Francouz_407 Odesláno 9. červen 2014 Odesláno 9. červen 2014 Chtěl bych dát houpačku na trám (viz obrázek) a potřeboval bych zjistit jakou nosnost toto může mít. Bude to 3m dlouhý trám 10x10cm, který bude na dva šrouby přišroubovám k pergole a 1m bude vyčnívat ven, kde bych chtěl zavěsit houpačku. Zajímalo by mě, jestli trámek vydrží popř. jestli je to bezpečné. Citovat
P607Olda Odesláno 9. červen 2014 Odesláno 9. červen 2014 To je těžko říct, protože děcko má 10 až 20 kg (vydrží), pak ti přijde opilý kamarád (130 kg) a těžko mu to rozmluvíš. Obrázek je trochu zavádějící. Pokud trám bude trčet 1 m a provázky budou např. 60 cm od sebe, tak blízký provázek bude 40 cm od trámu. Když dáš provázky na úzko (55 cm?) tak můžeš eliminovat tlustého kamaráda - bude mu hloupé se cpát do úzké houpačky. Nezapomeň, že houpačka se může a bude pohybovat taky v příčném směru - od trámu a ke trámu, takže trám bude pravděpodobně omlácený. Řešením by bylo mít táhla z kovových tyčí a pevně ukotvené do sedačky. Pak taky nezapomeň že provazy časem zeslábnou. Jo a řešení \"provázky a prkénko\" je jen pro větší děti. Malé se z toho sklopí dozadu. Když tak přišroubovat k prknu aspoň nějaké kovové tyčky (1m). V zásadě to máš dobře, dá se to realizovat. Případně bys mohl dát houpačku na oka na ten trám, který na obrázku směřuje k nám. Ve které fázi řešení jsi? [upravil dne 9.6.2014 09:11 od P607Olda] [upravil dne 9.6.2014 09:19 od P607Olda] Citovat
Hafity Odesláno 9. červen 2014 Odesláno 9. červen 2014 A dítě už je na světě? To jen pro upřesnění fáze.... Citovat
Francouz_407 Odesláno 9. červen 2014 Autor Odesláno 9. červen 2014 Ano dítě je 1,5 roků, mohu to dát nad schody, taky mě to napadlo. My kolem máme dlažku ale stračně málo prostoru, i malý pozemek, Citovat
P607Olda Odesláno 9. červen 2014 Odesláno 9. červen 2014 1,5 roku-vzpomínám na ty dětské houpačky . 4 provazy a mnoho tyček, děcko se tam zapasovalo a před sebou mělo ochrannou tyčku... Teď se prodávají plastové. Nad schody??? Počítej s pádem, tak ať raději spadne na rovné.. [upravil dne 9.6.2014 10:00 od P607Olda] [upravil dne 9.6.2014 10:02 od P607Olda] Citovat
Francouz_407 Odesláno 9. červen 2014 Autor Odesláno 9. červen 2014 Nad schody??? Počítej s pádem, tak ať raději spadne na rovné. Ano toho se bojím Asi na trávu nechám udělat něco takového, i když to tam bude tiptop http://www.sbazar.cz/r.huja/detail/6086606-prodam-novou-konstrukci-na-houpacky-vyska-2 [upravil dne 9.6.2014 10:09 od Francouz_407] Citovat
oddie Odesláno 9. červen 2014 Odesláno 9. červen 2014 Docela se divím, žes tu neměl taky dotaz, jak to dítě vůbec udělat. I když možná jsem jej jen přehlédl. Citovat
P607Olda Odesláno 9. červen 2014 Odesláno 9. červen 2014 Jj, to je hezké. Bohužel houpačka je taky vratká, to vylepšíš. A po čase to děti totálně přestane bavit, tak to prodáš dál. Sousedka nechala postavit pro děti komplet hrad, skluzavku atd, určitě aspoň za 25 t.. Děti jsou tam tak 1 x za rok. Bohužel jim nejde nařídit, aby je to bavilo. Mnohem zábavnější by byla stará kůlna, stodola, než nový barák. Citovat
P607Olda Odesláno 9. červen 2014 Odesláno 9. červen 2014 oddie - a já jsem se konečně mohl rozepsat. I k tomu tematu bychom věděli nějaké rady. Citovat
dzavel Odesláno 9. červen 2014 Odesláno 9. červen 2014 Udělej tam ještě jednu stojku, spoj to na stávající konstrukci a máš klid. Citovat
Charlie 1 Odesláno 9. červen 2014 Odesláno 9. červen 2014 Jj, to je hezké. Bohužel houpačka je taky vratká, to vylepšíš. A po čase to děti totálně přestane bavit, tak to prodáš dál. Sousedka nechala postavit pro děti komplet hrad, skluzavku atd, určitě aspoň za 25 t.. Děti jsou tam tak 1 x za rok. Bohužel jim nejde nařídit, aby je to bavilo. Mnohem zábavnější by byla stará kůlna, stodola, než nový barák. Mám něco podobně a děti tam jsou porad co jsou venku bud se houpou,jezdí na skluzavce nebo na písku,radši než doma u TV,zima je pro ne trest ze nemůžou jít ven.... Citovat
Charlie 1 Odesláno 9. červen 2014 Odesláno 9. červen 2014 Dej tam do každý ho trámů 2srouby průměr 12mm a ten tram udrží i 150kg ale aby ti houpačka nerozhejbala pergolu,nevím jak dobře to mas zavetrovany vzperama? Citovat
Francouz_407 Odesláno 9. červen 2014 Autor Odesláno 9. červen 2014 Docela se divím, žes tu neměl taky dotaz, jak to dítě vůbec udělat. I když možná jsem jej jen přehlédl. Já to dítě nedělal. Citovat
adraj Odesláno 9. červen 2014 Odesláno 9. červen 2014 Hele,že to byl nějakej z klubu. Pomohl postavit dům,zasadit strom a nakonec splodit syna:D oddie to přesně vystihl:super Nezlob se na mě,ale pokud dáváš takovéto otázky,ohledně domu a okolí,tak už bylo otázkou času,kdy se zeptáš ohledně dětí. No a ono to přišlo:D [upravil dne 9/6/14 11:19 od adraj] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.