Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tráva je na rozdíl od alkoholu a tabáku droga NELEGÁLNÍ a její uživatel je tudíž u mně totéž jako uživatel dalších ilegálních drog. Prostě to tak mám nastavený - tráva je pro spoustu feťáků první zkušeností se zakázanou drogou a zcela na rovinu nejsem ochotný chápat tichou toleranci k jejímu šíření.

Odesláno

gronholm: neházel bych flintu do žita, a zkusil bych zajít za hospodským :papa

Nehájím legálnost, nelegálnost, ale každá mince má dvě strany, a i marihuana dokáže pomáhat.

Mělo by pak být ve vyspělé společnosti samozřejmostí, že to co se líbí mě, musí líbit i jinému, a neměl bych ho svým jednáním obtěžovat.

Odesláno

Prepáč medveď, ale v tom prípade sa správaš ako \"klasická ovca\" štátu ... Štát určil, že marihuana je \"ilegálna\" tak všetci užívatelia, sú \"fetky\" ...

Štát určil, že alkohol je legálny, tak je to v tom prípade v poriadku ...

Keď sa na to pozriem ale z obyčajnej \"ľudskej\" stránky, tak mi príde marihuana maximálne tak nebezpečná, ako samotný alkohol. Dokonca by som tvrdil, že menej.

Ano, sú prípady, kedy je \"marihuana\" začiatok a neskôr vedie k prechodu na tvrdšie drogy. Koľko je však takých prípadov s porovnaním v otázke alkoholu ? Ten síce nevedie k prestupu na tvrdší druh chlastu, ale skorej k tomu, aby sa niekto stal aloholik.

Následne si pozri, koľko rodín je rozvedených kvôli tomu, že jeden je alkoholik, koľko rodín či jednotlivcov je kvôli alkoholu vo veľkých finančných problémoch, koľko ľudí a hlavne detí či žien je týraných kvôli tomu, že niekto alebo otec rodiny je alkoholik. Je toho všade naozaj plno, XYZ násobne viac ako obdobných \"deliktov\" v prípade užívania marihuany.

Ja neviem, ja som ešte napríklad nepočul ,že by \"nafajčený\" človek, ktorý požil marihuanu, niekde vyvolával bitky alebo bol agresívny. Za to väčšina nočných šarvátiek je spojená práve s konzumáciou alkoholu.

Ale samozrejme, alkohol štát toleruje, hlavne kvôli vysokej dani ktorú naňho uvaluje a tým napĺňa štátnu kasu, navyše je problematické pre väčšinu ľudí, si ho vyrobiť doma sám ... Z marihuany nemajú ani korunu, nevedia ako ju zdaniť a vie si ju vypestovať takmer hocikto. A to je ten hlavný a zásadný problém ...

A problém je aj to, že občasného \"užívatela\" marihuany niekto nazýva \"fetkou\" ... Netajíš sa tým, že si rád dáš pivo, tak to ťa môžeme rovno všetci začať nazívať alkoholikom ...

Odesláno
Tráva je na rozdíl od alkoholu a tabáku droga NELEGÁLNÍ a její uživatel je tudíž u mně totéž jako uživatel dalších ilegálních drog. Prostě to tak mám nastavený - tráva je pro spoustu feťáků první zkušeností se zakázanou drogou a zcela na rovinu nejsem ochotný chápat tichou toleranci k jejímu šíření.

Never vsemu cim Te media krmi trava nemusi byt startovni drogou a nelegalni a tedy pravne postihovana je v praxi predevsim jeji distribuce ....

A ted me prosim omluv, jdu si strelit do zily svoji pravidelnou davku konopi ;)

Odesláno

Lubko-ked si myslis ze maryska je neskodna tak si na velkom omyle ,prajem ti aby si videl co to porobi z ludmi ktory to pravidelne dlhodobo uzivaju, rozjebe ti to osobnost clovek je paranoidny (trpi bludami )a to tiez dojebuje rodinu zazil som to v rodine aj u kamaratov takze to neni zakane len tak prenic zanic klasicky tabak je proti tomu nic

Odesláno

V Amsterdamu byla u jednoho domu lavicka s ceduli ve stylu \"uzijte si lavicku v nejklidnejsim koute mesta, ale nekurte na ni \'funny things\', nahore spi deti\". A opravdu to fungovalo. Jenomze to je Amsterdam a ne CR a navic kdyz je nekdo namol, tak si s nejakou ceduli, prosbou nebo zakazem asi hlavu nelame. Nehlede na to, ze misto, kde by neobtezovali tebe nebo dalsi obyvatele te ulice, bude asi v pro ne neunosne vzdalenosti.

Odesláno
Lubko-ked si myslis ze maryska je neskodna tak si na velkom omyle ,prajem ti aby si videl co to porobi z ludmi ktory to pravidelne dlhodobo uzivaju, rozjebe ti to osobnost clovek je paranoidny (trpi bludami )a to tiez dojebuje rodinu zazil som to v rodine aj u kamaratov takze to neni zakane len tak prenic zanic klasicky tabak je proti tomu nic

Děkuju, myslím si totéž (až na ten tabák).

Odesláno

Policie s marihuanou nic neudělá.. máš povolený množství X gramů které můžeš mít u sebe pro osobní potřebu.. to že si v partě pustí brko dokola není žádné šíření ani distribuce drog, stejně v tom brku víc jak gram není..

Jediné je zkusit se domluvit přímo snimi.. chodím do hospody kde je 50% huličů a jsou nekonfliktní a dá se snima domluvit.. pokud to teda nejsou 15 - 16 spratci co si zrovna honí ego..

To je stejné jako kdyby ti pod okny stál spocený řidič autobusu po šichtě Itálie - Praha obden a smrděl ti do bytu on.. taky na něj nezavoláš policajty a když tak nic neudělají :D

Odesláno

omyl

citace z portálu policie čr:

Jsme na večírku a kamarád si zapálil jednu cigaretu marihuany a poslal ji dokola mezi ostatní. Je to protiprávní?

Pokud si kamarád zapálí a nejen na večírku jednu cigaretu (jointa) marihuany, dopouští se přestupku podle § 30 odst. 1. písm. j), zák. č. 200/1990 Sb., přičemž samotná aplikace není protiprávní, ale držení nelegální návykové látky, mezi které marihuana patří, je vždy protiprávní. Pokud ji pošle dokola, to znamená sdílí tuto cigaretu, jedná se o trestný čin podle § 283 odst. 1 tr. zákoníku (jinak jinému opatří) a to bez ohledu na množství návykové látky.

To že s tím zrovna policie nic neudělá, je věc jiná, aneb kde není žalobce, není soudce.

Odesláno

Ano, marihuana může být škodlivá. Přesto jsem přesvědčen, že tráva je bezpečnější drogou než alkohol. A určitě by mi přišlo smysluplnější více omezit alkohol než marihuanu. Obojí jsou drogy a už proto jsou pro společnost špatné. Rozhodně mě víc vadí opilý spolubčan, než zhulený spoluobčan.

O vlivu marihuany na vznik paranoidních stavů jsem již četl a pravděpodobně se jedná v tomto směru o rizikovou látku, ale osobně jsem se s tím nesetkal a znám několik mnohaletých kuřáků - možná i díky této mé zkušenosti jsem vůči marihuaně shovívavý.

Alkohol jsem jako vysloveně nebezpečný na druhou stranu viděl již mnohokrát.

P.S. nejsem kuřák marihuany.

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Ve městě kde jsem kdysi bydlel se také kouřila tráva u hospody, jelikož majitel nechtěl mít problém s kouřením uvnitř. Po stížnostech lidí z okolí město udělalo vyhlášku o zákazu kouření před touto hospodou. Ted když si tam zapálíte i cigaretu, tak máte problem :P

Odesláno

gronholmm : nejprve zkus zajít za majitelem hospody. Pokud toto nepomůže, tak obejít obyvatele domu a celou věc s nimi probrat na schůzi a popřípadě napsat proti tomu petici. Dále můžeš dát podmět na PČR, ČOI, KHS a na úřad města (obce). Samozřejmě, že se jedná o přestupek. Jinak pokud se jedná o stále ,,klienty\", tak je jistě budou známi i na PČR a to ve smyslu, že jsou uživateli návykové látky.

Nezávidím ti bydlení na hospodou. Měl by si vyčerpat všechny právní možnosti.

Odesláno

Ono s tou maryskou je to podobne ako s alkoholom ,niekto bude casto pit a v celku to znasa dobre a nestane sa alkoholikom niekto zase tomu rychlo podlahne ,vek taktiez zohrava rolu,ale ja som videl top co ta maryska porobi s hlavou a to je nestastie vravim vam,parkrat som to vyskusal aj ja ale moc ma to neoslovilo, bolela ma z toho hlava v urcitej faze,teraz ked mi to niekto strka pod nos rovno ho posielam do p..

Odesláno

Jsou to ti samý, problémy s nima nemám, protože okolo jdu většinou se psem a ten budí docela respekt. Jinak s nima problémy nejsou, takže také jim nechci dělat problémy, ale nerad bych tam mezi ně vešel že mi to vadí a domů pak pojedu na nosítkách :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...