Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Tak už vůz zajíždím (zatím pod 500 km). Trochu jsem si pohrál se sedačkama a myslím, že je to opravdu pěkně vymyšlené. Vyndat a uložit rezervu už je horší, ale přestože jsem to tam tak nějak vrátil, tak drží a neztratil jsem ji, to je super... Už se mi 2x stalo, že při dobrždění (třeba na semafor) mi volant sám táhl doleva přestože vůz pokračoval téměř rovně. Nevím, zda je to vada, vlastnost nebo byl asfalt před křižovatkou tak zvlněný (1x to bylo na výbrusu). Setkal se s tím někdo? Problém s rozdělením brzdného účinku? (Staré auto mi takto hrálo neustále a vždy jsem to sváděl na povrch)...

Odesláno

Bylo to při zastavení, tedy v rychlosti cca 10 km/h až 0. Volant se mi protočil o cca 70° doleva. V takové rychlosti už auto neurazilo tolik aby bylo znát, že zatáčí takže pocit z toho byl takový, že pokračovalo rovně... Připadal jsem si jako Alenka v říši divů...

Odesláno

Určitě je to cestou a ničím jiným.

Jinak zjistil jsem, že na mém ZX skoro vůbec nebrzdí LP kolo, je to poznat jen při opravdu prudkém brždění, to pak auto táhne lehce doprava, ale opravdu ne moc. No a samozřejmě brzdný účinek je slabý, ale kromě toho to při normálním brždění vůbec nepoznáš.

Odesláno
Ahoj,

kupuju 308 SW z doprodeje, řekl bych dobrá cena a těším se na \"bezporuchovost\" ;)

Když se díván na dostupné katalogy tak mi přijdou osekané o to, co bylo i po faceliftu dostupné (motory, barvy,...). Nemáte někdo stažený starší katalog? Třeba těsně po faceliftu nebo i před ním? Rád bych si to prolistoval a můžeme o tom i podiskutovat :super

Díky,

Milan

Náhodou jsem teď narazil na ceník 308 SW 2010 :)

308 SW

Odesláno

Náhodou jsem teď narazil na ceník 308 SW 2010 :)

308 SW

Tak si ho procházím a docela by mě zajímalo, kam zmizely některé pěkné věci s výbavy, třeba:

Pack Osvětlení: Stropní světélko s LED + Osvětlená zrcátka

ve slunečních clonách vpředu - MÁM; Osvětlení předních dveřních prahů + Osvětlení prostoru pro nohy cestujících vepředu - NEVÍM ŽE BY TAM BYLO

Pack Komfort: zásuvka pod sedadlem spolujezdce - NENÍ

... no a o tom zadním okně, už se tady mluvilo.

Odesláno

Třeba něco z toho zlobilo a tak to dál nedávali (ikdyž nevím jak by mohly zlobit světýlka - navíc ne nedůležitá a na otevírací okno 5. dveří si tu asi také nikdo nestěžoval). Tak jiná úvaha, možná si to skoro nikdo nekupoval a tak to pak přestali dělat...

Odesláno

Ono třeba za to zadní okno byl příplatek 5 800 kč což teda bylo dost. Asi si to moc lidí neobjednalo.

Ale musí se jim nechat do výbavy Active dali během následujích let všechny potřebné věci které většině lidí stačí.

Odesláno

Měly jsmě v rodině dvě 308čky(hatchback i SW) se stejným motorem 1.6VTI(bohužel). Hatchback byl rok výroby 2009, na které bylo najeto 73tis. km samozřejmě se na 60tis. km měnily svíčky, přední kotouče i s deskama. Co mi ale nejvíc vadilo bylo cukání studeného motoru, protože pokud člověk nastartoval studený motor a nenechal ho běžet 5 minut na volnoběhu, tak se s autem nedalo absolutně jet. Po rozjetí na první stupeň a ujetí pár metrů motor škubnul s autem jako když rychle pustíte spojku při řazení a při následném přidávání plynu motor trhal s autem jako kdyby se dusil, než se trochu ohřál pak už trhnul akorát párkrát při výrazném přidání plynu(například při předjetí). Auto bylo několikrát napojeno v autoriz. servise na diagnostiku, kde jednou našly závadu na čidle \"klikové hřídele\" po výměne tohoto čidla auto ze začátku už necukalo, ale postupem času(cca 10dní) se cukání vrátilo a poté už nic nenašly(resp. nebyla tam vypsaná žádná závada.), tudíž podle nich je motor v pořádku. Tankoval jsem výhradně na značkových pumpách a později přidával i original PSA aditiva pro VTI, ale ve výsledku to stejně nepomohlo a tak jsem auto prodal. Týden po po prodeji se na autě vyskytla chyba na čidle časování ventilů, které se vyměnilo ale auto cuká dál. Poté se ještě objevila závada na čidle měření oleje, ještě jsme zapoměl na 70tis. km se začal loupat kožený volant, který se musel necht přešít.. SWčko je rok výroby 2013(zde jsme čekaly že motor proběhl nějakým dalším vývojem a nebudou se opakovat neduhy) auto mělo letos najeto cca 17500km, kde po nastartování studeného motoru odešlo teplotní čidlo a auto psalo že je přehřátý motor, poté se na diagnostice zjistila i přechodná chyba na čidle časování ventilů, tak se rozhodolo že auto půjde radši z domu a to i přes to že na měl byla příplatková 5ti letá záruka, která je vám ovšem k ničemu dokud auto nevypíše na diagnostice nějakou chybu. Jinak jsme byly s 308čkou spokojeni jediné co můžeme vytknout je to že se jí moc nelíbily příčné nerovnosti a v zimě se jí topit také moc nechtělo. Za to ale disponovala pěkným a neokoukaným designem(), slušným místem pro cestující a u SW i velice slušným kufrem. Obzváště SW které nevypadalo jako kdyby mu z nouze přidaly za zadní kola batoh.

Odesláno

je smutný, že největší průser je u přece \"bezporuchových \" benzínových motorů, tady navíc ještě u atmosféry. Peugeot holt jedině s dieslem, ale uvidíme, jestli reputaci zlepší nová generace THP motorů.

Odesláno

Byl jsem ujišťován (nejen prodejcem), že 1.6 VTi je naprosto bezproblémový motor a že pouze ve vyjímečných případech kdysi dávno zazlobily... Je-li to pravda tak aby statisticky vyšly dvě problémová auta na jednoho majitele je nepravděpodobné leč stát se to může. Měl jsi je jako nové?

Odesláno

Ano obě dvě auta byla brána jako úplně nová, olej byl měněn každých cca 12tis. km, všechny garanční prohlídky byly také udělané. Jinak obě dvě auta kupoval bratr já si akorát od něj koupil jeho první 308čku(2009) a časem prodal protože mě přestalo bavit řešit ten motor.

Odesláno

Tady bych viděl chybu spíš na straně servisu. Mně se kdysi celkem asi 5x stalo, že auto začalo po rozjezdu cukat až tak, že bylo třeba vyšlápnout spojku a rozjet se znovu. Po jedné z těchto epizod šlo auto na servisní prohlídku, tak jsem to zmínil. Přehráli nový software a od té doby je klid. Jinak ten motor je prý hodně citlivý na tlak par benzínu, což můžu potvrdit, třeba na \"Shell Fuelsave\" mělo auto po nastartování studeného motoru za horkého počasí chcípat. Po natankování jinde problém zmizel.

Jinak v servisu, kterému věřím (FAMKO Brno) mně potvrdili, že VTi je spolehlivý motor - na rozdíl od problematického THP.

Odesláno

Měl bych ještě jeden dotaz (a přestože se to nehodí přímo do tohoto vlákna). Když vypnu rádio a udělám si ticho v kabině (motor na volnoběh) tak slyším tiché chrčení v přístrojovce. Připomíná mi to hodinový strojek, drobná ozubená kolečka nebo servomotorky. Dnes mi to teda spíš připadalo jako přelévání se tekutiny... Je to normální? Má to nějakou příčinu? Ještě jsem tu na něco podobného nenarazil...

Odesláno

no nevím, abych se bál, jak bude chutnat motoru benzín, který jsem právě natankoval a jestli se náhodou mistr neurazí, že jsem mu dal třeba 95ku od eurooilu...:myslim

[Edited on 15/5/14 12:55 by Onkel Konrad]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...