Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

S kolama na střeše mám veselou příhodu, jako nouzovku jsem dal kolo na střechu 806, takže výška soupravy šílená. S koly na střeše mám najeto hodně, než abych na to zapomněl, ale tady už člověk musí dávat hodně pozor i na podjezdy. No a jel jsem po staré Benešovské, před Benešovem parkoviště, tak jsem to seknul na odbočku na Mrač, že to objedu. Ovšem, v cestě je jeden podjezd, kterého jsem si nikdy nevšiml, takže mě brzy uvítala cedule podjezdné výšky 2,2m, přičemž jen auto má 1,7, nosič dalších 10cm a kolo přes metr. Málem mě omyli, jel jsem dál, že holt před podjezdem budu kolo sundavat, ale on ten tunel je naštěstí do vysokého oblouku, takže prostředkem jsem tak akorát projel - na blikačkách, se staženým okýnkem a koukajíc nahoru :)

Odesláno

Někdo mi někde vyprávěl, jak kamarád zajížděl s Mondeem a koly na střeše do podzemních garáží - prej se hagusy vyrvaly ze střechy a auto šlo \"na odpis\"

Odesláno

Nestrašíme. Taky jsem už viděl spadnout kolo, jindy sousedovi taky spadlo. Ale musím zdůraznit, že soused je ignorant a nemehlo a zřejmě ho tam nepřivázal - spadlo dřív, než se rozjel.

Já jsem jel do Francie s 4 koly, je fakt, že přes 110 km/h to moc nešlo. Ale dojeli jsme dobře a bezpečně.

Odesláno

Tak som si tiez spomenul ako sme isli cela partia pred vela vela rokmi na mojej Skode 100 na streche dva bicykle soferoval kamos a ja som isiel na pozicanej S 120. Boli sme v Chorvatsku cestou spat sme ,,odskocili,, do Benatok. Isiel som prvy do parkovacieho domu kluce od nosica som msl pri sebe a vobec ma nenapadlo ze oni s tymi bicyklami sa tam nedostanu. Ostali stat pri vchode za nimi okamzite mega kolona spat uz nemohli totalne to tam zablokovali.Ja som sa uz medzitym kochal na streche vyhladom . Iba som sa cudoval preco ti taliani dole trubia na cele Benatky ako blazni :D:D Mimochodom cestovna rychlost Skody 100 so 4 ludmi batozinou a tymi bicyklami cca 80 km/ hod.:super

Odesláno

Kola na střeše vozím normálně. Dřív to byla kola dvě plus jedna dětská sedačka, která na kole zůstávala přidělaná ( to bylo na Peu 406 ). Později jsem na střechu přidal třetí dětské kolo a sedačku opět nechal, a to už jsme jezdili s Partnerem. Aktuálně vozím na Parťáku kola čtyři ( dvě dospělácká, dvě dětská ). Držáky mám Thule. Hodně dávno jsem měl Hakr, ale své nové kolo jsem tehdy ztratil na dálnici. Naštěstí za námi přímo nikdo nejel a kolo poté odskočilo do škarpy. Kupodivu dopadlo dobře a já jsem pak na něm ještě léta jezdil.

Jediný problém Parťáka je výška střechy a nakládání kol na střechu, ale to jsem vyřešil malou stoličkou. Dětská kola dávám doprostřed, dospělácká na kraj. Rychlost jízdy mám max. 110km/h. Samozřejmě je to už pořádná souprava a je třeba dávat pozor na výšku ( ta je cca 3,5m ).

Odesláno

Se 4 koly na střeše 406 combi jsme jeli ve 4 chlapech na Gardu - do kempu, takže s sebou i stany atd, plus výbava na lezení, kufr kombíku zarovnanej až po střechu plus něco mezi sedadly. Téměř celá cesta dálnice 120-130, jediná cesta, kdy to HDIčko žralo 8,5 litru :)

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Prispejem trochu do tejto temy. Poslednou dobou sa casto pohybujem na dovolenkovych trasach v madarsku a chorvatsku a velmi ma udivuje ako niektori dovolenkari prepravuju bicykle vzadu. Su to desiatky diletantov ktorym je jedno ze maju zakryte svetla a nemaju znacku. Absolutne vedu madari ti to maju uplne vpazi a hned za nimi su poliaci. Co ma udivuje este viac ze bez problemov prejdu hranice.

post-33210-14109638971013_thumb.jpg

Odesláno

my mame v rodine take minimalne dve vesele prihody s vozenim kol na strese ... nejprve pred lety na dalnici z Liberce cca ve 120 jedno kolo uletlo .. za nami nikdo ale na kole oprava predni vidlice a riditek no tak za 1.500 ... a pak s 306 kterou ja ted jezdim zajizdeli nasi (ridil bracha, nasi meli upito) kdesi ve Sterboholich do garaze podzemni a vsichni svorne na kola na strese zapomneli ... vysledek = ohnuta lyzina nosice udelala ďolík do strechy ktery tam mam dodnes :)

Odesláno

S těmi koly na střeše , taky kolega po 700 km přijel a zaparkoval do přístřešku a zapomněl ,že má na střeše kola. Přístřešek KO kola nepojízdná .To měl hned super zážitek na počátku dovolenky , že chtěl jet nejraděj zpět domů.

Odesláno

na tieto ucely pouzivam nosic 3 kol na tazne, alebo mam aj prives na 9 kol, ktory je kryty plachtou, takze kola su v suchu, nelakaju pohlady okoloiducich, su v bezpeci....

skvely pomocnik na cyklovylety... :)

[upravil dne 1/8/14 09:14 od Marcel00]

Guest servisman
Odesláno

To máš pravdu a nekoukal jsi třeba po starších ? Kolega kupoval starší za třetinovou cenu.

Odesláno

Koukal jsem na bazoš, tam je prd. To je jak u těch svářeček, levných pochybných značek všude mrtě, ale kvalitní kousky nikdo starší nenabízí.

Odesláno

ano, s tym nosicom na tazne mate pravdu, velky problem je aj to ze sa kazdy oto pochopitelne boji a pocas \"bajkovania\" to demontuje z tazneho a vklada do kufra auta. Ja som ten nosic na tazne pouzil iba raz, odvtedy ho len poziciavam, kedze pre mna je maximalne neprakticky prave pre jeho manipulaciu. Ako velky prinos ked uz na cyklovylet tak ten cyklovlek. To je ina liga, ja to samozrejme mam kde skladovat, a vozik vyuzivam aj na ine ucely ako len na prevoz bicyklov.

oddie, aky nosic na tazne by si chcel? pocet kol a cena ? skus navrhnut, mozem nieco pokukat.

[upravil dne 1/8/14 09:46 od Marcel00]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...