Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

předloni jsem zrušil vlastní pěstírnu brambor pro rodinnou spotřebu. Letos to obnovím, ty sr.čky z krámu další rok žrát nebudu :D

Odesláno
před 10 hodinami, *nohafuc* napsal:

No tak přidám taky svou zkušenost s "ochotou" lidí.Předem jenom upozorňuju,že jsem vozíčkář a mám funkční pouze jednu ruku.

Stalo se mi asi před dvěma roky,že jsem frčel do nemocnice na kontrolu.Jel sem dost na čas a tak jem tomu trochu víc nakládal,abych to stihnul.Jenže co čert nechtěl,těsně před špitálem jsem trefil díru na silnici a prorazil gumu.Říkám si spěchám,guma je stejně na odpis,tak jsem na ní těch cca 100 m dojel do špitálu na parkoviště,zamknul auto a frčel k doktorům.Po kontrolách přijedu k autu,venku pažák jako kjáva a tak si dám cígo a pustím se pracně do výměny kola.Ne že bych si nedokázal vyměnit kolo,ale na vozíku a s jednou rukou je to fakt docela slušná rehabilitace.Vytáhnu s kufru kolo,hever a jdu na to.Asi po čtvrt hodině,se mi konečně podařilo povolit šrouby a přišel na řadu hever.Jenže jak z vozíku pořádně nevidím pod auto,tak jsem ho špatně nasadil a při zvedání ho trochu ohnul.Takže se mi nedařilo dostat kolo do vzduchu.Byl jsem v pasti a začínal jsem uvažovat,že využiju přátele na tydlifonu.Lidí chodilo okolo dost,to jako jo,ale absolutní nezájem.Až kde se vzala tu se vzala,šla kolem zdravotní sestřička a jestli prej nepotřebuju pomoc.Zavolala saniťáka,ten přitáhnul velkej hever a pomohl mi dílo dokončit.Tímto jim ještě jednou patří velký dík.

Nestěžuju si a snažím se bejt co nejvíc soběstačnej,ale přístup některejch lidí mě fak hlava nebere.

Výš jak on si každej myslel když se do toho s.re tak to asi umí i když je na vozíku.  Já zas ze svý zkušenosti vím že spousta z Vás co se pohybujete na vozíku se snažíte být soběstačný a nikoho nechcete otravovat aby Vám pomohl. Ještě když jsem jezdil jako kmenovej tak se mi párkrát stalo že takovej mladej kluk na vozíku nastoupil sám do Karosy která má schody a když jsem na něj " vyběhnul " tak říká klídek šéfe zvládám a já no jenže já se můžu dostat do maléru. A jednou jsem jel flamendráka s Karosou a na Jižňáku u těch kolejí taková parta lidí říkám no to bude průšvih a najednou se autobus zahoupal a oni byli pryč a v prostředku na plošině pro kočárky holka na elektrickým vozíku měla něco upito tak jdu za ní a povídám jako jestli si myslí že to byl dobrej nápad že jí asi těžko vyložím sám a ona v pohodě kamarádi na mě budou čekat jela někam do Kobylis celou cestu mě polejvalo horko jak jí z toho busu vystěhuju šacoval jsem to tak na slabý dva metráky vozík a ona no asi jí do metráku taky moc nechybělo. Na Proseku jsem to nevydržel a volal jsem vysílačkou dispečink že tohle se stalo a že mám obavu jestli se mi podaří tu slečnu vystěhovat a dispečer " buď v klidu má na hlavě sparťanskou hučku? " a já " jo má " a on"  tak to je v klidu ta jezdí pravidelně třikrát za měsíc a každýho šoféra to vyděsí "  A fakt v Kobylisích jsem přistál a než jsem se rozkoukal tak byla venku a tou sparťanskou hučkou mávala odjezd. 

Jinak dnes krátká odpolední brigádně a přivežený auto z STK 

Odesláno

Tak ještě jedna s vozíčkářem je to tak 12 let :D V Lounech na křižovatce projíždím na zelenou ( dnes je tam kruháč ) a vletěl mi tam vozíčkář , přibrzdím a i když měl červenou jsem ho pustil a  hup upadlo mu kolo, zůstal uprostřed, opět výstražný a šli jsme se švagrem vyřešit situaci. Jenže on byl na mol že nemohl ani mluvit :D v tu chvílku to vypadalo jako když jsem ho převálcoval autem , pohledy a kroucení hlavou ostatních řidičů tomu nasvědčovalo. Tak jsme se ho v tom zmatku snažili postavit aby jsme nasadili to kolo , jenže jsme nevěděli jestli je tak nalitej že nemůže stát nebo jestli vůbec nemůže stát , nakonec jsme zjistili že má botu přišitou k nohavici a nemá nohu. Vrátili jsme ho do vozíku a z vypětím všech sil ho donesli na chodník i s vozíkem , byl fakt těžkej. Tam při pokusu o opravu byla zjištěna závada a to že se mu ukroutila osička. CO s ním ?? něco mumlal pořád do kola , vyluštili jsme: zavolej městskou policii a řekni že nemám nohu. Když jsem jim volal a říkal co se stalo tak si mysleli že jsem nalitej já, nakonec se ukázalo že je to známá firma a nevezou ho poprvé . Do dneška nevím jestli ho vezli někam domů nebo na záchytku :D

Odesláno (upraveno)

Když už tu máte takové zkušenosti tak přidám i tu svou s vozíčkářem.

Je to tak 7 let co jsem byl za mamkou v práci(výpravčí) když najednou děsné rány na dveře dopravy. Tak jsem vylezl a tam chlápek na tom elektrickém vozíčku..Chtěl se zeptat v kolik přijede rychlík tak mu říkám za 15 minut, poděkoval a odjel. V tu chvíli mě polilo horko a koukám na mamku.. máš tu nahlášeného nějakého vozíčkáře? Ne nemám.V tu chvíli začala sranda, vyběhl jsem za ním ven s dotazem zda na někoho čeká či zda tím rychlíkem jede. Jasně že s ním jedu. A to byla konečná.Jelikož stanice byla před rekonstrukcí tak tam nebyl výtah a ani zvýšená nástupiště.  Vlak se vzal teda na kolej nejblíž k Dopravní Kanceláři a já začal shánět lidi kteří by mi pomohly ho naložit do vlaku.. No nemusím asi moc zdůrazňovat že se na mě koukali ve stylu děláš si ze mne srandu?

Nakonec jsme ho dokázali do rychlíku dostat za pomocí strojvedoucího, mě a 2 chlapů z toho rychlíku, kteří když to viděli, tak rychle vyběhli ven( jen s poznámkou:snad nám s tím neujedete :D ) 

No lilo ze mě jak z vola a když se zavíraly dveře tak vozíčkář začal řvát že pro příště na to máme být připravený. No já šel do kolen :D 

upozorňuji, neměl jsem ani směnu ani jsem v té stanici nesloužil :D  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jinak včera denní v práci. Poté návrat domů že si zajedeme na večeři.Nakonec jsme šli pěšky a po cestě zpět jsme si  udělali  krásnou procházku

Upraveno uživatelem brixtr
Odesláno

to je pravda, já tady chtěl jen poukázat na neohleduplnost lidí. Ten vozejk sám osobě snad vážil tunu :D to by jsme ve dvou vážně nedali 

Odesláno

Bodejť byste to ve dvou dali když jste na tý dráze všichni takový sušinky .... :D :papa

Samozřejmě sranda, ve skutečnosti respekt ...

Odesláno (upraveno)

Děláš jako bys mě nikdy neviděl. Sám víš nejlíp že o tom doplnění nebo spíš náhradě bych zrovna já mohl hodně vyprávět 😂

Upraveno uživatelem Sawoy
Odesláno

Zdravím všechny přítomné.🤗 Dnes jsem se domů vrátil se zabezpečeným autem, Proti bezklíčkovému startu. O dvě auta jsem už přišel ( pravda né Peugeot ) tak jsem byl z toho systému trochu nervózní🤨 . Proto jsem pořád dumal 🤔jak to ochránit. V nějakém vlákně jsem narazil na systém ( někdo někde to tu řešil ) který zablokuje start👏. Buď se musí vymačkat kombinace tlačítek nebo je klíčenka nebo fon ( jak kdo chce) aby to startovalo. Někde v autě (jedno kde) je zašitá malá krabicka která to vše způsobuje a maká to výborně👍 Někdo možná namítne že na Peugeot je to zbytečné ale já už nechci zažít ze du do auta a ono tam není 😲

Odesláno (upraveno)
před 23 minutami, Milan+ napsal:

Dnes lehká fuška, odlehčení remenic pro slepice od 100 a výše, 2 kousky za toto. Uvidíme až bude sezení při opékání. 

Tohle to je mňamka 😁👏🤪🤩

Upraveno uživatelem brixtr
Odstraněn obrázek z citace
Odesláno
před 28 minutami, Milan+ napsal:

odlehčení remenic pro slepice od 100 a výše

Mno, válíš :super Přiznám se, že jedinej výklad této věty  mně napadá: odlehčení řemenic pro Škodovky 100/105/110/120/125/130.... :myslim

Odesláno (upraveno)
před 28 minutami, Hafity napsal:

Mno, válíš :super Přiznám se, že jedinej výklad této věty  mně napadá: odlehčení řemenic pro Škodovky 100/105/110/120/125/130.... :myslim

Přesně tak:super

Upraveno uživatelem Milan+
Odesláno

Mě se tady každou chvilkou ztracelo kafe nebo cukr nehledě na to že jsem občas hledal hrnek lžíci 

Po asi 14ti dnech ukecal údržbu aby mi sem pod stůl sehnali jeden malej kancelarskej stolek pod stůl zasunout,teď mám všechno při ruce a nic nemusím uz hledat

20190205_161502.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...