mracek25 Odesláno 2. červen 2014 Odesláno 2. červen 2014 Ahoj prvni garančka mě stala 4100,- a menili snad jen olej kolik vas stala druha a co vam tam vymenili? Citovat
Ajap Odesláno 2. červen 2014 Odesláno 2. červen 2014 To záleží na tom, co máš v autě za motor a jaký máš/budeš mít nájezd. Doporučuju nahlídnout do servisní knížky. Citovat
mracek25 Odesláno 2. červen 2014 Autor Odesláno 2. červen 2014 mam 1.6hdi 92koni a najeto 13tisic km kamos me strasi s cenou garancky 8tis. Citovat
Mishanthrope Odesláno 2. červen 2014 Odesláno 2. červen 2014 Obě garančky mě stály kolem 5000, i tak pořád levnější než na 207 s motorem 1,4 benzín. Citovat
Ajap Odesláno 2. červen 2014 Odesláno 2. červen 2014 Vykašli se na kámoše a podívej se do servisní knížky. Žádná první a druhá prohlídka neexistuje, Peugeot definuje časové a kilometrové požadavky na servisní prohlídku (kontrola auta a výměna oleje), v servisní knížce pak najdeš, co dalšího měníš při jakém nájezdu - vzduchový filtr, palivový filtr (oboje řádově stokoruny), rozvody (řádově tisíce, ale nebudeš je dělat ještě hodně dlouho). Brzdová kapalina se mění co dva roky bez ohledu na nájezd. Citovat
stohanmi Odesláno 3. červen 2014 Odesláno 3. červen 2014 Někde jsem našel na netu závazný cenník úkonů. Byla tam cena prohlídek a výměn olejů a třeba kabinových filtrů a tuto cenu musejí v celé síti Peugeot dodržet. Teď, jak na potvoru, se mi to nedaří najít. Nebo to bylo již přímo na fóru? Citovat
Agrafik Odesláno 3. červen 2014 Odesláno 3. červen 2014 Třeba www.autotichy-havirov.peugeot.cz/auto-tichy-sro/pravidelna-prohlidka/ Samozřejmě i na stránkách peugeot.cz 10018-a57f0c.pdf [upravil dne 3/6/14 09:03 od Agrafik] [upravil dne 3/6/14 11:43 od Agrafik] Citovat
pava Odesláno 3. červen 2014 Odesláno 3. červen 2014 Ahoj,na garančce jsem byl před měsícem,měnili mi navíc kabinový filltr ( možná stačilo vyklepat binec a vyfoukat vzduchem ),cena 3550,byla tam sleva 10%na materiál a 5 % na práci že mám auto koupené u nich,děláno v Peugeot Samohýl Zlín. Citovat
Maco82 Odesláno 4. červen 2014 Odesláno 4. červen 2014 za měsíc mě také čeká 1. garančka, dle cenníku by měla stát 4050Kč, tak uvidíme, dám vědět jak jsem dopadl, každopádně budu předem chtít položkový rozpočet, protože pokud se jedná pouze o výměnu mot. oleje + filtr tak je cena mimo... Citovat
pava Odesláno 4. červen 2014 Odesláno 4. červen 2014 Zítra oskenuju a hodím na stránky cenový rozpočet z první garančky. Citovat
Paulz Odesláno 4. červen 2014 Odesláno 4. červen 2014 To Maco82: to není jenom výměna oleje, je v tom i kontrola celého auta , diagnostika. Citovat
Ajap Odesláno 4. červen 2014 Odesláno 4. červen 2014 Položkový rozpočet je: Položka Z1I......4050Kč Mně fascinuje, jak se spousta lidí diví, kolik stojí serviska, přitom cena je normálně dostupná na internetu. Jo, cena je vyšší, ale nic nebrání zajet do neautorizovaného servisu, který má od Peugeotu nakoupenu dokumentaci a udělá ti servisní prohlídku ve stejném rozsahu a za použití schválených dílů. Dneska jsou auta tak levná, že na prodeji aut se uživit nedá (snad mimo pár luxusních značek), holt se musí něco vydělat na servisu. Citovat
Maco82 Odesláno 4. červen 2014 Odesláno 4. červen 2014 Položkový rozpočet je: Položka Z1I......4050Kč Mně fascinuje, jak se spousta lidí diví, kolik stojí serviska, přitom cena je normálně dostupná na internetu. Jo, cena je vyšší, ale nic nebrání zajet do neautorizovaného servisu, který má od Peugeotu nakoupenu dokumentaci a udělá ti servisní prohlídku ve stejném rozsahu a za použití schválených dílů. Dneska jsou auta tak levná, že na prodeji aut se uživit nedá (snad mimo pár luxusních značek), holt se musí něco vydělat na servisu. a zůstane mi záruka při absolvování servisní prohlídky v neautorizovaném servisu? o to jediné se jedná, a autorizované servisy toho řádně zneuživají... a o tom, že se nedá uživit s prodeje aut nemá cenu komentovat, ale vlastně jo, jedno přirovnání bych měl, vedoucí v naší firmě má problém vyžít s platem 50tkč stejně jako naše uklízečka, která ale bere 8tkč měsičně... Citovat
Mysak_Bob Odesláno 4. červen 2014 Odesláno 4. červen 2014 a o tom, že se nedá uživit s prodeje aut nemá cenu komentovat, ale vlastně jo, jedno přirovnání bych měl, vedoucí v naší firmě má problém vyžít s platem 50tkč stejně jako naše uklízečka, která ale bere 8tkč měsičně... Sorry za OT, ale co Ti brani zalozit si vlastni firmu, brat 10t, byt jednou nohou v kriminale a delat zakaznikum levne servisy. EDIT: jinak souhlas s Ajap-em. [upravil dne 4/6/14 18:55 od Mysak_Bob] Citovat
Paulz Odesláno 4. červen 2014 Odesláno 4. červen 2014 Tak ono teoreticky záruka zůstane i po servise v neautorizovaném servise. Ovšem NS musí splňovat veškeré náležitosti značky Peugeot na servis, tj. např. officiální diagnostiku atd.atd. A pak se v případě problémů může stát známý případ horké brambory... A že NS nedostane např. nový SW motoru a taky neví o problémech které se řeší při pravidelných servisních kontrolách bez svolávaček je další věc. Osobně mám názor, že během zákonné záruky jít do NS je bláznoství, které za těch pár ušetřených tisíc nestojí. Citovat
Ajap Odesláno 4. červen 2014 Odesláno 4. červen 2014 Už x let existuje tzv. bloková výjimka, která umožňuje servisovat auto bez ztráty záruky mimo smluvní servis značky. Druhá věc je, jak píše PaulZ, do toho opravdu jít, já bych to třeba neudělal, i kdyby to stálo desetinu:D Za to riziko té zmiňované horké brambory mně to nestojí. Nedá uživit z prodeje aut znamená to, že samotný prodej vozidel bývá v autosalonech ve ztrátě. Takže kdyby majitel dealerství neměl servis, tak si nevydělá ani to, co ta uklízečka. Reálně je z každého prodaného auta pár tisíc, kolikrát taky nic, až prodělek. Dealer má totiž také importérem nastavené prodejní cíle, které musí splnit a na které se pak váží třeba taky sankce za \"neprodej\". Citovat
Paulz Odesláno 5. červen 2014 Odesláno 5. červen 2014 Ono je třeba konkrétně u 308 o něco dražší servis /obzvlášť pro toho kdo najede málo/ než např. u srovnatelné oktávky-jenže základní cena je u oktávky řekněme trochu vyšší. Jinak staré 308SW se u nás prodávali za suverénně nejmenší ceny v celé Evropě. Takže osobně těch 4050 kč co jsem zaplatil za první garančku mě osobně nepřipadá nějak moc. Citovat
Mishanthrope Odesláno 5. červen 2014 Odesláno 5. červen 2014 Nějaká levná, ne? Budu to muset porovnat s tím, co jsem zaplatil při poslední kontrole . Citovat
Maco82 Odesláno 5. červen 2014 Odesláno 5. červen 2014 Ale jo chlapi, určitě máte pravdu, také mi nestojí za to přijít o záruku... doposud jsem se domníval, že první garančka je pouze o výměně mot. oleje, což těch 4tkč mi přišlo prostě moc... teď jak koukám na rozpočet, který přiložil Pava (díky) tak mi přijde OK co se týče \"uživení\" prodejců, tak se také nechci hádat, jelikož do toho nevidím, ale při návštěvě jakéhokoliv prodejce Peugeot mi nepřipadá, že by strádali... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.