřinové lepidlo a drží dobře blbé je, že pak nejde sundat Pepito ohodnotil 1 Citovat
Lihous Odesláno 19. březen 2020 Odesláno 19. březen 2020 Jen mala poznamka pokud mate plastove cocky na sucho si je temer s jistotou 100% znicite - proto mam stale sklo - ne vzdy mam po ruce nejake "mydlo ci jar" a tekouci vodu Citovat
Fruktis Odesláno 19. březen 2020 Odesláno 19. březen 2020 Tak pena nefunguje. Nebo mam blbou penu:) Citovat
Klemoň Odesláno 19. březen 2020 Odesláno 19. březen 2020 souhlas s Lihous - plast je náchylný hodně , ale při 9 dioptriích ti nic jiného než plast nepomůže - to abys je měl zavěšené (pro hmotnost) na jeřábu. Já mám naštěstí "jen" 1,75 a 2,75 Citovat
Fruktis Odesláno 19. březen 2020 Odesláno 19. březen 2020 (upraveno) Plast mam a is po pene fungujou Jinak pokud mate pouzitou rousku s dratkem, tak dratek pouzite do latkovy domaci... Upraveno 19. březen 2020 uživatelem Fruktis Citovat
pavelu96 Odesláno 19. březen 2020 Odesláno 19. březen 2020 Tak jedině do optiky - tam mají otevřeno??? A poptat se na nějaký čistič proti zamlžování... Citovat
Lihous Odesláno 19. březen 2020 Odesláno 19. březen 2020 (upraveno) Noo pravda titanova obroucka je jen detail pro okoli ale 5,5 a 6,6 jsou moc pekne kousky skla O cene se bavit je tez zcela bezpredmetne - zato si poridite bez problemu sadu "DJI Mavic" tak ze se k tomu chovam trosku vic "citliveji" nehlede na to pokud je nemam mam hodne velky problem .... A hned dalsi "uzitecna rada" https://video.aktualne.cz/dvtv/po-dvaceti-minutach-uz-rouska-nechrani-v-lese-nebo-v-aute-je/r~76af1710696711ea9c800cc47ab5f122/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetuNet je nadherna vec ale bohuzel by to chtelo jedno "OFICIALNI AUTORIZOVANE MISTO" v dobe podobne situace .... A to nehodlam debatovat "jak obejit narizeni" naopak podridim se jim neb nemusim do prace a na nakup klidne pujdu prez den - ale ti co jsou v praci tem skutecne nezavidim. Upraveno 19. březen 2020 uživatelem Lihous Citovat
Fruktis Odesláno 19. březen 2020 Odesláno 19. březen 2020 každému zaměstnanci jednu pěknou sestřičku na utírání potu....jako to mají doktoři na sálech Citovat
pavelu96 Odesláno 19. březen 2020 Odesláno 19. březen 2020 @Fruktis sestřiček je málo... A jeden další poznatek - s rouškou na xichtě se snižuje potřeba pít - dodržujte pitný režim. A druhý - nezapomeňte si při pití roušku sundat... Citovat
Sawoy Odesláno 19. březen 2020 Odesláno 19. březen 2020 (upraveno) před 1 hodinou, Lihous napsal: Nechapu co sedi za odpovedne lidi na techto postech kdy kdejaka soukromma spolecnost ma vic techto veci nez "krizovy stab pro stat" Proste jako u nas v cesku ...?? Ze strany vlády na jednu stranu zní, že situace s rouškami je složitá, že jde o problémy s blokací v jiných zemích atd. Jak potom chápat pomoc PPF, která roušky a respirátory nakoupí (nikoli že je daruje ze svých zásob) a věnuje státu? První věc je, že PPF je soukromá firma. Není vázána zákonem o zadávání veřejných zakázek, může poslat NKÚ, kam chce, a v Číně si může nakupovat, co chce, kde chce a za kolik chce, třeba na černém trhu. To stát nemůže. Stát nemůže říci čínskému státnímu úředníkovi, že mu odpustí jeho úvěr u místního Home Creditu, když prodá právě nám a prodá i za slušnou cenu. Podstatné je, že PPF dlouhodobě v Číně podniká, proto tam má kontakty na úrovni, na které je vláda mít nemůže. Umí říct čínsky dobrý den a děkuji. A pokud si k tomu přičteme hrdinské skutky pražského pirátského primátora Hřiba, který si dodnes myslí, že může měnit politické pořádky, které pro západní svět narýsoval Henry Kissinger v roce 1972, můžeme si gratulovat, že roušky/respirátory vůbec někdo v Číně dokázal koupit. Tohle Hřibovo tchajwanské frajerství totiž mohlo a stále může mít fatální následky. Proč pomáhat někomu, kdo nám soustavně okopává kotníky? Čína se z toho dostala sama, proč by se měla rozrušovat se zemí, jejíž představitelé si nevidí na špičku nosu? To není z mé hlavy ale naprostý souhlas. Upraveno 19. březen 2020 uživatelem Sawoy miroska, Lihous, Péťa a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Lihous Odesláno 19. březen 2020 Odesláno 19. březen 2020 Ale s tim se da SOUHLASIT nicmene pokud nemam ve svem zaloznim krizovem planu dostatek veci pro lidi ktere zajistuji v tomto case nejaky poradek a chod je to trosku zvlastni .... Da se z teto ne standartni situace poucit a tyto veci napravit. myslel jsem tuto fa ale toto je jak se poucime a nebudeme zase delat stale stejne chyby .... https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/novopacke-sdruzeni-melo-na-sklade-trikrat-vice-rousek-nez-stat-40317218?seq_no=5&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null Citovat
Davidak79 Odesláno 19. březen 2020 Odesláno 19. březen 2020 (upraveno) Před hodinou, Klemoň napsal: Jak se ti s tím odbočovalo vpravo ??? Stejně jako vlevo mel jsem to uprostřed a tohle je už polovina trámů. Prostě jsem si musel hlídat obě strany Upraveno 19. březen 2020 uživatelem Davidak79 Klemoň ohodnotil 1 Citovat
Sawoy Odesláno 19. březen 2020 Odesláno 19. březen 2020 (upraveno) @LihousJasně, ale to je vysloveně o náhodě (myslím tu firmu z tvého odkazu), ne o předvídavosti - tohle nemohl a nepředvídal nikdo , protože předvídat a připravit se lze na základě zkušenosti, a ta prostě není. SARS i MERS se odehrály v Asii, a navíc v době, kdy to pro nás bylo "na jiný planetě". Doba pokročila, svět se zmenšil a je násobně víc lidí, kteří si mohou (s trochou nadsázky) zaletět na víkend do Thajska. Až se z toho vyhrabem, bude svět jinej - teda měl by. Jak říkáš - snad se poučíme. Upraveno 19. březen 2020 uživatelem Sawoy Péťa a Lihous ohodnotil 2 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 19. březen 2020 Odesláno 19. březen 2020 Hele Hamáček to tuhle na tý tiskovce řekl jasně že ano že to chtělo mít trochu větší zásobu ale na to se přišlo v době kdy sice ještě byl materiál ke koupi ve světě ale už se cena začínala šponovat a jasně řekl že by ho všichni kamenovali když by v prosinci řekl koupíme ksichtodekly a podobný materiál za miliardu protože se to možná hodí. Tak teď se stejný množství materiálu nakoupí za půldruhé miliardy místo jedné no protože moderní je mít minimální zásoby však je to otázka hodin dostat jakékoliv zboží odkudkoliv ale v okamžiku kdy svět funguje jako před ku.vavirem ane teď. Zrovna tak řekl že on taky v té číně nenakupuje úplně košer ale že mu policejní prezident slíbil že až ho budou zavírat tak na něj budou hodný. Ale myslím si že oproti zvyklostem je tady tý politiky zase moc. Takže trochu odlehčím, ráno s máti po nákupech roušku nenosím nosím kpt.Morgana sedím v autě před krámem v Čelákovicích a čekám na máti než se vrátí a zastavila tam krátká jedničková fabie za volantem ženská tak cca 30-40 možná míň však kdo to dneska pozná když to má na držce krytku měla kolem huby nějakou šálu na sobě mě to přišlo jako že si zapomněla vzít kalhoty nebo sukni máti tvrdila že to byly džínový minišaty ženská taková trochu víc než jen akorát do ruky ale ještě ne tlustá. A jak se tak souká z toho auta tak vylezla postavila se ve dveřích a ohnula se pro tašku a spadla jí ta šála z huby a samo že jak se natáhla tak se jí ty košilošaty vyhrnuly až nad prdel ale první si srovnala šálu na hubě a až po pár krocích zjistila že jí táhne na prdel tak si to začala rovnat jenže jak se ošívala tak jí zas padala ta šála. No chytnul jsem záchvat smíchu že jsem si musel lehnout na spolujezdocovo sedačku aby mě neviděla. Ale asi slyšela jak se chlemtám protože když zjistila že je tam fronta tak se vrátila k autu a jak byla před mým autem tak si ty košilošaty vyhrnula a tu prdel na mě regulérně vystrčila asi abych nebyl ochuzen o žádný detail. A jak nastupovala do auta tak se taky smála. Jinak teda v Penny se mi až udělalo zle jak tam všude smrděla dezinfekce takže to že jsem potřeboval ještě do Tesca pro barvu do tiskárny jsem vzdal. miroska, Sawoy, Péťa a 3 další ohodnotil 6 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.