Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Já mám podobný problém. Teplota se mě dostane na devadesát a rozsvítí se hláška Stop a ručička tepoty mě vyběhne nadoraz. Proč??? To přeci ještě není žádná teplota. Ventilátor chlazení by se měl roztočit při nějakých cca 106°, ale jak to mám zjistit, jesti se vážně roztočí, když mě už teplota neukazuje, ale jen řve varování, že je přehřátý motor. Jediný co mám jiný je, že když zapnu klimu, tak se ventilátor roztočí, samozřejmně ochladí motor, varování zhasne a teplota opět začne ukazovat 90°a padá dolů. Na dia mě to píše P 0483 : Funkce chlazení motoru inegrovaná v řídící jednotce motoru- otevřený kruh...Bylo mě doporučeno vyměnit relé ventilátoru chlazení motoru, ale takle bych spíš řekl, že bude vadný čidlo teploty. Máte někdo ponětí, jestli se dá někde sehnat náhrada tohohle relé, nebo musí být originál od Peugeota? Jaká je cena?

[upravil dne 12/8/14 08:21 od petu40]

Odesláno

dnes sa mi stalo nieco podobne ako Petu04, po vystupe na Strbske pleso (neni to az taky hrozny kopec) a chvilke statia v kolone na parkovaciu rampu (5-7min) sa rucicka zrazu rozbehla k max a objavilo sa varovanie vysokej teploty. Pocas stupania do kopcov sa teplota drzala od cca 77C (kde je stale) po 90C, tam ostala potom pri tom cakani v rade. Myslim, ze sahara sa ale nerozbehla, aspon ju nebolo pocut. Ak zapnem klimu, sahara sa roztoci na plny vykon.

Kedy sa ma spinat sahara podla teploty motora? Ma viacero stupnov vykonu?

Odesláno

Podle toho, co jsem dostal za zprávu, tak se má ventilátor chlazení motoru roztočit, když dosáhne teplota motoru cca 106°C, ale jak to má člověk zjistit, že taková teplota nastala, když už při dosažení teploty 90°C, najednou vyběhne ručička budíku nadoraz a auto hlásí, že je vysoká teplota a svítí nápis stop??? Údajně je na vině spínací relé, které má být dost poruchové. Objednal jsem nové a zkusím ho vyměnit. Tak uvidím...;)

Odesláno

Dnesne ukazovatele teploty \'kecaju\' tzn. neukazuju realnu teplotu, ale to co chce riadiaca jednotka. Je to najma preto, aby uzivatelov nemiatol mierne meniaci sa signal teploty (napr felicia ukazovala este realne zo snimaca, a tam ta teplota viac lietala podla zatazenia motora) Takze sa nedozvieme aku teplotu prave mame, kym neopusti rozsah povolenych hodnot (skutocna hodnota sa da vidiet jedine na diagnostike ).

S tym spinacim rele mi to pride trochu zvlastne, predpokladam, ze to iste rele spina vetrak aj ked bezi klima, a to ti (aj mne) ide. Daj vediet, ked to vymenis, ci pomohlo. Ja teraz nemam k dispozicii schemy, ak to niekto mate po ruke, mozte zavesit zapojenie chladenia.

Odesláno

tak jsem vyměnil spínací relé a vymazal chyby....znovu načetl a nic se neukázalo...zdá se, že je vše ok...cca za týden zkusím opět načíst a uvidíme...potom se znovu ozvu;)

Odesláno
Dnesne ukazovatele teploty \'kecaju\' tzn. neukazuju realnu teplotu, ale to co chce riadiaca jednotka. Je to najma preto, aby uzivatelov nemiatol mierne meniaci sa signal teploty (napr felicia ukazovala este realne zo snimaca, a tam ta teplota viac lietala podla zatazenia motora) Takze sa nedozvieme aku teplotu prave mame, kym neopusti rozsah povolenych hodnot (skutocna hodnota sa da vidiet jedine na diagnostike ).

S tym spinacim rele mi to pride trochu zvlastne, predpokladam, ze to iste rele spina vetrak aj ked bezi klima, a to ti (aj mne) ide. Daj vediet, ked to vymenis, ci pomohlo. Ja teraz nemam k dispozicii schemy, ak to niekto mate po ruke, mozte zavesit zapojenie chladenia.

Hotová konspirace... :mrk ve skutečnosti je to ale jednodušší - jeden snímač pro ŘJ a druhý pro budík ;)

Odesláno

niektore auta maju naoaj 2 snimace v jednom, tak ako pises (aj felda to tak mala), ale toto prave nie

pripajam nejake schemy ventilacie, pre verziu s automatickou klimou

vent.zip

rele co spina ventilator je riadene z RJ motora, je dvojrychlostne. Zda sa to byt klasicke dvojrelatko s predradnym odporom pri 1. rychlosti, takze sa to moze celkom dobre vypalovat a potom nefungovat :blablabla

Petu: mas este to stare rele? ak ano, mohol by si ho zvnutra pofotit?

Odesláno

Tiež mi bliká STOPKA pri dosiahnutí teploty 90 stupňou.

Prvý krát sa mi to stalo, keď som sa vliekol na 1-2 na Donovaloch za kamiónom. ručička dosiahla 90 stupňou, vyleteľa do červeného poľa, zasvietila STOPKA, 3x zapípalo a na stredovom paneli sa zobrazilo ENGINE TEMP TOO HIGH.

Dnes som to nasimuloval. Držal som na voľnobeh plyn až kým sa nezohrial motor na 90 stupňou a bác, STOPKA.

Tu je video:

Termostat by to nemusel byť, nakoľko chladič bol horúci, hadice neboli tvrdé jak kameň, a nádržka po otvorení len odfúkla - netlačilo vodu von (tesnenie pod hlavou teda nie je poškodené).

Môže to byť teda tým snímačom teploty?

Odesláno

Tipuji na termosta, snímač teploty, ovzdušnění, zanesený chladič. Pouze píši možné příčiny. Je dobré jednou za čas vyměnit chladící kapalinu.

Podobný příznaky jsme měli u 205. Taky STOPKA a pak zhasl motor a muselo se čekat, až vychladne. A příčina by vadný snímač teploty. Pokud ti stoupá rychle teplota, tak termostat. Ale jak jsme již psal, je dobré vyměnit chladící kapalinu a dát tam jjak nemrznoucí směs (stačí v AK růžová K12) + destilovaná voda!

[upravil dne 28/8/14 17:17 od OK406]

Odesláno

Ventilátor na chladiči sa spustí keď mám pustenú klímu. Pri tých 90 stupňoch však nejde. Ktosi tu písal, že ventilátor sa má spustiť pri 103 či 107 stupňoch. Tak neviem.

Bežne sa drží teplota po zahriatí medzi prvou a druhou paličkou od 70 stupňov. Na to, aby som dosiahol 90 stupňov som musel držať otáčky pri stojacom aute na voľnobeh cca 2000 ot. na 10 min. aby to stúplo od bežnej teploty zohriateho motora do tej 90tky.

//Ešte dodám, že motor po tej stopke beží normálne ďalej. Keď vypnem motor, a otočím spät kľuč, tak teplotu mi ukazuje opäť 90, po pár minútach klesne na cca 80.

[upravil dne 28/8/14 19:11 od adam12]

Odesláno

Snímač teploty /u mňa na boku bloku motora/ je buď poškodený alebo máš na ňom iba blbý kontakt. Vplyvom teploty v obidvoch prípadoch dochádza k nejakému mechanickému rozpojeniu obvodu snímača a RJ .Zastavením a spustením motora sa tento obvod zrejme otrasom opäť uzavrie. AK odpojíš zastrčku snímača - teplota pôjde na max. Pozri si zastrčku ak neuspeješ vymeň snímač.

[upravil dne 29.8.2014 14:05 od vlado-.m]

Odesláno
Ventilátor na chladiči sa spustí keď mám pustenú klímu. Pri tých 90 stupňoch však nejde. Ktosi tu písal, že ventilátor sa má spustiť pri 103 či 107 stupňoch. Tak neviem.

Bežne sa drží teplota po zahriatí medzi prvou a druhou paličkou od 70 stupňov. Na to, aby som dosiahol 90 stupňov som musel držať otáčky pri stojacom aute na voľnobeh cca 2000 ot. na 10 min. aby to stúplo od bežnej teploty zohriateho motora do tej 90tky.

//Ešte dodám, že motor po tej stopke beží normálne ďalej. Keď vypnem motor, a otočím spät kľuč, tak teplotu mi ukazuje opäť 90, po pár minútach klesne na cca 80.

[upravil dne 28/8/14 19:11 od adam12]

Měl jsem úplně stejný problém a stejné příznaky, jak jsem psal již v předchozím příspěvku. Celý problém byl ve vadném spínacím relé ventilátoru chlazení. Jsou totiž dost poruchové. dnes už Peugeot vyrábí nové a údajně spolehlivé. Cena cca 1100 kč + nový kryt 200Kč. Vše funguje jak má. Teplota při dosáhnutí 90°spustí ventilátor chlazení a teplota spadne i bez zapnuté klimatizace.;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...