Agrafik Odesláno 3. červen 2022 Odesláno 3. červen 2022 Výměník voda/olej na převodovce ... Hnědá je špatná. Citovat
Dusan508 Odesláno 3. červen 2022 Odesláno 3. červen 2022 (upraveno) Nebol by kontaminovany aj olej v prevodovke? Lebo ten bol cisty. teda cisty... bez znamok kontaminacie inou kvapalinou. Upraveno 3. červen 2022 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
Agrafik Odesláno 3. červen 2022 Odesláno 3. červen 2022 Hnědá je nejspíš kontaminace z motoru a neplní tím svojí funkci a čert ví, jak je znečištěný výměník převodovky a systém obecně. Citovat
Dusan508 Odesláno 4. červen 2022 Odesláno 4. červen 2022 Takze co navrhujete? Vymenu kvapaliny alebo aj nieco ine? Citovat
Agrafik Odesláno 4. červen 2022 Odesláno 4. červen 2022 Pokud má to auto 10let a ještě se neměnila kapalina, tak by si to zasloužilo vyměnit, zvláště když je ta kapalina znečištěná. Hlavně to udělat kvalitně s proplachem. Je možné, že se nová kapalina znečistí znovu, když v okruhu rozpustá usazeniny... Citovat
Dusan508 Odesláno 4. červen 2022 Odesláno 4. červen 2022 No budem sa tomu musiet povenovat. Trapi ma ta prevodovka... lebo inak je to fakt dobre auto. A na diagnostike nepise ziafnu chybu. Citovat
Lubos91 Odesláno 11. červen 2022 Odesláno 11. červen 2022 To nepomôže mne sa menila voda už viac krát pri výmene rozvodov a pri výmene termostatu Citovat
daliborwalk Odesláno 14. červen 2022 Odesláno 14. červen 2022 (upraveno) Zdravím, nepodařilo se mi nikde najít můj problém - Peugeot 508 2.0HDi 120kW rok 2015 Automat (6 speed) - včera jsem páku dal do polohy MANUAL a nemohl jsem ji dostat do polohy DRIVE - zkoušel jsem různé pohyby (nebylo to úplně zaseklé, ale šlo s pákou v jistém rozsahu hýbat), do všech stran, ale nešlo to prostě nijak dostat z M do D. Měl jsem nastartovaný motor, sešlápnou brzdu. Nešlo ani řadit v tom MANUAL, nejelo to. Stál jsem autem z mírného kopečku, tak jsem nechal samovolně auto popojet, ale ani to nepomohlo. Po vypnutí motoru a opětovném nastartování to stále nešlo. Pak ale nějakým zázrakem se to podařilo "vyřadit" do polohy DRIVE. A další věc s tím souvísející - když přepínám z NEUTRAL do DRIVE, tak to D tam někdy nechce "cvaknout", musím lehce ťukat (1x-5x) do páky až ucítím, že to zacvaklo do polohy D, pak se rozjedu. Máte prosím někdo zkušenost, čím by toto mohlo být? Upraveno 14. červen 2022 uživatelem daliborwalk Citovat
MJSytic Odesláno 14. červen 2022 Odesláno 14. červen 2022 Převodovka neví, že je sešlápnutá brzda? Citovat
skorpion Odesláno 14. červen 2022 Odesláno 14. červen 2022 To by dovolila řadit rychlosti v manuálním režimu. Spíš bych to viděl na vadný volič automatu. Chce to dát na diagnostiku a udělat testy voliče. Citovat
Jiřík03 Odesláno 14. červen 2022 Odesláno 14. červen 2022 Ahoj, mam P508sw 2.0 hdi 120kw automatickou prevodovku. A mam problem ze pri razeni jakyhokoliv kvaltu to jakoby proklizuje a pri zarazeni s P na D to trhne vzdy. Jezdim prevazne kratke trasy. Auto ma najeto 100 000km Citovat
skorpion Odesláno 14. červen 2022 Odesláno 14. červen 2022 @Jiřík03 a olej v převodovce se měnil? Pravděpodobně ho tam bude málo. Chce to výměnu rekalibraci Citovat
Jiřík03 Odesláno 14. červen 2022 Odesláno 14. červen 2022 (upraveno) Olej se nemenil, takze prevodovka nebude v haji? Vypada to jen na olej? a rekalibrace je co ? Upraveno 14. červen 2022 uživatelem Jiřík03 Citovat
skorpion Odesláno 14. červen 2022 Odesláno 14. červen 2022 Nemusí být vadná, ale chce to udělat co nejdříve. Rekalibrace je proces po výměně oleje v převodovce. V jednotce dáš pokyn, že byla provedena výměna a převodovka se začne "učit" s novým olejem. Pokud se to neudělá, bude řadit jako se starým. Citovat
Jiřík03 Odesláno 14. červen 2022 Odesláno 14. červen 2022 Aha a uz ani to skubnuti pri zarazeni nebude delat? Citovat
skorpion Odesláno 14. červen 2022 Odesláno 14. červen 2022 To ti nikdo takto neřekne. Když se olej mění pravidelně, tak jsou tu i majitelé, co mají najeto 400 a řadí jim plynule. A pak jsou tu tací, co jim to ve 150 bez výměny začalo kopat a už se toho nezbavili ani výměnou. Výměna je základ. Po ní se uvidí, zda to bylo jen nízkou vizkozitou oleje nebo se už udělaly vůle v ústrojí převodovky, což už je mechanické poškození a olej pomůže jen částečně. Citovat
Dusan508 Odesláno 16. červen 2022 Odesláno 16. červen 2022 No tak doplnim moju vcerajsiu skusenost. Cestou z Stuttgardu mi vo Viedni hodilo prevodovku do nudzoveho rezimu. Takze som na trojke zasiel na odpocivadlo nastastie v zapche. Teplota vody bola 90° olej uz od nemecka cca 100 - 120°C. Vyskusal som vypnut zapnut chyba pretrvala. Ked som pockal cca 10 min a znovu nastartoval vsetko bolo ok a zasiel som az domov a kedze uz bola noc a teplota oleja bola na 90° ziadny problem s prevodovkou sa neprejavil dokonca ani sklbanie pri pohynani alebo zaradeni 4ky. Moj odhad ze sa prehriala prevodovka. Citovat
skorpion Odesláno 16. červen 2022 Odesláno 16. červen 2022 100 - 120 °C je pro olej normální. Má vyšší teplotu než voda. Do 140 °C by měl fungovat ok. Ale je to hlavně teplota motorového oleje, ne toho v převodovce. Asi bych začal tím proplachem vodního okruhu a kontrolou případně výměnou oleje v převodovce. Citovat
Dusan508 Odesláno 16. červen 2022 Odesláno 16. červen 2022 Budem riesit ten preplach chladiaceho okruhu. Nasiel som na opel fore ze ten vymenik sa zanasa na aisin sc80tf. Olej som za pislednych 10k km vymenil 4krat. Naposledy uz vytekal len mierne zaneseny. Viem ze ta teplota oleja je motorovy olej ale je tam korelacia problemov s prevodovkou a teplotou. Teraz jazdim a ziadny problem. Dnes ak sa podari dam to na diag. Dufam ze to rozlisi aj napr vysoku teplotu alebo vyhodi len vseobecnu hlasku? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.