Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

konečně-přetočený tachometr

Recommended Posts

Odesláno

Myslíš, že se tím něco změní?

Kdo dokáže prodejci, že to byl zrovna on, kdo stočil tachometr? Všichni víme, že se s km manipulovalo u drtivé většiny ojetin - znamená to tedy, že budu persekuován za prodej ojeté paštiky, u které se prokáže stočení tacho, o kterém jsem ale já neměl ani páru (tacho stočil někdo dávno před tím, než jsem jí já koupil)?

Až bude fungovat nějaká databáze, do které se bude zapisovat stav tacho třeba na STK, tak se budeme moci odrazit od nějakého bodu 0 a pak řešit jaký je důvod náhlé změny stavu čísílek pod rychloměrem - do té doby je to jen plácání do větru

Odesláno

Přesně jak píše Méďa, tohle rozhodnutí většinu případů nevyřeší. Zde šlo o to, že majitel auto prodával s nižším nájezdem, než se kterým jej zakoupil, tam je to potom jeho jasná vina. Pokud si ale koupí nový auto a po 5ti letech ho bude prodávat s tachometrem ze 300 000 stočeným na 150 000, a bude to auto bez záznamů v autorizáku, tak už mu nikdo nic nedokáže. Stejně tak auto po 5ti lidech, 10 let starý bude pak stočený klidně o víc než polovinu a ikdyby ho stočil každej a rozdíl mezi koupí a prodejem byl i jen pár km do plusu, tak zase nikdo nic nedokáže a už vůbec ne to, kdo z těch x lidí to udělal. Asi by bylo technologicky možné udělat auto tak, aby se buď se stavem km nedalo manipulovat a nebo byla manipulace odhalitelná, ale tohle není věc, která automobilky trápí a rozhodně do toho nemají důvod dávat zbytečné usílí, jelikož strach ze stočené ojetiny před smrtí zvedá prodeje aut nových, což je zcela logické;)

Odesláno
Myslíš, že se tím něco změní?

Kdo dokáže prodejci, že to byl zrovna on, kdo stočil tachometr? Všichni víme, že se s km manipulovalo u drtivé většiny ojetin - znamená to tedy, že budu persekuován za prodej ojeté paštiky, u které se prokáže stočení tacho, o kterém jsem ale já neměl ani páru (tacho stočil někdo dávno před tím, než jsem jí já koupil)?

Až bude fungovat nějaká databáze, do které se bude zapisovat stav tacho třeba na STK, tak se budeme moci odrazit od nějakého bodu 0 a pak řešit jaký je důvod náhlé změny stavu čísílek pod rychloměrem - do té doby je to jen plácání do větru

Databáze kam se píšou kilometry z stk je, odtud myslim, že bere i kilometry cebia. Ale ještě mi na stk snad nikdy nenapsali správnej stav tachometu.

Odesláno

Pokud bude STK fungovat tak jako doposud, je taková databáze k úplně stejnýmu prdu jako celá slavná STK.

Prostě - aby tento výstřel do tmy (rozsudek NS) měl nějaký smysl, je potřeba vytvořit takové podmínky, aby bylo nemožné (nebo aspoň sakra složité) data o km nájezdu ošvindlovat (což v naší právně prohnilé společnosti hned tak nenastane).

P.S.

Pro většinu normálních kupujících ojetin je počet najetých km jen shlukem čísílek - každý automechanik ví, že PRASE dokáže auto během 100 000 km zrasovat podstatně víc než rozumný řidič během 300 000 km. Proto se vyplatí - nejsem-li \"kovaný\" odborník - domluvit se na předkupní konzultaci s někým, kdo autům rozumí - auto není houska na krámě a dají se tak ušetřit i desetitisíce

Odesláno

Když většina lidí jde po autě \'\'hlavně ať má málo najeto\'\' a téměř je nezajímá skutečný stav, tak se to u nás se stáčením nikdy nezlepší, je zvláštní, že 90% ojetin má najeto kolem 120-150tis., obzvláště ty v bazarech :D

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Dneska jsem byl v CB Auto poprosit o ověření VIN jednoho Superba rv:2005 s cca 165tisKM

Auto bylo rv:2002 a v roce 2010 mělo drobet přes pul míče :D:roll

Co dodat... :papa

AAA

Odesláno

Nejen AAA

Jak píše Aluška - dokud bude pro kupující dogmou hezká sestava čísílek a technický stav ojetiny bude až někde na konci spektra zájmu (někde mezi elektrickými okénky a barvou), nic zásadního se nezmění. Na všechno se dá vymyslet očurávka - záleží jen na tom, aby se ta \"práce\" s vymýšlením a realizací rentovala.

Odesláno

Mám dojem, jako by Vás stav tacho při koupi auta nezajímal a přitom je přece zřejmé,ze od stavu KM se odvíjí stav auta-- samozřejmě ne vždy-- důkladná technická prohlídka a jasná historie musí být ;) já jen, ze nestocenych aut s pravdivou historii je dnes hafo, ovšem je málo kupců ochotných je zaplatit..., zpravidla je hodně zájemců koupit zánovní auto za pakatel :roll

[upravil dne 9/7/14 14:15 od ozzy56]

Odesláno

Ozzy - máš pravdu, mně jsou ta čísílka fakt ouplně volná. Koupě auta v míém případě = dohodnout se servismanem (Trnkošem) a buď mu auto přistavit pod nos nebo ho naložit do auta a dovézt k objektu zájmu. No a pak se bavíme co je v háji, co bude stát uvést ho do nějakého stavu .....

Odesláno

Viz. můj tchán ani jsem nevěděl že chce kupovat jiné auto.... Pak přijede s Mazdou 3 a první co je tak mi solí pod nos že má najeto jen 45tisic. A že se byl dívat i na 307 ale ta měla najeto \"už\" 105tisic. Smutně jsem koukl na ukazatel čísílek chryslera ve kterém jsem zrovna seděl 306tisic a zatlačil slzu v oku za svou 406-tku která ukazuje 331tisic podle mého tchána auta totálně po smrti....

Odesláno

Nemyslím to tak, že by mě stav km vůbec nezajímal, ale o autech s rokem výroby cca 2000 a nájezdem 100tis. si myslím svoje....Raději si vyberu auto s lepší výbavou s většíma km, i s tím, že budu muset nějaký spotřební věci vyměnit, než to, kde mi někdo bude mazat med kolem huby, jak má málo najeto a tudíž bez investic....Pro spoustu lidí je auto s km nad 200tis. šrot, přitom to tak nemusí vůbec být. Svoju starou 306 jsem kupovala se 180tis., najela s ní skoro 80tis. a žádný velký investice se nekonaly a nikdy mě nikde nenechala.

Odesláno

V práci, kde momentálně kroutím volantem se auty obecně moc nejezdilo. Proto má Octa z roku 2005 najeto 85 000 km (čeká jí zřejmě oprava převodovky v autorizáku za nehezkou sumu) a Fobie 1,6 béňo 43 000 km. Na rovinu bych kup té Fobie každýmu dobrýmu kamarádovi radil 3x zvážit, páč drtivá většina jízd je 2x týdně přes \"kulaťák\" na poštu a sem tam nějaká Praha - tudíž ten motor jezdí syrovej se spotřebou na palubáku i 29,8 l/100 km. Ale ty km 100% seděj .....

V listopadu pořízenej transit má momentálně skoro 20 000 km a všici se divěj´, jak je to možný, že se najednou tolik jezdí.

[upravil dne 3/7/2014 21:37 od Medvěd]

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Smutná štatistika... V dnešnej dobe sa už asi nedá veriť ničomu, ani oficiálne predávanému autu cez autobazár. :nevim

Odesláno

Třeba připad z dneška, v historii podle VIN mam Vinko, podle zaznamu z peugeotu to za první rok najelo 34tis km, vice infa není, nasledně si nový majitel nechal za 150 kč proklepnout to VIN tady http://cz.vin-info.com/   a report přikládám, auto bylo koupeno se 170tis km, měla mk němu být serviska, která není a je tam více problémů, najeto sklutečně 261000

Jedná se o toto auto - http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:PrmriN92s1kJ:www.sbazar.cz/richterra/detail/8064200-nadherny-peugeot-307-16-hdi-kombi-velmi+&cd=2&hl=cs&ct=clnk&gl=cz

VIZ přiloha

Sestava o historii vozidla VIN-Info VIN VF33E9HXC84478994 - PEUGEOT - 307.pdf

post-3974-0-47520200-1414256140_thumb.jp

Odesláno

Dneska jsem byl v CB Auto poprosit o ověření VIN jednoho Superba rv:2005 s cca 165tisKM Auto bylo rv:2002 a v roce 2010 mělo drobet přes pul míče :D:roll Co dodat... :papa AAA

Taky koukám po SuperBéčku ale min rok 2008 benzín :cool:

Odesláno

Tak ono to rozhodnutí Nejvyššího soudu k něčemu dobrému je. Jakmile je něco deklarováno jako trestný čin (bez ohledu zda víme v danou chvíli kdo je viník), je k jeho případnému šetření přistupováno jinak a hlavně většinou stačí pohrozit nepoctivému prodejci.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...