Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Dával jsem aditiva (VIF) asi rok (když jsem přešel z benzínu na HDi), žádné zlepšení jsem nepoznal.

A kolega, který dělal distributora paliv mi jasně říkal, že aditiva jsou největší podvod.

Takže za mne nee.

Samozřejmě něco jiné je aditivum pro FAP, to se tam doplňovat musí - auto ti zahlásí, když bude málo, anebo to v servise (Nečas) vyčtou diagnostikou.

Odesláno

Je fakt, že já neustále vychvalovanej VIF použil jednou do nafty, bylo to ještě u 307 2.HDI a neměl sem z něj dobrej pocit. Auto při popojíždění v koloně na 2 lehce škubalo, pak sem natankoval normál naftu a bylo to dobrý. Naftovej filtr byl přitom měněnej. Od tý doby mám asi 4 roky zbytečně takřka plnou plechovku doma, bál sem se používat.

Je to prostě alchymie a každý má jiné postřehy. U mě naopak současný auto jede bezva (tim bezva myslim, že najedu o něco víc km, motor je pocitově tišší a jde skvěle za plynem už od malých otáček) na shell Fuel Save (testy mu před časem ukázaly 55 cetanů, což je služný - běžná nafta mívá většinou jen 52), který je zase většinou kritizovanej. Dobře znát i Verva od benziny (která má ale 60 cetanů, takže musí šlapat). Moc taky záleží na tom, u který pobočky natankujete. Třeba Fuel Save u shell v Liberci se mi zdá vždy lepší než ten u poboček ve Středočeskym kraji.

[upravil dne 22.5.14 10:21 od Davis]

[upravil dne 22.5.14 10:22 od Davis]

Odesláno

kdo je sestra spořivá, tak to dělá tak, že koupí lacinou naftu někde u tesca nebo tan Ona a nalitím VIFu zvyšuje kvalitu takové nafty-na Schade foru si to moooc pochvalujou:D

Já beru výhradně jen Maxxmotion a občas to proložím Agipem, nic jinýho neberu. VIF a jiná aditiva mně přijdou zbytečný, pokud se netankuje nafta v JZD... kdo chce kam...;)

Odesláno

Já bere naftu značkovou většinou u Agipu. Ale VIF dávám taky-subjektivně má motor o něco tišší a trochu jakdyby měkší chod. Jinak VIF je na podobném principu jako aditiva která se přidávají v rafineriích dle požadavků distributorů. Mě VIF doporučovali při prodeji auta a když jsem se ptal servisního technika při prohlídce 20 000 km tak do svého 1.6 HDI 68kw taky VIF leje. Na nádrž VIF vyjde něco přes 20kč což je naprosto zanedbatelná cena při nákladech na auto. Samozřejmě když někdo bere prémiovou naftu např. Maxxmotion pak je VIF zbytečný.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...